Gość: PMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 10:16 bełkot Pana rzecznika poraża.. księgujemy ale ich nie ma... to co oni księgują ? powietrze?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tom.gorecki Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mogę ... 10.07.10, 10:17 "niektóre banki, w tym Raiffeisen, księgują przelew (data księgowania), a dopiero w kolejnych dniach roboczych otrzymują fizycznie środki na rachunek klienta" Wieczna ściema maskująca oczywisty przekręt i/lub braki w infrastrukturze innymi słowy: albo bank obraca kasą, albo nie umie potwierdzić przelewu i boi się, że kasa nie wpłynie po co więc ją pokazują na koncie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Bonn Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mogę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 10:20 Złodziejska praktyka . Miałam wpłacić ratę kredytu. Dokonałam wpłaty w dzień przed terminem w Bonn ,ale pieniądze weszły o dzień później na konto i rachunek w Polsce pomimo daty wpłaty przelewu. Jak ty im nie wpłacisz to karny odsetek za zwłokę pomimo daty wpłaty na przekazie,ale jak oni mają przetrzymane środki to wszystko zgodnie z przepisami. Złodzieje i jeszcze raz złodzieje!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankier Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog IP: 94.254.243.* 10.07.10, 12:24 Rzeczywiście ktoś pożycza Ci pieniądze, okazuję zaufanie, a Ty oddajesz po czasie i masz pretensje to ciekawe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog IP: *.munitus.3s.pl 10.07.10, 13:39 Ale palnąłeś... Mam nadzieję że to tylko upał a nie twój normalny stan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.10, 10:19 Jakie q..wa pieniądze? Bankierze, jak pewnego dnia ludzie przyjdą tłumem po swoje pieniądze, to cienko będziesz piszczał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (.)(.) Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog IP: 109.255.149.* 10.07.10, 13:35 czyzby niemiecka murwa ktorej zmieniasz pampersy nie mogla zaplacic 2 dni wczesniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog IP: 83.251.94.* 11.07.10, 07:28 Rzygam takim polaxtwem Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog 11.07.10, 09:27 Bardzo nieelegancki komentarz, niemerytoryczny na tak zwane zas..nie przeciwnika. Czysta erystyka. Gość portalu: (.)(.) napisał(a): > czyzby niemiecka murwa ktorej zmieniasz pampersy nie mogla zaplacic 2 > dni wczesniej? Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew1000 Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog 10.07.10, 10:22 tak a'propos, pamiętacie skąd to jest "wpłacenie pieniędzy pod obcym nazwiskiem, Kowalskich jest wielu...nikt nie dojdzie, który jest który...." :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr facet przelał SWIFTem IP: 212.122.223.* 10.07.10, 10:33 to jasne z EU pieniążki idą 3 dni, z Chin 1-2 dni, USA 2 dni. Qrwa czytać co się przelewa i jak. Są inne droższe opcje, gdzie przelew kosztuje plus 10 EUR /40-50 plnów a pieniążki są od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankowiec Re: facet przelał SWIFTem IP: *.bredband.comhem.se 10.07.10, 19:41 nie masz racji, przelew idzie do 3 dni, więc skoro bank już je umieścił do dyspozycji klienta to powinien je wydać. Odpowiedz Link Zgłoś
baret Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog 10.07.10, 10:34 wzystko to praweda o czym mówi rzecznik - ale dotyczy to sytuacji gdy mamy do czynienia z przewalutowaniem waluty - np. PLN na USD. Jesli natomiast mamy na koncie np. USD to mozemy zrealizować przelew natychmiast (naturalnie w godzinach realizacji przelewów zar) - a środki przelane są dostępne do pobrania od chwili pojawienia sei na koncie. Natomiasr W Raiffaisenie opisana sytuacja jest standardową, i nie ma to nic wspólnego z datą waluty i całym tym bełkotem pana rzecznika nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant-weteran Polska jest bankrutem i wszyscy o tym wiemy IP: *.adsl.alicedsl.de 10.07.10, 10:35 dlugi,propaganda i nedza.Problem tylko lezy w tym kiedy Berlin-EU to publicznie oglosza.A oglosza wowczys jak wszystko wykupia.To sa rzady wasala Thuska i jego mafi.Zawsze sie zastanawialem na ile pozwola sie Polsce zadluzyc aby oglosic jej upadlosc.Mysle ze ta granica jest gdzies pomiedzy 3,5 a 4 bln zl.Jak masz jakiekolwiek pieniadze w Polskich bankach to jak najszybciej je odeslej zpowrotem.Mozesz sie obudzic i nie miec nic doslownie nic na kacie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok emigranciku-weteraniku, poco to bajki............. 10.07.10, 11:14 skoro to nie jest prawdą, a wybory już zakonczone? Pan rzecznik po prostu kłamie. Bank grzeje łapy na cudzych pieniądzach, mimo tego, że w UE jest to już od dawna zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raz Re: Polska jest bankrutem i wszyscy o tym wiemy IP: *.cdma.centertel.pl 10.07.10, 12:28 zaraz zaraz... A kogo tu straszysz katem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (.)(.) a co cie to obchodzi? IP: 109.255.149.* 10.07.10, 13:36 siedz gdzie ci dobrze, zmywaj swoje gary a nie mieszaj sie do krajowej polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazi ..ale jak z tym walczyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 10:45 Wyjaśnienie - wyjaśnieniem, ale jak z tym walczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YouTub :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 10:59 Pan rzecznik mowi: "....a dopiero w kolejnych dniach roboczych otrzymują fizycznie środki na rachunek klienta..." A ja myslalem ze "fizycznie przelewane srodki" to juz historia :))) Czyli ze jak robie przelew miedzybankowy to on idzie tak dwa dni bo kurier wiezie "fizycznie srodki"?? :DDDDDDDD No pan rzecznik moglby sie nie kompromitowac :DDDD Usmialem sie :DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xellos_uk Re: ..ale jak z tym walczyć? IP: *.smithsnews.co.uk 10.07.10, 12:24 Konto w HSBC. Odpowiedz Link Zgłoś
derfflinger1918 4 lipca jest świeto waluty dla USD 10.07.10, 13:26 to też jest na pewno powód opóźnienia, ot co :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mogę ... IP: 189.230.85.* 10.07.10, 12:25 w USA pieniadze ktore sie wysyla z firma US MONEY EXPRESS to ta firma przetrzumuje pieniadze i zgadza sie obracaja srodkami przez pare dni mowiac klienta ze pieniadze jeszcze sie ksieguja i bedzie to trwalo 3 4 fni robocze! Odpowiedz Link Zgłoś
k-th Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mogę ... 10.07.10, 12:33 a mi sie zdazylo, ze w kasie BZ WBK w Krakowie mieli tylko 85 euro. troche to nie powazne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog IP: 79.97.16.* 10.07.10, 23:55 bo ja przyszedlem 10 minut wczesiej i podjalem 200k Odpowiedz Link Zgłoś
nextdragon Poświęcę chwilę mojego czasu w imię edukacji.. 10.07.10, 12:42 Najpierw bank beneficjenta otrzymuje komunikat SWIFT MT103. Jest to informacja tekstowa o nadchodzącym przelewie. Bank przetwarza ten komunikat w swoim systemie i czeka na faktyczne rozliczenie. W dniu daty waluty banki biorące udział w transferze "wykładają pieniądze na stół". Następuje rozliczenie przelewów wychodzących i przychodzących. Bank beneficjenta może zaksięgować środki na rachunku klienta. Z grubsza tak to wygląda. Nie ma co tworzyć teorii spiskowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renofan Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mogę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 13:06 hmmm, ja w DB nie miałem nigdy takich problemów, poza tym że małych oddziałach czasami nie wypłacą ponad 5..8k usd na raz. z usa przelewy puszczone około 18 (naszego czasu) california są następnego dnia około 14 i można to wypłacić wszystko natychmiast. na walutowym euro to samo, wszystko dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
risteard Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog 10.07.10, 14:35 Nie narzekajcie tak. Gdybyście przetestowali system bankowości w Irlandii, to trochę przystopowalibyście. Tam, gdy oddaję czek do zaksięgowania, albo robi to mój pracodawca, czy też dokonuję przelewu z jednego konta na drugie - cały czas w obrębie tego samego banku - to operację widzę na swoim rachunku, a fizycznie jest ona dokonana dopiero po kilku dniach. Gdy czekam na pieniądze, to najpierw je widzę na wydruku / monitorze, ale fizycznie mogę je wypłacic po 2-3 dniach, a nawet później. To jest dopiero cyrk. Co ciekawe, przelewy do PL idą bez zastrzeżeń, w kraju są natychmiast i na wydruku i w kasie :) Odpowiedz Link Zgłoś
risteard Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog 10.07.10, 14:36 Pracowałem kiedyś w UK i o ile pamiętam - tam jest podobnie. Tak, że w PL nie jest jeszcze najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balajanek Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog IP: 82.132.248.* 10.07.10, 15:21 Wniosek:banki to po prostu syf.W większości wypadków niepotrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog IP: 79.97.77.* 10.07.10, 20:36 > Nie narzekajcie tak. Gdybyście przetestowali system bankowości w Irlandii, to > trochę przystopowalibyście. kolezko cos ci sie pomieszalo a aib przelew pomiedzy kontami to sa minuty kasa do podjecia od razu czeki to jest inna historia czeka sie do 5 dni ale kto myslacy uzywa jakichs czekow i w tym nie dobrym irlandzkim banku konto za darmo , przlewy zagraniczne za darmo wyplaty z bankomatow za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Irlandzkie banki 100 lat za neandertalczykami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 10:57 Irlandii nie porównuj, bo to jest dziadostwo nie do zaakceptowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZLODZIEJE BANKOWI Zlodzieje bankowi IP: *.brnt.cable.ntl.com 10.07.10, 15:41 odwrocmy kota ogonem: ide do banku i wplacam 100 tys usd bank sie cieszy bo mi nie chodzi o % tylko o bezpieczne trzymanie gotowowki USD czyli bank obraca 100tys usd za darmo bo najczesciej te konta walutowe co sa w Polsce sa nieoprocentowane wracam za 2 dni i mowie w okienku ze chcialbym wybrac 100tys usd z mojego rachunku : i tu bank wali w przyslowiowego ch..... bo mowi ze nie ma tyle pieniedzy, ze musze zamowic i czekac musze czekac az jasnie wielmozny hrabia bank je przywiezie za 2 dni etc a co mnie to obchodzi ze nie ma, to niech bank tak robi zeby mial, niech wysle kuriera po odzialach i zbiera jak nie ma BANDA ZLODZIEJI - za kazdym razem trzeba wieszac na nich psy moj kolega poszedl do WBKu wyplacic 100 tys i mu powiedzieli ze nie maja ze musi zamowic to jak to uslyszalem to myslalem ze ze stolka spadne to oni ku...... nic nie maja zlodzieje niedlugo 100zl trzeba bedzie zamawiac i czekac z tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Zlodzieje bankowi IP: *.chello.pl 10.07.10, 16:30 Twój poziom intelektualny jest równy temu co i w jaki sposób piszesz. Banki nie trzymają milionów w skarbcach żeby taki ignorant jak Ty mogł je wypłacić jak Ci się zachce. Nikt nie będzie ryzykował napadu na oddział banku i życia pracowników tylko i wyłącznie dlatego że Ty kiedyś sobie przyjdziesz i zażyczysz bez powiadomienia wypłacić 100 tys. Masz możliwość wyboru - możesz pieniądze trzymać pod siennikiem w sypialni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Zlodzieje bankowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 10:59 Osobiście nie sądzę, aby taki człowiek pierwotny dysponował kwotą 100,000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Zlodzieje bankowi 10.07.10, 18:55 Bo widzisz niewielu ludzi rozumie co tak naprawdę oznacza akt "wpłacenia" do banku owych 100kUSD. Większość ludzi sądzi, że otwiera w banku depozyt - deponuje owe pieniądze. Otóż nie jest to prawda. Ty do banku wkładasz żywe pieniądze w zamian dostajesz obietnicę wydania ci tych pieniędzy. Tylko obietnicę, którą jak się zorientowałeś bank honoruje wg. swojego widzi mi się. Dodatkowo bank traktuje twoje pieniądze jak pożyczkę mu udzieloną, za którą płaci żebrackie oprocentowanie lub nie płaci go wcale. Następnym razem poproś o skrytkę depozytową i spakuj tam paczkę banknotów dolarowych. Bankowców trafi szlag, a ty będziesz miał natychmiastowy dostęp do pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Zlodzieje bankowi IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.10, 10:26 Masz rację, to jest złodziejstwo i lichwiarstwo. Gdyby większość klientów jakiegoś banku się zebrała i zrobiła jednego dnia eksperyment pt. "proszę mi wypłacić wszystkie moje środki" (ważne! wypłacić do reki, a nie przelać do innego banku), to by tam niezłej sraczki dostali. A gdyby większość klientów większości banków tak zrobiła, to by się okazało... że banki nie mają tyle pieniędzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dalton Re: Zlodzieje bankowi 11.07.10, 13:28 Gość portalu: hehe napisał(a): > Masz rację, to jest złodziejstwo i lichwiarstwo. > Gdyby większość klientów jakiegoś banku się zebrała i zrobiła jednego dnia > eksperyment pt. "proszę mi wypłacić wszystkie moje środki" (ważne! wypłacić do > reki, a nie przelać do innego banku), to by tam niezłej sraczki dostali. > A gdyby większość klientów większości banków tak zrobiła, to by się okazało... > że banki nie mają tyle pieniędzy!!! Odkąd przestaliśmy zachowywać parytet Pieniądz ---> Złoto , to nie ma takich pieniędzy na świecie żeby zaspokoić wszystkie roszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl Idioci forumowi 11.07.10, 13:45 Gość portalu: ZLODZIEJE BANKOWI napisał(a): > odwrocmy kota ogonem: ide do banku i wplacam 100 tys usd > bank sie cieszy bo mi nie chodzi o % tylko o bezpieczne trzymanie > gotowowki USD czyli bank obraca 100tys usd za darmo bo najczesciej > te konta walutowe co sa w Polsce sa nieoprocentowane Są oprocentowane. > wracam za 2 dni i mowie w okienku ze chcialbym wybrac 100tys usd z > mojego rachunku : i tu bank wali w przyslowiowego ch..... bo mowi > ze nie ma tyle pieniedzy, ze musze zamowic i czekac Poziom podstawówki i to młodszych klas. Jeszcze napisz, że oddali inne banknoty niż te, które im powierzyłeś. BTW1: W Polsce obraca się PLN, a nie dolarami, więc to nic dziwnego, że akurat nie ma 100k$ dla ciebie. W bankach obsługujących korporacje możesz zamówić nawet kilkadziesiąt milionów - jest jasno napisane jakie kwoty i w jakiej walucie się zamawia i ile to trwa (też zależy od kwoty). BTW2: Od ręki to możesz trzymać swoje DULARY w ...skrytce bankowej. Bez procentów i za opłatą. Najłatwiej jest narzekać na system którego się ni w ząb nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mogę ... IP: *.lsanca.fios.verizon.net 10.07.10, 17:12 pan Marcin nie ma racji, debitowanie i kredytowanie transakcji miedzy bankami odbywa sie inaczej niz dla ksiegowosci przedsiebiorstw i jest dokonywane automatycznie , zapisy ksiegowe sa bez udzialu czlowieka w chwili otrzymania zlecenia przelewu, zadne fizyczne pieniadze nie sa przesylane do bankow. Np przesylka przez Western Union do innego kraju trwa tyle ile sygnal elektroniczny in wyslana z USA i w Polsce jest do odebrania po paru minutach.Robilem to dziestaki razy. Po prostu Raiffesen bank nie mial dolarow do wyplacenia lub tez zatrzymal jak autor pisze do swoich rozliczen.Nie powinien recznik mowic nieprawdy Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog 10.07.10, 19:04 Oczywiście. W sumie mało który bank ma żywe pieniądze. I dobrze o tym wiedzieć, bo sceny jak opisana będą powtarzać się coraz częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwa historia warto przeczytac - prawdziwe przypadki IP: 82.177.83.* 10.07.10, 17:25 1. zdarzyla sie niedawno - znajoma robila przelew i stracila ok 500 Euro - obudwa rachunki w tej samej walucie, ale DEBIL z banku zrobil przewalutowanie 2 razy. 2. zwykle przy przelewach banki przesylaja kase przez swoich kontrachentow (co jest drobnym druczkiem w umowie) i tamci (inne banki) sciagaja wiecej niz sam bank robiacy przelew miedzynbarodowy, pozniej kasa idzie do oddzialu - ja tak stracilem 2x 20Euro, mimo ze waluta ta sama i koszty banku zerowe. JEDNO WIELKIE OSZUSTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario SEPA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 11:02 Przede wszystkim nie należy robić przelewów SWIFT tylko przelewy SEPA, koszty są minimalne. Płaci się może €1 bez względu na kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel js Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mogę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 17:51 Przyłączam się do krytyków banków. Oświadczenie rzeczniczki to rzeczywiście bełkot. Wystarczy trochę zabiegów organizacyjnych żeby ten stan rzeczy zmienić. Lekceważenie klientów którzy finansują działlność banków jest oburzające. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mogę ... 10.07.10, 18:10 "Przelewy zagraniczne trwają dłużej niż krajowe, gdyż w ich zrealizowanie zaangażowanych jest więcej instytucji " Guzik prawda, często jest tak, że przelew z zagranicy idzie 1-2 dni, a krajowe znacznie dłużej. Zdarzyło mi się otrzymać pieniądze wpłacone w tym samym dniu w Hongkongu (różnica czasu!). Obawiam się, że w danym przypadku Raiffeisen łże jak pies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: billy Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.10, 19:14 to uny nie mają kampjutrów??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankowiec Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mogę ... IP: *.bredband.comhem.se 10.07.10, 19:38 Wydaje mi się że rzecznik się myli, sytuacja taka ma miejsce ale tylko we wskazaniu waluty dostępnej na koncie natomiast szczegóły, historia rachunku itp (nazwa zależy od interfejsu banku), wtedy jasno wskazują że dany przelew jest do dyspozycji w określonej dacie. Jeśli takiej informacji nie ma, a rachunek normalnie wskazuje dostępne środki to niestety klient może mieć racje, sytuacja niestety nie do wygrania bo bank zasłaniając się swiftem nawet w sądzie wygra, niestety. Jeśli zdarzy się to jeszcze raz radzę zmienić bank. To jedyna argument który działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mogę ... IP: *.pool.mediaWays.net 10.07.10, 20:23 ''Pani w banku bez reakcji powiedziała mi, że tak po prostu jesT'' wywalic ta Pania , co to za obsluga poprostu Pani ktora olewa klieta i nie zna biegu rzeczy .... w moim banku (naturalnie na zachodzie ) sprawka nie do pomyslenia Odpowiedz Link Zgłoś
tomekk46 Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog 10.07.10, 22:11 tto nam zalatwili nasi politycy taka ustawa o bankach,jak w trzecim swiecie banki robia sobie co chca,ode mnie pobraly oplaty bezprawnej i nie naleznej,dostalem list z niemiec z wyszczegolniona ustawa ze nieprawnie pobrali pieniadze za przelew to powiedzieli ze ich to nie obchodzi bo oni maja swoj cennik,jebac banki i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscUSA Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog IP: *.lsanca.fios.verizon.net 11.07.10, 00:37 dla przyszlych rabusiow na banki w USA : w kazdym oddziale popularnego banku w USA kazdy kasjer ma od 15 do 18 tys dolarow jak rozpoczyna zmiane, w skarbcu kazdego oddzialu skad pobiera sie pieniadze i zdaje po kazdej zmianie jest okolo 400-500 tys dol. z tego zaopatruje sie rowniez ATM. Do skarbca sa dwa klucze kore maja dwie osoby plus musisz znac kod ktory jest zmieniany codziennie wieczorem przez komputerowy program( kod nie jest wyznaczony przez czlowieka).Kazdy kasjer pod blatem ma przycisk alarmowy z policja, poza tym w kasie ma znaczone serie pieniedzy ktore sa przyneta (tzw bait money). W USA jezlei ktos wplaca lub wyplaca ponad 10 tys dolarow gotowka , kasjer ma obowiazek powiadomienia FBI o osobie i transakcji dlatego takich transakcji w USA sie nie dokonuje.Jest to pewne ze taka osoba bedzie zaaresztowana.Napadow na banki w USA jest malo. Odpowiedz Link Zgłoś
buenabuelo Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mogę ... 11.07.10, 00:35 Złodzieje obracają naszą walutą. Znam te praktyki z własnego doświadczenia. Syn studiuje w Portugalii. Ma konto walutowe w City. Ja,żeby pomagać mu w nauce wysyłam co miesiąc euro. w tym celu założyłem konto w ING. Dwa banki nazwijmy je polskie, na tej samej ulicy. Wpłacam na swoje konto,zakupione w kantorze Euro,też na tej samej ulicy.Wieczorem robię przelew tzw europejski, bo to lepiej brzmi i przelewam tyle co zakupione pieniądze, na konto syna w City.Rano, pobudka, sprawdzanie stanu mojego konta, jest OK pieniędzy nie ma,przelane. Problem w tym,że € na koncie syna pojawia się czasami nawet po siedmiu dniach. Na pytanie zadane w moim banku,gdzie są moje pieniądze i przez kogo zostałem okradziony, odpowiedź jest jedna: wszystko w porządku, to jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxmex Re: Przelałem pieniądze za granicą. Czemu nie mog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 01:58 proponuje nie kupować nowych samochodów tylko debil kupuję nowy samochód 5 letni auto jest najlepszym wyborem choć i tak wole rower nie dość że wyglądam zajebiście to nie niszczę środowiska a i jak przestaną kupować nowe to po roku koncerny opuściły by cenę do prawdziwych cen a nie zawyżonych jebani dorobkiewicze tylko kupują nowe Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Hahaha.Western Union,Paypal,MonneyGramm 11.07.10, 05:12 i inni zaprzeczaja Raiffeisen.Mam nadzieje ze to sie wiecej nie powtorzy gdyz jesli faktycznie klienci w Niemczech,Austrii zostana poinformowani,na tym zyskaja inne Banki.A jest ich wiele w EU a Szwajcarii nie wspominam.Dla zartu podaje link,ktory sprawdzilem a service jest b.dobry.To nie jest spam. www.voxmoney.com/pl -Bezpłatne przesyłanie pieniędzy na całym świecie -Proste płacenie kartą kredytową typu prepaid i kupowanie ze - stuprocentowym bezpieczeństwem -Karta/y kredytowa/e typu prepaid (bez sprawdzenia przez BIK lub zaświadczenia o dochodach) -Wypłata gotówek przez bankomaty na całym świecie -Przystępne i bezpieczne konto online -Gwarantowana ochrona danych. Kochanii banki pomimo ze korzystaja z wspolpracy z visa,mastercard probuja osmieszac klientow,pozorujac dlugie terminy na przekazy. The Card is issued by Transact Network Limited pursuant to a license by MasterCard International Incorporated. Dodam. Jesteś zadowolony z Voxmoney? Poleć nas teraz i i podwyższ swoje saldo dodatnie u nas. Za każdego skutecznie werbowanego nowego klienta otrzymasz zapisanie na dobro rachunku w wysokości 10 € na Twoje konto Voxmoney. To byly cytaty.Sa niemieckie banki w ktorych mozna z Polski, przez internet realne konto bankowe w ciagu 20 minut otrzymac. Dodam ze ich przekazy pieniedzy sa wyjatkowo trudne: do 2 minut ...hahahaha.To sa fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl Hahaha, zapomniałeś o prowizjach 11.07.10, 13:48 Zapłać sobie raz takiego Western Union i będziesz już wiedział na czym polega różnica. A darmowe przelewy transgraniczne... brzmi równie obiecująco jak łańcuszki finansowe. I ta szwajcarska szwajcarskość! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saq analfabeci bankowi IP: *.wroclaw.mm.pl 11.07.10, 09:10 trzeba umieć czytać umowy. skoro napisane jest (regulamin), kiedy mogą być środki (spot) to tego terminu trzeba się trzymać. tak samo jak przy krajowym przelewie można puścić je eliksirem (1-2 dni) albo sorbnetem (wtedy trwa to ok 1-2h). ta druga opcja jest oczywiście droższa. nieumiejętność czytania szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swac Gdy Raiffaisen ma klienta w d.... IP: *.ip.netia.com.pl 11.07.10, 09:43 Nie wiem dlaczego odpowiedź banku ma być wyjaśnieniem sprawy. W takim "wyjaśnianiu" pośrednictwo Gazety jest zbyteczne. Może tak by "dziennikarze" przepisujący wyjaśnienie banki wysilili się i spróbowali naprawić ten skandaliczny przykład jak bank ma w d... swoich klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: now Bełkot Bankierów IP: *.chello.pl 11.07.10, 11:01 Bełkot Bankierów, technologicznie operacja na dwóch bazach danych trwa ułamki sekund. Praktycznie trzeba zakręcić lody by było na nowego Bentleya. Kiedy ludzie dobiorą się do dupy tej mafii. Kiedy zobaczą że są niewolnikami 10% baronów ... Odpowiedz Link Zgłoś