Dodaj do ulubionych

TMS po raz kolejny w czołówce.....

27.05.04, 19:57
Chciałbym aby Panowie przybliżyli
na jakich zasadach jest przyznawana liczba punktów ?
które z par walut (historycznie) były zbliżone (równe?) do rynku?
o ile mogą Panowie przybliżyć jak obstawia TMS główne pary w okresie 1M i 3M?
i jak w tym okresie PLN?...
Obserwuj wątek
    • marcin.poczobut_tms Re: TMS po raz kolejny w czołówce..... 28.05.04, 10:24
      Ranking prowadzony jest na podstawie prognoz światowych instytucji finansowych
      dotyczących przyszłych kursów walutowych głównych par walutowych: EUR/USD,
      USD/JPY, EUR/JPY, GBP/USD, USD/CHF. Prognozy obejmują okres 1, 3 oraz 12
      misięcy. Najwyższe miejsce w rankingu zajmują te instytucje, których średni
      błąd prognozy był najmniejszy.
      W ostatnim zestawieniu TMS zajął trzecie miejsce wśród prognoz miesięcznych (na
      36 instytucji) oraz szóste miejsce wśród prognoz trzymiesięcznych (na 28
      instytucji).
      Nasze prognozy sprzed miesiąca, które będą porównywane do aktualnych kursów z
      poniedziałku 31 maja kształtują się następująco: EUR/USD 1,21; USD/JPY 109;
      EUR/JPY 132; GBP/USD 1,77; USD/CHF 1,28.
      Nasze aktualne prognozy 1M: EUR/USD 1,24; USD/JPY 110; EUR/JPY 136; GBP/USD
      1,845; USD/CHF 1,24 oraz 3M: EUR/USD 1,25; USD/JPY 110; EUR/JPY 137,5; GBP/USD
      1,86; USD/CHF 1,23.
      Prognoza PLN 1M: EUR/PLN 4,605, USD/PLN 3,70.
    • smuda Re: TMS po raz kolejny w czołówce..... 28.05.04, 14:37
      Gratuluję pozycji w rankingu i trzymam kciuki za „pudło” w kolejnych rankingach.
      Mam jeszcze pytanka
      Jak przekładają się wyniki rankingu do rachunków zarządzanych i różnych
      strategii portfela ?
      Jakie są progi wejścia dla poszczególnych portfeli?
      Jaki jest założony minimalny horyzont inwestycji?

I troszkę z innej beczki
      Organizują Państwo szkolenie 28 05 w Mielcu – czy ma Pan plan organizowanych
      szkoleń w przyszłości ?

I
      Jak w założeniach do końca 2004 zachowa się RPP?

Pozdrawiam
      • mariusz.potaczala_tms Re: TMS po raz kolejny w czołówce..... 01.06.04, 22:17
        dziekuje, tym razem tez jestesmy w czolowce (31/05). jezeli chodzi o prognozy
        miesieczne jestesmy na 2 miejscu, prognozy 3 miesieczne na 8 miejscu.
        Odnosnie wynikow, w naszym programie Direct Gold, wszystkie rachunki, ktore sa
        zarzadzanie wspolnie z nami, sa na plusie od kilku do kilkudziesieciu procent,
        w zaleznosci od stopnia ryzyka jakie podejmuje klient. Prosze odwiedzac nasza
        strone odnosnie szkolen. Informacja zostania umieszczona. RPP poczeka z
        podwyzka stop jeszcze 2-3 miesiace.
    • smuda Re: TMS po raz kolejny w czołówce..... 02.06.04, 11:53
      Dziękuję za info i pozostaję pod wrażeniem szczególnie prognoz krótkich
      (bo czy w dłuższym okresie czasu 3, 6, 12 miesięcy można przewidzieć
      kwotowania?).
      Nie pytałem o Direct Gold bo rachunek i inwestycje zależą od posiadacza
      rachunku. Państwo ze swojej strony doradzają, pomagają, dają indywidualne
      możliwości rachunku, ale to klient decyduje czy oprze się na Państwa prognozie
      czy też nie i rozumiem, że podanie takich wyników jest uzależnione od stopnia
      ryzyka i predyspozycji klienta posiadającego rachunek DG. Jasne jest, że Pan/i
      Kowalska bądź Nowak nie chcieliby, aby wyniki ich rachunku były publicznie
      omawiane – chociaż z drugiej strony jak na świadomość niektórych wpłynęłaby
      informacja – najlepszy wynik DG – 50% okres czerwiec 04.....
      Próg wejścia oraz przywileje klienta DG są jasno sprecyzowane na stronach TMS.

Niemniej moje pytanie dotyczyło zarządzanie rachunkami (a to chyba nie
      DG).Także ponawiam
      Jak przekładają się wyniki rankingu do rachunków zarządzanych i różnych
      strategii portfela ?
      Jakie są progi wejścia dla poszczególnych portfeli?
      Jaki jest założony minimalny horyzont inwestycji?

Pozdrawiam
      • marcin.poczobut_tms Re: TMS po raz kolejny w czołówce..... 03.06.04, 12:20
        Nasza usługa zarządządzania środkami przechodzi obecnie pewne zmiany. Mogę
        podać wyniki na wszystkich strategiach za ostatni kwartał 2003 roku. Wyniki te
        sa podane w ujęciu kwartalnym. Strategia DAY TRADING -0,52%, Strategia rynku
        opcji +10,2%; Strategia dynamicznego zarządzania +4,67%; strategia
        dywesyfikacji +4,78%. Za ostatni kwartał wynik na strategii day trading +1,89%.

Chętnie udzielimy wszystkich informacji dotyczących naszych usług. Prosimy
        jednka o kontakt w tej sprawie z naszą firmą.
    • smuda Re: TMS po raz kolejny w czołówce..... 20.07.04, 13:20
      Gratulacje za żółtą koszulkę ...(życzę utrzymania pozycji i koszulki)
      I pytania :
      o ile mogą Panowie przybliżyć jak obstawia TMS główne pary w okresie 1M i 3M?
      jak w założeniach zachowa się RPP na najbliższym posiedzeniu?
      • mariusz.potaczala_tms Re: TMS po raz kolejny w czołówce..... 20.07.04, 16:00
        dzieki, eurusd 1M 1,25: 3M 1,28
        usdjpy 110 i 115, eurjpy 131 i 135, gbpusd 1,87 i 1,90, usdchf 1,23 i 1,20
        RPP bez zmian, jezeli podwyzka to w sierpniu, ale tylko o 0,25. Zloty bedzie
        nadal mocny.
        • smuda Re: TMS po raz kolejny w czołówce..... 26.10.04, 19:29
          Witam ponownie po przerwie - a widzę TMS dalej trzyma się dobrze szczególnie
          jeśli chodzi o prognozy 3 M – troszkę podupadły 1M – i odwieczne pytanie -
          Jak obstawia TMS główne pary w okresie 1M i 3M?
          Po czasie widząc ostatni post i eurusd praktycznie bezbłędnie – gratulacje.
          I pytanko z innej beczki jak tam pracownicy TMS obstawiają – Bush czy Kerry?

Pozdrawiam
          • mariusz.potaczala_tms Re: TMS po raz kolejny w czołówce..... 27.10.04, 15:32

Witam,

dzieki, 1m 1,2950, 3m 1,32-1,33.
            Osobiscie nie lubie Busha i mam nadzieje ze Kerry wygra. Jest 1 milionow
            glosow, o ktore Ci panowie bija sie teraz. Mam nadzieje, ze tym razem policza
            wszystkie glosy

smuda napisał:

> Witam ponownie po przerwie - a widzę TMS dalej trzyma się dobrze szczególnie
            > jeśli chodzi o prognozy 3 M – troszkę podupadły 1M – i odwieczne py
            > tanie -
            > Jak obstawia TMS główne pary w okresie 1M i 3M?
            > Po czasie widząc ostatni post i eurusd praktycznie bezbłędnie – gratulacj
            > e.
            > I pytanko z innej beczki jak tam pracownicy TMS obstawiają – Bush czy K
            > erry?
            >
            > Pozdrawiam
          • mariusz.potaczala_tms Re: TMS po raz kolejny w czołówce..... 27.10.04, 15:48
            Moja jedyna obawa to jednak ze moj 3 miesieczny scenariusz sprawdzi sie w 1
            miesiac.
            • smuda Re: TMS po raz kolejny w czołówce..... 28.10.04, 12:30
              To dość pesymistycznie dla usd – to kiedy według TMS przy jakim kursie i przy
              jakich założeniach doczekamy się zmiany kierunku na eurusd ?
              • smuda Re: TMS po raz kolejny w czołówce..... 05.01.05, 15:54
                Witam. Życzę samych trafnych inwestycji w Nowym Roku mam kilka pytanek z cyklu
                co nas czeka w opinii TMS w roku 2005.
                Na początek chciałbym się dowiedzieć, kiedy zostanie opublikowana aktualna
                prognoza instytucji finansowych (ostatnia, jaką wygrzebałem z dnia 30.11.04)?
                Jak najbliższy rok widzi sztab TMS głównych par walutowych: EUR/USD,USD/JPY,
                GBP/USD, USD/CHF w prognozach w okresach 1, 3 oraz 12 miesięcy?
                Jak w założeniach w tym okresie zachowywać się będzie PLN do USD i EUR oraz co
                zgotuje do końca 2005 r RPP?

Brak odp na ostatni post wytłumaczyłem sobie właśnie prognozami z dnia 30.11.04
                w których zakładane jest w/g TMS na EUR/USD poziom 1,23 w okresie 12M – także
                dzień szczytu (był? będzie?) w najbliższej przyszłości – a może błędnie sobie
                to tłumacze?

Pozdrawiam życząc samotnej ucieczki i żółtej koszulki
                • mariusz.potaczala_tms Re: TMS po raz kolejny w czołówce..... 07.01.05, 22:34
                  Witam i wzajemnie w imieniu TMS wszytskiego najlepszego w 2005.

Ostatnia publikacja prognoz jest z dnia 4 stycznia, jest ona dostepna co
                  tydzien w platformie TMS Direct.
                  na koniec grudnia nasze prognozy na styczen byly (odnosnie eurusd) 1.29/1.30.
                  nie mysleleimsy ze to nastapi w 1szym tygodniu stycznia.
                  Tak czy inaczej to jest korekta ostatnich mocnych wzrostow eurusd. za 1 m
                  eurusd wyniesie 1.33, 3m 1.36, a za rok w tej chwili wydaje mi sie powrot
                  ponizej 1.25.
                  zloty wg naszych prognoz mial sie oslabic nawet do 3.25/30. polowe oslabienia
                  mamy juz za soba. usd pln powinien osiagnac 3.20 w najblizszych dniach.
                  szczegoly pozostalych par walut postaramy sie podac w rzyszlym tygodniu.
                  dzieki za mile slowa.

smuda napisał:

> Witam. Życzę samych trafnych inwestycji w Nowym Roku mam kilka pytanek z
                  cyklu
                  > co nas czeka w opinii TMS w roku 2005.
                  > Na początek chciałbym się dowiedzieć, kiedy zostanie opublikowana aktualna
                  > prognoza instytucji finansowych (ostatnia, jaką wygrzebałem z dnia 30.11.04)?
                  > Jak najbliższy rok widzi sztab TMS głównych par walutowych: EUR/USD,USD/JPY,
                  > GBP/USD, USD/CHF w prognozach w okresach 1, 3 oraz 12 miesięcy?
                  > Jak w założeniach w tym okresie zachowywać się będzie PLN do USD i EUR oraz
                  co
                  > zgotuje do końca 2005 r RPP?
                  >
                  > Brak odp na ostatni post wytłumaczyłem sobie właśnie prognozami z dnia
                  30.11.04
                  >
                  > w których zakładane jest w/g TMS na EUR/USD poziom 1,23 w okresie 12M – t
                  > akże
                  > dzień szczytu (był? będzie?) w najbliższej przyszłości – a może błędnie s
                  > obie
                  > to tłumacze?
                  >
                  > Pozdrawiam życząc samotnej ucieczki i żółtej koszulki
                  • smuda Re: TMS po raz kolejny w czołówce..... 01.02.05, 17:35
                    zostaje tylko pogratulować..

• mariusz.potaczala_tms Re: TMS po raz kolejny w czołówce..... 04.02.05, 16:13
                      dzieki :), w tym tygodniu nie powinno byc znacznie gorzej :)
    • forexgrubas Re: TMS po raz kolejny w czołówce..... 08.02.05, 15:51
      a smuda to pan poczobut czy pan zuber ze robia se taka sciemniacka dyskusje

buhahaha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka