Dodaj do ulubionych

Idea Bank - konto firmowe

IP: *.ip.jarsat.pl 18.06.13, 13:56
Kilka słow o koncie
Jesli chcesz
1) mieć kontakt z nieprofesjonalna obsługą
2) mieć problem z załatwieniem sprawy "w okienku"
3) mieć pobierane nienależnie prowizje
4) a ostatecznie zostać okradzionym na kilka tys zł (bank przetrzymuję te pieniądze od kilku miesięcy, konto zamknięte w styczniu 2013r) to skorzystaj z usług Idea Banku
W następnym kroku podam Wam tutaj link do bloga albo fanpagea na FB bo nie wiem już co zrobić żeby odzyskać szmal. Sprawa jest formalnie zgłoszona do KNF, czeka pozew ale to dla banku pikuś.
Czyżby Bank był aż w tak złej sytuacji że zawłaszcza pieniądze klienta zgromadzone na rachunku bieżącym? Dodam że nie miałem żadnego kredytu, zobowiązan itp wobec IdeaBanku
Obserwuj wątek
    • zdolnosc_kredytowa Re: Idea Bank - konto firmowe 22.06.13, 01:40
      idea to bank z tej samej stajni co getin... wiec dlatego mnie to nie dziwi...
      • Gość: Oszukana Re: Idea Bank - konto firmowe IP: *.omi.pl 22.08.13, 12:37
        Zgadzam się , mam konto firmowe w idea bank jedna wielka porażka zostałam oszukana , i w dodatku bez wcześniejszej informacji zabrali mi z konta bardzo dużą kwotę . A najbardziej nie poleca banku z Katowic na ul. warszawskiej, są niekompetentni.
    • Gość: brak Re: Idea Bank - konto firmowe IP: *.info 25.06.13, 03:50
      popieram, tego jest znacznie więcej

niekompetencja pracowników i dzieje sie to w kazdym oddziale banku - w kazdym miescie, w ktorym mialem okazję wstąpic do tego przybytku

infolinia też nie jest lepsza, skandaliczne zachowania wrecz tam maja miejscce, czyli pracownik, ktory nie wie jak odpowiedziec na pytanie - rozlacza sie. Kiedy przypadkiem na niego pozniej trafilem zajmujac sie inną sprawą (przedstawiaja sie podczas rozmowy) - obiecał, ze odpisze na maila na pytanie. I żadnego odzewu do dzis.

nienaleznie pobierane prowizje, blokowanie srodków bez powodu

• kinomaniak098 Re: Idea Bank - konto firmowe 22.08.13, 16:23
        Miałem otworzyć tam konto firmowe, i wziąć pożyczkę dla firmy. Miałem do wyboru ten bank o którym teraz mowa lub citi bank handlowy. Szczerze to nie wina pracowników. To nie wina pracowników, tylko systemu. Powiem szczerze, że nie wybrałem tego banku, z powodu właśnie takich komentarzy. Może uniknąłem przykrych sytuacji jakie mieliście wy. Ciężko też oceniać jedną stronę. Jak się nie zna opinii drugiej strony. Jak znacie więcej przykładów to prosze napisac coś na ten temat. A może znacie jakieś przykłady z kredytami dla firm? Teraz jestem w takiej sytuacji, że informacje tego typu będa dla mnie na pewno przydatne.
    • Gość: aria78 Re: Idea Bank - konto firmowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.13, 17:17
      Witam, jestem tego samego zdania ,mi tez zabrali z konta pieniądze nic nie mówiąc o tym ,proszę mi napisać ,jak u pani, ta sprawa się skończyła ,bo ja już nie wiem gdzie mam z tym pójść, i kto może mi pomóc.za każdą informację będę bardzo wdzięczna, pozdrawiam Aria78
      • ashka89 Re: Idea Bank - konto firmowe 29.11.13, 22:48
        To co Wy robicie jeszcze w tym banku??
        Ja na start firmy mam konto Debiut 18 w pko bp, za 0 zł jest określona liczba usług, która w zupełności wystarcza w tym okresie 18-tu miesięcy , później przejdę na pakiet biznes rozwój.
    • Gość: Jola Re: Idea Bank - konto firmowe IP: 91.94.75.* 26.03.14, 10:47
      Szkoda, że prędzej, przed zalożeniem konta nie przeczytałam informacji o Idea Banku. Bank ten jest porażką dla przedsiębiorcy. Pieniądze przetrzymywane są przez kilka dni, nie można przelać na konto kontrahenta. Nie mają kas gdzie by można było wpłacać pieniądze, ani wpłatomatów. Korzystają z Euronetu, gdzie też pieniądze znajdują się na koncie firmowym dopiero po dwóch dniach. Przedsiębiorca pracuje 7 dni w tygodniu, a bank internetowy do 15 od poniedziałku do piątku. Odradzam korzystanie z usług tego banku. Na pewno nie zasługuje na miano banku dla przedsiębiorców.
      • Gość: tomczo Re: Idea Bank - konto firmowe IP: 5.172.252.* 01.04.14, 22:48
        Pomóżcie dzisiaj założyłem konto firmowe w tym idea banku a nie wpadłem na to żeby wcześniej zobaczyć opinie o tym gó...e
        Ile mnie wyniesie pozamykanie tych kont w banku i i oco
        Chodzi z tym faktoringiem bo to też podpisałem Proszę o kontakt
      • Gość: jan Re: Idea Bank - konto firmowe IP: *.ideabank.pl 02.04.14, 14:48
        Która placówka IdeaBank jest czynna do 15?
        z tego co wiem pracują od 8 do 20 i dodatkowo w soboty, jako jedyny bank w polsce
      • gknychalawybierarkapl Re: Idea Bank - konto firmowe 24.06.14, 15:14
        Konto firmowe Idea Bank Konto z Debetem jest bardzo interesujące ze względu na to, że jest darmowe jeśli tylko się dokona 5 transakcji na kwotę minimum 500 zł. Do tego posiada wiele innych zalet takich jak płatności natychmiastowe i bezpłatna księgowość. Aby dowiedzieć się czegoś więcej o tym koncie proponuję zajrzeć na stronę www.wybierarka.pl/konto_firmowe#
    • Gość: JUŻ NIE KLIEnT Re: Idea Bank - konto firmowe IP: *.ostroda.vectranet.pl 26.03.14, 18:13
      DZIĘKI A JUŻ MIAŁEM OCHOTĘ SKORZYSTAĆ Z ICH USŁUG A TAK ADIE NIGDY Z TEGO BANKU NIE SKORZYSTAM
    • Gość: matti płock Re: Idea Bank - konto firmowe IP: *.0-79-r.retail.telecomitalia.it 24.04.14, 13:23
      Jak ktoś się zastanawia, to warto zwrócić uwagę na konto firmowe w Deutsche Banku. dają bardzo dobre warunki - konto dbNET Biznes jest praktycznie za 0 zł...
      • karinka1114 Re: Idea Bank - konto firmowe 29.07.14, 23:06
        Gość portalu: matti płock napisał(a):

> Jak ktoś się zastanawia, to warto zwrócić uwagę na konto firmowe w Deutsche Ban
        > ku. dają bardzo dobre warunki - konto dbNET Biznes jest praktycznie za 0 zł...

no powiem wam, że firmowo też jestem ulokowana w deutsche banku i mam u nich bardzo wygodne dla nas konto firmowe http://deutschebank.pl/klienci-biznesowi/rachunki-i-rozliczenia.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka