Dodaj do ulubionych

Czas mBanku już minął

16.06.12, 15:38
Jestem wściekły na mbank za naliczenie opłaty za przekroczenie limitu na karcie, aż 35 zł za to że przekroczyłem jakieś 100 zł i które spłaciłem tego samego dnia kiedy pojawił się debet na rachunku! Problem z limit wyniknął z powodu późnego rozliczania transakcji. Radzę zastanowić się wszystkim zainteresowanym kartami kredytowymi nad mbankiem.

Poza tym kiedy dzwoniłem na mlinię aby dowiedzieć się dlaczego mam debet na rachunku to Pani próbowała zgadnąć przyczynę a nie rzeczywiście stwierdzić w czym tkwi problem. Powiedziała, że została dokonana spłata automatyczna kwoty minimalnej bo nie dokonałem spłaty w terminie co było nie prawdą! Wyjątkowo zawodzę się na mBanku w ciągu ostatniego roku. Mają kiepskie oprocentowanie, coraz gorszą obsługę klienta a do tego opłata za kartę kredytową. Przenoszę się do innego banku.

Czy moglibyście mi polecić do jakiego banku warto teraz się przenieść jeśli było się klientem mbanku od 2004 roku? Dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: pp Re: Czas mBanku już minął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 19:01
      Napisz reklamację na papierze i poczekaj na odpowiedź. Jeśli powstał debet i rzeczywiście nie został w terminie spłacony, to każdy bank sobie policzy za fatygę, niektóre znacznie więcej, niż 35zł. Takich rzeczy nie powinno się odpuszczać, bo często reklamacje są uzasadnione.

A innych banków jest mnóstwo i żadnego przy zakładaniu konta nie będzie interesowało to, że masz konto w mBanku od 2004. Od czasu do czasu trzeba bank zmienić, mBank się mocno zasiedział, więc do dzieła.
      • amator01 Re: Czas mBanku już minął 16.06.12, 20:07
        Zrobiłem tak jak mi radziłeś i zadzwoniłem na mlinie w celu złożenia reklamacji. Nie złożyłem jej jednak bo "konsultantka" była tak zawzięta, że mi na to nie pozwoliła cały czas gadała o regulaminie. Powiedziałem jej ze zamierzam zmienić bank i ze jestem klientem od prawie 10 lat a ona na to nic. Widać klient indywidualny dla mbanku już się nie liczy.
        • wandotroll1 Re: Czas mBanku już minął 16.06.12, 20:21
          Napisz na adres pomoc@mbank.pl prośbę o cofnięcie tej opłaty w ramach gestu handlowego w ramach wieloletniej współpracy i załącz link do tego wątku. Daję Ci 90% szansę na cofnięcie opłaty.
          • amator01 Re: Czas mBanku już minął 17.06.12, 08:10
            Dzięki za radę ale daruję sobie wysyłanie do nich maila i proszenie ich o jakieś gesty z ich strony. Dałem im szansę dwukrotnie żeby mi to zaproponowali kiedy dzwoniłem na mlinię, ale woleli mówić o regulaminach i umowach które podpisałem. Zapłacę im te 35 zł, ale od przyszłego miesiąca już mnie tam nie będzie.
            • wandotroll1 Re: Czas mBanku już minął 17.06.12, 08:29
              Pracownik mLinii nie ma takich uprawnień, więc wybrałeś słaby sposób załatwienia sprawy, więc to Twoja sprawa co zrobisz.
              • amator01 Re: Czas mBanku już minął 17.06.12, 10:05
                Zgadzam się z Tobą, jednak uważam, że pracownik mlinii powinien umożliwić mi złożenie reklamacji a nie próbować załatwić tą sprawę na własną rękę w nieudolny sposób. Dzwoniąc do nich mam przecież świadomość tego, że rozmawiam z jakąś 20-paro letnią dziewczyną która pracuje tam kilka miesięcy.
                • wandotroll1 Re: Czas mBanku już minął 17.06.12, 10:57
                  Albo chcesz sobie ponarzekać, albo załatwić sprawę. W tak dużym molochu istotą działania pracowników są procedury. Jeśli pracownik uznał, zresztą słusznie, że opłatę naliczono prawidłowo to skorzystał z takiej procedury, a nie innej. Zrobisz co zechcesz.
                  • amator01 Re: Czas mBanku już minął 17.06.12, 12:32
                    Żeby nie było. Do trzech razy sztuka. Właśnie wysłałem maila do mbanku z prośbą o cofnięcie opłaty. Zobaczymy jaka będzie ich odpowiedź.
      • panmarchew Re: Czas mBanku już minął 16.10.12, 14:05
        To przeciez twoja wina wiec o co ten placz.
    • ofelia1982 Re: Czas mBanku już minął 16.06.12, 22:48
      mbank już nie jest konkurencyjny. Był 10 lat temu - ja wtedy też założyłam konto. A miesiąc temu je zamknęłam i przeniosłam się do Getinu (Konto skarbonkowe). Nie dość, że nie płacę, to już udało mi się kilkanaście zł "zarobić". Fajne jest też Dobre Konto w Millennium - jest darmowe i zwracają bodajże 3% zakupów spozywczych i tankowań.
      • amator01 Millennium 17.06.12, 08:14
        3% zwrotu za zakupy brzmi nieźle, ciekawe czy są jakiś ukryte opłaty. Ogólnie czuję niechęć do tego banku od czasu kiedy zatrudnili H. Urbańskiego w reklamach.
    • amator01 Re: Czas mBanku już minął 20.06.12, 06:18
      Po tym jak napisałem wiadomość do mBanku z prośbą o cofnięciu opłaty zadzwonił do mnie opiekun klienta. Opłata została cofnięta i mBank przedstawił mi specjalną ofertę. W końcu pokazali ludzką twarz. Brawo mBank. Chyba jednak jeszcze z Wami trochę zostanę.
      • wandotroll1 Re: Czas mBanku już minął 20.06.12, 23:52
        Długo Cię namawiałem i wskazywałem drzwi, ale przynajmniej się udało :)
    • Gość: porównywarka123 Re: Czas mBanku już minął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 14:44
      Jest dużo atrakcyjnych ofert: Alior Bank, Millennium, ING Bank Śląski -
      porównaj najtańsze konta bankowe
      • wojak999 Re: Czas mBanku już minął 07.07.12, 16:54
        W mBank-u zaczyna straszć. Co raz więcej niezadowolonych klientów. Kilka dni temu mBank zaproponował lokaty terminowe ale aby je założyć należało kontaktować się z mlinią. To po co jest internet, wszak bank ten reklamował się jako bank całkowicie internetowy.
        • z17 Re: Czas mBanku już minął 08.07.12, 11:40
          Zauważam w tym banku jakieś desperackie ruchy. Tak odbieram ostatnie lokaty na 6,5% na 3 m-ce i 6 m-cy proponowane przez m-linię oraz fakt, że zaproponowali mi telefonicznie kredyt gotówkowy na 10% i od razu zapewnili, że decyzja będzie na 100% pozytywna. No, jest to progres w stosunku do sytuacji, gdy system wyświetlał mi propozycję kilkudziesięciu tysięcy złotych kredytu, a potem po dwutygodniowym czekaniu dowiadywałem się , że nie mam w ogóle zdolności kredytowej.

Nie zmienia to faktu, że i tak zamierzam się jak najszybciej od nich ewakuować. E-biznes konto jest kompletnie nieatrakcyjne w stosunku do ofert konkurencji.
    • agulha Re: Czas mBanku już minął 15.09.12, 20:51
      Chyba minął. Ostatnio reklamują nowe karty kredytowe, partnerskie wobec Miles and More. Miałam zamiar założyć sobie tę Premium, bo ma konkurencyjną wobec innych kart partnerskich MM ofertę przelicznika milowego. W pierwszej rozmowie z "ekspertem" wspomniałam, że zdaję sobie sprawę, że mam spore obciążenie limitami debetowymi i limitem na drugiej karcie kredytowej, i że jestem w stanie pozmniejszać te limity w zamian za wyrobienie mi tej karty. Konkretnie zresztą jeden nienaruszony limit debetowy mam właśnie u nich i przewyższa on wartość limitu na karcie, o który wnioskowałam. Pan powiedział, że wszystko zanotował, że zostanie mi przedstawiona oferta, jakie ew. warunki muszę spełnić, żeby kartę dostać, jeżeli według obecnych parametrów nie będę miała zdolności kredytowej. I że w razie odmowy mogę negocjować (tzn. ustalić, które limity o ile obniżyć).
      I co?
      I decyzja kredytowa negatywna. Podobno oni to po prostu wrzucają w automatyczny program i jeżeli program pokazuje minus, to żaden pracownik tego w ogóle nie ogląda. Zadzwoniłam do kolejnego "eksperta", który dość wyniośle dał mi do zrozumienia, że bank nie jest od tego, żeby mi doradzać, co pozmniejszać. Że to ja mam polikwidować inne limity (czyt. stracić prowizję zapłaconą od udzielenia limitu debetowego) i pokornie zwrócić się do nich jeszcze raz - na los szczęścia - może będą uprzejmi przyznać, a może nie.
      Chyba zwariowali.
      Na koniec napisała do mnie jakaś inna pani z mBanku, że ona mi może kartę standardową wyrobić.
      Karta standardowa ma znacznie gorsze parametry od karty konkurencyjnego banku, której sobie obecnie ze spokojem używam.
      Nie rozumiem tylko, po co im ta cała inwestycja w reklamę tych kart. Drodzy klienci mBanku - sponsorujecie tę reklamę. Każdy pasażer LOT ma wetknięty karton z tą reklamą w kieszeń fotela przed sobą, i jeszcze w paru innych miejscach te reklamy ogląda.
    • Gość: Maciej_U2 Re: Czas mBanku już minął IP: *.ists.pl 14.10.12, 13:25
      Za to rachunek mSAVER jest bardzo fajny - im częściej wydajesz pieniądze, tym więcej reszty z zakupów wędruje na mSAVER - nic nie musisz robić...
    • zadowolony321 Re: Czas mBanku już minął 15.10.12, 13:03
      zawsze można konto bankowe zmienić na inne z inteligo, mbanku zmieniałem na alior sync
      będzie nie dobrze to przejdę gdzie indziej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka