Dodaj do ulubionych

Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Bande...

IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 12:53
To było do przewidzenia. AiB chciała dawno temu zmienić nazwę BZ WBK ale to droga operacja.
BZ WBK to żadna marka to miała być tymczasowa nazwa po fuzji.
Zmiana marki pociągnie za sobą zmiany praktycznie wszędzie w banku tzn. nie obędzie się bez zwolnień, a miało być tak pięknie, nie chcieliście durnie PKO BP to będziecie mieli "masakrę hiszpańską" :)
Obserwuj wątek
    • Gość: loc Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.03.11, 13:38
      Jaki to latynos, Banderas jest Hiszpanem, chyba, nie ?
      • ratpoles_tamer Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban 02.03.11, 13:45
        Gość portalu: loc napisał(a):

> Jaki to latynos, Banderas jest Hiszpanem, chyba, nie ?

No jest i w dodatku katolikiem jest też !
      • Gość: Kaśka Banderas zagrożony ;) IP: *.icpnet.pl 02.03.11, 15:18
        www.dailymotion.pl/video/x271gq_kabaret-widelec-banderas_shortfilms
        www.tekstowo.pl/piosenka,kabaret_widelec,banderas.html
    • Gość: x Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Bande... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 13:39
      Ktoś tu nie odrobił zadania domowego, Santander jest obecnie sponsorem Ferrari.
    • ratpoles_tamer Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban 02.03.11, 13:43
      Gość portalu: 666 napisał(a):

> ... BZ WBK to żadna marka to miała być tymczasowa nazwa po fuzji.
      > ... nie chcieliście durnie PKO BP to będziecie mieli "masakrę hiszpańską" :)

Dlaczego marka hiszpańska ma być zła? I dlaczego zaraz "durnie"? Kto jest durniem ?
      PKO BP to żadna marka, a Sandaner to największy bank w strefie Euro.
      • Gość: 666 Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 14:03
        Czytaj ze zrozumieniem. Ludzie skąd wy się bierzecie, macie już całkowicie zważone mózgi.
        Santander to dobra marka, BZ WBK to żadna marka. "Durnie" to ci co myśleli, że jak "Santander" przejmie BZ WBK to nie będzie zwolnień.
        • ratpoles_tamer Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban 02.03.11, 14:08

> Czytaj ze zrozumieniem. Ludzie skąd wy się bierzecie, macie już całkowicie zważ
          > one mózgi.
          > Santander to dobra marka, BZ WBK to żadna marka. "Durnie" to ci co myśleli, że
          > jak "Santander" przejmie BZ WBK to nie będzie zwolnień.

Czytałem. Nigdzie w artykule nie napisali o zwolnieniach.

Jedyne co napisali to:
          "W tym roku bank zamierza zwiększyć sieć oddziałów o 15-20 placówek własnych i 20 franczyzowych z 527 oddziałów na koniec 2011 roku."
    • Gość: skarbonka Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban IP: *.ghnet.pl 02.03.11, 13:44
      No tak, bo jak by BZ został przejęty, to by się obyło bez zwolnień! Weź po uwagę, że pko ma bardzo dużo oddziałów w kraju, nieporównywalnie więcej niż Santander, niektóre nawet na tej samej ulicy, w sąsiedztwie BZ WBK, i co wtedy? Bez zwolnień? bez zamknięć? trzeba tez wziąć pod uwagę, że PKO jest daleko w tyle za BZ WBK jeśli chodzi o jakość zarządzania, systemy operacyjne, produkty no i samą kadrę, nie tylko kierowniczą, ale także "szeregowych pracowników".
      • Gość: 666 Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 13:58
        Przepraszam ale pie.. głupoty. Kadra kierownicza w BZ WBK niczym się nie różni od tej w innych polskich bankach, to samo dotyczy szeregowych pracowników, teraz jest nawet gorzej niż to było przed fuzją BZ i WBK. W oddziałach jest coraz więcej przekrętów z powodu niższych zarobków.
        Gdyby PKO BP wykupiło BZ WBK to mogliby ucierpieć pracownicy szeregowi ale w PKO. W BZ WBK w oddziałach nie ma kogo zwalniać, tu był problem zwolnień w centrali. Po przejęciu BZ WBK przez PKO na pewno stołek stracił by M.M.

• ratpoles_tamer Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban 02.03.11, 14:05
          Sam Pan Bóg czuwał i nie pozwolił zniszczyć BZ WBK przez jakiś nigdzie na świecie nie znany komunistyczny państwowy "bank" dla emerytów jakim jest PKO BP.

Uciekłem od niego już 20 lat temu !
          I nie żałuję !
          • Gość: 666 Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 14:21
            A jak myślisz kto wychowywał tą wspaniałą kadrę zarządzającą w BZ WBK, co krasnoludki, marsjanie, wszędzie w bankach byli upchnięci członkowie PZPR i SB-cy. Większość z nich bardziej lub mniej była umoczona, a jak Irlandczycy chcieli zrobić porządek to po 2 latach sobie odpuścili bo nie mieli siły na wysłuchiwanie skarg. Odpuścił sobie L.Horgan który był wiceprezesem BZ WBK, np. Irlandczycy chcieli ucywilizować sposób zatrudniania pracowników, były określone ścisłe reguły przeprowadzania konkursów a i tak polscy "specjaliści" wciskali swoich znajomych na te lepsze stanowiska.
            • ratpoles_tamer Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban 02.03.11, 14:53

>... wszędzie w bankach byli upchnięci członkowie PZPR i SB-cy. Większość z nich bardziej lub mniej była umoczona...

A co to za różnica kto tam pracuje. Kogo to obchodzi?
              Ważne, że klienci są zadowoleni, bank jako jeden z pierwszych dawał token, a nie jakieś gó...ane zdrapki czy sms-y.
              Dla mnie mogą tam pracować wnuki żołnierzy Wehrmachtu i dzieci SB-ków.
              Byleby to nie był państwowy bank typu PKO BP
              Widocznie byli PZPR-owcy i SB-cy okazali się inteligentniejsi od tych kartofli z Pisuaru.
              Zresztą wystarczy tylko posłuchać i porównać polszczyznę Leszka Millera czy Kawśniewskiego oraz kartofli Yaro Kłamczyńskiego czy Zimnego Lecha.
              • Gość: 666 Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 15:51
                A skąd masz takie informacje, że klienci są zadowoleni, z gazet? Powiem ci że klienci nie są zbytnio zadowoleni z BZ WBK ze względu na duże opłaty, BZ WBK jest jednym z najdroższych banków.
                A obsługa w oddziałach jest taka jaka była czyli kiepska.
                • ratpoles_tamer Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban 02.03.11, 16:02

> A skąd masz takie informacje, że klienci są zadowoleni, z gazet? Powiem ci że
                  > klienci nie są zbytnio zadowoleni z BZ WBK ze względu na duże opłaty, BZ WBK je
                  > st jednym z najdroższych banków.
                  > A obsługa w oddziałach jest taka jaka była czyli kiepska.

Po liczbie klientów to widać. To nie są klienci potrzebujący szwendania się po jakichś oddziałach. Pomyliłeś ich z moherami z PKO BP.
                  Opłaty są bez znaczenia dla klienteli tego banku, bo to są ludzie przyzwyczajeni, że za jakość trzeba zapłacić. Klienci BZ WBK nie robią zakupów w Biedronce tylko odbierają zamówiony przez internet towar w domu od kuriera P&P.
                  Wyraźnie pomyliłeś coś.
                  • Gość: mimi Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 16:26
                    Tak,tak ja dobrze zrabiam,ale z WBK uciekłam i robię zakupy w biedronce wyobraź sobie, żeby miec kasę trzeba ją liczyć a nie trwonić ośla łąko!
                  • Gość: 666 Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 17:15
                    Tak się składa że większość klientów BZ WBK jak chcesz to "mohery" odziedziczone po BZ i WBK.
                    Jak Irlandczycy robili fuzję BZ i WBK to plan był taki aby nowy bank był nastawiony na korporacje lub dokładnie na biznes ale się nie udało, teraz jest znowu nastawiony na klienta detalicznego a taki klient patrzy się na koszty obsługi i jakość obsługi w oddziale.
                    A jaką to masz jakość w BZ WBK, ja mam lepszą jakość np. w mbanku za darmo :)
                    • Gość: lol Ja kilka lat temu założyłem konto w WBK IP: 88.220.76.* 03.03.11, 08:21
                      i to był dobry krok.
                      Jestem bardzo zadowolony. W razie zmian na gorsze - odejdę po prostu.
                      Mam też konto w DB i podobna jakość i klasa usług. Tego szukają normalni ludzie a nie problemów z powietrza jak w PKO, typu: chcesz zrezygnować z konta w oddziale A, niestety założyłeś je w oddziale B i choćby był na drugim końcu Polski to w XXI wieku trzeba zapier...!
                      to jest żenada
          • Gość: gugu Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 06:58
            dopiero zobaczysz jak go zniszczy hiszpańska moc....będzie czystka na stołkach niezależnie od kompetencji, jedyne co się będzie liczyło to to czy byłeś czerwony czy zielony.... a ci co myślą, że napiszą, że będą zwalniać niech przestaną marzyć. O takich rzeczach się nie pisze tylko się je robi....będą grupowe na bank, tak jak w AIG
    • Gość: m proponuję przejrzeć forum nabitych ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 13:47
      SANTANDER TO LICHWA!

wykorzystują haczyki ukryte w umowach!

nabiciwsantander.hekko.pl/
      • ratpoles_tamer Re: proponuję przejrzeć forum nabitych ! ! ! 02.03.11, 14:02
        Gość portalu: m napisał(a):

> SANTANDER TO LICHWA!
        >
        > wykorzystują haczyki ukryte w umowach!

A który bank to nie lichwa?

Czyli co? Podpisywali umowy nie czytając ich?
        Takie same kmioty jak kredytobiorcy z MBanku?
        No to sami są sobie winni. Nikt ich nie zmusza do brania kredytu w tym banku.
        • Gość: m Re: proponuję przejrzeć forum nabitych ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 14:59
          kmioty?

co to za język.

• ratpoles_tamer Re: proponuję przejrzeć forum nabitych ! ! ! 02.03.11, 15:04
            Gość portalu: m napisał(a):

> kmioty?
            >
            >
            > co to za język.
            >

język polski:

sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2471694
        • ukos Leć, cieciu, lizać buty panu prezesowi 02.03.11, 19:12
          ratpoles_tamer napisał:

> (...) sami są sobie winni. Nikt ich nie zmusza do brania kredytu w tym banku.
          >
    • brezly Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban 02.03.11, 14:31
      www.pb.pl/2/a/2011/03/02/Antonio_Banderas_z_BZ_WBK
      A tam stoi:
      Mateusz Morawiecki mówi, że na razie nie jest planowana zmiana brandu BZ WBK, który w zeszłym roku został kupiony przez hiszpańską grupę Santander. Nazwa będzie zmieniana ewolucyjnie, stopniowo.

To bedzie rebranding czy nie bedzie?
      Jak tu wierzyc prasie? :-DDD
    • dpp.maketing Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Bande... 02.03.11, 14:51
      Ja poruszę temat samego Banderasa:
      - żaden z niego Latynos tylko Hiszpan, a konkretnie Andaluzyjczyk
      - ciągle kojarzy się go z jakimiś filmami Hollywoodzkimi, a przecież najlepsze jego lata (koniec lat 80-tych) to wsytępy w filmach Pedro Almódovara. Nawet nie znał jeszcze wtedy angielskiego...
    • wedry Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Bande... 02.03.11, 16:12
      A koszty poniosa klienci.
    • Gość: mamkonto Ten bank się zeszmacił, zrezygnowaliśmy i innym to IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 02.03.11, 16:44
      radzę pokazują niby gwiazdy, ła -pią się na reklamęł chyba 'słupy', nikt inteligentny i majętny.
    • Gość: boikot Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Bande... IP: *.CNet.Gawex.PL 02.03.11, 16:49
      hiszpańskie banki wypie...ć !
    • muzzyczny Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Bande... 02.03.11, 17:13
      prezes Santandera ( Rodriguez Inciarte, Matias Executive Vice Chairman, Grupo Santander)
      bierze udział w spotkaniach grupy Bilderberg
      Santander i RBS są członkami Rothschild Inter Alpha Group.
      W przeciwieństwie do innych mniejszych banków, hiszpański, Santander zachował się krachu finansowego na świecie po sprzedaży części swojego portfela nieruchomości, podobnie jak rynek zaczął do zgryzienia w 2007 roku. W przeciwieństwie do innych mniejszych banków, hiszpański, Santander zachował się po krachu finansowym na świecie po sprzedaży części swojego portfela nieruchomości, podobnie jak rynek zaczął sie walić w 2007 roku."
      "thetruthserumblog.blogspot.com/2010/06/big-santander-is-about-to-get-even.html
      • Gość: z Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 17:36
        Naucz się przynajmniej porządnie wklejać tekst. Albo przeczytaj treść przed wysłaniem, bo wychodzi bełkot.
    • Gość: Anonim Gal Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Bande... IP: *.multi-play.net.pl 02.03.11, 17:47
      Co za kretyn pisze, ze Antonio Banderas to latynos??? Rodowity Hiszpan z niego jest a nie latynos.
    • Gość: xyz Banderas to nie Latynos IP: *.c193.msk.pl 02.03.11, 17:51
      Banderas NIE JEST Latynosem !

Jest Hiszpanem z krwi i kości, niedouczone pismaki.
    • Gość: POKi tak lubiłem ten bank... IP: 88.220.37.* 02.03.11, 17:56
      BZ WBK był moim pierwszym i jedynym bankiem z którym współpracowałem. Udana współpraca trwała przez 5 lat. Kiedy rok temu (z własnej winy) straciłem pracę nie miałem możliwości kontynuować regularnego spłacania karty kredytowej (kwota minimalna 68zł miesięcznie). Kilka dni przed upłynięciem 60 dni od dnia ostatniej wpłaty dostałem telefon z banku że jeśli przed upływem tych 60 dni nie ureguluję kwoty minimalnej to bank wypowie mi kartę kredytową. Tak się składało że pracę już miałem i z wypłaty którą miałem otrzymać tydzień po upływie rzeczonego terminu mogłem spokojnie spłacić wypowiedziany kredyt więc stwierdziłem że poczekam. Okazało się że bank wcale nie myślał wypowiedzieć mi karty kredytowej, zamiast tego wpisał mnie na rok do BIKu. Gdybym o takiej ewentualności został poinformowany napewno zrobiłbym wszystko żeby spłacić kwotę minimalną przed upływem danego mi terminu.

Co najlepsze, uregulowanie zaległości która była powodem wpisania do BIKu wcale nie poskutkowało wycofaniem mojej osoby stamtąd. Dostałem roczną karę i kropka. Za 68zł. Za to że bank postraszył mnie nieprawdziwymi konsekwencjami nie ujawniając tych prawdziwych. Za to że od pierwszego mojego w życiu kontaktu z bankami polegałem wyłącznie na BZ WBK.

Nie jestem osobą która w takiej sytuacji bije się o swoje, nie będę pisał dziesiątek listów i się prosił. Może i bankowi to zwisa, ale ja mam swoją godność i nigdy więcej BZ WBK ani żadnego innego który go przejmie.
      • Gość: klient Re: brawo solidarnośc walcząca IP: *.com.pl 02.03.11, 18:03
        bez komentarza,
      • Gość: lol Re: tak lubiłem ten bank... IP: 88.220.76.* 03.03.11, 08:27
        Nieładnie się zachowali bo nie pozwolili się nie wywiązać z umowy?
        Karta kredytowa to nie zabawka .
    • Gość: Sebastian Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Bande... IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 19:13
      Nie nie nie. Mieszkałem w Anglii tam Santander istnieje pod nazwą Abbey wygląda okropnie. Łapy precz od mojego zielonego BZWBK !!!!!!!!!!!!!!1
    • Gość: gitaroszewc Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 19:53
      PKO BP? Żeby płacić tyle co nieświadomi klienci tego banku? Nawet za pierdnięcie w ich placówce pobiera się prowizję.
    • Gość: xmen Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Bande... IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 20:41
      20 franszczyzn czyli Partnerów może i jest osiągalne ale ... jakieś 40-50 wypowiedzeń, rezygnacji jeszcze bardziej realne ... dochodowy biznes POLECAM
    • Gość: warta_socios ludzie bez paniki, wszytsko jest pod kontrolą !!! IP: 95.108.100.* 02.03.11, 20:48
      proces rebrandingu tak potężnej korporacji trwa latami, pochłania ogromne koszty i napewno nic nie będzie się odbywało kosztem klienta jak choćby wymiana kart płatniczych na te z nowym logo. Zapewne osoby decyzyjne w banku zadbają o to aby klienci byli tez stopniowo przyzwyczajani do zmian np. poprzez odpowiednią politykę informacyjną, zatem nie spodziewajcie się żadnej "terapi szokowej z dnia na dzień". Nie po to też BZWBK kładzie ogromny nacisk na poziom satysfakcji klienta poprzez profesionalną obsługę czy też mozliwie jak najkorzystniejsza dla klienta ofertę aby nagle zacząć to marnować i pozwalać sobie na ich utratę, bo wiadomo, ze w dzisiejszej rzeczywistości klienci sa świadomi i maja duzy wybór. Fuzja spowoduje tez przeniesienie dobrych praktyk santandera na grunt polski co niewatpiwie zaowocuje nowymi mozliwościami dla klientów, i prawdowpodobnie santander dzieki temu, ze jest gigantem swiatowym bedzie chciał w Polsce przeskoczyć przynajmniej PEKAO S.A, a to jest tylko możliwe dzieki konkurencyjności, która jak najbardziej jest korzystna dla klienta.
      • dobryjasio Re: ludzie bez paniki, wszytsko jest pod kontrolą 02.03.11, 21:08
        Gość portalu: warta_socios napisał(a):

> . Fuzja spowoduje tez przeniesienie dobrych praktyk santandera na grunt polski
        > co niewatpiwie zaowocuje nowymi mozliwościami dla klientów, i prawdowpodobnie s
        > antander dzieki temu, ze jest gigantem swiatowym bedzie chciał w Polsce przesko
        > czyć przynajmniej PEKAO S.A, a to jest tylko możliwe dzieki konkurencyjności, k
        > tóra jak najbardziej jest korzystna dla klienta.

Santander już pokazał dobre praktyki wycinając sieć sprzedaży kredytów hipotecznych - po pierwsze zwolnił kilkaset osób, ale to nic w porównaniu z tym, że zostawił armię klientów, którzy z dnia na dzień dowiedzieli się, że nie ma już placówek w ich miastach i obecnie są skazani na niedouczoną infolinię z najmniejszą kwestią - jestem klientem tego banku ...
        • Gość: warta_socios tez dla tego jest im potrzebny BZWBK IP: 95.108.100.* 02.03.11, 21:17
          który ma jedną z najwiekszych w Polsce sieci placówek, planuje otwarcie kolejnych oraz profesionalną infolinie, ta sytuacja juz nie bedzie miała miejsca, bo wtedy santander był osamotniony w działniach i przynosił straty. Praktycznie santander dostaje "gotowy produkt" swietnie prosperujący bank z rozbudowaną infrastrukturą i celem strategicznym jest dla niego zbudowanie detalu w Polsce, oraz umacnianie dotychczasowej pozycji bzwbk
      • Gość: 666 Re: ludzie bez paniki, wszytsko jest pod kontrolą IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 21:49
        A ty skąd się wziąłeś, żyjesz chyba w alternatywnym wymiarze :)
        • Gość: warta_socios Re: ludzie bez paniki, wszytsko jest pod kontrolą IP: 95.108.100.* 02.03.11, 22:07
          wolałbym trafnie przewidywac wyniki w duzym lotku szczegolnie przy ostatnich kumulacjach ;-) wkurza mnie troche ta polska mentalnosc, która doprowadza nasz kraj do róznych kryzysów, ta zawisc złosliwosc zazdrosc malkontentctwo, wieczna krytyka wszytskiego dla zasady, brak optymizmu czy otwartosci na swiat i zmiany czy szukanie winy wszedzie poza soba samym, jesli to jest inny wymiar to jak najbardziej zyje w nim ;-)
    • Gość: tan Jako wieloletnia klientka IP: *.centertel.pl 02.03.11, 22:16
      nie zgadzam się z tą zmianą nazwy. Wyprowadzę się do innego banku, jeśli to nastąpi.
      • Gość: warta_socios Re: Jako wieloletnia klientka IP: 95.108.100.* 02.03.11, 22:39
        tez bym wolał zeby logo bzwbk zostało tym bardziej, że ludzie sa przyzwyczajeni i ma pozytywny wydzwięk w powszechnej opini. Pozatym zielony kolor uspokaja ;-) Małymi literkami w takim prostokaciku gdzies na dole mogło by byc dodane santander group. Hiszpanie moga tego nie rozumiec ze jest to marka z tradycjami, której zbudowanie sporo kosztowało, ale jako klientka santandera czy banku nalzacego do jego grupy bedziesz miała profity na całym swiecie, szkoda ze klienci nie moga głosowac bo raczej powinni jakieś badanie rynku przeprowadzic z pytaniem jak zmiana logo wpłynie na twój stosunek do banku
    • ulanzalasem Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Bande... 02.03.11, 23:10
      To tak jakby powiedzieć Anglikom, że w reklamie banku wystąpi nie Beckham czy Gerrard tylko np. Xavi...Wciskanie "swoich" na siłę, nie jest dobre - pikujemy w dół....
      • Gość: warta_socios Re: Prezes BZ WBK: Będzie rebranding. Antonio Ban IP: 95.108.100.* 02.03.11, 23:46
        pozostając w temacie sportowym, napewno jerzy dudek byłby trafniejszym wyborem ;-) lub alonso z kubicą jeśli nie bylby to konflikt interesów
    • Gość: Herman Antonio Bande... IP: *.static.kompus.3s.pl 16.03.11, 20:49
      będzie agitowal stare babcie , bo młode juz na lep nie poleca .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka