Gość: danceXXL IP: *.multimo.pl 24.03.11, 18:54 pko bp - dlaczego nas to nie dziwi? heh.. lub ups... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vader2010 Panie "Marku" - w banku nie płąci się pracownikowi 29.03.11, 13:00 za zamykanie kont tylko za otwieranie - i wcale nie żartuję bo znam to z autopsji... za zamknięcie konta to się dostaje po premii i o.p.r. a że nikt na obsłudze nie zamierza tam pracowac jak rok i następnym razem to już sie będzie martwił ktoo inny, to i g. kogokolwiek obchodzi co się stanie z pieniędzmi petenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dump Re: Panie "Marku" - w banku nie płąci się pracown IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 14:44 Sam wniosek o zamknięcie to za mało. Trzeba mieć jeszcze kopię, żeby wziąć pieczątkę z banku, jako dowód, że wniosek na prawdę był. Miałem sobie kiedyś konto w spokojnym banku BDK, który przejął PEKAO (ten z żubrem). Od razu, w "trosce o moje dobro", wprowadzili gamę opłat. Od razu też zmieniłem bank, z miłości do Pekao, żeby miał jedną troskę mniej ;-) A ponieważ wiadomo, jaki jest Pekao, to wziąłem potwierdzenie na kopii wniosku. Przydało się miesiąc później, kedy obsługa była wielce zdziwiona, że żadne opłaty się nie należą, a konto od miesiąca powinno być dead. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juka Re: Panie "Marku" - w banku nie płąci się pracown IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 20:10 Ha,ha,ha... I tu się mylisz. Nie wystarczy kopia, pieczątka itp. Nie tak łatwo zamknąć konto, oj nie tak łatwo.... A opłaty za prowadzenie się należą, a jakże! Mało tego z tych opłat powstaje debet i wtedy biedny bank nie może zamknąć konta z zadłużeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Panie "Marku" - w banku nie płąci się pracown IP: *.lubzel.com.pl 30.03.11, 08:31 Miałem bardzo podobną sytuację - swojego czasu zamknąłem konto ROR w "żubrze" - jako że nie miałem ochoty płacić za konto - jak były inne darmowe ... - po dwóch latach - przyszło pismo od windykatora - w między czasie żadnego pisma z banku !!! - że jestem winny ponad 200 zł ... Poszedłem do banku - gdzie załatwiałem zamknięcie konta - pani była bardzo miła - i znalazła moje podanie o zamknięcie - bardzo zdziwiła się pismem od windykatora ... - tknięty przeczuciem - poprosiłem o xero tego pisma (jak składałem - nie pomyślałem) ... - Pani w okienku powiedziała - że to jakaś pomyłka - bo zmieniali system informatyczny - i prawdopodobnie konto "samo się uaktywniło" ... ale nic nie muszę płacić ona to wszystko załatwi ... Uspokojony zapomniałem o sprawie na następne 2 lata ... - kiedy przyszedł windykator - z pismem że zalegam bankowi ponad 600 zł za konto które zamknąłem ... Jako że jestem ciut nierwowy - trawiłem do dyrektora oddziału i mu powiedziałem co sądzę na taki stan rzeczy - z zastrzeżeniem że jeżeli jeszcze raz przyjdzie coś takiego - to pozwę ich w procesie cywilnym ... (na szczęście wtedy miałem już xero - które 2 lata wtedy dała mi "panienka z okienka" - bo okazało się że u nich wniosek "zaginął") ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na-plus Zamknął kredyt i rachunek. Bank nic o tym nie wie IP: *.netfala.pl 29.03.11, 13:09 Niezłe jaja - a Majewski mówił w reklamie, że wszystko, dla wszystkich, ze wielkie ZERO! ;-) "na plus" na-plus.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloni girl Re: Zamknął kredyt i rachunek. Bank nic o tym nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 14:38 Uwierzyłeś Majewskiemu :-O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sic Re: Zamknął kredyt i rachunek. Bank nic o tym nie IP: 199.67.203.* 29.03.11, 15:47 Gość portalu: na-plus napisał(a): > Niezłe jaja - a Majewski mówił w reklamie, że wszystko, dla wszystkich, ze wiel > kie ZERO! ;-) ZERO to on jest, skoro wzięli "głupka" do reklamy i reklamują że "głupek" będzie prezesem to ja taki bank omijam z daleka....... aha i dla tych mało pojętnych "głupek" bo taki image ma Majewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bunga-Bunga Klient frajer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 13:43 Po pierwszej takiej akcji powinien iść do konkurencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opis Re: skad ja to znam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 15:54 mialem dokladnie takie same przygody jak pan Marek i tez zastosowalem sie do twojej rady, wprowadzono nowe oplaty, chcialem zamknac rachunek bylo to w banku PKO SA, i co? po paru mc dostalem list z banku o zadłużeniu, splacilem i poprosilem o pismo potwierdzajace zamkniecie. otworzylem w bph, tam tez byly oplaty niezrozumiale jak dla mnie wiec chcialem zrezygnowac , 3 razy odwiedzalem bank w celu zamkniecia, nie naliczono mi oplat karnych ale zamknac tak od reki sie nie dalo. a co smieszne po roku przyslali mi karte bankomatowa do nie istniejacego juz konta, pani na infolinii powiedziala ze to wina systemu, poprosilem o pismo ze wykonalem telefon rezygnujacy z tej karty, mieli na to 30 dni chyba, minęło juz 4mc zadnego pisma nie dostałem Odpowiedz Link Zgłoś
senpai-michael Re: Zamknął kredyt i rachunek. Bank nic o tym nie 29.03.11, 13:47 w PKO-SA miałem to samo, tyle że tu nawet przy pierwszej próbie zamknięcia przecięli ma kartę i nawet pismo składałem (dyspozycję). Ale pismo "zagubili" (a ja kopię przy remoncie :() - kolejne również. W końcu przy kolejnej dyspozycji dostałem 2 ksera z podpisem bo się Pani zdenerwowała że nic nie mają u siebie :D Odpowiedz Link Zgłoś
balbin79 Re: Zamknął kredyt i rachunek. Bank nic o tym nie 29.03.11, 16:24 senpai-michael napisał: > w PKO-SA miałem to samo, tyle że tu nawet przy pierwszej próbie zamknięcia prze > cięli ma kartę i nawet pismo składałem (dyspozycję). Ale pismo "zagubili" (a ja > kopię przy remoncie :() - kolejne również. W końcu przy kolejnej dyspozycji do > stałem 2 ksera z podpisem bo się Pani zdenerwowała że nic nie mają u siebie :D dokladnie to samo miala moja znajoma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxa Re: Zamknął kredyt i rachunek. Bank nic o tym nie IP: 178.73.32.* 29.03.11, 20:07 senpai-michael napisał: > w PKO-SA miałem to samo Nie ma takiego banku w Polsce. Dziwne, że miałeś w nim konto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Zamknął kredyt i rachunek. Bank nic o tym nie wie IP: *.ksknet.pl 29.03.11, 14:02 w pko bp kiedys mialem kredyt hipoteczny. Zażądali 250 zł za informacje na kartce papieru ile zostało do spłaty. Jak chciałem ksero z pieczątką zażądali 50zł... BANDA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antylichwa pora wprowadzić podatki dla banków i ukrócić samow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 14:19 przez ponad 20 lat bankowcy stali się kastą NIETYKALNYCH: tajemnica bankowa, bankowy tytuł egzekucyjny, zwolnienia z podatków, wspólne interesy i znajomości z przedstawicielami egzekutywy (przedstawiciele Skarbu Państwa na ciepłych bankowych posadkach w radach nadzorczych lub zarządach). Oto efekty! video.google.com/videoplay?docid=-1887591866262119830# abckonsumenta.pl/artykuly/34-bankowy-tytul-egzekucyjny.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: pora wprowadzić podatki dla banków i ukrócić IP: *.ostnet.pl 29.03.11, 22:09 czy na tych bankowców nie ma rady, omijamy ich z daleka, ale ku pocieszeniu panienki w okienkach bankowych już się nudzą i czekają na wdzięcznych klientów " klient nasz pan" to my będziemy stawiać dla nich warunki......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byk Zamknął kredyt i rachunek. Bank nic o tym nie wie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 14:45 To niewiele... jak pEKAO SA przejmowalo BPH wymowilem umowe na karte jak tylko ja otrzymalem z nowym regulaminem. Wypowiedzialem umowe i zwrociklem karte w ODZIALE!!!!!! mam potwierdzenie. Do dzis przez ladnych kilka lat co miesiac przychodzi wyciag, ze jestem winien 25... Pisalem do Banku wielokrotnie , zero odpowiedzi, dzwonilem nikt nic nie wie... szkoda mi tylko lasow na papier.. bo, że idioci co miesiac wydaja kiklka złotych na koszty przesyłki, koperte i wydruk, to raczej cieszy.. Przez kilka lat to juz uzbiera sie ze 100 zł..;-) Odpowiedz Link Zgłoś
balbin79 Re: Zamknął kredyt i rachunek. Bank nic o tym nie 29.03.11, 16:20 w przypadku mojej znajomej bylo to samo zlecila zamkniecie rachunku splacila wszystkie zaleglosci-przyjeli karte przecieli na jej oczach...dostala nawet 'wypiske ze konto zamkniete' za 4 mc przychodzi wydruk ze zalega z kwota ilus tam zlotych za prowadzenia rachunku i inne takie -pech chcial ze zgubila to zaswiadczenie wydane z banku.. po 2 tyg wyjasniania sprawy w koncu w laskawie bank zamknal konto i anulowal oplaty.. ten bank to zart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GTPRESS Zamknął kredyt i rachunek. Bank nic o tym nie wie IP: *.cable.mindspring.com 29.03.11, 16:51 w podobny sposob przeoral mnie w Polsce Bank Handlowy , 2002 r., zjadl mi kase z zamknietego konta i - mimo interwecji - do dzis nie oddal, czy ten Bank jeszcze jest, moze tez sprzedali? kto odda mi kase? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Zamknął kredyt i rachunek. Bank nic o tym nie wie IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 17:13 Panie Marku, Pan się nie martwi. Proszę dla ukojenia nerw pomyśleć o nieudaczniku kaczorze, co nie ma konta w banku. Przecież to obciach. Pan za to jest SUPER GOŚĆ, ma Pan aż dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usmiech_nocy Re: Zamknął kredyt i rachunek. Bank nic o tym nie IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 17:14 Podobny numer wyciął BPH w zeszłym roku. Złożyłam wypowiedzenie umowy o zamknięcie konta w terminie 10 dni. Zostawiłam pieniądze na pokrycie kosztów prowadzenia rachunku (odliczone). Bank rachunku nie zamknął. Jedna idiotka w biurze po miesiącu wysłała mi tam zaliczkę (o którą nie prosiłam). Oddział banku się przeniósł. Sprawa wyszła w kolejnym miesiącu - miałam problem z firmą, że nie rozliczyłam się z pieniędzy. Nie mogłam wypłacić całej przelanej kwoty, bo Bank systematycznie pobierał opłaty za Sezam, na który trafiły pieniądze, bo rachunek nie został zamknięty. Pani w BPH mówiła, że to nie jedyna tego typu sytuacja, bo takie problemy mają odkąd zamykaniem rachunków zajmuje się centrala. Reklamacje. Wypłaty. W sumie 4 wyprawy dodatkowe do centrum. Bo oczywiście po reklamacji dalej rachunek nie był zamknięty (chociaż uznano reklamację i wypłaciłam CAŁA kwotę). Za to stan rachunku był ujemny. Tego, którego formalnie 3 miesiąc z rzędu miało nie być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max PKO BP kadra z nadania partyjnego? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 19:48 Dlatego PO nie prywatyzuje banku ( skarb państwa nadal ma większość akcji) bo ma wpływ na obsadzanie stanowisk swoimi. Tak jest nadal w największych spółkach jak KGHM, Lotos i wiele innych. PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2-pswiecki Ten bank jest wyjątkowo gorliwy wobec UrzęduSkarb. IP: *.aster.pl 29.03.11, 19:59 Ściągnął mi należność podwójnie i nawet nie zadzwonił. Zakupywałem miesięczne PZUowksie ubezpiecznie podróży - sciągnął za rok. Choć żal siedzib w dobrych lokalizacjach - radzę omijać szerokim łukiem. Klient zawsze winny i musi odkręcać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieslaw Zamknął kredyt i rachunek. Bank nic o tym nie wie IP: *.aster.pl 29.03.11, 21:23 A nie wiem pan, że te panienki to pracują w banku dlatego, że dostały pracę nie za wiedzę, wykształcenie i doświadczenie, ale miały czyjeś poparcie w tym banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Zamknął kredyt i rachunek. Bank nic o tym nie wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 21:48 To proste: żaden bank nie może być zainteresowany zamykaniem kont kredytowych, ponieważ żyje z odsetek od niespłaconych należności; a chce żyć coraz lepiej; nawet drobne należności są obowiązkowo w polu ich zainteresowania, a przyhaczonego klienta zawsze można wabić na coś większego. Niestety praktyki banków stają się coraz bardziej bezczelne i nierzadkie są kpiny w żywe oczy klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Zamknął kredyt i rachunek. Bank nic o tym nie IP: *.ostnet.pl 29.03.11, 22:18 tylko nie bank BPH -oszuści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toni Zamknął kredyt i rachunek. Bank nic o tym nie wie IP: *.ostnet.pl 29.03.11, 22:14 takich mamy mądrych w Polsce wykształconych urzędasów, nawet nie wiedzą po co tam siedzą najlepiej im wychodzi dzwonienie o 5 zł zaległości haaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędas Re: Zamknął kredyt i rachunek. Bank nic o tym nie IP: *.091.c69.petrotel.pl 29.03.11, 22:58 Tylko nie urzędasów, a pracowników. W banku pracują pracownicy, a w urzedzie urzędnicy, dziwne no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waapi Antyreklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 01:00 Nie ma jak ANTYREKLAMA banku który wzbogaciła się o 100zł i wyrobione plany pracownika sprzedaży. Gratulacje. Do takich działań pośrednio doprowadzają Plany które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama72 podobnie działa Alior Bank IP: *.toya.net.pl 30.03.11, 08:07 tylko tam obsługa zupełnie nic nie wie. Bank oszukuje w pismach i sam sobie zaprzecza, gubi papiery, miesiącami rozlicza zamknięcie rachunku. nie polecam. to najgorszy bank z jakiego korzystałam. Marketing świetny ale nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś