Dodaj do ulubionych

pyt o zwrot podatku

IP: *.231.51.113.koba.pl 28.03.11, 18:34
składam zeznanie podatkowe przez internet, w związku z tym mam pytanie, w jaki sposób mam poinformować US że chce odebrać zwrot podatku w kasie urzędu lub polecenie przelewu na konto, i czy można taką informację wysłać także przez internet, i w jakim czasie po złożeniu PIT,a należy poinformować US o takim zamiarze ??. za info, Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • mirek113 Re: pyt o zwrot podatku 28.03.11, 21:41
      Osoby nieprowadzące działalności gospodarczej podają nr konta składając formularz NIP 3 (aktualizacja danych). Jak US ma ten numer to automatem jest przelew. Jeżeli nie podasz konta to jest przekaz pocztowy.
      • tomek.54321 Re: pyt o zwrot podatku 30.03.11, 10:27
        Dokladnie. Uzupelniajac informacje - druk NIP-3 powinien byc rownież dostepny w programie do skladania zeznań przez internet, wiec możesz aktualizowac dane nie wychodzac z domu.

pozdr,
      • Gość: podatnik Re: pyt o zwrot podatku IP: *.f-net.pl 30.03.11, 20:33
        Otóż niekoniecznie.
        Składałam ten pi******ny NIP 3 z numerem konta (tym samym i niezmiennym od lat) już ze trzy razy (rok po roku). Pisałam też (jako załączniki do NIP 3 składanego po raz drugi i trzeci) błagalne pisma do mojego szanownego US sobie ten numer wreszcie gdzieś zapisali.

Zwrot podatku otrzymałam przedwczoraj - jak zwykle od listonosza. Rzecz jasna pomniejszony o kilkanaście złotych, tytułem zwrotu kosztów przekazu. No żesz ...
        • tomek.54321 Re: pyt o zwrot podatku 31.03.11, 10:53
          Jedyne wyjscie to isc do nich osobiscie z tymi pitami, ktore wysylalas wczesniej i opie...lic zdrowo. Wiem ze nerwow, straconego czasu i pieniedzy to Ci nie wroci, ale przynajmniej tyle im sie nalezy. Niech wiedza ze to oni sa dla obywatela i placa im za to zeby wykonywali swoja prace dokladnie.

pozdr,
          • Gość: Ble ble Re: pyt o zwrot podatku IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 28.02.14, 13:02
            W pozycji 135 pit 37 mozna wpisac ze chcesz odebrac zwrot w kasie us. A rachunek bankowy wystarczy wskazac raz w nip 3 i us ma to w systemie. a jak przesla za posrednictwem listonosza to udac sie do us i zapytac dlaczego tak przeslali jak byl wskazany rachunek bankowy. A tak w ogóle to najlepiej niech Ministerstwo Finansów tworzy bardziej czytelne te formularze :)
            • Gość: 802.11n Re: pyt o zwrot podatku IP: *.multimo.pl 28.02.14, 21:31
              Te, górnik! Nie ma już formularza NIP-3.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka