Gość: mcp kolejny popis IP: *.icpnet.pl 26.09.10, 13:50 Pan Smacik nie pierwszy raz popisał się kompletnym brakiem wiedzy - przeczytajcie poprzednie artykuły. Najlepsze jest to, że jest dziennikarzem ekonomicznym GW od 1997 r. i prowadzi blog "subiektywnie o finansach" :) a potem wszyscy narzekają na brak wiedzy na temat finansów wśród społeczeństwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi visa ma lepiej... lepiej nie mówić... 26.09.10, 14:55 lawa na $/eu $/eu na zł teoretycznie można by było prościej ale przy tej skali jest to do przyjęcia... problem natomiast jest to jak visa "tnie w ch..." przeliczając transakcje w eu na zł mechanizm jest dokładnie taki sam z eu na $ z $ na zł... ale przecież żyjemy w eu i jest to podstawowa waluta w rozrachunkach międzywspólnotowych! dlaczego więc wprowadza się 3 walutę... chyba nie muszę tłumaczyć... skomentuję to tylko znanym hasłem naszego monopolisty "to ludzka rzecz...." okradać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawko Re: Poczet dziwnych prowizji, odc. 8: Po ile to e IP: 194.156.44.* 26.09.10, 16:06 A ja wypłacałem w bankomacie w Bułgarii kartą maestro i miałem lepszy kurs niż bankowy na miejscu. Bank ING :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Nauka obsługi google - strona MasterCard IP: *.acn.waw.pl 03.10.10, 15:39 www.mastercard.com/us/personal/en/cardholderservices/currencyconversion/index.html Jeśli pan szukał, to chyba długo czasu temu nie poświęcił. Mi zajęło niecałą minutę. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Ważna jest prowizja!!! 03.10.10, 23:20 Kursy może i nie są bardzo bandyckie. Za dolara miałem niby 2.86 złotego (w kantorze były w tym dniu po 2.98). Ale po dodaniu prowizji czy tam innych opłat bankomat wypluł złotówek tyle, jakby kwotę w dolarach przeliczono po kursie 2.72 zł. I tyle w temacie. Banksterzy nie popuszczą. Odpowiedz Link Zgłoś