Dodaj do ulubionych

Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskryminacj...

• Gość: DFA Re: Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskrymina IP: 195.158.247.* 14.02.11, 14:13
      KAZDY POWINIEN BYĆ OCENIANY INDYWIDUALNIE A NIE TAK JAK TERAZ. WIĘCEJ STŁUCZEK I KOLIZJI, WYŻSZE OC. A NIE JAK TERA JAKIEŚ ABSURDY: POJEMNOŚĆ SILNIKA, PŁEĆ, WIEK SAMOCHODU (CO TO MA DO RZECZY?)
      • Gość: tomcioo Re: Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskrymina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 16:24
        u nas w kraju na składkę wpływa:
        marka,
        gdzie
        pojemność
        wiek właściciela
        zniżki za bezszkodowość(lub zwyżki dla niektórych co mają dzwony...)
        przy AC jeszcze wiek samochodu....

czysta statystyka - najwięcej wypadków mają 22 latkowie w starych ściąganych z niemiec powypadkowych beemach z silnikami 3l...
    • Gość: Einin Re: Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskrymina IP: *.devs.futuro.pl 14.02.11, 14:22
      Jak zrównają płace mężczyzn i kobiet, niech podwyższają składki, proszę bardzo. Dopóki tak nie jest i kobiety zarabiają na tych samych stanowiskach o 1/4 a czasem i 1/3 mniej, to darujcie sobie tego typu kosmetyczne zabiegi jak OC.
      • Gość: Dark Angel Re: Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskrymina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 14:58
        A zmusza Cię ktoś do pracy na jakimkolwiek stanowisku? NIE! A OC jest obowiązkowe....

Argument od czapy
        • rikol Re: Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskrymina 14.02.11, 16:39
          Jazda samochodem nie jest obowiazkowa, a wiec oc nie jest obowiazkowe. Nikt cie nie zmusza do jazdy samochodem, mozesz jezdzic rowerem.
          • Gość: Tomcioo Re: Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskrymina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 16:47
            nie podpowiadaj...... bo wymyślą OC na rower
    • Gość: Emilly Re: Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskrymina IP: *.3s.pl 14.02.11, 14:29
      A co z dyskryminacją kobiet w zakresie wynagrodzeń? Jakoś panowie nie czuja sie dyskryminowani że otrzymuja 30% wyższe wynagrodzenie za ta samą pracę co kobiety...
      • Gość: Dark Angel Re: Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskrymina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 14:59
        Przeczytaj mój komentarz wyżej....

Gdzie widzisz objawy dyskryminacji w czymś co nie jest obowiązkowe (praca)?
      • rikol Re: Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskrymina 14.02.11, 16:36
        Jesli kobieta zarabia o 1/3 mniej niz mezczyzna, to oznacza, ze ten mezczyzna zarabia o 50% wiecej niz ta kobieta.
    • polska_baba Takie same składki to dyskryminacja! 14.02.11, 14:35
      Normalne jest, że ubezpieczyciel premiuje grupy klientów, którym będzie wypłacał mniej odszkodowań.
      Przy obliczaniu wysokości składek bierze się pod uwagę ilość pieniędzy, jaką trzeba będzie wypłacić na odszkodowania, czyli w przypadku równych składek kobiety swoimi składkami będą opłacać odszkodowania za wypadki powodowane przez mężczyzn. I to JEST dyskryminacja.
      • Gość: Dark Angel Re: Takie same składki to dyskryminacja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 15:02
        Dość pokrętna logika (czyżby typowo kobieca?)...

Porównaj ile osób aktywnie jeżdżących (dajmy na to ze stu) to kobiety a ile mężczyźni. Potem zrób statystykę ile zagrożeń była spowodowana przez jednych i drugich. Jedno i drugie oczywiście procentowo. Natsępnie porównaj wyniki i zobaczysz kto częściej płaci za powodowane wypadki.... Gdzie tu dyskryminacja?
      • Gość: dart zgadzam się chociaz chłopem jestem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 19:47
        no właśnie, grupa mniejszego ryzyka i tyle.
    • Gość: XXX Kobiety jeżdżą znacznie bezpieczniej i pewniej od IP: *.ip.netia.com.pl 14.02.11, 15:13
      mężczyzn. Jak można dawać taką samą stawkę za ubezpieczenie kobiecie, która jest z reguły opanowana za kierownicą i standardowemu zagrożeniu na jezdni jaką jest mężczyzna, zachowujący się jak jeleń na rykowisku (zachęcam do obserwacji - najgorsi są tacy z kobietą na fotelu pasażera - wyprzedzają na trzeciego, jeżdżą z nadmierną prędkością i wykonują nieskoordynowane manewry na drodze).
      • Gość: Dark Angel Re: Kobiety jeżdżą znacznie bezpieczniej i pewnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 15:18
        Taaaak, zwłaszcza blond piękności w różowej mini i białych kozaczkach robiące sobie make-up w lusterku wstecznym.... Kobiety bardziej opanowane???? To żart??? Wystarczy małe zagrożenie, najdrobniejszy uślizg czy sytuacja kryzysowa i w większości wpadają w panikę....
        • detour Re: Kobiety jeżdżą znacznie bezpieczniej i pewnie 14.02.11, 15:40
          Za to królowie kierownicy i mistrzowie szos, którzy wyprzedzają na trzeciego i wjeżdżają na skrzyżowaniu na czerwonym są wiecznie opanowani, nawet jak kończą w rowie, albo co gorsza, wjeżdżają w czyjeś auto.
          • Gość: Dark Angel Re: Kobiety jeżdżą znacznie bezpieczniej i pewnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 15:55
            Akurat takie zachowania nie są zależne od płci, więc argument od czapy.

Widziałaś kiedyś faceta malującego się w lusterku? Albo wsiadającego do auta w butach z kilkunastocentymetrowym obcasem?
            • Gość: :/ Re: Kobiety jeżdżą znacznie bezpieczniej i pewnie IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 19:41
              A kobietę w szpilkach za kierownicą widziałeś? Chyba w jakiejś durnej komedii..
              • Gość: Tomcioo Re: Kobiety jeżdżą znacznie bezpieczniej i pewnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.11, 17:40
                ja widziałem....
                w warsztacie...
                wysiadała z Forda Ka....
        • Gość: mongo Re: Kobiety jeżdżą znacznie bezpieczniej i pewnie IP: *.adslplus.ch 14.02.11, 19:57
          kobiety powinny placic 300% wiecej za OC bo sa kilkakrotnie wiekszym zagrozeniem na drogach niz mezczyzni. Ja osobiscie mialem 2 wypadki na motocyklu spowodowane przez "zamyslone" mlode panie, jeden powazny samochodowy (postanowila wjechac z podporzadkowanej oczywiscie wprost pod moje auto) i nie wspomne o sytuacjach na parkingach, najzabawniejsza: starsza pani za kolkiem stojaca przede mna, przelacza ni z tego ni z owego na wsteczny i po prostu laduje mi sie w auto, po czym rozbrajajaco pyta sie, czy nie widzialem tego czerwonego swiatelka z tylu! takie osoby powinny tracic automatycznie prawo jazdy, samochod to nie zabawka, to 1.5t pocisk na kolach! Osobiscie sadze, ze obecny system jest kompletnie niesprawiedliwy, faceci finansuja kobietom OC, ZUS i NFZ i jesczcze sa opluwani przy kazdej okazji, ze to MALO! ale spoko "rownouprawnienie" nadchodzi, na emerytury jak same chca beda robic do 70-tki, hehe
          • Gość: milena Re: Kobiety jeżdżą znacznie bezpieczniej i pewnie IP: *.wroclaw.mm.pl 14.02.11, 20:09
            Już ci wierzę, że tak bezpiecznie jeździsz.
            Nie opluwaj kobiet!
            Wszyscy wiedzą jakim zagrożeniem na drodze są motocykliści!
        • Gość: kasia Re: Kobiety jeżdżą znacznie bezpieczniej i pewnie IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 20:08
          za to mezczyzni siedza i dlubia w nosie, myslicie, ze sie do mozgu dokopiecie a moze kopalnie zlota odkryjecie?
    • Gość: nina Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskryminacj... IP: *.icpnet.pl 14.02.11, 15:16
      Do cholery to niech płace beda tez takie jak maja faceci z jakiej racji my mamy zarabiac mniej To dopiero dyskryminacja!!!
      • Gość: Dark Angel Re: Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskrymina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 15:20
        Jak adyskryminacja do cholery???? Ktoś Ci każe pracować? NIE! Nie ma takiego obowiązku, w przeciwieństwie do posiadania OC!
        • Gość: roman Re: Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskrymina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 17:22
          Widzę, że intencję masz do mnie ale nie potrafisz wyczuć ironii w wypowiedziach innych, jesteś mało inteligentny.
    • Gość: Ja Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskryminacj... IP: 91.209.116.* 14.02.11, 15:19
      Powinni gruntownie zmienić sposób naliczania składek. Prawo jazdy mam od 18 roku życia, przejeździłem bezwypadkowo 11 lat, setki tysięcy kilometrów, w samochodach z silnikami od 0,65L do 5L. Więc pisanie, że młody powinien więcej płacić albo ten co jeździ autami o dużej pojemności to jakieś brednie. Więcej płacić powinien ten, który powoduje straty. Proste jak drut. Niezależnie od tego ile ma lat, czym jeździ i czy jest mężczyzną, kobietą czy kosmitą!
      • Gość: Dark Angel Popieram Cię w 1000000% IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 15:21
        Jedna z nielicznych rozsądnych wypowiedzi na forum......
      • Gość: o w morde Re: Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskrymina IP: *.c194.msk.pl 14.02.11, 17:06
        Gość portalu: Ja napisał(a):

> Więcej płacić powinien ten, który powoduje straty. Proste jak drut.

tiaaa
        a jak w takim razie ustalic skladke przy pierszym wlasnym aucie ?

ps
        a proste to jest kolo a nie drut :-)
    • adamowski1 Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskryminacj... 14.02.11, 15:22
      Nie ma nic gorszego jak baba za kółkiem,zwalnia i diabli wiedzą pojedzie w lewo,w prawo?,bo kierunkowskaz to za bardzo jej nie interesuje.Większość z nich jeździ za szerokimi autami,bo gdy ktoś przed nią skręca w lewo ona musi odstać swoje,bo z prawej jej samochód się nie zmieści,jest szerszy od autobusu.I długo by tak wyliczać,sama stłuczki to może nie spowoduje,ale ile przekleństw za taką babą poleci?,głowa mała,a gdy już do stłuczki dojdzie,baba wymusiła pierwszeństwo,jej tłumaczenie-No przecież włączyłam kierunkowskaz?,włączyła,ale to nie spowodowało zmian w przepisach,niestety baba tego nie jest w stanie pojąć.
      • Gość: kleopatra24 Re: Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskrymina IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.02.11, 15:53
        pie....l się
        • Gość: Dark Angel Re: Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskrymina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 15:56
          Cóż za argumentacja, a jaka elokwencja! No, no, no - normalnie pozazdrościć.... I piszę to kobieta-kierowca, której nic nie jest w stanie wyprowadzić z równowagi, prawda?
          • Gość: kleopatra24 Re: Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskrymina IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.02.11, 16:15
            nieprawda
    • hermenegilda_zenia Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskryminacj... 14.02.11, 15:27
      Szkoda, że z takim samym zapałem nie są wprowadzane i egzekwowane przepisy o zrównaniu pensji kobiet i mężczyzn zatrudnionych na takich samych stanowiskach. Bo panów dyskryminować nie wolno, ale panie - jak najbardziej.
      • Gość: Dark Angel MYŚL!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 15:29
        Czy praca jest obowiązkowa? NIE! OC już tak, więc odwieczne argumenty o pensjach są trafionę jak kulą w płot!
        • haldeman79 Przykład lekko nietrafiony. 14.02.11, 17:12
          Gość portalu: Dark Angel napisał(a):

> Czy praca jest obowiązkowa? NIE! OC już tak, więc odwieczne argumenty o pensjac
          > h są trafionę jak kulą w płot!

Czy posiadanie samochodu jest obowiązkowe?Nie.Prawda?
        • Gość: Tomcioo Re: MYŚL!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 18:18
          ok,
          praca jest dobrowolna,
          ale zapłata za tą pracę już nie jest dobrowolna i nie zależy od widzimisię pracodawcy....
          w przypadku niepłacenia są kontrole co mogą karać za niepłacenie/zwłoki
      • rodzaj_konta Zabłocki na mydle 14.02.11, 15:44
        hermenegilda_zenia napisała:

> Szkoda, że z takim samym zapałem nie są wprowadzane i egzekwowane przepisy o zr
        > ównaniu pensji kobiet i mężczyzn zatrudnionych na takich samych stanowiskach. B
        > o panów dyskryminować nie wolno, ale panie - jak najbardziej.

Czyli facetom obniżą do poziomu kobiet. Taki będzie skutek walki z dyskryminacją, że rodzinie z pracującą parą przytną z 25% w imię równości płci.
        Ale będzie po równo, hej!! [takie góralskie hej]
        • ponury_swiniarz I tak ma byc 14.02.11, 17:22
          Wybiórcza nie doczytala, ale Telegraf tez o tym pisal - emerytury mezczyzn beda naliczane tak, zeby nie dostawali wiecej niz kobiety. Poniewaz mazdczyzni zyja statystycznie krocej, po przejsciu na emeryture inaczej dzielono ich uzbierane skladki (przez mniejsza ilosc czasu) ale to ponoc o ho ho! dyskryminacja, i plany KE maja zrownac emeryture mezczyzn i kobiet. Czyli tak, kobiety zaplaca wiecej za ubezpieczenia a mezczyzni dostana mniej emerytury. Wiecej kasy w rekach ubezpieczycieli. Super! Mozna sie wzbogacic na walce z dyskryminacja.
        • zigzaur Dlaczego kobieta zarabia mniej od mężczyzny? 14.02.11, 18:58
          Na podobnym stanowisku, z podobnymi kwalifikacjami.

A no, można by poszukać odpowiedzi w różnych czasopismach, serwisach, portalach itd. dla współczesnych kobiet.
          Media nauczają:

"Bądź asertywna. W pewnych okresach masz prawo czuć się rozdrażniona. Inni muszą to zrozumieć."

Z tym, że pracodawca a zwłaszcza klient pracodawcy nie ma obowiązku tego zrozumieć.
      • indywidualismus Re: Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskrymina 14.02.11, 17:19
        Cholera jasna mnie bierze, ósma chyba kobieta twierdzi, że płace kobiet i mężczyzn są różne!!!
        Na tym samym stanowisku??
        Z takim samym zaangażowaniem??
        Z takimi samymi wynikami??
        Który prywatny, czy nawet publiczny pracodawca zapłaci kobiecie mniej tylko dlatego, że jest kobietą? A nie jest przypadkiem tak, że całe wydziały kobiet z urzędu spotykamy regularnie w pobliskim sklepie ? A kto się z pracy urywa wcześniej, bo dzieci, kto bierze zwolnienia na dzieci, kto każdą wolną chwilę wykorzysta na makijaż, tudzież ploteczki, ech...
        Unia wam wmówiła, że jest dyskryminacja a wyście, durne, uwierzyły!

• haldeman79 Taka mała dygresja 14.02.11, 17:27
          indywidualismus napisał:

> Który prywatny, czy nawet publiczny pracodawca zapłaci kobiecie mniej tylko dla
          > tego, że jest kobietą? A nie jest przypadkiem tak, że całe wydziały kobiet z ur
          > zędu spotykamy regularnie w pobliskim sklepie ? A kto się z pracy urywa wcześni
          > ej, bo dzieci, kto bierze zwolnienia na dzieci, kto każdą wolną chwilę wykorzys
          > ta na makijaż, tudzież ploteczki, ech...
          > Unia wam wmówiła, że jest dyskryminacja a wyście, durne, uwierzyły!

Ktoś musi się tymi dzieciakami opiekować. Prawda?
          • mijo81 Re: Taka mała dygresja 14.02.11, 20:34
            Pracodawców to guzik obchodzi. Oni chcą jak najwięcej zarabiać i tym się kierują a nie jakimiś "szczytnymi" ideami
      • Gość: mongo Re: Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskrymina IP: *.adslplus.ch 14.02.11, 19:46
        zamiast bezmyslnego powtarzania framazonow, moze jakies przyklady? takiej "dyskryminacji"??? statystyki sa jak wiadomo klamliwe wiec prosze o konkrety.
    • Gość: p.e.g. Dyskryminacja ze względu na wiek! IP: 78.133.163.* 14.02.11, 15:57
      Moment, a dlaczego młodsi kierowcy mają drożej? Przecież to też jawna dyskryminacja (ze względu na wiek tym razem).
      • Gość: Tomcioo Re: Dyskryminacja ze względu na wiek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 18:21
        nie tyle za wiek co za brak doświadczenia i fiu-bździu w głowie...
        "młodość musi się wyszumieć" znasz zwrot?
        i wiele wypadków jest spowodowanych przez młodych kierowców (20-26 lat , lub prawko mniej niż 10000 km....)
    • Gość: gosc USA Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskryminacj... IP: *.lsanca.fios.verizon.net 14.02.11, 17:43
      Anglicy w pogoni za rozumem, takich absurdow dawno nie slyszalem
    • sselrats Ach zeby tak czytac slowa ze zrozumieniem... 14.02.11, 18:12
      Dyskryminacja oznacza rozroznianie a nie przesladowanie. Nizsze skladki dla jednej grupy sa dyskryminacja obu grup.
    • Gość: jet serce roście patrząc na te czasy:) IP: 212.160.172.* 14.02.11, 18:15
      Wreszcie jakiś odpór dla przybierającej na sile fali lewackiego feminizmu.
      Jako facet nie byłem sprawcą -odpukać- stłuczki, dlaczego mam płacić wyzsze składki tylko dlatego, że jestem facetem? Nie interesują mnie statystyki, ja jestem jednostką i nie odpowiadam za działania populacji. Czy dlatego że większość przestępstw seksualnych powodują mężczyźni, należy wprowadzić obowiązkowy monitoring prywatnej sfery życia tej częśći społeczeństwa? W końcu statystyka podpowiada, że tak.
      Składki powinny byc uzależnione tylko i wyłącznie od "historii jeździeckiej" tego jednego, konkretnego kierowcy, bez wzgledu na płeć. Niech sprawcy kolizji płaca 200%, wtedy reszcie mozna dać wieksze ulgi.
      • zigzaur Re: serce roście patrząc na te czasy:) 14.02.11, 19:00
        Dokładnie.

Wysokość składki OC powinna zależeć od liczby przestępstw i wykroczeń popełnionych przez właściciela samochodu. Powinna bardzo silnie zależeć.

A nie od np. marki czy pojemności skokowej silnika, bo wtedy to nie jest składka ubezpieczeniowa a podatek majątkowy.
        • Gość: Gosc a tu jest źródło IP: *.szczecin.mm.pl 14.02.11, 19:10
          tnij.org/zenada33
    • radon13 A co to ma wspólnego ?? 14.02.11, 20:29
      To nie rodzenie dzieci leczy wychowywanie wnucząt ma coś wspólnego ze wczesniejsza emeryturą . ALe babcie sa coraz mniej chetne a prócz tego dlaczego mają im za to płacić ludzie którzy nie maja dzieci lub wnuków ? Za przekazywanie materiału genetycznego raczej oni powinni zapłacić.
    • Gość: A.Morze A może by tak obniżyć OC mężczyznom? IP: *.ip.jarsat.pl 14.02.11, 21:47
      Też byłoby po równo.
      Na to chyba ci dobrodzieje ludzkości nie wpadną.
    • Gość: miejscowy Kobiety płacą mniej za OC i AC? To dyskryminacj... IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 04:54
      Co to za kierowca, ktory psuje sie co miesiac. Na dodatek ma jakies napiecia, przed zepsuciem sie. Skladki, powinny byc dwa razy wyzsze. :-}
    • technik888 Tryb. w Strasburgu i Zwiazki Zawod. zlikwidowac, 06.05.13, 05:27

1 procent spraw jest rozstrzyganych w Strasburgu pozytywnie i tylko tam gdzie występują bogaci adwokaci. Są to dane wg portal www.aferyprawa.eu a dzieje się tak w imieniu solidarności zawodowej aby dać zarobić dobrym kancelariom adwokackim
      Przegrałem sprawę w Europejskim Trybunale Praw Człowieka w Strasburgu, czego jedynym powodem był brak uczciwej pomocy prawnej a rownież działanie na moją szkodę ze strony Zwiazków Zawodowych.
      Poszedlem do Zwiazkow Zawodowych aby pomoc bylemu koledze Arkadiuszowi (Arkowi) Nowaczykowi a ktory sprzedal mnie przy pierwszej nadazajacej sie okazji bo zostal do tego namowiony przez Zwiazek Zawodowy.
      Teraz zwiazek zawodowy straszy mnie mnie konsekwncjami prawnymi za to,ze osmielam sie pisac prawde,co za hipokryzja zamiast pomagac to potrafia tylko szkodzic,
      Negatywną rolę zwiazków zawodowych można zauważyc nie tylko w Wielkiej Brytani a także w Polsce Niemczech w Rosji i USA a takze w innych krajach swiata.
      „Adwokaci są bardzo drodzy dobrze więc wiedzieć,że członkostwo w GMB daje pełną ochronę prawną wynikającą z pracy"z listu Sekretarza GMB zachęcającego do płacenia składek członkowskich i do wstępowania do GMB
      pl.wikipedia.org/wiki/Zwi%C4%85zek_zawodowy
      Podstawowym zadaniem związków zawodowych jest obrona interesów pracowników
      W krajach o silnej tradycji związkowej osiągały one nieraz bardzo duży wpływ na władzę i gospodarkę. W Wielkiej Brytanii doprowadziło to do praktycznego paraliżu państwa i zapaści gospodarki w latach 70-80
      niepokornizdaleka.blog.onet.pl/2012/11/03/przeklenstwo-zwiazkow-zawodowych/
      Podczas huraganu Sandy w październiku 2012 roku,związkowcy zablokowali pomoc z całych Stanow Zjednoczonych i Kanady w New York City i w stanie New Jersey oraz innych miejscach dotkniętych huraganem dla osób z poza związku, dopuścili do pracy tylku kilku dzialaczy zwiazkowych a tysiacom ochotnikow odmówili prawa pracy mimo,ze ludziom brakowało wody pitnej ogrzewania,żywnosci doprowadzili do upadku Detroit, Baltimore, Clevland dzis sa to tzw 'hell holes’.ZZ wykonczyły praktycznie przemysł motoryzacyjny w USA.Wielu Amerykanw miało w swoim zyciu tzw “union horror stories” z jakimi zetkneli sie w zakladach w ktorych działały związki zawodowe.
      Dlatego przestałem się dziwić co mnie spotkało ze strony tej organizacji,myślałem że jestem jedynym pokrzywdzonym ze strony związków zawodowych a okazuje się,że poszkodowanych jest bardzo wiele osób i instytucji.
      www.kapitalizm.republika.pl/egoisci.html
      Egoiści .Wiele plag rozpleniło się przez ostatnie lata w naszym kraju. Do jednej z wyjątkowo dokuczliwych i niebezpiecznych - poza,m.in., biurokracją i sporą częścią polskiej klasy politycznej - zaliczyłbym związki zawodowe./
      Tylko najgorsze jest to,że związki działają na szkodę członków ich organizacji chociaż płacimy składki członkowskie
      Europejski Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu potrafi bronić terrorystów i wydawać inne kontrowersyjne wyroki w sprawie mniejszości seksualnych, nastolatek chcących dokonać aborcji, itp. Zaś tam gdzie faktycznie łamane są prawa człowieka, jak to było w moim wypadku, nic go nie obchodzi. Poziom taki sam, jak brytyjskiej czy tez europejskiej sprawiedliwości albo jeszcze gorszy bo przypieczętowujący niesprawiedliwość jaka panuje na terenie Wielkiej Brytanii i w Europie. Przecież ludzie liczą na Trybunał w Strasburgu jako na ostatnią deskę ratunku przeciwko niesprawiedliwości w europejskich sądach. Jednak w Strasburgu nie znajdują sprawiedliwości i to bez dania wyjaśnienia odrzucaja skargie. Sama instytucja Trybunału mija się z celem. Kosztuje olbrzymie pieniądze, nie wnosząc nic pozytywnego do sądownictwa europejskiego. Wręcz odwrotnie - rozczarowanie bo tak się na Trybunał w Strasburgu liczyło,a że jestem skrzywdzoną osobą przez sprawiedliwość brytyjską i polską - to co to kogoś obchodzi?
      Pozdrawiam
      Marian Lukasik
      Tel.0044(0)7985284791
      Email:technik888@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka