Gość: kinga IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 19.09.11, 20:34 proste, dobre fundusze w noble banku i ma sie dodatkowe pieniadze bez zadnego trugu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rurke artykuł to plagiat jednej z książek IP: *.toya.net.pl 25.09.11, 10:27 wstyd Panowie autorzy, wstyd... Nawet raz jeden nie zacytowano jej autora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jio Re: artykuł to plagiat jednej z książek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 10:43 > wstyd Panowie autorzy, wstyd... Nawet raz jeden nie zacytowano jej autora... cóż.. artykul taki sam jak jego adresaci. nie wiem jakim trzeba być idiota by ładować się w karty kredytowe i debety. Na wakacje jeszcze. Co to qrwa za wakacje na kredyt. jaka to przyjemność i oderwanie od kłopotów skoro za kołnierzem ciągle drapie metka koszuli na kredyt. Widać lemingi już przyzwyczaiły się do takiego stanu gdzie na wszystko się pożycza. nic dziwnego jak banki urabiają naiwnych idiotów jak plastelinę. Słów brak normalnie. i jeszcze oni programów, ksiazek potrzebują zeby nauczyć się tego co oczywiste - nie wydaje się wiecej niż się zarabia i rezygnuje się z rzeczy na które nas nie stac. nie wiem czego trzeba aby do tępych głów w końcu to dotarło. jak widać całe państwa egzystowały w ten sposób i kończy sie to raczej smutno. skończy się na tym że ktoś za nich zdecyduje i zabroni bankom udzielać kredytów i pożyczek w określonych sytuacjach - akcja kredytowa zostanie ograniczona do minimum. banki będa egzystować sciągając z tego co już napożyczały a po 30-40 latach będziemy mieli jakiś zupełnie inny system finansowy tylko ludzie zostaną tacy sami - zachłanni, naiwni, beztroscy i zwyczajnie głupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konichiwabitches Nic dodac ! I jeszcze raz, po 100 kroc IP: *.range81-132.btcentralplus.com 25.09.11, 11:14 gotowka w kieszeni !!! Praktycznie wszedzie gdzie place gotowka dostaje rabaty i to bez jakiegos wiekszego problemu. Jezeli place za uslugi, zawsze mowie, ze przedsiebiorca zrobi leprzy uzytek z pieniedzy jak urzednik panstwowy - prosze nie liczyc mi VAT- u, a rachunek zatrzymac dla siebie :-)..... nie zdarzylo sie aby ktos odmowil.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Nic dodac ! I jeszcze raz, po 100 kroc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 11:38 > prosze > nie liczyc mi VAT- u, a rachunek zatrzymac dla siebie :-)..... nie zdarzylo sie > aby ktos odmowil.... To jest przestępstwo. I jest na to paragraf dla niewystawiającego faktury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpepe Re: Nic dodac ! I jeszcze raz, po 100 kroc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 12:51 I za takie namawianie się znajdzie. Kradniesz mi pieniądze, zdajesz sobie z tego sprawę (a potem pewnie narzekasz, ze drogi wolno budują..). A swoją drogą karta kredytowa jest dla wygody.. plastic is fantastic, a jeśli ktoś nie pilnuje terminów to nawet płacąc wszystko gotówką będzie się spóźniał z rachunkami i płacił karne odsetki... Szczerze mówiąc nie rozumiem jaki jest problem ze spłaceniem karty w terminie. Przecież każdy z nas wie jakie będzie mił dochody i ile może wydać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K-a Jezeli uwazasz, ze nie placac podatkow, KRADNE IP: *.range81-132.btcentralplus.com 25.09.11, 13:03 TWOJE PIENIADZE - to zapewne nalezysz do grona kilkuset tysiecy urzedasow zerujacych na cieszkiej pracy oobywateli tego biednego panstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpepe Re: Jezeli uwazasz, ze nie placac podatkow, KRADN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 13:39 Nie, nie należę. Po prostu muszę płacić większe podatki przez takich jak ty. Urzędasy to niecałe 4% wydatków budżetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K-a Urzedasy? moze i 4% wydatkow, ale jakie szkody IP: *.range81-132.btcentralplus.com 25.09.11, 13:51 powoduja swoimi dzialaniami - tego nie jest w stanie nikt policzyc! Dodajac do tego bezkarnosc tych bucy.... Masz racje, ze dzieki takim jak jak musis placcic wyzsze podatki - od dobrych kilkunastu lat place podatki w cywilizowanym panstwi, ba, jestem z tego powodu nawet zadowolony - dzien w dzien widze jak sa wykozystane. Ciszasz mnie informacje, ze ,,tutejszy posel'' poszed siedziec, poniewaz wydal nie zgodnie z ustawa rownowartosc 2 tyz PLN na przybory biurowe. Ciesze sie, ze jadac droga mam znikoma szanse uszkodzenia zawieszenia w aucie. Ciesze sie z sposobu w jaki jestem traktowany w urzedzie. Generalnie ciesze sie, ze lata temu kupilem bilet w jedna strone:- Zycze powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pompon Re: Urzedasy? moze i 4% wydatkow, ale jakie szkod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 18:07 I to jest właśnie powód, dla którego przebywający poza granicami nie powinni mieć prawa do głosowania. Nie ma ich tu, ale wszystko wiedzą najlepiej. Bujaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K-a Dziekuje, bujam sie, i to calkiem dobrze IP: *.range81-132.btcentralplus.com 25.09.11, 20:41 Glosowac w Polsce, nie mam takiego zamiaru:-) Martwie sie jedynie losem rodzicow, ktorzy po mimo moich namow nie chca wyjechac (poniekat jest to zrozumiale - wiek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K-a Powiedz to korporacyjnym firma, ktore IP: *.range81-132.btcentralplus.com 25.09.11, 12:59 kreca grobe miliony w rajach podatkowych.... powiedz to ksiedza i calej organizacji KK - oni nawet nie racza wystawic jakiegokolwiek rachunku... Powiedz to dziennikarzyna, pseldo artysta i innym pomiota, ktorzy w zamian robienia dobrej ,,prasy,, placa zanizone stawki podatkowe.... Jezeli panstwo - jako organizacja - zyje na kredyt, a mnie jako obywatela obarcza odpowiedzialnoscia, to wcale nie oznacza, ze ja tez bede powielal ten blad. Milego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: Powiedz to korporacyjnym firma, ktore IP: *.171.87.66.static.crowley.pl 25.09.11, 13:46 Naucz się używać końcówki "-om" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Łojewska Re: Powiedz to korporacyjnym firma, ktore IP: *.play-internet.pl 25.09.11, 14:49 Powiedz to dziennikarzyna, pseldo artysta i innym pomiota, ktorzy w zamian robienia dobrej , > ,prasy,, placa zanizone stawki podatkowe...". Jestem i przedsiębiorcą, oraz w powyższej grupie też udzielam się. Z tego powodu mam w niej 50% kwoty uzysku, a Ty 20%. Możesz wliczyc w koszty: samochód, częśc mieszkania, rozmowy telefoniczne, materiały biurowe, etc. Ja. aby "wyprodukowac" artykuł, spektakl, dramat, etc. używam mieszkania, prądu samochodu, komputera etc. Wszystko własne! Zatem, zanim żal..........i kompleksy przed wejściem za kurtynę zjedzą Ciebie, dowiedz się, jak wyglada to z drugiej strony. A przede wszystkim nie deprecjonuj ludzi, którym nawet do przysłowiowych pięt nie dorastasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K-a Powiedz to artysta i dziennikarza na zachodzie,,, IP: *.range81-132.btcentralplus.com 25.09.11, 20:37 Tam dzialaja normale prawo rynku. Jak jestes ,,badziewiem,, ktorego nikt nie ma ochoty ogladac badz czytac cvzy tez sluchac- to znak, ze trzeba sobie poszukac innego fachu - z jakiej przyczyny masz byc uprzywilejowana. Jednak w Polsce, artysta to artyst - i ma to na papierze.... zal mi was. Duzo lepszy ,,performance'' (lubicie to slowo - prawda?) mozna zobaczyc na ulicach europejskich miast jak w Polskim teatrze bedz TV. Powodzenia przy produkcjach kolejnych serialii dla cwierc inteligentow, robionych przez pol inteligentow. Za taki ,, entertainment'' powinni was na sybir wywozic a nie dotowac z pieniedzy podatnikow.....Gdyby w USA jakis aktorzyna poprosil o pieniadze rzadowe na swoja sztuke - to dostal by solidnego kopa w tylek...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutak Wypierdzielać naganiacze open i noble IP: *.ghnet.pl 25.09.11, 10:39 jw Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 hahaha ... no nie mogę 25.09.11, 10:45 oszczędzaj Polaku grosze a "państwo" czyli w rzeczywistości ci, którzy zarządzają Twoimi podatkami kręcą lody na miliony. Ogłupiania ciemnych mas ciąg dalszy ... to nawet już nie jest żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: hahaha ... no nie mogę IP: *.63.137.174.ip.caratnetworks.com 25.09.11, 11:11 lava71 napisał: > oszczędzaj Polaku grosze a "państwo" czyli w rzeczywistości ci, którzy zarządzają > Twoimi podatkami kręcą lody na miliony. > Ogłupiania ciemnych mas ciąg dalszy ... to nawet już nie jest żałosne. Dokładnie! Opodatkowaliby nawet dupę, gdyby g0wno miało jakąkolwiek wartość. Auta coraz mniej palą, żarówki energooszczędne, wodomierze itp pierdy dzięki którym mieliśmy mniej wydawać. Zaczniesz oszczędzać, to dopierd*lą akcyzę albo jakiś inny podateczek, więc zużywając mniej, zapłacisz tyle samo lub więcej. Zaniesiesz kasę do banku, to ci odsetki opodatkują. Oni nas okradają, a my mamy zaciskać pasa - dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: hahaha ... no nie mogę IP: *.opera-mini.net 25.09.11, 12:28 pier...ni zlodzieje wcale mnie nie dziwi ze kalka tego gownianego programu jest w TVN Odpowiedz Link Zgłoś
eryk299 Re: dokładnie. jaja sobie robią ... 25.09.11, 12:29 całe koryto żre jeszcze więcej, a ludziom mówią aby oszczędzali ?? I za tydzień przeczytam że ludzie zgromadzili "niebezpiecznie" dużo depozytów i rząd musi tym się zająć, zwłaszcza w dobie kryzysu. Jak w Grecji - wszystko co rząd był w stanie zrobić to zaproponować kolejne podatki! A oszczędności "będą za 4 lata", w następnej kadencji. I to pod warunkiem że wygra opozycja! Jak idziemy na dno to wszyscy razem - nic nie oszczędzam. Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Jak mieć więcej pieniędzy 25.09.11, 10:58 Wszystko jest dla ludzi. Trzeba tylko używać mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: Jak mieć więcej pieniędzy IP: *.aster.pl 25.09.11, 11:19 Dokladnie tak. Wszystko jest dla ludzi. Ja zamiast gotowki place karta kredytowa, ale po 60 dnich splacam calosc zadluzenia, czyli mam darmowy kredyt na 60 dni i jeszcze bank zwraca mi 1% wydatkow :) Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Jak mieć więcej pieniędzy 25.09.11, 11:59 masz rację ... dla ludzi a nie głupiej ciemnej masy, która jedyne co umie liczyć to paciorki w czasie różańca. Gdyby w tym kraju żyli ludzie świadomi to dawno dokonano by reform finansowych i społecznych. A tak znowu wybierzemy na swoich reprezentantów jakieś niedojdy, które nic nie potrafią ... a ludziska dalej będę się zadłużać na wakacje i święta. Odpowiedz Link Zgłoś
aoru Jak mieć więcej pieniędzy, czyli sam wypłać sob... 25.09.11, 11:01 Co do wydatków na jedzenie, sądziłem, że to podstawowe prawo ekonomii, którego uczą w liceach. Może i wydajemy na jedzenie dwukrotnie większą część dochodów od Niemców czy Brytyjczyków, ale zarabiamy od nich czterokrotnie mniej, więc w rzeczywistości wydajemy na jedzenie dwa razy mniej. Znalazłem taką mapkę: civileats.com/2011/03/29/mapping-global-food-spending-infographic/ Jeżeli już chcemy się z kimś porównywać, to z równymi sobie. Według tej mapki, wydajemy na jedzenie 20% dochodów, Litwini o praktycznie takim samym poziomie PKB per capita - 21,8, nieco bogatsi od nas Czesi - 15,5. Nie wiem, co ten komentarz robi w artykule o zadłużaniu się. Przecież to pokazuje, że postępujemy jak najbardziej słusznie i wolimy oszczędzać na dobrach luksusowych niż podstawowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewak i anarchista Re: Jak mieć więcej pieniędzy, czyli sam wypłać s IP: *.home.aster.pl 25.09.11, 13:13 a jakby spojrzeć podzielić przez liczbę pi, wyciągnąć chi kwadrat i scałkować, to wyjdzie, że jedzenie dostajemy za darmo.... Wedle twojego rozumowania, gdyby Polacy wydawali na jedzenie 100 procent dochodów, to "realnie, skoro zarabiają cztery razy mniej" naprawdę wydają mniej niż Niemcy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo ty moze i jestes lewak oraz anarchista ale przede IP: *.cableplus.com.cn 25.09.11, 16:28 wszystkim to jestes zwykly gluptak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Racja IP: *.finemedia.pl 25.09.11, 12:14 Potwierdzam. Każdy fundusz oferowany przez Noble bank jest dobry i daje firmie dodatkowe pieniądze bez żadnego długu (praktycznie też bez ryzyka). "Inwestor" z kolei jeśli ma szczęście to zarobi, jeśli szczęścia braknie dostanie w najlepszym razie zwrot kapitału (pomniejszonego oczywiście o różne o różne prowizje i opłaty za zarządzanie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbanowany Jak mieć więcej pieniędzy, czyli sam wypłać sob... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 12:24 Najlepszym sposobem jest wpis do BIK :)))) i mamy swiety spokoj nawet jak na kacu powiemy jakiemus telefonicznemu naciagaczowi z banku TAK to i tak nic z tego nie wyniknie bo po sprawdzeniu i tak nam nic nie daza:))) ja jestem w BIK za jakies tam drobiazgi ale bardzo se to chwale i nie staram sie o wykreslenie dzieki temu nie mam dlugow wszystko kupuje taniej bo za gotowke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GTPRESS Jak mieć więcej pieniędzy, czyli sam wypłać sob... IP: *.c3-0.80w-ubr1.nyr-80w.ny.cable.rcn.com 25.09.11, 12:24 trzymanie ludzi i panstw na kredytowej smyczy zdaje sie wypelniac wspolczesna ekonomie dokladnie, grandziarze zadowoleni, a ludzie? coz, nie maja wyboru, a wczasy na kredyt beda dlugo wspominac i splacac .... Odpowiedz Link Zgłoś
ropuch1pincet Jak mieć więcej pieniędzy, czyli sam wypłać sob... 25.09.11, 12:24 Cały czas zaskakują mnie wydatki na jedzenie. Polska rodzina wydaje na żywność dużo jak na Europę, bo ok. 25 proc. Im bardziej zamożne społeczeństwo, tym niższy wskaźnik. Przykładowo w Niemczech czy Wielkiej Brytanii to zaledwie 12-13 proc. Moja rodzina, jak się okazuje, wydaje np. mnóstwo pieniędzy na mięso - opowiada nasz gazetowy specjalista od giełdy. w tym momencie skonczylem czytac,jaka gazeta taki specjalista. debile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emgie Re: Jak mieć więcej pieniędzy, czyli sam wypłać s IP: *.range86-177.btcentralplus.com 25.09.11, 12:32 A to nie jest tak, że im ktoś uboższy, tym większa część jego dochodów idzie właśnie na jedzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Jak mieć więcej pieniędzy, czyli sam wypłać s IP: *.centertel.pl 25.09.11, 13:34 Jest, bo żreć trzeba. Skoro więc wydajemy 25% to znaczy, że jesteśmy bidą.... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbanowany Re: Jak mieć więcej pieniędzy, czyli sam wypłać s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 14:34 "Cały czas zaskakują mnie wydatki na jedzenie. Polska rodzina wydaje na żywność dużo jak na Europę, bo ok. 25 proc. Im bardziej zamożne społeczeństwo, tym niższy wskaźnik. Przykładowo w Niemczech czy Wielkiej Brytanii to zaledwie 12-13 proc. Moja rodzina, jak się okazuje, wydaje np. mnóstwo pieniędzy na mięso - opowiada nasz gazetowy specjalista od giełdy" Qrwa znowu to liczenie "procentowe" przy zarobkach 1500 zl nawet wydatek 50% tej kwoty na jedzenie nie jest "rozpusta" ale zarabiajac 100 tys miesiecznie za cholere nie da sie przezrec tych 25% a sa w Polcsce i tacy co zarabiaja tyle ze nie przezra 1% dochodow. Dlaczego porownujac ceny czy wydatki w roznych krajach nie podaje ich sie w "roboczogodzinach" czyli ile w danym kraju trzeba pracowac na ten sam produkt......... bo co wtedy wypadlibysmy strasznie fatalnie ze swoimi najnizszymi cenami .... Odpowiedz Link Zgłoś
rozbojnick Za komuny namawiano do bezmięsnych poniedziałków 25.09.11, 12:39 Z mięchem był kłopot, więc próbowano wcielić w życie takie, idiotyczne pomysły. Podążając tokiem myślenia autora artykułu, proponuję zacząć się odchudzać do minimalnej wagi dla naszego wzrostu. Mniej żarcia, więcej kasy w portfelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewak i anarchista Jak mieć więcej pieniędzy, czyli sam wypłać sob... IP: *.home.aster.pl 25.09.11, 13:08 U 98,4 proc. Polaków zarobki nie przekraczają 1 skali podatkowej. A mediana zarobków to ok. 1700 zł netto. O jakich oszczędnościach można tu mówić? Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Jak mieć więcej pieniędzy, czyli sam wypłać s 25.09.11, 14:40 Zwariowałeś? Pisać takie rzeczy (prawdę) to działanie przeciwko swojemu "państwu" ... co ja gadam, toż to czysty terroryzm:) Ujawnianie tajnych informacji to jak działanie szpiegowskie. Na Twoim miejscu nie spał bym spokojnie:) Jak się wyda, że w Polsce mamy biedę i złodziejstwo to społeczeństwo gotowe jeszcze wyjść na ulice i chcieć ukarać winnych tej sytuacji. Naszym obowiązkiem jest utrzymywanie obecnego stanu rzeczy "aby żyło się lepiej niektórym". Odpowiedz Link Zgłoś
qwerfvcxzasd Jak mieć więcej pieniędzy, czyli sam wypłać sob... 25.09.11, 13:09 Mozna oczywiscie spac w samochodzie albo pracowac 100h tygodniowo, ale jest lepszy sposob. Trzeba zwołac takich samych jak my cwaniaczkow i załozyc partie. Tak zrobil lepper i reszta, stworzyli Samoobrone i zostali natychmiast oddluzeni. Nie na dlugo zreszta bo dlugi to sprawa charakteru. Mozna tez spalic opony pod sejmem, albo wziasc kredyt na mieszkanie razem z setkami tys podobnych nam frajerow. Pantwo pomoze! W kupie siła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Jak mieć więcej pieniędzy, czyli sam wypłać sob... IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.11, 13:28 litujecie się nad głupkami, którym brakuje samokontroli. Po co? Napiszcie lepiej o tych, co umieją gospodarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepoprawni.pl Re: Jak mieć więcej pieniędzy, czyli sam wypłać s IP: *.play-internet.pl 25.09.11, 13:44 Oto list osoby, ktora spaliła się pod kancelarią premiera Tuska: "Szanowny Panie Premierze Piszę do Pana już po raz kolejny, jako obywatel tego „chorego kraju” i jako ojciec trójki małoletnich dzieci, któremu Pan i Pana urzędnicy zniszczyli całe dotychczasowe życie. Piszę do Pana już po raz ostatni, gdyż nie wierzę że odniesie to jakikolwiek skutek. Chcę jednak aby Pan wiedział, że liczyłem na to, że nie jest Pan kłamcą i hipokrytą, ale normalnym człowiekiem szanującym prawo, a przede wszystkim ojcem kochającym swoją rodzinę. Widzę jednak, że żądza władzy zniszczyła w Panu wszelkie wartości i ludzkie cechy, którymi tak się Pan chwalił w trakcie kolejnych kampanii wyborczych. (...). Być może tak Pan myśli, ale ja już w to nie wierzę, gdyż to podległe Panu służby zniszczyły mi życie. Panie Premierze Ponad dwa lata temu zwróciłem się do Pana z pisemną prośbą o pomoc w związku z szykanami jakie spotkały mnie po ujawnieniu „uzasadnionych podejrzeń popełnienie wielu przestępstw” przez Kierownictwo Urzędu Skarbowego Warszawa – Praga, polegające m.in. na zniszczeniu akt wszczętego dochodzenia, bezprawnym przetrzymywaniu zawiadomień o podejrzeniach popełnienia co najmniej kilkudziesięciu przestępstw karnych skarbowych (oraz przestępstw z ustawy o rachunkowości) co spowodowało przedawnienie karalności tych czynów i wielu (wielu) innych działaniach noszących znamiona przestępstw karnych. Za ujawnienie tych spraw Ministerstwu Finansów zostałem wyrzucony z pracy w tym Urzędzie pomimo zapewnień, że jest to cyt. „największa afera skarbowa w powojennej Polsce” oraz tego, że nie mam się co obawiać o utratę pracy, gdyż wyniki kontroli MF całkowicie potwierdzają moje ustalenia. No i co ? Zostałem oszukany przez podległych Panu urzędników, a osoby odpowiedzialne za w/w działania nie poniosły żadnej odpowiedzialności. Zwróciłem się do Pana Premiera z pismem opisującym całe zdarzenie z wiarą, że żyjemy w normalnym kraju. W piśmie tym zadałem Panu kilka pytań m.in. jak to się dzieje, że osoby co do których istnieje podejrzenie popełnienia wielu przestępstw pozostają bezkarne, a ja za to, że miałem odwagę sprzeciwić się takim działaniom i odmówić brania udziału w popełnianiu przestępstw zostałem zepchnięty na margines życia w tym „demokratycznym i praworządnym kraju” ? Gdzie ma się zwrócić obywatel skrzywdzony przez podległe Panu służby? Do chwili obecnej nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. Po co więc funkcjonuje w Pana kancelarii Minister Julia Pitera oraz Departament Skarg ... ? (...) Szanowny Panie! Od września 2008 r. daremnie wysyłałem dziesiątki CV w odpowiedzi na oferty pracy w administracji państwowej. Pomimo tego, że spełniałem wszystkie warunki konieczne, w zdecydowanej większości przypadków, nie zostałem nawet zaproszony na rozmowy. Pytam więc po co ogłasza się fikcyjne konkursy jak i tak z góry jest wiadomym, kto ma je wygrać ?. (...) W chwili obecnej moja rodzina pozostaje bez środków do życia, gdyż komornik zajął nasze jedyne źródło utrzymania. Wszystko to za sprawą podległych Panu urzędników. W tej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak tylko wybrać jedyne honorowe wyjście z sytuacji bo wtedy moja rodzina ma szanse na bardziej normalne życie. Nie żałuję jednak tego co zrobiłem w 2008 r. chociaż nigdy nie przyszło mi do głowy, że zwalczając przestępczość sam zostanę przez nią zniszczony. Panie Premierze ! Pomimo wszystko życzę Panu wszystkiego najlepszego i mam nadzieję, że Polska będzie kiedyś demokratycznym państwem prawa, a nie państwem bezprawia w którym normalni ludzie nie tylko nie mają racji bytu, ale są przez to państwo skutecznie wykluczani z życia społecznego. z wyrazami szacunku Andrzej Ż." solidarni2010.pl Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Gołe baby 25.09.11, 19:31 switonemsi napisał: > Lepiej nie wydawać na pierdoły i tyle. > Eee, swoje to można jak się ma nadwyżkę, to przyjemne. A bez sensu sobie ciągle przyjemności odmawiać bo kiedy w końcu będzie można? Ważne żeby nie wydawać cudzych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Jak mieć więcej pieniędzy, czyli sam wypłać s IP: *.aster.pl 26.09.11, 15:18 A ja mam lepszy pomysł. Weź sobie w komputerze załóż konto bankowe, wpisz sobie np. saldo 500 tys. zł (mniej lub więcej w zależności od poziomu chciwości). Możesz nawet mieć kartę do takiego konta, wszystko zależy od stopnia wtajemniczenia. Masz tyle pieniędzy, ile chcesz!!! Jesteś tego godna. I po co ci jakieś openy, czy inne noble. hahahahahha Odpowiedz Link Zgłoś