Dodaj do ulubionych

Doradcy z polfinance

04.11.11, 21:27
Ostatnio skontaktował się ze mną doradca z firmy polfinance. Opowiedział o nieprawidłowościach w przelewaniu składek z zus do ofe, obiecał pomoc w "wyprostowaniu" sprawy, ogólne doradztwo finansowe, które powiększy moja emeryturę w przyszłości... ogólnie - czarowna przyszłość. Kiedy już nabrałam ochoty na owo doradztwo i pomoc w prostowaniu i wyjaśnianiu okazało się, że najpierw należy podpisać umowę z funduszem Aegon. Bez tego podpisu nici z doradzania. Jestem w ING i na razie nie chcę nic zmieniać, a przynajmniej nie tak na olaboga. Czy ktoś miał do czynienia z takim doradztwem i czy faktycznie oferta tego Aegonu jest tak korzystna?
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Doradcy z polfinance 04.11.11, 23:34
      Powszechnie znany przekręt. Obieca ci cuda, aby dostać wysoką prowizję za przeciągnięcie się do nowego klienta. Zarobią wszyscy poza tobą.
      • niebieska.kratka Re: Doradcy z polfinance 05.11.11, 15:29
        Dzięki, tak mi coś to wszystko wyglądało podejrzanie.
      • niebieska.kratka Re: Doradcy z polfinance 05.11.11, 15:32
        Dzięki, tak mi coś to wszystko wyglądało podejrzanie. Jednak jakaś niepewność co do przekazywania tych składek z ZUS do OFE mi została. Mam zamiar wysłac zapytanie, poniekąd miał chłop rację - większość ludzi się tym zupełnie nie interesuje. Ja tez należę do tej większości...
        • poziomek86 Re: Doradcy z polfinance 05.11.11, 18:11
          Możesz się zalogować do swojego konta OFE w ING i sprawdzić czy składki wpływają. ZUS przelewa składki do OFE z mniejszym bądź większym poślizgiem. Tym co mówią 'doradcy' opychający różnych 'firm' bym się nie przejmował. Prawdziwy doradca to taki, do którego ty przychodzisz po poradę, naświetlasz mu sprawę, mówisz czego chcesz a on ci wyciągnie najlepsze produkty. Sprzedawca natomiast będzie ci wmawiać, że czegoś potrzebujesz :)

Aha, tutaj link do systemu ING: ingofe.pl/moje-ofe-w-ing/
          • Gość: Marcin_74 Re: Doradcy z polfinance IP: *.play-internet.pl 07.11.11, 22:50
            Witam, ja skorzystałem z usług tej Firmy. Podpisałem umowę we wrześniu. Powiem tyle jestem mile zaskoczony, otrzymałem pełne zestawienie składek za wszystkie lata kiedy należę do OFE i wszystko teraz się zgadza. Należałem do ING, i nie pokoiła mnie trochę taka sytuacja :
            ubezpieczenia.wp.pl/kat,113542,title,ING-wystawia-na-sprzedaz-biznes-ubezpieczeniowy,wid,11631519,wiadomosc.html?ticaid=1d577
            Uważam gazetę Parkiet za wiarygodną i dzięki temu też podjąłem taką decyzję.
            Ten gościu doradził mi, że można sobie na bieżąco porównywać Fundusze na tej stronie :
            www.money.pl/emerytury/
            i jak się okazuje decyzja moja była pozytywna, bo Aegon stoi wysoko i od 6 miesiecy jest znacznie powyżej średniej.

Rozmawiałem z tym doradcą jeszcze o planie regularnego oszczędzania, mamy się spotkać po nowym roku, i też może skorzystam, bo wiem że sytuacja zusu nie jest dobra.

Wczsniej ktos sie wypowiadal, ze koles naciaga na zmiane bo otrzyma prowizji. Zdaje sobie z tego sprawe, ze nikt nic nie robi charytatywnie. Chyba ze znacie kogos kto tak pracuje ...
            A niech gościu ma, co mi za różnica, czy ten ofe czy inny, chociaż mam porządek w ofe i mam gościa do którego mogę zadzwonić w razie pytań (to też testowałem, bo jak otrzymałem wyciag z zusu, to do niego dzwonilem i przyjechał).

Obsługe moge polecic.
            Pozdrawiam
            Marcin
            • investhelp.pl Re: Doradcy z polfinance 28.06.13, 14:23
              Można skorzystać z gotowych rozwiązań(rankingów funduszy) strategii inwestycyjnych.

Takie startegie pozwalają wypracować zyski. Warto sprawdzić i poczytać więcej na ten temat.
    • Gość: Meeg2323 Re: Doradcy z polfinance IP: *.play-internet.pl 18.08.15, 14:40
      Dla mnie są to oszuści zawiera sie umowę na składkę 65 zł miesięcznie po czym kłamią ze jest zwiększenie składki do 85 zł chcą nie chcą musisz sie zgodzić aby nie utracić karencji oszuści jakich mało nie polec tego ubezpieczyciela pozatym doradcy kłamią przez telefon
    • Gość: PanKalkulator Re: Doradcy z polfinance IP: *.231.38.216.koba.pl 20.08.15, 10:13
      Najlepiej samemu zadbać o swoje finanse. Doradcy proponują to, za co mają największą prowizję. Jeśli mówią, że liczysz się ty - to kłamią. Liczą się oni. Warto samemu zdecydować jak chcemy ulokować pieniądze.

Dobrym sposobem mogą być lokaty bankowe: ranking-lokat.biz/najlepsze-lokaty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka