Dodaj do ulubionych

Autodealing..

IP: 88.81.140.* 19.02.11, 13:38
Witam! czy ktosakorzysta z uslugi autodealing w w dowlnym banku? o ile kurs jest wyzszy/czy jest wyzszy niz w kantorze? Najbardziej interesuje mnie autodealing w ing na walucie funt brytyjski.Dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: r-dealer Re: Autodealing.. IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 02:21
      nie wiem jak w ing, ale np. w Raiffeisenie spread na platformie R-Dealer wynosi ok 1%. Więc jak kurs gbp oscyluje wokół 4,65 na rynku międzybankowym, to możesz sprzedać funty po ok. 4,63 zł, a kupić za 4,68. Pewnie podobne są kursy na innych platformach. Oszczędność więc jest w porównaniu z kantorami w realu i różnymi internetowymi serwisami wymiany walut również. A bank najbezpieczniejszy...
      • Gość: Anna Re: Autodealing.. IP: 93.187.148.* 22.02.11, 09:30
        Czesc.Sprawdzilam teraz i o 0.03 gr wyzszy kurs ma kantor. kwota ktora spr nie byla duza wiec moze przy duzej kwocie sie ta roznica znoweluje. Dzieki -dealirer
        • Gość: r-dealer Re: Autodealing.. IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 08:49
          średnio na rynku (kantory.pl/kantory/) jest ok 8 gr spreadu dla funta, a na platformie 10 gr, ale np. w pobliskim kantorze mieli 15 gr spreadu, można źle trafić. Ale na platformie można sobie ustawić np. zlecenia warunkowe - wpisujesz ważny na tydzien kurs po jakim chcesz sprzedać i jeśli taki sie pojawi, to automatycznie transakcja się zawiera i nie trzeba pilnować.
          • Gość: ja Re: Autodealing.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 08:40
            Jak korzystam od ponad roku z Alior autodealing i przy zakupie 2-5 tyś EURO masz kurs gorszy niż w kantorach (miało być inaczej już przy małych kwotach). Przy okazji zwracając się z oficjalną pisemną prośbą o zasady działania, jaki wpływ ma kwota na dobry kurs odmówiono mi informacji (proszę zgłosić się do oddziału - w oddziale miałem wcześniej udzieloną ustną niekonkretną informację). Okazjue się że jest to tajemnica. Kosztuje dla firm 420zł rocznie. Zamierzam zakończyć współpracę z tym bankiem.
            • Gość: obnizkapodatkow Re: Autodealing.. IP: 195.85.249.* 28.02.11, 15:59
              robie miesięcznie pare transakcji w Raffeisenie na tej ich platformie i naprawde mi sie podoba. nawet zacząłem bawić sie w ordery jak na giełdzie. Wiecie może czy w BPHa albo Millennium tez są ordery?
              • rozenek_taki Re: Autodealing.. 13.03.11, 20:58
                Najlepsze są ordery za zasługi dla ojczyzny!

Autodealing to dilowanie auteczkami?

• jan-w Re: Autodealing.. 13.03.11, 21:00
                  Nie. Z autodealingiem mamy do czynienia kiedy dealer np narkotyków sprzedaje je sam sobie ;-)
                  • rozenek_taki Re: Autodealing.. 14.03.11, 01:09
                    To co pisałeś to self-dealing ... a te ordery to za co? Za dilowanie na kornerze?
    • Gość: Anna Re: Autodealing.. IP: 93.187.148.* 11.03.11, 15:57
      Autodealing w Ing wydaje sie ok. Cena podobna (czasem nieco wyzsza niz w kantorze), jednak nie ma duzych- znaczacych roznic pomiedzy kursami dla np £ 3k i £ 30k.I tak uwazam ze warto chodz jeszcze nie autodelaingowalam ani nie mam porownania z podobnymi uslugami w inych bankach.
    • rozenek_taki Autodialing? 14.03.11, 04:10
      Czy tu chodzi może o autodialing? Ale po co komu ordery w kantorze ... tam chodzi wyłącznie o kapuchę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka