Dodaj do ulubionych

Lokaty antybelkowe do końca roku?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 16:54
Mam nadzieję, że ta złodziejska banda rządowa już do tego czasu zostanie tylko wspomnieniem, złym wspomnieniem!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: fotr Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 17:24
      a ile podatek wyniesie jak zysk bedzi np 1 gr = 1 gr podatku czyli 100 %, to taka ustawe do tk ( nawet stawka sankcyjna w ord pod to 75% dochodu, ktora byla najwyzsza w ustawch podatkowych
      • Gość: wyborca PO "zlikwidujemy belkę, wprowadzimy 3 x 15" IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 21:16
        ha ha ha
        • cezbak Re: "zlikwidujemy belkę, wprowadzimy 3 x 15" 22.03.11, 21:56
          Witam w klubie - też się na to dałem nabrać. Nigdy więcej! I guzik mnie obchodzi straszenie
          PIS-em czy SLD! Tylu niespełnionych obietnic jeszcze żadne ugrupowanie nie zgromadziło w swojej kolekcji.
          • Gość: teraz Balcerowicz Re: "zlikwidujemy belkę, wprowadzimy 3 x 15" IP: *.toya.net.pl 22.03.11, 22:17
            Też się dałem nabrać. Tusk i ta ekipa w kłamstwie nie ustępują PiS i SLD. Ale błagam nie głosujcie na PSL to dopiero banda.
            • Gość: arfer Re: "zlikwidujemy belkę, wprowadzimy 3 x 15" IP: *.nowiny.net 22.03.11, 23:48
              Akurat podatek Belki wprowadziło SLD, a mając okazję i o niebo lepszą sytuację budżetu nie zniosło PiS.

Więc o co halo ?
              • Gość: vcx Re: "zlikwidujemy belkę, wprowadzimy 3 x 15" IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 07:39
                nie zniesienie podatku belki przez PIS to jednak małe Miki w porównaniu z tym co nam funduje obecna kolalicja - czyli najpierw podwyzka VATu a teraz skok na naszą kasę na starość
    • Gość: huggo Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 17:27
      Złodzieje !!
      Nigdy w zyciu nie bylem na wyborach, i mam to gdzies jak słysze ze nie mam prawa głosu bo nie zagłosowałem, gdybym poszedł zaglosowalbym na PO a tak mam przynajmniej marne pocieszenie ze sie do ich sukcesu wyborczego nie dolozylem. W tym kraju nie ma na kogo oddac glosu co jedni to lepsi. Najlepszy wybor to chyba PIS - pomnik przy kazdym domu. Znajdzie sie partia, ktora zrobi porzadek - usunie dofinansowanie partii z naszych pieniedzy, zlikwiduje rozne przywileje emerytalne i inne zarowno gornikow mundurowych itd wtedy moze zmienie swoje zdanie ale tu nie liczy sie dobro ogółu tylko sukces w wyborach i własna kieszen - niestety
      • Gość: le ming Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: 178.73.49.* 22.03.11, 18:01
        > mam to gdzies jak słysze ze nie mam prawa głosu bo nie zagłosowałem

Mozesz miec to gdzies, ale to sa fakty.
        • Gość: kmita Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: 217.116.100.* 22.03.11, 20:14
          fakt jest taki, że powinni głosować ci co chcą i interesują się polityką.
          Idzie taki co interesuję się polityką raz na 4 lata i głosuje na tego, kto ma lepszą reklamę albo przeciw temu kogo bardziej nie lubi. To dobrze?
          • Gość: zainteresowany Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: 178.73.49.* 22.03.11, 20:20
            Ja sie interesowalem, PO mowilo o zlikwidowaniu podatku belki. Zaglosowalem na PO. I co mam z tego, ze sie interesowalem?
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80353,4982239.html
            Ktos mne oszukal? Mam glosowac na tego co ladniejszy? Pjepszyc ich wszystkich.
      • Gość: Bolek Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: *.satfilm.net.pl 22.03.11, 18:04
        Gość portalu: huggo napisał(a):

> Złodzieje !!
        > Znajdzie sie partia, ktora zrobi porzadek ........

hahahahahahaaaa .... nie łudź się !
        Nie w Polsce .
        Tu już prawie Usrael, ...........a ty jesteś tylko ich parobkiem, hahahahaha
      • Gość: liberal Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: *.internetia.net.pl 22.03.11, 19:56
        Janusz Korwin Mikke i UPR!
    • Gość: wedry Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: *.acn.waw.pl 22.03.11, 17:30
      I tak sie dziwie, ze tak dlugo nic z tym rzad nie robil i pozwalal omijac prawo.

-----
      Zagraj w Pokera: www.lamiglowkimix.pl/modules/poker/poker.php
      • opinia_publiczna_online Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? 22.03.11, 20:09
        > Gość portalu: wedry napisał(a):

> I tak sie dziwie, ze tak dlugo nic z tym rzad nie robil i pozwalal omijac prawo

Nie przesadzaj z tym omijaniem prawa.
        Jeżeli już, to ustawodawca za późno zrozumiał, że mu uciekają duże kwoty...
    • opir Lokaty antybelkowe do końca roku? 22.03.11, 17:38
      Powinni zlikwidować ten szczególnie złodziejski i zbrodniczy podatek ! JKM na króla Polski !
      • Gość: sum Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: *.connecta.pl 22.03.11, 20:31
        A czy jakis bank nie wpadlby na pomysl otwierania kont oszczednosciowych, lokat w innym kraju, gdzie nie ma takiego podatku z specjalnym malym oddzialem internetowym dla Polakow?
    • Gość: na-plus strachy na lachy ... IP: *.netfala.pl 22.03.11, 17:38
      Wygląda na to, że będziemy mieli jednak nieco więcej czasu na cieszenie się wyższym oprocentowaniem na lokatach antybelkowych / jednodniowych, co nie zmienia faktu, że rosnąca inflacja oraz potencjalnie krojąca się podwyżka stóp procentowych przez RPP, skłania raczej ku ostrożnemu wykorzystywaniu depozytów, z preferowaniem tych krótszych, np: 3 miesięcznych. Wynika to z dużego prawdopodobieństwa pojawienia się w perspektywie kilku miesięcy znacznie atrakcyjniejszych propozycji lokacyjnych:
      na-plus.blogspot.com/2011/03/strachy-na-lachy-lokaty-antybelkowe-do.html
    • Gość: coRny Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: 212.122.223.* 22.03.11, 17:40
      No to bankowcy macie czas na wymyślenia jakiegoś "obejścia przepisów". Ludzie raz przyzwyczajeni do dobrych rozwiązań nie oddadzą przecież nagle 19%. albo nowy pomysł albo inny sposób lokowania kasy.
      • arfer Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? 23.03.11, 00:40
        Problem w tym, że polisolokaty nie będą tak efektywne - po pierwsze kosztem założenia TU się podzieli z bankiem, po drugie - będzie musiało tworzyć rezerwy.

Wracają normalne realia rynkowe, gdzie lokaty zajmują swoje miejsce, dając ciut ponad inflację.
        • ttr32 Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? 23.03.11, 07:16
          A jeśli TU będzie z grupy kapitalowej banku, to nie musi być tak żle!
          • Gość: arfer Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: *.nowiny.net 23.03.11, 11:37
            To, że jest z grupy kapitałowej nie oznacza, że będzie robić polisolokaty za darmo, jest odrębną firmą mającą odrębne wyniki i odrębnie z nich rozliczaną, w zakresie pozyskiwania np. struktur czy polisolokat konkurującą z bankiem w grupie.

No i przede wszstkim - zysk symboliczny, a rezerwy tworzyć trzeba od grubych miliardów.
    • Gość: na-plus a jak już przyjdzie styczeń ... IP: *.netfala.pl 22.03.11, 17:47
      ... to będzie czas na polisolokaty:
      na-plus.blogspot.com/2011/02/lokaty-antybelkowe-nic-w-przyrodzie-nie.html
    • Gość: azyt i tak to sie robi IP: *.fbx.proxad.net 22.03.11, 17:48
      mieli zniesc podatej Belki, a za to wprowadza przepisy zakazujace jego omijania
      PO to po prostu mistrzowie
      i do tego nadal ogromne poparcie
      jak oni to robia? to przekracza granice ludzkiego pojmowania rzeczywistosci
    • Gość: jadziewica Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: *.static.espol.com.pl 22.03.11, 18:00
      Araby pomału robią porządek ze złodziejami i grabieżcami. Może i nasz ogłupiały od smrodu kadzideł " narodek "wreszcie weźmie sprawy w swoje ręce i zrobi porządek z tzw., "jelitami"
    • Gość: Kamil A Tusk obiecywał je znieść !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.satfilm.net.pl 22.03.11, 18:00
      Co kur...wa oni robią z naszymi, podatników, pieniędzmi ???!!!!!
      Idą na zatrudnienie POciotków, nagrody, wycieczki zagraniczne Tuska i dzieci Tuska, czy wreszcie pejs transferuje je do swojego kraju ?
      • Gość: marszal Re: A Tusk obiecywał je znieść !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pndsl.co.uk 22.03.11, 18:20
        Rząd zamiast pieniądze z podatków przeznaczyć na rozwój Polski, klasycznie przejada je dokładając mld do ZUS, KRUS i innych istniejących w Polsce systemów emerytalnych. Otóż w pewnym artykule dziennikarz naliczył aż 6 systemów emerytalnych. Także nie będziemy mieć autostrad czy superszybkiego neta bo dziadek z babcią muszą dostać pieniądze, które dla nich zawsze będą za małe! Wynika to z tego, że system emerytalny jest tak zagmatwany, że nie widzimy związku między wpłaconymi składkami a świadczeniem, które będziemy otrzymywać. Te wszystkie Zus i Krus to jedna wielka piramida finansowa i czym wcześniej zbankrutują tym lepiej dla państwa. A to musi nastąpić bo nie można zadłużać się w nieskończoność aby wypłacać świadczenia. Systemów emerytalnych też żadna partia nie zreformuje bo to samobójstwo policzyczne.
        • 3_po_3 Re: A Tusk obiecywał je znieść !!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.11, 09:58
          marszal
          ale mnie ubawiłeś. Temat przerasta Twoje możliwości, niewiele rozumiesz z problematyki systemu emerytalnego więc lepiej milcz, bo się osmieszasz. Zresztą Twoje możliwości pojmowania sa tak małe, że nawet nie widzisz tej swojej ograniczoności. I może to nawet dobrze dla Ciebie i Twojego samopoczucia.

Gość portalu: marszal napisał(a):

> Rząd zamiast pieniądze z podatków przeznaczyć na rozwój Polski, klasycznie prze
          > jada je dokładając mld do ZUS, KRUS i innych istniejących w Polsce systemów eme
          > rytalnych. Otóż w pewnym artykule dziennikarz naliczył aż 6 systemów emerytalny
          > ch. Także nie będziemy mieć autostrad czy superszybkiego neta bo dziadek z babc
          > ią muszą dostać pieniądze, które dla nich zawsze będą za małe! Wynika to z teg
          > o, że system emerytalny jest tak zagmatwany, że nie widzimy związku między wpła
          > conymi składkami a świadczeniem, które będziemy otrzymywać. Te wszystkie Zus i
          > Krus to jedna wielka piramida finansowa i czym wcześniej zbankrutują tym lepiej
          > dla państwa. A to musi nastąpić bo nie można zadłużać się w nieskończoność aby
          > wypłacać świadczenia. Systemów emerytalnych też żadna partia nie zreformuje bo
          > to samobójstwo policzyczne.
          • Gość: arfer Re: A Tusk obiecywał je znieść !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.nowiny.net 23.03.11, 11:40
            Ale racja jest taka, że zanim PiS nie obniżył składki rentowej fundusz rentowy notował nadwyżkę, dziś te kilkanaście mld zł musi do niego dołożyć budżet.

Czyli skądś je musi znaleźć.

W zakresie emerytur - gdyby upowszechniono system (włączając do niego jak planowano mundurowych, nauczycieli -bez ograniczeń, górników, prokuratorów) - nie musielibyśmy wydać w ostatniej dekadzie dodatkowych kilkudziesieciu mld - i podobnych sum w kolejnych latach.

• cezbak Re: A Tusk obiecywał je znieść !!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.03.11, 22:02
        Jak to "co robią"? - a ciągły przyrost urzędniczych stołków? To musi i będzie kosztować. "By żyło się lepiej"!!!
    • Gość: Marcin Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: *.ghnet.pl 22.03.11, 18:02
      Przesunięcie wprowadzenia nowych przepisów to dobry ruch
      1) przez pół roku wyższe odsetki
      2) brak wątpliwości co do legalności nowych przepisów bo wchodzą od początku nowego roku podatkowego
      Oczywiście najbardziej bym się cieszył jakby wogóle nie dokonywano tych zmian
      • Gość: tommy Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: 89.25.213.* 22.03.11, 21:41
        W nowym projekcie nie wprowadzono przepisów przejściowych (dla lokat założonych przed zmianą ordynacji).Wg mnie jest to watpliwe konstytucyjnie.
    • Gość: marszal Zysk z lokat? IP: *.pndsl.co.uk 22.03.11, 18:06
      O jakim zysku z lokat tutaj mowa? Inflacja roczna wynosi średnio 4 %, a bank daje 5% na lokacie a potem odejmuje podatek Belki i w ten sposób utrzymujemy jako tako wartość naszej gotówki (czyli mimo że cyferek mamy więcej to i tak tyle samo dóbr i usług możemy kupić - teoretycznie!) Praktyka wygląda tak, że każdy z nas z osobna powinien spisać wydatki i policzyć rok później o ile więcej musi wydać na to samo, w ten sposób obliczymy naszą osobistą inflację. Sądzę, że na pewno nie będzie taka jak podawana przez GUS.
      • Gość: Thor Już Ci odpowiadam. IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 18:28
        Prowadzę taką statystykę i odpowiadam.

Jeżeli chodzi o wydatki na żywność (najwięcej forsy na to idzie):
        Inflacja 2009\2010 - 20,2%
        Inflacja 2008\2009 - 2,3%
        deflacja 2007\2008 - - 2,7%
        inflacja 2006\2007 - 5,1%
        inflacja 2005\2006 - 3,2%
        inflacja 2004\2005 - 0,9%
        • Gość: Antoni Re: Już Ci odpowiadam. IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 20:10
          A ja jednak uważam, że najwięcej forsy może iść na spłatę kredytu na mieszkanie...
    • Gość: rrr Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: *.internetia.net.pl 22.03.11, 19:50
      Kolejny raz PO pluje w twarz swoim wyborcom... Liberalna partia, obniżenie podatków...
      • Gość: Edek Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: *.play-internet.pl 23.03.11, 11:10
        Jedyną liberalną partię na chwilę obecną w Polsce znajdziesz pod przewodnictwem Korwin-Mikkego. Czy to się komuś podoba czy nie innych liberałów nie ma. Jak ktoś chce mniejszych podatków, redukcji 3/4 urzędasów itp. to wie przy kim postawić X na jesień. Głos na inna partię jest głosem antyliberalnym. Proste.
    • suchy_srom Ten zlodziejski rzad nie moze ponownie rzadzic!!! 22.03.11, 20:03
    • Gość: jacol Nie wolno zmieniać zasad naliczania podatku IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 22.03.11, 20:48
      Taka decyzja była pewna. Nie wolno zmieniać zasad naliczania podatku w trakcie okresu podatkowego. Chyba celowo tyle fachowców (jeżeli z głupoty to za co dostają pensje) z Ministerstwa Finansów puściło w obieg taką informację. Trochę lokat na okres roku niektóre banki zdobyły.
      • rydzyk_fizyk Re: Nie wolno zmieniać zasad naliczania podatku 23.03.11, 07:42
        A jaki tu masz niby "okres podatkowy"? :P
    • Gość: jantos51 Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 20:59
      Jest to rządowy bandytyzm z który poczynając od Belki za oszukańczy proceder po kolei powinni odpowiadać pdrzed wymiarem sprawiedliwości. Ograbili i dalej ograbiają biedne społeczeństwo a ogromne pieniądze płacą na utrzymanie watykańskiego nieróbstwa.
      • arfer Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? 23.03.11, 00:37
        Jak i każdy inny podatek - z definicji taka jego rola.
    • Gość: ZiomisławPaliblant Ale po co? Przecież podatek Belki jest tymczasowy. IP: *.e-wro.net.pl 22.03.11, 21:14
      Ale po co? Przecież podatek Belki jest tymczasowy.... chyba od 2001 roku :D
    • Gość: Ala Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 22:11
      Ja nie rozumiem, jak można wielokrotnie opodatkowywać te same pieniądze? Przecież to co ludzie dają na lokaty to najczęściej ich dochody, które zostały już opodatkowane.
      • arfer Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? 23.03.11, 00:37
        Można, skoro wczesniej uchwala się przepisy premiujące nieudolność, wyciąganie rączki do państwa i podatników, ulgi, wcześniejsze emerytury.

Później skądś kaskę na to trzeba zorganizować, prawda ?
    • Gość: wojtek Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: *.dc.dc.cox.net 22.03.11, 23:45
      Jebac kur.wy z Po \
      tylko JKM !
    • Gość: pekaosia Skazany dyrektorem w Banku! IP: *.privacyfoundation.de 23.03.11, 00:04
      ludzie.pb.pl/zbigniew-jagiello/2392665,30526,zaciag-jagielly
    • rozum221 Lokaty antybelkowe - mam watpliwosci: 23.03.11, 02:12
      - Kogo wczesniej powiesic (kiedys) za jaja -
      na smierc, w czasie najwiekszej ogladalnosci w TVP:
      Bekle czy Balcerowicza???
      Tylko pytam!
      Hej!
    • Gość: morlis Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: *.starachowice.vectranet.pl 23.03.11, 02:14
      Państwo to złodziej. Kradnie moje pieniądze. Mam na lokacie niewielkie oszczędności
      z 38 lat pracy a podłym pomysłem Belki zabierają mi 19 % z zysku. Za to, że bank
      moimi pieniędzmi obraca, daje ludziom z moich pieniędzy kredyty to państwo zabiera
      mi zysk który bank mi nalicza. Złodziejskie państwa.
      Tusk obiecywał, że zlikwiduje podatek Belki i nie zrobił tego! Dlatego guzik dostanie
      mój głos w wyborach. Wolę wyrzucić kartkę jak zagłosować na kłamliwe PO.
      • Gość: arfer Re: Lokaty antybelkowe do końca roku? IP: *.nowiny.net 23.03.11, 11:36
        W takim razie powinieneś w ogóle nie głosować, bo podatek Belki znoszą od lat wszyscy od lewa do prawa na scenie politycznej.
    • bolekso Lokaty antybelkowe do końca roku? 23.03.11, 07:23
      Ten najbardziej bandycki i złodziejski podatek powinien być dawno zlikwidowany.Uporczywie nazywany podatkiem od zysku, jest przecież podatkiem od oprocentowania lokat .Oprocentowanie jest często niższe od inflacji a więc nie przynosi zysku a podatek stratę tę tylko powieksza. W dodatku liczenie inflacji jest zmanipulowane i wielkość jej jest zaniżona.
      • 3_po_3 bolekso wreszcie ktos napisał mądrze 23.03.11, 10:10
        O to własnie chodzi, Belka to najbardziej bandycki z podatków i szlag mnie trafia jak dostaję wyciąg z banku i widze kasę, którą muszę płacić od czego? no bo przeciez nie od moich dochodów/zysków. Oprocentowanie z lokat ledwo pokrywa inflację. I szlag mnie trafia, ze płacę 19% od czegoś co już raz było opodatkowane. Nie miałabym żadnych pretensji gdybym płaciła od realnego zysku z tych lokat, ale nasze szanowne państwo ma to w d... znaleźli sobie frajerów i ich golą. Dobrze, że coraz więcej ludzi widzi to. Może czas zawalczyć o swoje.

bolekso napisał:

> Ten najbardziej bandycki i złodziejski podatek powinien być dawno zlikwidowany.
        > Uporczywie nazywany podatkiem od zysku, jest przecież podatkiem od oprocentowan
        > ia lokat .Oprocentowanie jest często niższe od inflacji a więc nie przynosi zys
        > ku a podatek stratę tę tylko powieksza. W dodatku liczenie inflacji jest zmanip
        > ulowane i wielkość jej jest zaniżona.
    • Gość: anna zabrać emerytury zakonnikom... IP: *.tktelekom.pl 23.03.11, 07:44
      zakonnicom oraz ksiezom katolickim...nie stac nas na finansowanie tym ludziom emerytur..niech placi za nie watykan. Zaoszczedzimy wtedy 200 - 300 mln pln rocznie.
      • Gość: @#1 pełna zgoda, a także SBckim ku...m i milicjantom IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 09:02
        1
        • 3_po_3 zlikwidować Ministerstwo Sportu 23.03.11, 10:16
          no ja zabrałabym jeszcze sportowcom, nie rozumiem dlaczego młodzi, zdrowi ludzie są utrzymywani przez podatników. Nie wiem jak im nie wstyd. W końcu sport to taka sama dziłalnośc gospodarcza jak inna i powinna być samowystarczalna. Powiedziałaby więcej to działalność bardzo dochodowa.

A my durni Polaczkowie budujemy stadiony na EURO dla naszych milusińskich piłkarzy, fundujemy im lekarzy, najlepsze hotele, wyżywienie a oni udają, że coś robią. Biorą kupę kasy i żyją jak pączki w maśle.

My wybudowaliśmy stadiony na EURO a bilety sprzedaje i na nich nieźle zarabia UEFA. To jest dopiero przewał.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka