Gość: derobson IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.11, 16:36 litości - jaki polski , to te 34 mln osób payback ma w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Macho Wirtualne pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 16:43 I tak oto prawdziwe pieniądze są zastępowane "punktami". Ciemny lud to łyka, ale nosi niebieskiego czy zielonego plastikowego "tresera" w portfelu. Wkrótce wypłaty też będziecie dostawać w "punktach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Wirtualne pieniądze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 18:17 A ty zarabiasz w złocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Wirtualne pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 18:47 Oczywiście, że nie. Niemniej powinieneś zauważyć różnice między pieniądzem kreowanym przez państwa/banki a wirtualnym pieniądzem kreowanym przez firmy. Punkcikami z BP nie zapłacisz podatków, za punkty z Payback nie przyjmie cię lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Wirtualne pieniądze IP: *.merinet.pl 07.03.11, 19:46 Ale jeżeli jeżdżę służbowym samochodem i tak czy owak jestem zmuszony do tankowania na BP to punkty Payback i ewentualne nagrody, które za nie odbieram są dla mnie czystą wartością dodaną. W ten sposób odebrałem już markową wkrętarkę, torby podróżne UMBRO, etc. Oczywiście gdybym płacił własną kasą to na BP by mnie nie obejrzeli i w programie udziału bym nie brał. Ale dla mnie (i dla BP też zresztą) ten program to czysty zysk. Ja mam nagrody, a BP pewnego klienta. Bo bez programu mógłbym pojechać po paliwo na Statoil (tam też honorują Routex`a), a tak mi się to nie zdarza. Pomyśl, to nie boli. Payback to program dla określonej grupy klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bad bladsaka BP straciło ostatnio 60 takich "pewnych". IP: *.cdma.centertel.pl 07.03.11, 20:46 Za dużo mi kierowcy płynu na BP próbowali kupować, myć itp. Mają zakaz wjazdu na stacje tej sieci (i parę innych). Po prostu. Zmiana w regulaminie. Szlaban. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: BP straciło ostatnio 60 takich "pewnych". IP: *.merinet.pl 07.03.11, 21:05 Pretensje miej do użytkowników samochodów, a nie do BP. U mnie w firmie takich problemów nie ma. Tankuję tyle ile potrzebuję nie kantując, płynu kupuję tyle ile mi wychodzi również nie oszukując, a z myjni korzystam zgodnie z regulaminem użytkowania samochodu służbowego maksymalnie 4 razy w miesiącu. Ale u mnie w pracy są jasne zasady korzystania z samochodu służbowego, firma daje dużo od siebie i pracownicy umieją to docenić. Zapłać ludziom tyle ile trzeba to nie będą cię okradać. W mojej firmie nikomu to do głowy nie przyjdzie, bo wstyd byłby większy niż korzyści. Poza tym co sobie z tym płynem zrobię? Wypiję go, czy na Allegro mam sprzedać? A na paliwie po co miałbym kantować jeżeli nikt mnie z nim nie ogranicza i mogę sobie samochodu używać dowolnie pod warunkiem, że zachowuję zdrowy rozsądek w tankowaniu na koszt firmy? I uprzedzając twoje uwagi - w mojej firmie flota składa się ze 150 samochodów. I jakoś można tak dobrać ludzi, że oszustw nie ma. Ci co próbowali lewizn już nie pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jelcz. Re: BP straciło ostatnio 60 takich "pewnych". IP: *.hsd1.ct.comcast.net 07.03.11, 23:21 A co ty se nie mozesz sam umyc samochod sluzbowy? Rece ci z dupy wyrosly? No chyba, ze twoim sluzbowym jest autobus przegubowy, to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek oszczędny Re: BP straciło ostatnio 60 takich "pewnych". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 08:26 Napisz w jakiej firmie pracujesz, to będę aplikował na stanowisko logistyka. Oszczędności to moje drugie imię. 1. 150 (samochodów) x 2 (ilość wystarczająca do utrzymania samochodu w czystości) x 18zł. (dobry program na myjni) = 5400 2. 150 x 17 (oszczędność w zakupie płynu do spryskiwaczy (na BP po29,99!!!)) x 2szt./mies. = 5100 p.s. Podaj jeszcze kilka przykładów, a miejsce w Waszej firmie będę miał pewne! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synek ze Śląska Re: BP straciło ostatnio 60 takich "pewnych". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 08:43 U mnie w firmie co prawda flota mniejsza i działa to jak u kolegi powyżej, chłopie schowaj sobie te oszczędności. To starcza na waciki. Rata leasingu samochodu flotowego klasy C to w granicach 2000zł. PH jadą do różnych klientów, auto ma być czyste. Nie ma czasu na własnoręczne mycie auta. Też mam kartę na BP i jest to święty spokój, w pracy mam podgląd do wszystkich pracowników, kto, gdzie ile zatankował. Jeden co oszukiwał to wyleciał po 1 miesiącu, a chłopaki zbierają sobie punkciki i mają drobny gadżet co rok. Drobny bonus nad jakim nie ma się co rozpisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: BP straciło ostatnio 60 takich "pewnych". IP: *.stansat.pl 08.03.11, 08:49 Ale mnie rozbawiłeś tymi 2 płynami do spryskiwaczy miesięcznie. Jechałeś kiedyś zimą w trasę poza miasto, oszczędnisiu? Ja nie nadużywam tego specyfiku, ale zimową czy jesienna porą w trasie Wawa-Gdańsk, czy innych podobnej długości, często zużywałem 2 butelki 4 litrowe płynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek oszczędny Re: BP straciło ostatnio 60 takich "pewnych". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 09:10 Panie kierowco, nic Pan nie zrozumiał. Oszczędności z tytułu zakupu 2 opakowań płynu są podane przykładowo, czyli 2szt./mies. Jeżeli kierowca kupi ich więcej, to oszczędności będą jeszcze wyższe. W Pana przypadku może to być 2szt. na trasie czyli dziennie, a to już 680zł. miesięcznie. Nie wspomnę o przykładzie wyżej, gdzie w grę wchodzi 150 samochodów, a to by było ponad 100000 (sto tysięcy). I nikt mi nie powie, że istnieją jeszcze szefowie którzy pogardzą taką kwotą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wariat Re: BP straciło ostatnio 60 takich "pewnych". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 08:57 Lolek co jesteś taki mało oszczędny. Ja bym na Twoim miejscu zaproponował inne rozwiązanie: 1. 150 x 0 zł - umyjesz SAM dwa lub trzy razy w miesiącu wszystkie samochody. 2. 150 x 17 ale tylko przez miesiące zimowe ( z ujemną temperaturą ). W pozostałe wystarczy kranówa. Jak oszczędzać, to oszczędzać no nie, rączki do dupy chyba nie przyrosły, jak to napisał yntelygent Jelcz, dwa posty wyżej. Posadę myjkowego samochodów, masz zagwarantowaną w każdej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek oszczędny Re: BP straciło ostatnio 60 takich "pewnych". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 09:20 Nie rób jaj, dwa razy w miesiącu wystarczy umyć samochód. A płyn do spryskiwaczy w hurcie (z bezpłatną dostawą) po 12zł./5l. jet taki sam jak na stacji za 29,99zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: BP straciło ostatnio 60 takich "pewnych". IP: *.stansat.pl 08.03.11, 09:54 Człowieku, jakie 2 razy w miesiącu mycie samochodu. Już raz się pytałem, czy ty w ogóle jeździsz w trasie. Czy wiesz jak może wyglądać samochód po jeździe przez kilka kilometrów za ciężarówką? Czasem po dojechaniu na miejsce miałem tak brudny samochód, że nie było widać obrandowania. I co mam tak jechać do klienta? Daruj sobie te dziadowskie oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek oszczędny Re: BP straciło ostatnio 60 takich "pewnych". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 10:49 Oczywiście, że jeżdżę samochodem (uważam, że dużo) i przez ostatni tydzień nie myłem samochodu, bo nie ma takiej potrzeby. Pewnie przez najbliższe kilka dni też nie bedzie. Więc sobie daruj, nie mówiąc już o lecie, kiedy samochód jest po prostu czysty przez wiele, wiele dni. Zawsze też można znaleźć tańszą myjnię niż na stacji i zamiast wydawać 100zł./mies. wydać 50zł. Czyż nie mam racji? p.s. Jedno wiem na pewno, jeżeli w decyzji kierowcy będzie wydawanie pieniędzy firmowych, wyda ich znacznie więcej niż jest potrzeba (sprawdzone). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rep Lolek masz rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 11:14 rep jak chce naciągnąć to zawsze będzie miał ekstra trudne/brudne trasy, niezbędne mycie co 3 dni, itp a punkciki lecą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wariat Re: Lolek masz rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 11:20 No tak, ja ktoś ma inne poglądy, to znaczy że musi naciąć - czytaj złodziej. Zawsze to jest jakiś sposób, na podniesienie własnej wartości, tylko dlaczego kosztem innych ? Bo tak najłatwiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rep Re: Lolek masz rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 11:26 Tu nie chodzi o to czy ktoś jest złodziejem tylko skorzystanie z pokusy, że coś można mieć "za darmo". Bo to nie są pieniądze repa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wariat Re: Lolek masz rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 11:48 Naprawdę uważasz, że firmy nie kontrolują wydatków, tras, zakupów, itp ? I jeżeli mają dwóch kierowców, przejeżdżających podobną ilość kilometrów, ale mających diametralnie różne koszty, to się tym nie interesują ? Firma, to nie jest jakiś bezosobowy twór, który na nic nie patrzy. Wybór padł na taki sposób rozliczeń, bo zwyczajnie to się opłaca. To są też pieniądze repa, bo jak koszty jego zatrudnienia będą za duże i z excela wyjdzie że jest nieopłacalny, to zostanie po prostu zwolniony. A jeżeli dalej pracuje, to znaczy tylko i wyłącznie tyle, że zysk z jego pracy, jest na tyle duży, że wyższe koszty eksploatacji samochodu, nie mają większego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek oszczędny Re: Lolek masz rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 13:39 Tak, ale jeżeli przejadą podobną ilość kilometrów i ich koszty są wysokie w obu przypadkach to do czego je porównać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wariat Re: BP straciło ostatnio 60 takich "pewnych". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 11:17 Widzisz lolek, ty cały czas patrzysz z poziomu osoby która ma własny samochód i koszt jego umycia, czy też zakupu płynu ma duże znaczenie w budżecie eksploatacji pojazdu. Natomiast w budżecie firmy, która ma dużą flotę, to przy ogólnych kosztach eksploatacyjnych ( benzyna, serwis, naprawy, leasing, itp ) nie ma to większego znaczenia. Ponadto dla firmy wygodniejsza jest jedna faktura w miesiącu, niż kilkaset faktur, które trzeba sprawdzić, opisać, zadekretować. Po prostu nie ta skala. Piszesz o tańszej myjni ;) Czy taka tańsza myjnia będzie miała swoje przedstawicielstwa w całej Polsce i czy wystawi jedną fakturę w miesiącu ? Jak nie ma, to może co najwyżej myć samochody w firmie której samochody poruszają się w danym mieście, dla firm ogólnopolskich, już nie będzie żadnym partnerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek oszczędny Re: BP straciło ostatnio 60 takich "pewnych". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 13:51 Twoje myślenie i Tobie podobnych właśnie wykorzystują m.in. BP czy też inne, bo ktoś (rep) "musi" kupić płyn do spryskiwaczy na danej stacji. Dlatego kosztuje 29,99zł. p.s. Co do mycia jestem się w stanie zgodzić z argumentami (choć nie wszystkimi) komentujących, jednak kwota o jakiej rozmawiamy w przypadku "tylko płynu" (a gdzie pozostałe koszty) jest warta uwagi logistyków, zwłaszcza dużych firm. Tam można zaoszczędzić najwięcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wariat Re: BP straciło ostatnio 60 takich "pewnych". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 14:52 Bo oczywiście w firmach, pracują sami idioci, którzy nie są w stanie policzyć, jakie mogą być koszty eksploatacyjne samochodu i ile samochód spala na 100 km. A do tego BP zmusza takie firmy, aby korzystały z jego usług. Już Ci napisałem, świat nie kończy się na Twoim czubku nosa. Inni mogą mieć inne korzyści, których nie jesteś w stanie zauważyć, mimo że starałem się, bardzo przystępnie je opisać. I wyobraź sobie że ktoś korzystający z samochodu, właśnie musi ( specjalnie bez cudzysłowia ), kupić płyn do spryskiwacza na BP ( o ile tam ma kartę ). Nie będzie szukał innego punktu, żeby zaoszczędzić 5-10 PLN, gdyż narobi tylko niepotrzebnej ludziom pracy i przyniosłoby to odwrotne skutki do twoich założeń. Skoro Twoje pomysły są takie rewolucyjne, dlaczego jeszcze nie pracujesz w firmie, posiadającej flotę samochodów, z których każdy robi miesięcznie po kilka tysięcy kilometrów ? Ewidentnie marnujesz się. Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_kp Re: Wirtualne pieniądze 08.03.11, 12:56 a to frajer z ciebie, bo punkty z Routexa na Statoilu się znacznie szybciej zbierają na nagrody w premiumclub. No chyba że wolisz breloczek z BP niż polar lub markową stację pogody ze Statoila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boski Re: Wirtualne pieniądze IP: *.ip.netia.com.pl 08.03.11, 09:33 Co do podatków masz rację co do lekarza ....... to kwestia czasu jeżeli jakiś lekarz (sieć np. Medicover) przystąpi do programu to niewykluczone, że punkty będzie można wymienić na wizytę lekarską tak jak teraz można na kawę czy paliwo na stacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mojżesz Co to jest program lojalnościowy? IP: *.dsl.bell.ca 08.03.11, 01:45 Czy tu chodzi o loyalty program? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stek Największy w Polsce program lojalnościowy w now... IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.11, 16:45 Nadrukowali $$$$ to i mają za co kupować. Może by tak złotówek dodrukować ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Jestem pewien ze najwiekszy w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 18:23 w tym kontekscie jaki podany jest w artykule (i swoja droga najlepszy) program lojalnosciowy to Miles&More - no ale zapewne stazysta wie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DariuszO Re: Jestem pewien ze najwiekszy w Polsce IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 14:59 A to racja! Co ciekawe punkty Payback mozna zamienic na Miles&More. Sporo latam slużbowo i skorzystalem. Warto tez podobno zagladac na strone lotyu w srody rano bo maja super promocje. Kolezanka z pracy ostatnio bilet w dwie strony do USA kupiła za 1500zł bodajrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cipnoza Największy w Polsce program lojalnościowy w now... IP: 94.75.112.* 07.03.11, 19:12 Sramerykanie to kupili? To ja się wypisuję. Nie chcę mieć z sramerykańskimicw...ami nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Największy w Polsce program lojalnościowy w n IP: *.alfanet24.pl 07.03.11, 19:49 No to amerykanie wpadli jak sliwka w kompot, bo super multi program lojalnosciowy, w ktorym punkty mialy byc zbierane szybko i w roznych miejscach, okazal sie wielka klapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziom z sieci Największy w Polsce program lojalnościowy w now... IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 19:50 A co z piękną panią Sylwią szefową się stanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Największy w Polsce program lojalnościowy w now... IP: *.tvk.torun.pl 07.03.11, 23:14 ten cały program to jest wielka lipa. Jedna sieć marketów, jedna sieć stacji i jakieś pierdoły. Do tego fatalne nagrody i zero wartości dodanej. Kupili wydmuszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: Największy w Polsce program lojalnościowy w n IP: 195.82.181.* 08.03.11, 08:37 jestem rozczarowany tym programem. to już shell, gdzie punkty tylko na stacji, ma lepszą, szybszą i ciekawszą oferte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Największy w Polsce program lojalnościowy w now... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 00:35 posrani jankesi Odpowiedz Link Zgłoś
cyniczne_oko Program lojalnosciowy?? Czym jest ten payback ? 08.03.11, 10:49 Co to ma byc za firma? Czym sie zajmuje ? I co to ma byc "program lojalnosciowy"? Bo wg mojej skromnej wiedzy programy lojalnosciowe to tworza firmy handlowe aby przywiazywac klientow do swojej marki. Roznego rodzaju promocje, znizki i zachety. Nazwa "Loyalty Partner" jest mi obca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DariuszO Re: Program lojalnosciowy?? Czym jest ten payback IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 15:08 Bo nie o nazwe operatora programu lojalnosciowego chodzi ale o nazwe programu - Payback. Mnie nazwa Loyalty Partner tez nic nie mowi choc karte paybacka mam od roku. Najwiekszy w polsce multipartnerski program. I tworza go wlasnei firmy handlujace swoimi towarami od stacji bezynowej, Orbis, Multikino po Apteke. Prosze wejsc na payback pl i bedzie Pan wiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient BP Największy w Polsce program lojalnościowy w now... IP: *.satfilm.net.pl 16.04.13, 20:11 BP PAYBACK zostałem okradziony z ok 9300 punktów przez BP,gdy chciałem coś wziąść za punkty sprzedawca odpowiedział że nie ma tego ,Miałem trochę poczekać aż dowiozą towar.Gdy byłem przejazdem w innej części kraju na stacji paliw BP mieli to co chciałem ale okazało się że przepadły mi punkty gdyż upłynął okres ich ważności BP wcześniej nigdy mnie nie o tym nie poinformowało.ICH program lojalnosciowy to ściema i robienie klientów w balona .Samochód od wielu lat tankowałem tylko na BP Po tym co zrobili niestety straciłem zaufanie do tej firmy i omijam ją Odpowiedz Link Zgłoś