Dodaj do ulubionych

Problem z konsolidacją. Brak rachunków tech.

IP: *.centertel.pl 06.02.13, 09:37
Witam.

Wziąłem pożyczkę w Kasie Stefczyka dwa lata temu. Na dzień dzisiejszy potrzebuję dodatkowej gotówki, warunki jakie zaproponował mi SKOK w stosunku do tego co zaproponowało mi kilka banków są mierne. Zdecydowałem się na konsolidację, bank zgodził się, mam zdolność, jest zgoda na udzielenie kredytu ale potrzebuje na piśmie numery rachunków technicznych SKOK. A Kasa Stefczyka twierdzi że takich numerów nie mają, że po to mam u nich konto osobiste, żebym na nie wpłacał. Pracownicy banków twierdzą że to nonsens. I nie wiem co robić dalej. Kto ma rację? Co mam dalej robić.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Problem z konsolidacją. Brak rachunków tech. IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.13, 17:01
      Jak masz konto, to nie masz rachunku technicznego.
      Techniczny jest dla ludzi, którzy nie mają w banku X konta, ale mają w tym banku kredyt. Wtedy bank X tworzy rachunek techniczny (obowiązkowo bezpłatny), na który będę wpływać raty za kredyt. Nie można na tym rachunku dokonywać innych operacji poza spłatą raty.
      Czasem takie techniczne otwiera się też, gdy w banku chcesz mieć tylko lokatę a nie chcesz umowy o konto, bo np. jest płatne.
      • Gość: Piotr83 Dziękuję. IP: *.centertel.pl 06.02.13, 19:21
        W Kasie Stefczyka było to obowiązkowe - obniżało procent pożyczki. Zastanawiam się w takim razie jak to ugryźć z drugiej strony. Przejdę się jutro do placówki banku i zobaczę co oni na to. Gra jest warta świeczki. Dzięki Maćku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka