androsak 23.01.11, 13:56 mam państwowe obligacie o średnim oprocentowaniu ca 4,5%, inflacja aktualnie 3,5% dochodzą jeszcze jakies koszty manipulacyjne więc mój zysk to niecały 1%. może ktos mi wyjaśni dlaczego podatek jest liczony od 4,5% Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcinkowalski1209 Re: podatek Belki IP: *.play-internet.pl 01.02.11, 09:24 Cóż...pewnie dlatego żeby skarbówka pobrała większe podatki :D Pozdrawiam, Marcin Kowalski www.krainafinansow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andros Re: Uwaga, rym częstochowski! IP: *.xdsl.centertel.pl 01.02.11, 14:45 dlaczego tak się płaci przecież to ma być podatek od zysku, czy są pdstawy prawne by kwestionować takie naliczanie? Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Re: Uwaga, rym częstochowski! 01.02.11, 14:54 Bo to podatek od przychodu a nie dochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Uwaga, rym częstochowski! IP: *.xdsl.centertel.pl 01.02.11, 23:00 powiedzmy przychód 4,5%, inflacja też 4,5% no więc dochód zero. czy to nie śmieszne mamy przychód lecz nie mamy dochodu i płacimy podatek. nie uczciwiej opodatkować wyłącznie dochód Odpowiedz Link Zgłoś