Gość: c małe zaufanie klientów wobec ubezpieczycieli IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 22:08 Nie mogę się zgodzić z opinią cytowanego pana profesora. Mam ogromne zaufanie do tego, co robią ubezpieczyciele. Są to ogranizacje powołane to pobierania kasy. Robią to bardzo dobrze. Nikt nie mówił o wypłacaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pi_rez Koniec konkurencji cenowej polis OC - składki o... 21.01.11, 22:37 ale wy jesteście wszyscy frajerami. wysokość składki zależy od wartości auta , chodzi przede wszystkim o zasobność portfela właściciela sprawdźcie jak kształtuje się wysokość ubezpieczenia samochodu klasy B , marki KIA i marki mercedes. pewno kia nawet jeździ szybciej a merz ma abs,esp,ebs,umt,gtu,xde itp i jest całkiem niegroźny. sprawdźcie ile kosztuje ubezpieczenie porsche. I pamietajcie że wysokość szkody nie zależy od marki ubezpieczającego - tylko od tego w co on pyknął. 20 letnim bemewu można tez skasować porsche, a mogą mieć tyle samo mocy - jednak cena OC , zupełnie inna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Koniec konkurencji cenowej polis OC - składki IP: *.ds14.agh.edu.pl 21.01.11, 22:41 Jebane sku...syny i nieroby. Zachciało im się porównywać składek na naszym zadupiu i w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
talsen Koniec konkurencji cenowej polis OC - składki o... 21.01.11, 22:48 I znowu straszą podwyżkami. Czy w tym nieludzkim kraju, cokolwiek co ma kluczowe znaczenie dla zwykłych ludzi, tanieje? Kraj bezkarnie działających krwiopijców ,którym nikt nic nie może zrobić. Tu już od co najmniej 5 lat, nie da się żyć. Pensje azjatyckie a ceny zachodnioeuropejskie. I tak nasze państwo, poprzez brak nadzoru nad krwiopijcami i używaniem jak zaklęcia hasła " prawo rynku",pogłębia tą polską biedę i powszechną w Europie opinię o biednych,zapijaczonych, brudnych Polakach. Odpowiedz Link Zgłoś
tom.gorecki I wszystko jasne, dzieci... 21.01.11, 23:07 "niższe odszkodowania", tańsze samochody (70% lub więcej używek a nie nowych, jak na zachodzie, to i stawki "3 x mniejsze". A teraz stawki wzrosną 3x, odszkodowania wzrosną, a jakże, też 3. Dzieści procent. ;-) Za 3. Naście lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Chciałbym płacić tę średnią krajową 100EUR... IP: *.tpnet.pl 22.01.11, 01:27 Bo jak na razie, to płacę dwa razy tyle, chociaż od kilkunastu lat nie miałem stłuczki i mam 60% (czy może więcej) zniżki. Więc o co qrna chodzi tym palantom z firm ubezpieczeniowych? Dostają ode mnie po prawie 800 PLN rocznie od każdego z dwóch używanych przeze mnie samochodów, praktycznie za frajer, i jeszcze im krzywda?! Może by jednak znieść obowiązkowe OC, a fajfusy z firm ubezpieczeniowych zaczęłyby zabiegać o klienta, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Koniec konkurencji cenowej polis OC - składki o... 22.01.11, 01:39 "Średnia składka OC w Polsce wynosi ok. 100 euro. - W Europie Zachodniej średnia składka OC jest trzy razy wyższa niż w Polsce - podkreślał Fuchs." ale ten człowieczek nie zauważa, że pensje w Polsce są 5x mniejsze niż w Europie Zachodniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Taa... IP: *.kielce.hypnet.pl 22.01.11, 02:27 " Średnia składka OC w Polsce wynosi ok. 100 euro. - W Europie Zachodniej średnia składka OC jest trzy razy wyższa niż w Polsce - podkreślał Fuchs. " Ale w Europie Zachodniej średnia pensja jest cztery razy wyższa niż w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda pewnie - jak na tzw. "zachodzie"... IP: *.plock.mm.pl 22.01.11, 03:09 tylko jeszcze zarabiajmy jak tam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosz-alina Koniec konkurencji cenowej polis OC - składki o... IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 22.01.11, 03:26 Ze składkami OC powinno być tak jak w życiu, ten co dużo żarcia wpierdziela płaci za to żarcie... Dlaczego ja mam się składać, na tych którzy non stop robią stłuczki? nie umiesz jeździć, płać dużą składkę za to, że niszczysz samochody.Ja jeżdżę bezpiecznie płacę normalną składkę .. Ale Polska to popier..lony kraj, nigdy u nas nie będzie dobrze. A co do tego, ze składki na zachodzie są 3 razy droższe niż w Polsce. W takim razie pokażcie mi kogoś na zachodzie, kto zarabia 1900PLN [475 EURO] na miesiąc na rękę ... POLSKA kraj dla idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Koniec konkurencji cenowej polis OC - składki o... IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.11, 05:57 ja coś Państwu opowiem, chociaż to nie dotyczy oczywiście 100% tej grupy. U nas w Szczecinie pobudowano dużo osiedli w okół Miasta, dosłownie po parę metrów od granic miasta! I ta banda głupków drogowych z rejestracją Gminy Police ZPL, jeździ po wszystkich ulicach Szczecina, jak bydło powodując dużo kolizji , i płacąc mniejsze ubezpieczenie! Qrva Mać! Mam pytanie? Nigdy od 1997r, nie spowodowałem nic! Żadnej stłuczki! Ani nic! Nie zapłaciłem mandatu! Nie mam ani jednego punkcika karnego! Nigdy! Nie miałem.Więc dlaczego płacę więcej jak te palanty? Tylko dlatego że mieszkam w Szczecinie? W dupie z takim "prawem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t3 Re: Koniec konkurencji cenowej polis OC - składki IP: *.multi-play.net.pl 22.01.11, 07:54 Dobre spostrzeżenie, cenami już z wszystkim równamy do średniej europejskiej, a nawet jesteśmy lepsi w niektórych przypadkach, tylko wszyscy zapominają o podnoszeniu wynagrodzeń do tejże średniej. Jak kolega słusznie zauważył nie patrzmy na suchą kwotę tylko na procentowy stosunek do średniego wynagrodzenia, i wtedy można zobaczyć że znowu wybijamy się mocno ponad tą średnią. POLSKA!! Nic dodać, nic ująć :/ Odpowiedz Link Zgłoś
eqonix OC przynosi straty ale opłaca się je sprzedawać 22.01.11, 07:59 bo dzięki temu wciska się inne produkty które przynoszą zyski ?? To chyba znaczy, że opłaca się jednak srzedawać OC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v666 Zastosować "zderzak Łągiewki"... IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.11, 08:06 i straty spowodowane wypadkami znacznie spadną... hm... ale wtedy też spadną dochody firm produkujących części zamienne... a no tak, to lepiej nie wprowadzać, bo znowu jeszcze jakiś kryzys będzie i ktoś mniej zarobi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumbum gdzie UOKIK ? IP: *.w-elektronik.pl 22.01.11, 08:24 zmowa cenowa ubezpieczycieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donkey By żyło się lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 08:37 i niskie podatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Koniec konkurencji cenowej polis OC - składki IP: *.internetia.net.pl 22.01.11, 08:47 co to za argument ze na zachodzie skladka jest 3x drozsza niz w polsce? a moze wezma pod uwage ze zarobki, ceny i koszty napraw w polsce sa duzo tansze? A do tego to bardzo dobrze ze ludzie powodujacy kolizje beda mieli drozej, powinni miec duzo drozej, za to taniej powinni miec ci co wieeeele lat jezdza bez zadnej szkody. Teraz czlowiek wjechal mi w tyl motocykla i nawet sie nie zmartwil ze narobil mi szkod na 1000zl, co tam, spisal oswiadczenie i pojechal sobie dalej zostawiajac mnie z problemem. mozliwe ze zmieni sobie ubezpieczyciela, nie przyzna sie i w ogole zadnej zwyzki nie bedzie mial. a jakby zamiast 400zl za OC mial zaplacic przez ta szkode 1000zl, to by sie 5x zastanowil zanim by wsiadl do auta i jechal nieuwaznie! Odpowiedz Link Zgłoś
bosbank liberty direct najtansze 03.02.11, 20:44 dla mnie osobiscie najtanszy okazal sie liberty direct , tutaj mozecie sobie policzyc skladke : marcinbrzozowski.systempartnerski.pl/liberty/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Koniec konkurencji cenowej polis OC - składki IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.11, 08:56 co mają wspólnego zarobki, z kosztami naprawy samochodu - pomyśl za nim coś napiszesz. wiem że robocizna może być droższa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Koniec konkurencji cenowej polis OC - składki o... IP: *.limes.com.pl 22.01.11, 09:57 "Kierowca, który powoduje 2-3 stłuczki w ciągu roku, nie powinien płacić 50 proc. składki więcej, tylko tak jak jest w Europie, czyli 2-3 razy więcej - uważa Fuchs." To może kierowca, który stłuczek nie powoduje wcale powinien płacić 2-3 razy mniej??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Koniec konkurencji cenowej polis OC - składki o... IP: *.pcland.3s.pl 22.01.11, 10:16 A mnie gnoje nie chciały dać OC+AC bo jak mnie poinformowała Pani z jednego towarzystwa zmieniiłem auto na dużo mocniejsze. Fakt, po 5 latach jeżdżenia autkiem 1L, 53KM, przesiadłem się do rodzinnego z silnikiem 1.6 i ponad 100KM - ale do cholery, nie kupiłem sportowego kabrioleta. A to że jeździłem, innymi autami, od 97 roku nie ma i nie miało dla ubezpieczyciela żadnego znaczenia. 0 punktów karnych, 0 strat. Stawki ubezpieczyciela są totalnie niezwiązane z rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FELEK Fuchs : chłupi guju ! IP: *.icpnet.pl 22.01.11, 11:44 ''Średnia składka OC w Polsce wynosi ok. 100 euro. - W Europie Zachodniej średnia składka OC jest trzy razy wyższa niż w Polsce - podkreślał Fuchs.'' . FUCHS - JEB.NIJ. SIE W GŁUPI ŁEB I ZROZUM ŻE POLACY NIE ZARABIAJĄ TYLE CO NIEMCY I ANGOLE . . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buk Koniec konkurencji cenowej polis OC - składki o... IP: 213.77.117.* 22.01.11, 12:14 Jaki procent samochodów ma obecnie opłacone OC? Jaki procent samochodów będzie miał opłacone OC po podwyżce? To może być katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cragganmore Ma to swoje plusy IP: *.aster.pl 22.01.11, 12:39 Część kierowców, którzy z auta korzystają okazjonalnie albo w ogólne nie jeżdżą, tylko hodują rdzę na parkingu, blokując tym samym miejsce innym, zrezygnuje z posiadania samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AU W końcu porządek IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.11, 09:28 Spokój hołota i tak macie za dobrze. Kupujecie graty które same się rozpadają przy większej prędkości i jeszcze marudzicie? Swołocz. OC gamonie idzie na poszkodowanego, jak załatwicie że poszkodowany nic nie chce to i OC będzie nie potrzebne. Ale jak by jeden z drugim durniem wiedział ile kosztuje zablokowanie autostrady, akcja ratunkowa, czyszczenie nawierzchni, zorganizowanie objazdów to by mu szczęka opadła. Swołocz sowiecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeslaw Koniec konkurencji cenowej polis OC - składki o... IP: *.pools.arcor-ip.net 27.01.11, 16:02 wiem tylko jedno ze rząd okrada biednych ludzi a my na to nic nie możemy poradzić pozdrawiam wszystkich na portalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpt Re: Koniec konkurencji cenowej polis OC - składki IP: *.toya.net.pl 25.09.14, 12:30 prawo nie zezwala na zamienniki. Prawo mówi, że jak jest zamontowany i zniszczony orginał to za naprawienie szkody uwaza się w pełni sprawny orginał a nie zamiennik Odpowiedz Link Zgłoś