Gość: Anna2654 Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: 83.1.97.* 18.07.14, 13:47 Poszukuję osób które zostały namówione na produkkt Zabezpiecz Przyszłość w Getin Banku Siedlec, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna2654 Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: 83.1.97.* 18.07.14, 14:23 Bardzo proszę o kontakt osoby z Siedlec lub okolic które mają kłopoty z odzyskaniem środków od nieuczciwego Getin Banku. Ja zostałam namówiona na produkt Zabezpiecz Przyszłość. Czekam na informacje sokolik26@wp.p lMyślę że wspólnie uda nam sie odzyskać swoje oszczędności np. w pozwie zbiorowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endriu Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.darnet.pl 18.07.14, 14:46 ja jestem z rybnika i mam miałem produkt zabezpiecz przyszłość i jakoś ciężko widzę to żeby udało sie to wsólnie odzyskać ale jestem z panią i życze powodzenia jak sie nie weznie adwokata i sieruje sprawy do sądu to nic to nie da banki nie są chętne oddawać kase chyba że są silne argumenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna2654 Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: 83.1.97.* 18.07.14, 15:32 Pisze pan ;;Miałem "" czyżby udało sie panu odzyskać pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endriu Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.180.50.199.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.07.14, 23:40 Nie walcze z nimi jak wszyscy mialem bo przestalem placic i teraz chce zwrotu pozostalej sumy zagrabionej przez getin gang Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 18.07.14, 17:10 Chyba, że z ulotką w ręku, ulotka to jeden z najsilniejszych argumentów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowygość Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.laguna.net.pl 18.07.14, 17:22 W moim poście z 17.07 z godz. 12.58 umieściłam wypowiedź pracownika Getin (dyziak), który w komentarzu pod artykułem o pikiecie w Częstochowie pisze jak się sprzedaje polisolokaty w Getin. Już ten komentarz zniknął, a może nawet namierzyli tego "dyziaka". Tak więc mój post jest teraz chyba bardzo cenny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowygość Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.laguna.net.pl 19.07.14, 16:25 A może zainteresować sprawą dziennikarza śledczego - Piotra Nisztora? Dziennikarze więcej mogą i chcą. wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/kim-jest-piotr-nisztor-czlowiek-ktory-odpalil-afere-podsluchowa/yqmvl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWIK Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.14, 19:42 to bardzo dobry pomysł z tym redaktorem sledczym. Jakiekolwiek dzialania są lepsze niż zgoda na bezczynność . Moją pocztę próbowano przejąć. Posty są likwidowane a my słyszymy o demokracji i wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowygość Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.laguna.net.pl 21.07.14, 07:42 Cieszę się, że podzielasz moje zdanie. W jaki sposób próbowano przejąć Twoją pocztę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWIK Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.14, 21:41 otrzymałam informację o przejęciu poczty po raz pierwszy od 10 lat jak jestem jej użytkownikiem. To nie jest przypadek, bo od niedawna rozpoczęłam korespondencję z pokrzywdzonymi przez GB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozef Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.centertel.pl 22.07.14, 13:31 Skala naruszeń praw konsumenckich jest olbrzymia, a instytucje powołane do ochrony nie robią nic, albo uskuteczniaja działania pozorowane. Ja się męczylem z Żona prawie rok zanim odzyskaliśmy swoje pieniądze. Nigdy już nie zaufam bankowi, a umowy bez wzięcia do domu i zapoznania się nie podpisuje. Jeżeli jest ktoś poszkodowany z okolic Rybnika, Zorow, jastrzębia Zdrój albo Rudy Sl. W razie pytań zostawiam emaila: jozef.polebski@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.14, 14:24 Odzyskałam pieniądze dzięki prawnikom i determinacji. Pism i reklamacji napisałam 80 szt. i nic to nie dało. Podziałało dopiero kiedy wynajęłam prawnika i poszłam z ulotkami pod bank. Jeżeli ktoś uważa że sam da radę tak dużej instytucji jak bank, który ma nie jednego prawnika to powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.14, 21:43 Ja się zgadzam z Lili. Przeszedłem gehennę z tymi naciągaczami i pisałem wszędzie gdzie się dało. Po półtora roku bezskutecznym walki i prób przekonania banku do zwrotu spełzły na niczym. Dopiero jak wynająłem adwokata, który się od lat zajmuje tymi sprawami i wiedziałem ze jest już sprawdzony to zaczęło to dawać rezultat. Po pol roku podpisałem porozumienie i zwrócili mi wszystkie pieniądze. Niestety nikt mi nie zwróci za zszargane nerwy, nieprzespane noce. Czasami zastanawiam się dlaczego takie bezprawie jet. W kraju?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowygość Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.laguna.net.pl 23.07.14, 09:30 Bez adwokata też można odzyskać, ale pisanie reklamacji i pism jest mało skuteczne. Trzeba działać inaczej, już nieraz tu była o tym mowa. Daję namiary na kobietę, która, co prawda odzyskała pieniądze dwa lata temu, ale jej metoda jest dalej skuteczna. Jeśli jej adres byłby nieaktualny, to znaczy, że już się postanowiła odciąć od tych spraw. Ma małe dzieci i jest bardzo zajęta. amonka333@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.14, 10:54 dużo informacji jest też na forum wrobieni forum.wrobieni.com.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endriu z rybnika Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.darnet.pl 23.07.14, 11:41 witam dostałem e-maila i myślę że może komuś momuc wklejam go w całośći Szanowni Państwo, Przepraszam na wstępie że piszę nie znając Państwa, ale znalazłem Państwa adres mailowy na forum wrobieni w Getin. Mam problem z polisą u tych złodziei, moje reklamacje nic nie dały (cztery!) pisma do nadzoru i rzecznika też nic. Ale UWAGA - realną pomoc znalazłem u ludzi którzy prowadzą portal www.wygrywamyzbankami.pl Kontaktujcie się z nimi, bo pomagają bezpłatnie, analizują prawnie dokumenty i wreszcie dają nadzieję na wygraną ze złodziejskim systemem Czarneckiego ! Proszę roześlijcie Państwo tego maila do osób które mogą mieć problemy podobne do naszych, pomóżmy sobie na wzajem. Solidarnie mamy siłę a w pojedynkę nic nie zdziałamy ! I nie dajmy się okradać ! pozdrawiam Piotrek Skarczewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowygość Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.laguna.net.pl 23.07.14, 11:48 Czy znacie ranking banków przyjaznych klientom wg tns Polska? Aż się oczom nie chce wierzyć. Tns chyba żyje w innym świecie. Podaję ich adres mailowy, gdyby ktoś chciał się z nimi podzielić swoją opinią. Jak ktoś wejdzie teraz do GB by upomnieć się o swoje pieniądze, to od razu zauważy ogromny plakat z tą informacją pod tytułem "Jakość na bank". I będzie nam głupio twierdzić, że dla nas był nieprzyjazny. www.bankier.pl/wiadomosc/Ranking-bankow-przyjaznych-klientom-Getin-goni-mBank-3126105.htmltnspolska@tnsglobal.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowygość Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.laguna.net.pl 23.07.14, 11:53 Połączyły mi się dwa linki, więc wklejam jeszcze raz www.bankier.pl/wiadomosc/Ranking-bankow-przyjaznych-klientom-Getin-goni-mBank-3126105.html a tu adres mailowy tns tnspolska@tnsglobal.com Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: wrobieni w NOBLE BANKU 23.07.14, 13:42 Kto ją się pytam umieścił Getin bank na 2 miejscu? ???????? ZADOWOLENI KLIENCI????? Kto z Was jest zadowolony!!!!! Plus bank na przed ostatnim? Mam tam już 10 lat pieniądze i nikt mnie tam nie oszukał tak jak w tym gangu z Getin. Co za oszust następny takie bzdury wpisuje? !?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowygość Re: wrobieni w NOBLE BANKU IP: *.laguna.net.pl 24.07.14, 13:15 Możesz napisać do TNS Polska, co o tym myślisz, podałam adres mailowy. TNS Polska to agencja badawcza zajmująca się badaniami opinii publicznej, powstała z TNS Pentor i TNS OBOP. Szkoda, że jako kryterium nie brano również opinii internautów. Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: wrobieni w NOBLE BANKU 24.07.14, 13:50 A PROSZE JUŻ WYSŁAŁAM ZAŁACZAM TEKST: Witam Państwa, ostatnio przeczytałam ranking banków przeprowadzonych przez Waszą firmę i muszę stwierdzić, iż jestem szczerze takim wynikiem zbulwersowana tak jak i miliony osób poszkodowanych i oszukanych przez ten bank na pseudo lokatach!!!! Bank ten jest tak jak i open finance najgorszym, zakłamanym pełnym oszustów bankiem. Większość osób została oszukana przez pracowników( tak samo jak ja). Owi pracownicy zakładali ludziom pseudo lokaty, które miały mieć oprocentownie np na 6 % oczywiście to było ok 3 lat temu więc takie oprocentwanie nie było jakieś wygórowane czy też podejrzane! Pracownicy mówili, iż jest to lokata nazywa się ubezpieczenie ażeby ominąć podatek belki. W żadnym wypadku nie wspomnieli, że to jest ubezpieczenie na życie i do życie, że trwa 10 a nawet i 15 lat. Osoby, które chcą wcześniej wypłacić tracą prawie całość wpłaconych pieniędzy bo takie są wygórowane opłaty likwidacyjne oraz za zarządzanie. Nietety jakimś cudem wcześniej zapomnieli o tym poinformować biednych ludzi. Nie mają sumienia i współczucia i są szkoleni aby oszukiwać i zarabiać. CI LUDZIE nie patrzą kto jest ich celem. Oszukują młodych, starszych, którzy nie czytają co im wciskają bo ufają im bo to przecież PRACOWNICY ZAUFANIA PUBLICZNEGO!!!!!WIĘC CZEMU MIELI BY IM NIE UFAĆ,ZRESZTĄ ja sama młoda osoba doktorantka prawa także dałam się oszukać w tak perfidny sposób. Ale kobieta ta przekonywała mnie, że to jest lokata, kwartalne zyski a nazywa się tak żeby ominąć podatek belki! I mogę kiedy chce wypłacić pieniądze! Reszty szczególików oczywiście zapomniała powiedzieć! Ale niby czemu miałabym jej nie ufac przeciej jest komisja nodzoru finansowego, która powinna nadzrować taki bank.Ale czym ona się zajmuje skoro dalej oszukują i naciągają biednycvh ludzi. Urząd ochrony konkurencji i konsumentó nałożył na nich karę 6 mln złotych, że celowo wprowadzają ludzi w błąd. Ale Państwo do tego nie dotarliście? ZA CIĘŻKO? I WY TAKI BANK OSZUSTÓW PROMUJECIE NA 2 MIEJSCE???CZYŻ BANK NIE POWINIEN BYĆ PRZYJAZNY DLA LUDZI KTÓRZY INWESTUJĄ SWOJE DOROBKI ŻYCIA??TO TAKIE MACIE RANKINGI CO ZŁODZEI, OSZUSTÓW, KŁAMCZUCHÓW, KTÓRZY NA LUDZKIM NIESZCZĘŚCIU SIĘ DORABIAJĄ PROMUJECIE? NIE WSTYD WAM????Kto te ankiety przeprowadzał? BO JA JAK I MILIONY LUDZI NA FORUM WROBIENI W GETIN BANKU JESTEŚMY OBURZENI TAKIM RANKINGIEM!!!Mało powiedziane,że oburzeni bo każdy kto wpisze getin bank w internecie dużo ciekawych rzeczy, ale nie pozytywnych o tym banku się dowie! Więc jeszcze raz pytam na jakiej podstwie opublikowaliście na 2 miejscu getin bank jako jeden z najlepszych banków? Proszę o odpowiedź. Bo z miłą chęcią dowiemy się razem z poszkodowanymi. Pozdrawiam, I.Resztak Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: wrobieni w NOBLE BANKU 24.07.14, 13:54 PROSZE WAS O TO SAMO WYSYLAJCIE TAKIE PISMO JAK JA!!!NIECH NIE PROMUJA ZLODZEI I OSZUSTOW !!! TU PODAJE E MAIL: tnspolska@tnsglobal.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianka Wrocław - poszkodowani przez OF i Getin IP: *.internetia.net.pl 23.07.14, 13:20 Szukam osób poszkodowanych przez Open Finance i Getin Bank, Tax Care we Wrocławiu. Organizujemy pikiety. Czekam na zgłoszenia pod adresem akli11@interia.pl Im będzie nas więcej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Wrocław - poszkodowani przez OF i Getin IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.14, 09:30 Witam, kiedy te pikiety i gdzie we Wrocławiu? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: Wrocław - poszkodowani przez OF i Getin 31.07.14, 21:11 Od tygodnia to forum umilkło. Chyba poszkodowani pojechali odpocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: Wrocław - poszkodowani przez OF i Getin 01.08.14, 07:34 Wygląda na to, że zrobiono "porządek" z gośćmi. Chyba jednak goście nie pojechali na wczasy, po prostu nie mogą się wpisywać bez zalogowania. Macki działają. Odpowiedz Link Zgłoś
gerreiro16 Re: wrobieni w GETIN BANKU 01.08.14, 12:31 Czy nadal są tam takie oszustwa? Bo mam konto w GetinBank i nie wiem czy nie usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 01.08.14, 16:00 Są jasne ze są. Teraz proponują super produkty czteroletnie. Np quatrro a to takie samo badziewie jak reszta. Wiec bądź ostrożny. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 03.08.14, 12:15 Nie dajcie się oszukiwać, wszystkie te produkty są praktycznie takie same są tylko inne nazwy i okresy ale są stworzone by trzepać ludzi po kieszeni do kieszeni Leszka Czarneckiego Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 03.08.14, 13:25 www.youtube.com/watch?v=7lClWYhiZvs Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 03.08.14, 13:40 protest z 16 lipca 2014 roku www.youtube.com/watch?v=uhxdVMNBN4k Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 03.08.14, 14:37 Popatrzcie, jak gazeta pięknie wyeliminowała gości z forum. Co Ty na to, Michale - gościu?Będziesz się musiał zalogować, ale myślę, że warto. Słyszałam o takim przypadku, że dzięki logowaniu zadzwoniono z Getinu do klienta i odzyskał kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 03.08.14, 16:58 agnieszsz napisała: > Popatrzcie, jak gazeta pięknie wyeliminowała gości z forum. Co Ty na to, Michal > e - gościu?Będziesz się musiał zalogować, ale myślę, że warto. Słyszałam o taki > m przypadku, że dzięki logowaniu zadzwoniono z Getinu do klienta i odzyskał kas > ę. Od dziś jestem 1pomorzanin :) Dobry ten link z youtube, z Panem Edmundem miałem przyjemność rozmawiać osobiście bardzo życzliwy i bezinteresowny Pan. Odpowiedz Link Zgłoś
parafara Re: wrobieni w GETIN BANKU 03.08.14, 22:10 6 lat jestem klientem tego banku i nigdy mi niczego nie wciskal. Ludzie, co z Wami??? Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 03.08.14, 22:49 parafara napisała: > 6 lat jestem klientem tego banku i nigdy mi niczego nie wciskal. Ludzie, co z W > ami??? Get in Gang w kontraataku....:) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 04.08.14, 07:54 Albo jedzie na kredytach, a to badziewie wciskają tym, co przychodzą odnowić lokaty. Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 04.08.14, 08:50 agnieszsz napisała: > Albo jedzie na kredytach, a to badziewie wciskają tym, co przychodzą odnowić lo > katy. A wyobrażasz sobie, że zakładasz konto na forum takim jak to i chwalisz bank w którym masz kredyt czy też lokatę? Jest to moim zdaniem nierealne, chyba, że pracujesz dla tego banku Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 04.08.14, 14:09 Uważajcie na Fałszywe osoby getin bank i nie tylko działają na takich forach jak w opiniach o bankach dementując całą tą sprawę. Nawet nie zdajecie sobie sprawy co tu tak naprawdę się dzieje i kto jest jeszcze w to zamieszany !!!!!!!!!! Mówię wam wiele osób - naprawdę wiele osób wzięło ogromne łapówki tych na górze i na dole w inernecie jest jeszcze artykół o znikających artykółach o "aferze getin bank" jak myślicie zostali zastraszeni ? - oczywićsnie że nie dlaczego ? gdy w styczniu 2014 roku uokik nałożył karę na getin bank w spr tych polisolokat link: www.forbes.pl/uokik-wlepil-6-7-mln-zl-kary-dla-getin-noble-banku,artykuly,169775,1,1.html Donald Tusk zaraz po tej decyzji w dniu 10 lutego 2014 r. odwołuje Małgorzatę Krasnodębską prezes uokik-u która nałożyła karę na getin bank ponad 16 mln zł za polisolokaty ciekawostek jest jeszcze więcej, jak będzie głośno może wszystko wyjdzie na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 04.08.14, 14:12 jeszcze zapomiałem o linku o odwołaniu prezes uokiku przez TUSKA : www.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_www.pap.pl&_PageID=1&s=infopakiet&dz=gospodarka&idNewsComp=&filename=&idnews=147049&data=&status=biezace&_CheckSum=-232872254 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej722 Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.08.14, 00:49 Blisko dwa lata temu nie bez trudow odzyskałem z Getinu oszczędności swojego życia. Ostatni raz byłem na forum pewnie z rok temu. Najstarsze forum zostało skasowane wraz z moimi postami. Dziwne. Niestety bank nadal oszukuje i upiera się przy swoim. Do walki poszkodowani. Informujcie wszystkich jak idzie i wszędzie jak bank oszu.uje. Pozdrawiam andrzej722@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.08.14, 08:57 Z tego się uśmiejecie ten Oszust i Złodziej Leszek Czarnecki czyścił szamba i kopał rowy link: www.youtube.com/watch?v=aY8wxi-l8-c Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.08.14, 10:11 1antygetinnoble napisał(a): > Z tego się uśmiejecie ten Oszust i Złodziej Leszek Czarnecki czyścił szamba i k > opał rowy link: > www.youtube.com/watch?v=aY8wxi-l8-c Doszły nowe komentarze do tego filmiku, zachęcam wszystko do dodawania komentarzy, bo większość obecnych jest opłacona. Odpowiedz Link Zgłoś
skrofi Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.08.14, 17:49 czy jest ktoś ze Szczecina kto wciąż nie odzyskał kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
skrofi Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.08.14, 17:50 mam LUCRO :( czy jest jeszcze ktoś ze szczecina kto nie odzyskał pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
monastery Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.08.14, 21:48 J a jestem ze szczecina i też walczę Odpowiedz Link Zgłoś
frytka2484 Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.08.14, 22:51 tylko protest pod bankiem nic więcej na nich nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 06.08.14, 11:48 Tak ulotki jak najbardziej pomagają miałem już wiele maili od osób które w ten sposób odzyskało swoje pieniądze np. pewna trzy osobowa grupa jeden nawet z odsetkami bo się ich się ich domagał, więc popieram tą akcje trzeba być cierpliwym bo myślą że po krótkim czasie dacie spokój i nie dajcie się zastraszyć to jest wasze prawo, przysłali mi nawet maila z ulotkami do wydrukowania mogę przesłać na życzenie piszcie na ten mail: nol@opoczta.pl Mam kanał na youtobe : marek siedem : mmaarreekkmm@gmail.com oczywiście nie mam na imię Marek dziś wyjeżdżam na dwa tygodnie jak wrócę to odpiszę mogę również polecić kancelarię prawną bo tak naprawdę tylko kancelaria może pomóc a z kolei sprawa sądowa – nie bójcie się ludzie wygrywają trzeba walczyć, moja mama w niedługim czasie też wchodzi na drogę sądową bo bank przedłuża i kombinuje przed kancelarią pisała ze cztery reklamacje a w między czasie do Rzecznika ubezpieczonych i do uokik-u Tu tylko sąd może pomóc I NIE WOLNO się poddawać oni tylko na to liczą zawalajcie ich reklamacjami, wnioskami o ponowne rozpatrzenie reklamacji jak pismami do Rzecznika ubezpieczonych, UOKIK-u i innych niech na nie odpisują zawalcie ich robotą. JA PSUJĘ OPINNIĘ GETIN BANKOWI, OPEN FINANCE ….. POD RÓŻNYMI NAZWAMI NP. NA TYM FORUM (1antygetinnoble), NA YOUTOBE (marek siedem) NA FORACH, OPINIACH NA TEMAT BANKÓW (przeróżne nazwy) I POD PRZERÓŻNYMI ARTYKÓŁAMI PUKI NIE ODDADZĄ KASY MOJEJ MATCE BĘDĘ TO ROBIŁ I NA TYM NIE SKĄCZĘ I SPRAWIĘ ŻE CAŁA WARSZAWA BĘDZIE ZNAĆ GETIN BANK, OPEN FINANCE, TU EUROPA OD PRAWDZIWEJ STRONY ZEMSTA NALEŻY DO MNIE !!!. do zobaczenia za dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
starri Re: wrobieni w GETIN BANKU 11.08.14, 12:26 frytka2484 napisał(a): > tylko protest pod bankiem nic więcej na nich nie działa A może potrzebna jakaś pomoc? Proszę o kontakt: jaroslaw.starek@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.08.14, 18:20 Tutaj wykres """opłacalności""" pareto 2 Wykres Pareto 2 Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.08.14, 18:44 Getin Bank powoli zaczyna podupadać zapewne z braku nowych klientów i odchodzeniem dotychczasowych zwalniają pracowników link: tvn24bis.pl/informacje,187/duze-zwolnienia-w-getin-noble-banku-prace-stracilo-400-osob,442895.html (cisza przed burzą) radze tym którzy mają jeszcze jakiekolwiek pieniądze na jakichkolwiek kontach przenieść je do innego banku i zamknąć te płatne konta zanim będzie za późno tak jak to było w przypadku Amber Gold. Odpowiedz Link Zgłoś
beata1519 Re: wrobieni w GETIN BANKU 19.09.14, 15:49 Ja dopiero zaczynam orientować się w temacie. dopiero wysłałam pierwszą reklamację. A wiesz o pozwach zbiorowych ze Sz-na? Odpowiedz Link Zgłoś
parafara Re: wrobieni w GETIN BANKU 07.08.14, 21:08 "A wyobrażasz sobie, że zakładasz konto na forum takim jak to i chwalisz bank w którym masz kredyt czy też lokatę? Jest to moim zdaniem nierealne, chyba, że pracujesz dla tego banku " Pierwszorzedna logika, czyli zatem czlowiek z wlasnym zdaniem jest prowokatorem albo oplaconym "hitmanem"? Jak dyskutujesz z ludzmi, ktorzy maja zupelnie inne poglady niz Ty, to tez uwazasz sie za "gangstera"? No tak, macki bankow siegaja dalekooo;) Zachodze w glowe jak to jest, ze tyle lat siedze w lokatach w tym banku i mi nie wcisneli niczego! PROBOWALI, ale widac byli nieskuteczni, a moze jednak wieda ekonomiczna sie klania. Odpowiedz Link Zgłoś
zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 07.08.14, 22:49 Ciesz sie ze swojej wiedzy ekonomicznej, ale na tym forum nie masz nic do szukania i tol nie ma nic do czynienia z tym, ze masz inne zdanie, to forum jest poprostu dla tych, którzy zostali z zimną krwią oszukani, swoją rzekoma wiedzę ekonomiczną możesz wykorzystać starając sie o pracę u tych oszustów parafara napisała: > "A wyobrażasz sobie, że zakładasz konto na forum takim jak to i chwalisz bank w > którym masz kredyt czy też lokatę? Jest to moim zdaniem nierealne, chyba, że p > racujesz dla tego banku " > > Pierwszorzedna logika, czyli zatem czlowiek z wlasnym zdaniem jest prowokatorem > albo oplaconym "hitmanem"? Jak dyskutujesz z ludzmi, ktorzy maja zupelnie inne > poglady niz Ty, to tez uwazasz sie za "gangstera"? > > No tak, macki bankow siegaja dalekooo;) > > Zachodze w glowe jak to jest, ze tyle lat siedze w lokatach w tym banku i mi ni > e wcisneli niczego! PROBOWALI, ale widac byli nieskuteczni, a moze jednak wieda > ekonomiczna sie klania. Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 08.08.14, 00:20 parafara napisała: > Pierwszorzedna logika, czyli zatem czlowiek z wlasnym zdaniem jest prowokatorem > albo oplaconym "hitmanem"? Jak dyskutujesz z ludzmi, ktorzy maja zupelnie inne > poglady niz Ty, to tez uwazasz sie za "gangstera"? > > No tak, macki bankow siegaja dalekooo;) > > Zachodze w glowe jak to jest, ze tyle lat siedze w lokatach w tym banku i mi ni > e wcisneli niczego! PROBOWALI, ale widac byli nieskuteczni, a moze jednak wieda > ekonomiczna sie klania. Pogrążasz się, brak logiki w tym co piszesz, nikogo poza tym nie interesuje co piszesz bo piszesz nie na temat, bo kogo z tych którzy zostali wprowadzeni w błąd przez bank lub pośrednika stracili często oszczędności swojego życia teraz chcą je odzyskać może interesować to, że niby ktoś jest zadowolony z lokaty, jakbyś nie wiedział problemem nie są lokaty i nie o nich tu dyskutujemy, wsadzasz kij w mrowisko i czekasz co się stanie. Jesteś zwykłym opłaconym prowokatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
parafara Re: wrobieni w GETIN BANKU 08.08.14, 12:04 Napisalem prawde, ktora moge udowodnic, a to ze ty widzisz wszedzie prowokatorow to tylko twoj problem. Sa ludzie, ktorzy uwazaja, ze wszystkiemu winny jest Tusk, ale nic nie poradze na nawiedzonych. Zdrowy dystans do wszystkiego jest wskazany. Jeden zostanie okradziony to wszedzie widzi zlodziei, a inny stwierdzi, ze to byl po prostu przypadek/blad/naiwnosc/niewiedza/zla wola (niepotrzebne skreslic). Froum jest do swobody wypowiedzi i tyle. Tak swoja droga, to jesli Czarnecki mnie oplaca to czeka nas dluga dyskusja, bo chyba za liczbe postow mi placa. Pozdrawiam, zycze powodzenia, a przede wszystkim zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 08.08.14, 13:50 parafara napisała: > Napisalem prawde, ktora moge udowodnic, a to ze ty widzisz wszedzie prowokatoro > w to tylko twoj problem. Sa ludzie, ktorzy uwazaja, ze wszystkiemu winny jest T > usk, ale nic nie poradze na nawiedzonych. Zdrowy dystans do wszystkiego jest ws > kazany. Jeden zostanie okradziony to wszedzie widzi zlodziei, a inny stwierdzi, > ze to byl po prostu przypadek/blad/naiwnosc/niewiedza/zla wola (niepotrzebne s > kreslic). > Froum jest do swobody wypowiedzi i tyle. > > Tak swoja droga, to jesli Czarnecki mnie oplaca to czeka nas dluga dyskusja, bo > chyba za liczbe postow mi placa. > > Pozdrawiam, zycze powodzenia, a przede wszystkim zdrowia. Zamiast argumentów stosujesz ironię i ambiwalentne porównania, nic dziwnego, że płacą Tobie za ilość postów bo są one zerowej wartości merytorycznej. Nie masz żadnej wiedzy o tym w jaki sposób ludzie są oszukiwani na tych produktach, dlatego wycofujesz się rakiem z dyskusji, ja i pewnie wielu innych na tym forum chętnie z Tobą podyskutuje jeśli pokażesz, że wiesz o czym mówisz, póki co rzucasz prowokacyjne hasła o a potem uciekasz. Odpowiedz Link Zgłoś
parafara Re: wrobieni w GETIN BANKU 15.08.14, 22:20 Przemilcze kwestie Twojego jezyka. Mozesz sobie pokrzyczec, po mnie to splywa. W koncu jestes tylko anonimowym userem z niewyparzona "buzia". Chcialbym tylko zauwazyc, ze o osobliwych praktykach w przypadku Pareto II pisano blisko 5 lat temu na blogach poswieconych finansom. Ostrzegano o tym. Ale niektorzy, jak widac, wiedza swoje. Nieznajomosc prawa szkodzi, a pazernosc z naiwnoscia kosztuja podwojnie. Zal ludzi. EDUKUJCIE SIE FINANSOWO, ZEBY POTEM NIE ZALOWAC. Bez odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 08.08.14, 14:25 Do parafara radziłbym Tobie pożegnać się z tym forum, zostało założone dla pokrzywdzonych przez tych oszustów, a nie dla zadowolonych z ich usług, dlatego hymny pochwalne są tutaj nie na miejscu i na nikim nie robi to wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
parafara Re: wrobieni w GETIN BANKU 15.08.14, 21:54 Problem w tym, ze nigdzie nie chwale tego banku. Wyrazilem zaskoczenie, ze tyle ludzi dalo sie nabrac na sztuczki pracownikow bankow. DOSKONALE ROZUMIEM, ZE JEST TO LUDZKA TRAGEDIA. Inna sprawa jest kwestia kultury osobistej uzytkownika, ktory w bezceremonialny sposob wypowiada sie, chociaz nie wie absolutnie NICZEGO o mnie. Mniemanie o sobie ma jednak wyjatkowe, jakby byl szefem NRA. Forum jest otwarte dla kazdego Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 16.08.14, 08:04 Szanowny Panie, bo tutaj ludzie wzajemnie sobie pomagaja a nie krytykują, że ktoś dał się oszukać. Jeśli jest Pan tak uprzejmy to proszę pomoc innym a jak nie to niech Pan daruje sobie swoje mądrości. Ja jestem młodą osobą byłam z mama i tez mnie oszukana. Miała być normalna lokata tak oprocentowana jak inne wiec nie jakaś moja pazernosc co Pan mówi tylko okazało se po czasie ze przychodzi certyfikat ubezpieczenia na życie i do życie. A 3 dni jest na wypowiedzenie umowy. I wie Pan czytać umiem doskonale, wykształcenie tez mam i nawet całkiem ukierunkowane na wszelkie umowy bo jestem doktorantka prawa. Ale co z tego jak zaufałam pracownikowi publicznemu ze mnie nie oszuka!!!!! A wyszlo jak wyszło. Pazernosc i kłamstwo ludzi nie ma granic! Odpowiedz Link Zgłoś
mada322 Re: wrobieni w GETIN BANKU 17.08.14, 11:58 Witam, planuję akcję z ulotami pod Bankiem , osoby którym udało się w ten sposób odzyskać pieniądze proszę o informację o przebiegu całej sytuacji ( ilość akcji ulotkowych, czy prostest był indywidualny czy grupowy , w jaki sposób prowadzić rozmowę z przedstawicielem banku ) Z góry dziękuję Mój adres : magdas1982@o2.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 19.08.14, 18:04 Tak ulotki jak najbardziej pomagają miałem już wiele maili od osób które w ten sposób odzyskało swoje pieniądze np. pewna trzy osobowa grupa jeden nawet z odsetkami bo się ich się ich domagał, więc popieram tą akcje trzeba być cierpliwym bo myślą że po krótkim czasie dacie spokój i nie dajcie się zastraszyć to jest wasze prawo, przysłali mi nawet maila z ulotkami do wydrukowania mogę przesłać na życzenie piszcie na ten mail: oys@opoczta.pl UWAŻAJCIE CI OSZUŚCI działają n a takich forach jak to jak w opiniach o bankach – dużo wiem na ten temat na razie nie będę wymieniał nazw użytkowników ale nie zważajcie na niektóre wypowiedzi mogę również polecić kancelarię prawną bo tak naprawdę tylko kancelaria może pomóc a z kolei sprawa sądowa – nie bójcie się ludzie wygrywają trzeba walczyć, moja mama w niedługim czasie też wchodzi na drogę sądową bo bank przedłuża i kombinuje przed kancelarią pisała ze cztery reklamacje a w między czasie do Rzecznika ubezpieczonych i do uokik-u Tu tylko sąd może pomóc I NIE WOLNO się poddawać oni tylko na to liczą zawalajcie ich reklamacjami, wnioskami o ponowne rozpatrzenie reklamacji jak pismami do Rzecznika ubezpieczonych, UOKIK-u i innych niech na nie odpisują zawalcie ich robotą. JA PSUJĘ OPINNIĘ GETIN BANKOWI, OPEN FINANCE ….. POD RÓŻNYMI NAZWAMI NP. NA TYM FORUM (1antygetinnoble), oraz NA YOUTOBE (różne) NA FORACH, OPINIACH NA TEMAT BANKÓW (przeróżne nazwy) I POD PRZERÓŻNYMI ARTYKÓŁAMI PUKI NIE ODDADZĄ KASY MOJEJ MATCE BĘDĘ TO ROBIŁ I NA TYM NIE SKĄCZĘ I SPRAWIĘ ŻE CAŁA WARSZAWA BĘDZIE ZNAĆ GETIN BANK, OPEN FINANCE, TU EUROPA OD PRAWDZIWEJ STRONY ZEMSTA NALEŻY DO MNIE !!!. Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 19.08.14, 18:32 Cześć. Ze mną chcą podpisać ugodę ale na ich warunkach. Powiedz mi kto z nimi wygrał i jakieś sygnatury jak wiesz. Będę bardzo wdzięczna. Bo na ich warunkach w życiu się nie zgodzę. Tylko kapitał. Śmieszni są. Odezwij się do mnie na e maila. ilos87@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
149ola mail do KNF 06.08.14, 22:30 Przypominam o możliwości wysłania maila do KNF www.knf.gov.pl/dane_wspolne/Serwis_konsumenta/pomoc/skarga_na_bank.jsp Nic to wprawdzie nie daje ale może jak zaleją ich maile to w końcu coś zadziałają Odpowiedz Link Zgłoś
monastery Re: mail do KNF 17.08.14, 13:16 KNF odsyła te skargi Getin Banku a oni wiadomo co z nimi robią. Ta sama ściema co zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: mail do KNF 17.08.14, 17:05 Bo u nas te wszystkie instytucje są po to żeby mieli ludzie stołki a nie ludziom pomagać. Kolejna sprawa jak sami nie wywalczyły pieniędzy nikt Wam nie pomoze. Następnie ze mną chcieli podpisać ugodę ale na takich śmiesznych warunkach ze pożal się Boże. Ugoda idę do nich a ich menadzer przestawia mi gotowa ugodę. I myśli ze ja znów dam się omamic jak trzy lata temu. O nie!! € w ugodzie zawarte ze oddadzą Tyle co wplacilam. A gdzie odsetki od 20 tys którymi dysponowali trzy lata? Pani odpowiada ze bank jest stratny. Bo nie mają 10 lat moich pieniędzy. To ja jej opowiadam żeby sobie darowała bo aby założyć taki bank Open life i europa są Czarneckiego właściciela geti banku i szukać naiwnych kraść im kasę i z laska oddawać po 3 latach tyle ile wpłacili. POWIEDZIAŁAŚ ŻEBY JUŻ DALEJ NIE PEŁNO SPRAWNEJ ZE MNIE NIE ROBIŁA. TO SIĘ ZACZĘŁA Śmiać i powiedziala no wie Pani co Ja Pani poradzę. MY TYLKO TU PRACY JEMY I ROBIMY CO NAM KARZĄ! !! I CZY JA TO WINA ZE Q I ZŁODZIEJ NAS OSZUKUJE? ?? Nas samych bo ludzie którzy u niego pracują to bada oszustow i zlodzieji. Bez sumienia i żadnych skrupułów. Żaden naród się tak nie okrada wzajemnie jak My Polacy. I taka prawda. ŻAL TU MIEZkac I WSTYD. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: mail do KNF 19.08.14, 18:24 KNF jest po ich stronie ale i tak warto do nich pisać: wgospodarce.pl/informacje/13664-historyczny-proces-knf-w-roli-prokuratora-broni-polisolokat Odpowiedz Link Zgłoś
149ola mail do KNF 24.08.14, 22:45 www.knf.gov.pl/dane_wspolne/Serwis_konsumenta/pomoc/skarga_na_bank.jsp Powyżej mail do KNF Piszcie niech mają co robić !!! Mam pytanie czy ktoś próbował zinterseować media ? ja napisałam w parę miejsc i niestety bez odzewu Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: mail do KNF 25.08.14, 13:41 Szkoda Ci pisać. Pisałam do wszystkich jakie znalam. Znalazłam na necie. Interwencję uwagi państwo w państwie blisko ludzi i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
mada322 Re: wrobieni w GETIN BANKU 11.08.14, 20:16 Witam, Poszukuje klientów oszukanych przez Getin Bank z Warszawy.Planuję akcję z ulotkami przed oddziałem banku. Odpowiedz Link Zgłoś
149ola Poszukiwane osoby z Wrocławia 12.08.14, 21:06 Poszukuję osób oszukanych z Wrocławia aby wspólnie walczyć z oszukańczym bankiem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pozywamyzbiorowo.pl Re: Poszukiwane osoby z Wrocławia 13.08.14, 10:04 Pani Olu, proszę o kontakt na redakcja@pozywamy-zbiorowo.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szimizu Re: wrobieni w GETIN BANKU 13.08.14, 21:58 proszę o przesłanie wzorów reklamacji mam lucro szymon.michalik.sm@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 20.08.14, 21:11 Rozdawanie ulotkek jest najskuteczniejsze, niszczą renome banku Te ulotki "rozpowszechniajcie" również w miejscach publicznych: w autobusach, tramwajach, przystankach, kawiarniach, itp możecie je też wcisnąć w ich banku pośród ich ulotek oys@opoczta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 21.08.14, 16:01 Bardzo ciekawy filmik z YT z protestu w Warszawie z 14 sierpnia 2014 roku czyli z przed tygodnia gość ma dobry głos: www.youtube.com/watch?v=GdW0lPCVty4oys@opoczta.pl marek siedem Odpowiedz Link Zgłoś
2konin Re: wrobieni w GETIN BANKU 21.08.14, 16:22 właśnie otrzymałam szablonową odpowiedź na reklamację lucro, ale tym razem do niej dołączone były pisma do kilku innych osób... (muszą mieć "pełne ręce roboty" w tym ich dziale reklamcji.... ) Odpowiedz Link Zgłoś
hirus70 Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.08.14, 16:25 Czy ktoś posiada wzór pisma reklamacyjnego w sprawie Lucro w getin banku? Jeśli tak to proszę o kontakt na maila hirus70@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
szimizu Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.08.14, 16:30 Czy ktoś ma pismo reklamacje w Getin na Lucro bardzo bym prosił. szymon.michalik.sm@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 21.08.14, 22:01 Strona jak.cosik a dokładniej jak odzyskać pieniądze z polisolokat ZOSTAŁA ZAATAKOWANA I W ZWIĄZKU Z TYM ZABLOKOWANA ZOSTAŁA MOŻLIWOŚĆ KOMENTOWANIA POSTU O POLISOLOKATACH. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 22.08.14, 21:24 Nie wiem czy zauważyliście w tym proteście z Warszawy z lipca tego roku w 6'50 minucie osoba z Zarządu getin banku chciała by weszli do środka żeby porozmawiać link poniżej, widać że protesty a także rozdawanie ulotek przed bankiem jest najskuteczniejsze pisało do mnie parę osób które po zozdawaniu ulotek przed bankiem odzyskało pieniądze część nawet z odsetkami bo się ich domagało przysłali mi nawet plik z nimi mogę je przesłać mail: oys@opoczta.pl link z protestu: www.youtube.com/watch?v=GdW0lPCVty4 Odpowiedz Link Zgłoś
149ola Re: wrobieni w GETIN BANKU 22.08.14, 21:46 Osoba z getin albo i ochrona ich tylko przeganiała z terenu prywatnego Nie zauważyłam żeby chcieli ich gdzieś zaprosić Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 22.08.14, 22:23 w minucie 6,52 posłuchaj co mówi osoba wracająca z tamtąd cytuję: to był facet z getin banku chce żebyśmy weszli do środka do nich już porozmawiać ale my nie w getin banku zostaliśmy oszukani druga osoba nie nie My w open finance. Słuchaj przez patrzenie niczego nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.08.14, 20:26 Ulotki pomagają ! pisze do mnie sporo osób które w ten właśnie sposób chcą odzyskać swoje pieniądze oraz osoby które już właśnie w ten sposób odzyskały swoje pieniądze ! więc popieram tą akcje trzeba być tylko cierpliwym bo myślą że po krótkim czasie dacie spokój organizujcie się w grupy razem raźniej i nie dajcie się zastraszyć macie takie prawo. Tu w tym filmiku z protestu w minucie 6,52 (link poniżej) posłuchajcie co mówi osoba wracająca stamtąd cytuję: to był facet z Getin Banku chce żebyśmy weszli do środka do nich już porozmawiać, ale my nie w Getin Banku zostaliśmy oszukani, druga osoba: nie nie My w Open Finance. Jak widać to na nich działa !. UWAŻAJCIE CI OSZUŚCI działają na takich forach jak to jak również w opiniach o bankach ? dużo wiem na ten temat uważajcie na niektóre wypowiedzi Oni są wśród Nas I NIE WOLNO się poddawać oni tylko na to liczą że dacie spokój zawalajcie ich reklamacjami, wnioskami o ponowne rozpatrzenie reklamacji ? jak pismami do Rzecznika Ubezpieczonych, UOKIK-u. KNF, KNB, niektórzy piszą też do prokuratury ?i innych, niech na nie odpisują zawalcie ich robotą !. RÓBCIE TO CO JA, PSUJCIE OPINNIĘ GETIN BANKOWI, OPEN FINANCE ?.. W YOUTOBE NA FORACH, W OPINIACH NA TEMAT BANKÓW I POD PRZERÓŻNYMI ARTYKÓŁAMI JA BĘDĘ TO ROBIŁ PÓKI NIE ODDADZĄ KASY MOJEJ MATCE ZEMSTA NALEŻY DO MNIE !!!. WY TEŻ TAK RÓBCIE im więcej złych komentarzy tym mniej ludzi nabiorą w butelkę. oys@opoczta.pl Link do filmiku z protestu z sierpnia 2014: www.youtube.com/watch?v=GdW0lPCVty4 Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 25.08.14, 07:51 Spróbujcie napisać do Pani Poseł 31 okręgu wyborczego Katowice - Marii Nowak: Maria.Nowak@sejm.pl Zdaje się, że ona coś wie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 27.08.14, 18:58 Wpis pracownika Getin Banku znaleziony w internecie ku przestrodze tych co jeszcze nie dali się nabrać, jasno pokazuje jak doświadczeni są ich pracownicy. "Tak naprawdę nie wiadomo, czy Getin to bank, czy towarzystwo ubezpieczeniowe. Pracuję tam już 4 lata i widzę, jak stacza się po równi pochyłej. Nie mam możliwości zwolnienia się, bo dziś o pracę jest bardzo ciężko, ale widzę, że jest szansa na podzielenie się, jak to wygląda od wewnątrz. Co miesiąc mamy plany sprzedażowe. I tak: w danym miesiącu musimy sprzedać: 10 ror'ów, 3000 szmaragda (nowy program regularnego oszczędzania); 60 tys OKP (obligacji korporacyjnych plus); 70 tys quatro - chłamu z ochroną kapitału i spadkami w notowaniach od roku; 60 tys kredytu - bez względnie z ubezpieczeniem. A jak nie idzie się na plan, to mamy umawiać spotkania po 2 z każdej kategorii. A jak nie masz dalej wyników to ciągły nacisk i straszenie, że na moje miejsce jest 10 chętnych. Nad to - jak chce się wziąć dzień wolnego to pytanie: a idziesz na plan? Jak nie, to nie ma mowy. Kilka słów o produktach - każą robić 10 ror'ów na planie. Aby to wykonać otwiera się często na rodzinie, aby mieć chwilę spokoju od permanentnego mobbingu. Szmaragd to syf jakiego mało. Każdy ze sprzedających wie, że to nie zarobi. Ale wychodzi z założenia - za 2, 3 lata nie będę tam pracował, więc niech inni się martwią. A ludzie dają się nabrać. Największą porażką jest quatro. Dziś ktoś wcisnął klientowi na 90 tys. Pieniądze zamrożone na 48 miesięcy bez widoków na zysk. Jak popatrzy się na notowania, to ludzie powinni się głęboko nad tym zastanowić www.bloomberg.com/quote/TGTRFAD:LX Słyszałam, że w wielu placówkach wprowadza się klientów w błąd pokazując wykres zupełnie innego funduszu, gdzie średnioroczny zysk to prawie 10%. A to kompletna bzdura. I jeszcze dlaczego mamy takie parcie na plany sprzedażowe. Bo podstawy są marne: 2000 brutto. A prowizje: za ror'a - 50 zł; za szmaragd 50% (jeśli zrobione 100% planu, a jak nie to 30 %); za OKP - 0,8%; za quatro - 1,2%. Za kredyt - 3,9% (jeśli 100% planu, jak jest 125% - to płacą 4,5%, a jak poniżej - 2,5%). I od cholery obcinek - za brak planu w ror'ach - minus 15% z premii; za brak planu w quatro minus 10%. Jak "zawali się" tajemniczego klienta (minimalny poziom zaliczenia testu 90%) obcinają 50% przez kolejne dwa miesiące, a pracownicy placówki dostają kolejne minus 10%. Zatem co się dziwicie, że sprzedaje się nieetycznie, że zataja się fakty, że wprowadza się w błąd. Dla placówki najważniejsze jest wyrobienie planu sprzedaży, a nie dobro klienta. I dalej - jeśli myślicie, że w innych bankach jest inaczej to się mylicie. Nawet w takim PKO BP wciska się polisy Nordei. Jest mi przykro i wstyd, że siedzę w takim szambie, ale z czegoś muszę żyć. Dziś ciężko mi patrzeć bez wyrzutów w lustro i brzydzę się na każde wyjście do pracy, ale powtarzam sobie - że to także dla mojego synka... Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 09.09.14, 21:02 Z e-maila Odzyskajmy NASZE pieniądze!!! Drodzy Poszkodowani oraz Sympatycy, STOP OSZUKAŃCZYM polisom!!! Przyjdź na Ogólnopolską Manifestacje pod KNF Odzyskajmy NASZE pieniądze!!! Drodzy Poszkodowani oraz Sympatycy, 18 WRZEŚNIA o godz.12.00 pod siedzibą Komisji Nadzoru Finansowego w Warszawie (ul. Plac Powstańców Warszawy 1), nasze Stowarzyszenie organizuje manifestację przeciwko tzw. OSZUKAŃCZYM polisom. Zademonstrujemy, co należy zrobić z firmami ubezpieczeniowymi sprzedającymi oszukańcze polisy oraz KNF która broni oszukańczego procederu. Czy prezesi oszukańczych korporacji i prezes KNF zostaną skuci kajdankami przez panów w kominiarkach i zabrani do kryminału? Przyjdź i weź czynny udział lub poprzyj nas tylko swoją obecnością! Musimy odzyskać nasze pieniądze, musimy zmusić organy państwowe do działania!!! !Uwaga! Wszystkich chętnych do czynnego udziału w manifestacji m.in. w happeningu podczas pikiety, prosimy o bezpośredni kontakt w prywatnej wiadomości! Lubię to!Lubię to! ? ? Promuj ? Udostępnij Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 09.09.14, 21:07 polecam wolsztyn.naszemiasto.pl/artykul/protest-w-wolsztynie-chca-zwrotu-pieniedzy-od-geting-banku,2408961,artgal,t,id,tm.html?utm_source=htc&utm Odpowiedz Link Zgłoś
basia8.93 wrobieni... 25.11.14, 01:31 Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów chce wprowadzić przepis, który umożliwi klientom wycofanie się z polis inwestycyjnych bez żadnych strat. Adam Jasser, prezes UOKiK planuje zrobić porządek z polisami inwestycyjnymi. - Naszym celem jest zadośćuczynienie, a nie tylko zaprzestanie złych praktyk - powtarzał od kilku tygodni Jasser. Ostatnio forsuje wprowadzenie przepisu, który umożliwi klientom odzyskanie pieniędzy wpłaconych na polisy inwestycyjne. Co ciekawe, po jego stronie stoi także Ministerstwo Finansów. Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni... 25.11.14, 09:00 Wycofanie bez opłat to jedno, ale pozostaje kwestia niskiej wartości rachunku osiągającej często 1/3 tego co wpłaciliśmy i to właśnie od tej wartości naliczane są opłaty likwidacyjne. Jeśli nie będą zwracać całości wpłaconych pieniędzy to marne pocieszenie... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni... 25.11.14, 12:35 Ja to rozumiem, że wartość rachunku nie będzie tu odgrywać roli. Jest wyraźnie powiedziane o kwocie wpłaconych pieniędzy. Wyczytałam jedynie o 4 % , które mają być potrącone z tytułu poniesionych kosztów. Jeśli chcą potrącać koszty, to co z zyskami, które zostały osiągnięte przez kilka lat obracania pieniędzmi naciągniętych klientów? Tutaj cisza. A tak na marginesie - wyszło na to, że Polsat ma większą misję publiczną, niż publiczna TVP 1. W Polsacie wczoraj w Wydarzeniach była o tym mowa, nawet naciągnięty klient, starszy człowiek, się wypowiadał, a nasze Wiadomości w TVP 1 bardzo dużo czasu poświęciły na dywagacje, dlaczego Kubuś Puchatek nie ma majtek, a o polisolokatach cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.d.r.i.u.u Re: wrobieni... 25.11.14, 15:57 Witam co teraz zrobic czekac na jakies rozwiazanie ze strony KNF RU UOKiK czy zglosic sie do kancelari adwokackiej aby odzyslala pieniadze sam juz niewiem Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni... 25.11.14, 16:57 dobre pytanie, należy zadać ich więcej po pierwsze czy to w ogóle wejdzie to rozwiązanie ? a jeśli nawet by wyszło to: czy to będzie obowiązywało dla umów zawartych po wejściu (obowiązywania) tego "prawa" czy wszystkich nawet tych przed wejściem tego "rozwiązania" jak mi wiadomo prawo nie działa wstecz a ci którzy na tym zarabiają - ubezpieczyciele a oni na to tak łatwo nie pozwolą .... e.n.d.r.i.u.u napisał(a): > Witam > co teraz zrobic czekac na jakies rozwiazanie ze strony KNF RU UOKiK czy zglosic > sie do kancelari adwokackiej aby odzyslala pieniadze sam juz niewiem Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni... 25.11.14, 17:43 Jeśli nawet obejmie te polisolokaty, które już zostały zamknięte z użyciem kwestionowanych opłaty likwidacyjnych to nie rozwiąże to problemu niskiej wartości rachunku sięgającej nawet 1/3 wpłaconych pieniędzy... także tak czy tak będzie to tylko półśrodek Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni... 25.11.14, 18:24 Michale, tu nie chodzi o opłatę likwidacyjną. Tworzy się nowa ustawa o ubezpieczeniach. Wiadomo, że czy ona wejdzie i w jakiej postaci, to zależy od głosowania w Sejmie. Skoro UOKiK proponuje w tej ustawie zwrot wszystkim, niezależnie kiedy wpłacili, to chyba jest to możliwe. Tu cytat z artykułu (link podał antygetinoble). "Pomysł urzędu dostał akceptację MF i został włączony do projektu założeń ustawy o działalności ubezpieczeniowej. Jak podaje "PB" określa się ją "nową konstytucją ubezpieczeniową". Jeśli przepisy ostatecznie wejdą w życie, to każdy klient będzie miał prawo do odstąpienia od zawartej umowy ubezpieczenia inwestycyjnego w ciągu 60 dni od jej podpisania. To duża zmiana na plus, ale ważniejsze jest to, że prezes UOKiK chce, aby przepis ten obowiązywał także wstecz i objął też te umowy, które będą już obowiązywały, gdy ustawa będzie wchodziła w życie. Klient będzie mógł odzyskać wszystkie wpłacone składki za wyjątkiem 4 proc., które ubezpieczyciel ma prawo zatrzymać z tytułu poniesionych kosztów. UOKiK chce również zmusić ubezpieczycieli, by sami informowali klientów o nowo powstałej furtce. Poseł z mojego okręgu na pewno będzie głosował za - sama go uświadomiłam w tej sprawie, bo o niej nie wiedział. Moim zdaniem te osoby, które zerwały umowę i otrzymały te ochłapy po potrąceniu opłaty likwidacyjnej, muszą dalej walczyć same o odzyskanie całości. Logika wskazuje na to, że ustawa nie będzie obejmować umów, które już nie istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni... 25.11.14, 20:07 Nie chce mi się w to wierzyć, że wszyscy i całość odliczając tylko 4% na poczet kosztów, bo umowa umowie nie równa, wartości rachunków jak i sposoby ich określania są różne, niby co mogłoby być wspólnym mianownikiem, hasło pseudopolisa? Jak dla mnie brzmi to jak np. slogan wyborczy typu mieszkania dla młodych, obym się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni... 25.11.14, 20:13 Ten sygnał jak i to, że Aegon wypłacił pieniądze to po prostu jedna z dobrych wiadomości i wskazówka, że warto pisać reklamacje, i dzielić się wiadomościami i opiniami w internecie, bo to zasługa ludzi a nie instytucji, że zmienia się prawo i ludzie zaczynają odzyskiwać pieniądze zagarnięte przez openy i pseudoubezpieczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni... 25.11.14, 20:21 To prawda gdyby ludzie nie pisali tylu skarg "instytucje" nie ruszyli by nawet palcem 1pomorzanin napisał(a): > Ten sygnał jak i to, że Aegon wypłacił pieniądze to po prostu jedna z dobrych w > iadomości i wskazówka, że warto pisać reklamacje, i dzielić się wiadomościami i > opiniami w internecie, bo to zasługa ludzi a nie instytucji, że zmienia się pr > awo i ludzie zaczynają odzyskiwać pieniądze zagarnięte przez openy i pseudoubez > pieczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.d.r.i.u.u Re: wrobieni... 27.11.14, 09:46 witam szukam kogoś z forum komu udało się odzyskać pieniądze z planu regularnego oszczędzania zabezpiecz przyszłość podam telefon 784650162 Odpowiedz Link Zgłoś
gosc-3456 Re: wrobieni... 29.11.14, 17:38 Szukam osob z BELCHATOWA OSZUKANYCH przez GETIN BANK na tak zwane polisolokaty,swiatowe rynki,kwartalny profit plus,kwartalny profit,szmaragt.qatro i plan regularnego oszczedzania zabezpiecz przyszlosc.TEL 534031526 Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni... 29.11.14, 19:03 Budowa pałacu Pieńkowskiej i Czarneckiego m.in. na to poszły wasze pieniądze: www.pomponik.pl/zdjecia/zdjecie,iId,391627,iAId,23561 i na to: wyborcza.biz/biznes/1,100896,14389030,Mocno_spada_kurs_spolki_Leszka_Czarneckiego.html Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni... 29.11.14, 19:53 Czyli teraz będzie tak: Szukasz nieruchomości idziesz do HOMEBROKER Czarneckiego HOMEBROKER doradza Tobie zakup nieruchomości LC Corp Czarneckiego Nie wiesz skąd wziąć kredyt Idziesz do OPEN FINANCE Czarneckiego, gdzie dowiadujesz się, że najlepsze kredyty dostaniesz w Getin Banku Czarneckiego, tam też dowiadujesz się, że warto skorzystać z ubezpieczeń w TU Europa Czarneckiego, i co z tego? To, że na każdym etapie tej układanki jesteś wmanewrowywany w niekorzystny dla Ciebie produkt i tracisz, a on buduje sobie za to m.in. taki skądinąd kiczowaty pałacyk z postu 1antygetinnoble pomponik.pl/zdjecia/zdjecie,iId,391627,iAId,23561 Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni... 29.11.14, 21:04 To nudne brzydactwo wybudował na Warszawskim Mokotowie, ul. Inspektowa i tu go przywiało: warszawa.fotopolska.eu/Warszawa/b59261,Willa_Leszka_Czarneckiego_i_Jolanty_Pienkowskiej.html Odpowiedz Link Zgłoś
ediith7 Re: wrobieni... 14.01.15, 11:07 Proszę o wzory pism dotyczących reklamacji produktu Kwartalny Profit, ediith7@wp.pl. z góry bardzo dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
luqua Re: wrobieni... 03.02.15, 22:57 Ja również bardzo proszę o wzory pism w związku z reklamacją produktu Kwartalny Profit, elmoro-lp@wp.pl. wielkie dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
kskkka Re: wrobieni... 20.01.15, 20:59 Witam !!Szukam osób z Wrocławia wrobionych w getin chętnie przyłącze się do pozwu zbiorowego Moj email stacy21@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.d.r.i.u.u Re: wrobieni... 25.11.14, 22:23 1pomorzanin mam problem bo dzis dzwonil do mnie adwkoat ktory mam mi pomóc w walce z getin bank i mam czas do jutra na odpowiedz czy mam sie tym zajac czy nie .dodam ze moją polisa zostala przerwana przezemnie i domagam sie zwrotu pozostalej sumy a chcialbym ja odzyskac bez wiekszych poniesionych kosztow zaczekac na rozwoj sytuacji czy wplacic kase adwokatowi Odpowiedz Link Zgłoś
zerro007 Re: wrobieni... 26.11.14, 00:12 Jest jeszcze jedno wyjście. nie zachęcam, ale ja próbuję sam. Polecam swój blog bez adwokata dotyczący rozprawy przeciwko Open Finance Odpowiedz Link Zgłoś
jmw763916 Re: wrobieni... 16.01.15, 16:23 Rzeczywiście nie pozwolili do Sejmu trafił już projekt mowiący tylko o umowach po wejściu tej ustawy Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni... 25.11.14, 17:08 dobre pytanie, tutaj należy zadać ich więcej: po pierwsze, czy takie rozwiązanie wejdzie w życie ? a jeśli nawet to: czy to będzie obowiązywało dla wszystkich umów łącznie z tymi zawartymi przed wejściem w życie tego "rozwiązania" czy tylko umów zawartych po wejściu tego rozwiązania bo o ile mi wiadomo prawo nie działa wstecz, a firmy ubezpieczeniowe na to nie pozwolą.... e.n.d.r.i.u.u napisał(a): > Witam > co teraz zrobic czekac na jakies rozwiazanie ze strony KNF RU UOKiK czy zglosic > sie do kancelari adwokackiej aby odzyslala pieniadze sam juz niewiem Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiah_1984 Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.08.14, 07:17 Witam serdecznie, Mój Tata został wciągnięty przez GetIn aż w trzy "superlokaty" Kwartalny Profit, Plan Regularnego Oszczędzania i Szmaragd. Oczywiście w każdy przez innego pracownika. Przez dwa lata z konta zniknęło przeszło 10 tys zł, a pani w banku tłumaczy ze jak na lokate(!?) 10-letnią to nieduzo i wszystko może się zmienić! Jeżeli pisali Państwo jakiekolwiek pisma odwoławcze/reklamacje do banku i przniosly one skutek bardzo proszę o przeslanie wzoru na maila. Nie zostawie tak tej sprawy - ojciec się pochorowal, mama leży obłożnie chora na SM a kasy nie da się odzyskać bez ogromnej straty... Pomóżcie, Proszę o kontakt: Sylwia, sylwgrodz@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 30.08.14, 19:20 Dodawajcie swoje opinie na temat Getin Banku, ... na stronach z opiniami banków np takich jak te i inne klikać w linki i dodawać opinie, to powinno być obowiązkiem każdego oszukanego !: kontomierz.pl/bank/getin/opinie bankowe-konta.info/konto/getin/ bankidlaludzi.eu/17_getin-bank/#reply www.ebroker.pl/banki-opinie Zachęcam do ulotek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kotecki1988 Re: wrobieni w GETIN BANKU 01.09.14, 11:21 tez słyszałem o lokatach i ubezpieczeniach które getin oferuje i zawsze sie na nich traci, podobno nawet pozew zbiorowy podobno ludzie składają czypolecam.pl/ad/nie-zakladajcie-lokaty-ani-ubezpieczen-w-getin-bank/ Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 01.09.14, 17:08 Jeśli kogoś nie stać jest zebrać się i wyjść na ulicę i rozdawać ulotki lub pisanie pism reklamacyjnych do banku, pism do Rzecznika Ubezpieczonych, UOKIK-u, KNF-u, nie przynosi rezultatów albo komuś nie chce się ich pisać może oddać swoją sprawę w odzyskaniu swoich pieniędzy kancelarii prawnej, kancelaria Lorica iuris zajmuje się odzyskiwaniem pieniędzy z tych ubezpieczeń oferowanych w Getin Banku i Open Finance, to jest do niej mail: pp-warszawa@loricaiuris.pl poniżej wklejam jeszcze raz bardzo ciekawy Wpis pracownika Getin Banku znaleziony w internecie ku przestrodze tych co jeszcze nie dali się nabrać, jasno pokazuje jak doświadczeni są ich pracownicy. "Tak naprawdę nie wiadomo, czy Getin to bank, czy towarzystwo ubezpieczeniowe. Pracuję tam już 4 lata i widzę, jak stacza się po równi pochyłej. Nie mam możliwości zwolnienia się, bo dziś o pracę jest bardzo ciężko, ale widzę, że jest szansa na podzielenie się, jak to wygląda od wewnątrz. Co miesiąc mamy plany sprzedażowe. I tak: w danym miesiącu musimy sprzedać: 10 ror'ów, 3000 szmaragda (nowy program regularnego oszczędzania); 60 tys OKP (obligacji korporacyjnych plus); 70 tys quatro - chłamu z ochroną kapitału i spadkami w notowaniach od roku; 60 tys kredytu - bez względnie z ubezpieczeniem. A jak nie idzie się na plan, to mamy umawiać spotkania po 2 z każdej kategorii. A jak nie masz dalej wyników to ciągły nacisk i straszenie, że na moje miejsce jest 10 chętnych. Nad to - jak chce się wziąć dzień wolnego to pytanie: a idziesz na plan? Jak nie, to nie ma mowy. Kilka słów o produktach - każą robić 10 ror'ów na planie. Aby to wykonać otwiera się często na rodzinie, aby mieć chwilę spokoju od permanentnego mobbingu. Szmaragd to syf jakiego mało. Każdy ze sprzedających wie, że to nie zarobi. Ale wychodzi z założenia - za 2, 3 lata nie będę tam pracował, więc niech inni się martwią. A ludzie dają się nabrać. Największą porażką jest quatro. Dziś ktoś wcisnął klientowi na 90 tys. Pieniądze zamrożone na 48 miesięcy bez widoków na zysk. Jak popatrzy się na notowania, to ludzie powinni się głęboko nad tym zastanowić www.bloomberg.com/quote/TGTRFAD:LX Słyszałam, że w wielu placówkach wprowadza się klientów w błąd pokazując wykres zupełnie innego funduszu, gdzie średnioroczny zysk to prawie 10%. A to kompletna bzdura. I jeszcze dlaczego mamy takie parcie na plany sprzedażowe. Bo podstawy są marne: 2000 brutto. A prowizje: za ror'a - 50 zł; za szmaragd 50% (jeśli zrobione 100% planu, a jak nie to 30 %); za OKP - 0,8%; za quatro - 1,2%. Za kredyt - 3,9% (jeśli 100% planu, jak jest 125% - to płacą 4,5%, a jak poniżej - 2,5%). I od cholery obcinek - za brak planu w ror'ach - minus 15% z premii; za brak planu w quatro minus 10%. Jak "zawali się" tajemniczego klienta (minimalny poziom zaliczenia testu 90%) obcinają 50% przez kolejne dwa miesiące, a pracownicy placówki dostają kolejne minus 10%. Zatem co się dziwicie, że sprzedaje się nieetycznie, że zataja się fakty, że wprowadza się w błąd. Dla placówki najważniejsze jest wyrobienie planu sprzedaży, a nie dobro klienta. I dalej - jeśli myślicie, że w innych bankach jest inaczej to się mylicie. Nawet w takim PKO BP wciska się polisy Nordei. Jest mi przykro i wstyd, że siedzę w takim szambie, ale z czegoś muszę żyć. Dziś ciężko mi patrzeć bez wyrzutów w lustro i brzydzę się na każde wyjście do pracy, ale powtarzam sobie - że to także dla mojego synka... Odpowiedz Link Zgłoś
przywiazanidopolisy Re: wrobieni w GETIN BANKU 02.09.14, 15:22 STOP OSZUKAŃCZYM polisolokatom!!! Przyjdź na Ogólnopolską Manifestacje pod KNF Odzyskajmy NASZE pieniądze!!! Drodzy Poszkodowani oraz Sympatycy naszych działań, 18 WRZEŚNIA o godz.12.00 pod siedzibą Komisji Nadzoru Finansowego w Warszawie (ul. Plac Powstańców Warszawy 1), nasze Stowarzyszenie organizuje manifestację przeciwko tzw. OSZUKAŃCZYM polisolokatom. Zademonstrujemy, co należy zrobić z firmami ubezpieczeniowymi sprzedającymi oszukańcze polisy oraz KNF-em kryjącym, pozorowanymi działaniami, cały proceder. Czy prezesi oszukańczych korporacji i prezes KNF zostaną skuci kajdankami przez panów w kominiarkach i zabrani do kryminału? Przyjdź i weź czynny udział lub poprzyj nas tylko swoją obecnością! Musimy odzyskać nasze pieniądze, musimy zmusić organy państwowe do działania!!! www.facebook.com/events/590593294383844/ Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 03.09.14, 08:47 Otrzymałam powiadomienie o nowym wpisie z wczoraj - ramzes1960. Wpisu nie ma, ramzesie odezwij się, czy to Ty skasowałeś, czy też Ciebie skasowano. Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 03.09.14, 09:45 Z tego co pamietam ramzes pisał o manifestacji pod KNF w Warszawie 18 września godzina 12:00, szczegóły tutaj www.facebook.com/PrzywiazaniDoPolisy/photos/a.461421583980698.1073741826.247890015333857/575837575872431/?type=1&theater Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 03.09.14, 12:27 Agnieszko siedzi tu jakaś menda z Getin gangu i kasuje!!!!!! Jak chcesz pomocy pisz ilos87@onet.pl. ze mna ugodę chcą podpisać ale walcze o odsetki. Wiec mogę jak narazie dalej tym złodziejom bruzdzic! !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 03.09.14, 20:09 Ujawniamy wrabianie klientów w Open Finance oraz inne firmy Getin Holding 2014.08.29 www.youtube.com/user/henryk26101/videos www.facebook.com/groups/270832716322206/ www.facebook.com/groups/188185261389489/ www.facebook.com/groups/221025668083322/ www.facebook.com/groups/1447021272180787/ Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 03.09.14, 20:37 Dodawajcie swoje opinie na temat Getin Banku, ... na stronach z opiniami banków np takich jak te i inne klikać w linki i dodawać opinie, to powinno być obowiązkiem każdego oszukanego !: kontomierz.pl/bank/getin/opinie bankowe-konta.info/konto/getin/ bankidlaludzi.eu/17_getin-bank/#reply www.ebroker.pl/banki-opinie Zachęcam do ulotek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 03.09.14, 22:11 Jeśli macie facebook a lub inne profile wrzucajcie informacje i manifestacji przeciwko getingangu bo mi to ciągle z Facebooka ktoś wyrzuca. Wyślijcie mi ten link jeszcze raz proszę. ilos87@one t.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.09.14, 10:33 Proponuję popierać Pana Wojciecha Kamieńskiego, który chyba był jedynym sprawiedliwym w KNF i odważył się zdemaskować praktyki ubezpieczycieli i ich dystrybutorów, co do niby ubezpieczeń. To on uczestniczył w opracowaniu Raportu Rzecznika Ubezpieczeń o ubezpieczeniach z UFK. Głównie dzięki temu raportowi otworzyły mi się oczy. Zwróciłam uwagę w moich produktach na rzeczy, o których nie miałam pojęcia, m.in. zaniżanie początkowej wyceny jednostek przy pierwszej wpłacie, co powodowało w następnych notowaniach ogromny spadek wartości rachunku.(np Pareto ||, PRO Zab. Przyszł). Postaram się odnaleźć do Pana Wojciecha kontakt i podziękować mu za zaangażowanie w tej sprawie. Zachęcam też Was do prezentowania wszędzie jego poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ramzes1960 Re: wrobieni w GETIN BANKU 10.09.14, 08:24 WITAM PANI AGNIESZKO NAPISZ DO MNIE e.lisiewicz@poczta.onet.pl PODPOWIEM CO PISAĆ I GDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.09.14, 00:33 Ujawniamy wrabianie klientów w Open Finance oraz inne firmy Getin Holding 2014.08.29 www.youtube.com/user/henryk26101/videos Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 06.09.14, 12:49 Często jest tak że gdy wchodzicie na jakąś stronę np. Onet.pl czy jakąkolwiek inną i na tej przypadkowej stronie widnieje reklama lokat, kont, pożyczek, kredytów itp. oczywiście Getin Banku, Idea Banku, Open Finance - co najczęściej robicie - zapewne nic - BŁĄD klikajcie na nie, NIECH za nie PŁACĄ bo więcej oni płacą za ilość kliknięć, tak samo jest w przypadku reklam przychodzących na pocztę np w Onecie za otwarcie takiej wiadomości reklamowej przy okazji wspiera się dzieci - na końcu jest taka informacja - ten mail wpadł do skrzynki marzeń ... Odpowiedz Link Zgłoś
ramzes1960 Re: wrobieni w GETIN BANKU 08.09.14, 09:23 czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,16336287,Klienci_doradcow_finansowych_pikietowali_siedzibe.html Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 10.09.14, 19:17 Unikajcie i uważajcie na spółkę Deweloperską sprzedające budynki, mieszkania, doby, biura o nazwie LC Corp S.A. należy do złodzieja Leszka Czarneckiego : www.lcc.pl/pol/artykul/20,akcjonariat.html Odpowiedz Link Zgłoś
ramzes1960 Re: wrobieni w GETIN BANKU 10.09.14, 16:15 uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=10813 DOBRE WIADOMOŚCI NALEŻY PRZEKAZYWAĆ DALEJ Odpowiedz Link Zgłoś
henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 10.09.14, 19:48 Polisy inwestycyjne, które były (bo juz nie są) konkurencją dla FI przez długi czas dzis przechodzą załamania, albo raczej odczarowanie. Okazuje sie, że banki i TU stosowały akt zbiorowego oszustwa swoich klientów tak konstruując warunki ubezpieczenia by były one nieczytelne lub po prostu nie informujac klientów o wszystkich „za i przeciw”. Pośrednicy zachwalali swoje produkty jako doskonały sposób na dodatkowa emeryturę, często w sposób niezgodny z prawem. Etyki brakuje rownież w samej konstrukcji takiego „planu”. Oczywiscie nie chciałbym wrzucać wszystkiego do jednego worka, bo sa tez dobre produkty. Długość trwania polisy dochodziła do 30 lat a wcześniejsze jej zerwania groziło utratą oszczędności. Składka na ubezpieczenie, która miała je gwarantować była znikoma, moze 1%. To nie koniec kontrowersji. Wysokość opłaty likwidacyjnej np. w TU Europa, Aegon, Skandia w pierwszych latach wynosiła 100%, podczas gdy w Niemczech „aż” 4%. Polak miał okazać sie głupi i uwierzyć, że są to koszta „wystawienia polisy” i pracy agenta! Produkty pod słynnymi nazwami „Kwartalny Profit”, ” Lucro”, „Libra”, w których plan oszczedzania zakłada wplatę wiekszej ilości pieniędzy na start i systematycznych wpłat, wiekszości klientom przyniosły straty na przestrzeni ostatnich 3-4 lat. Podpisanie paktu z diabłem!>>>>>>oszukaniprzezpolisy.pl/?p=36 Odpowiedz Link Zgłoś
zerro007 Re: wrobieni w GETIN BANKU 11.09.14, 19:36 W dniu 18 września 2014 r. o godzinie 9.00 w sali nr 206 Sądu Okręgowego w Warszawie pod adresem Al. Solidarności 127 odbędzie się rozprawa przeciwko Open Finance S.A. Bez adwokata. Zainteresowanych zapraszam. Szczegóły w blogu zerro007.blox.pl/2014/09/Open-Finance-Za-tydzien-rozprawa.html Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 14.09.14, 13:56 UWAGA na Getin Bank (i jeszcze parę innych banków) ma niski wskaźnik wypłacalności (druga tabela) "czy twoje pieniądze są bezpieczne w polskich bankach" - polecam ten artykuł i inne jak i cały portal Independent Trader - niezależny portal finansowy mówi naprawdę jaka jest sytuacja na świecie a w nim jeszcze m. in. "koniec mitu silnego euro", "czas na dodruk złotówek", "jak druk (pieniędzy) przekłada na realną gospodarkę na przykładzie Japonii ", "jaką w Polsce mamy realną inflację", "schemat upadku europy", "kto i czemu manipuluje ceną złota/srebra ?", "inwestuj z głową nie ulegaj panice" , "złoto fizyczne vs rynek papierowy", "złoto i srebro dlaczego warto w nie inwestować", "stymulacja wojny walutowej USA - CHINY", "Singapur i Moskwa kolejne- kolejne giełdy handlu złotem", "Rosja wymierza kolejny policzek USA", "upadek dolara", ?Argentyna bankrutem?, i wiele innych link do spisu tematów: independenttrader.pl/archiwum.html link do "czy Twoje pieniądze są bezpieczne w Polskich bankach" (Getin Bank druga tabela) link: independenttrader.pl/268,czy_twoje_pieniadze_sa_bezpieczne_w_polskich_bankach.html polecam Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 21.09.14, 23:02 Open Finance + Home Broker (ten sam właściciel) = powiemy Tobie co masz kupić, jaki kredyt u kogo zaciągnąć, gdzie go ubezpieczyć, dzięki temu otrzymasz najgorszą możliwą ofertę na rynku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
2konin Re: wrobieni w GETIN BANKU 16.09.14, 12:24 Di Zerro007: Trzymam kciucki za Twój sukces w tej nierównej walce Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 14.09.14, 18:10 Tutaj macie ulotkę w formie strony internetowej do celów akcji informacyjnej: openfinance.cosik.pl A tu trochę informacji o Open Finance jak.cosik.pl/na-kazdy-temat/9-jak-odzyskac-pieniadze-z-polisolokat-pareto-libra-lucra-stabilny-wzrost-itd.html Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 15.09.14, 18:30 Przypominam o manifestacji to już nie długo w czwartek : STOP OSZUKAŃCZYM polisolokatom !!! Przyjdź na Ogólnopolską Manifestacje pod KNF Odzyskajmy NASZE pieniądze!!! Drodzy Poszkodowani oraz Sympatycy naszych działań, 18 WRZEŚNIA o godz.12.00 pod siedzibą Komisji Nadzoru Finansowego w Warszawie (ul. Plac Powstańców Warszawy 1), nasze Stowarzyszenie organizuje manifestację przeciwko tzw. OSZUKAŃCZYM polisolokatom. Zademonstrujemy, co należy zrobić z firmami ubezpieczeniowymi sprzedającymi oszukańcze polisy oraz KNF-em kryjącym, pozorowanymi działaniami, cały proceder. Czy prezesi oszukańczych korporacji i prezes KNF zostaną skuci kajdankami przez panów w kominiarkach i zabrani do kryminału? Przyjdź i weź czynny udział lub poprzyj nas tylko swoją obecnością! Musimy odzyskać nasze pieniądze, musimy zmusić organy państwowe do działania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zerro007 Re: wrobieni w GETIN BANKU 15.09.14, 22:55 Popieram,ale: W dniu 18 września 2014 r. o godzinie 9.00 w sali nr 206 Sądu Okręgowego w Warszawie pod adresem Al. Solidarności 127 odbędzie się rozprawa przeciwko Open Finance S.A. Bez adwokata. Zainteresowanych zapraszam. Szczegóły w blogu zerro007.blox.pl/2014/09/Open-Finance-3-dni-do-rozprawy.html Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 16.09.14, 22:38 Uwaga! dla wszystkich wrobionych w PARETO, LIBRA, LUCRA, również za pośrednictwem OPEN FINANCE, GETinGANGU, rusza proces z powództwa zbiorowego przeciw TU Europa konsument.um.warszawa.pl/aktualnosci/pozew-zbiorowy-przeciwko-towarzystwu-ubezpieczeniowemu-na-ycie-europa-sa Odpowiedz Link Zgłoś
marta_1000 Re: wrobieni w GETIN BANKU 18.09.14, 19:05 WITAM CZY KTOŚ KORZYSTAŁ W SPRAWIE ODZYSKANIA PIENIEDZY Z GETIN BANKU "POLISOLOKATY" Z JAKIEJS KANCELARII PRAWNEJ W WARSZAWIE????? JESLI TAK JAKA TO BYLA KANCELARIA, CZY UDALO SIE ODZYSKAC PIENIADZE I ILE O TRWALO I KOSZTOWALO?? BARDZO PROSZE O POMOC I INF. POZDRAWIAM mail: MARTARUSKIEWICZ@INTERIA.PL Odpowiedz Link Zgłoś
beata1519 Re: wrobieni w GETIN BANKU 19.09.14, 15:53 Czy mogę poprosić na maila gazetowego wzory skarg do rzecznika ubezpieczonych, KNF, UOKiK. W podanych wcześniej linkach nie mogę otworzyć. Dziękuję z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 19.09.14, 16:24 Tutaj masz wzory: jak.cosik.pl/na-kazdy-temat/9-jak-odzyskac-pieniadze-z-polisolokat-pareto-libra-lucra-stabilny-wzrost-itd.html Odpowiedz Link Zgłoś
wolfik2582 Re: wrobieni w GETIN BANKU 22.09.14, 16:24 Witam czy ktos może podpowiedzieć jak odzyskać pieniądze z Dziesięciokrotki .Proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
beata1519 Re: wrobieni w GETIN BANKU 22.09.14, 20:18 Dziękuję, widziałam tą stronę, ale nie mogę na swoim komp. otworzyć plików. A muszę zawalczyć w imieniu wrobionej matki - kolejnej jak widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 22.09.14, 20:54 niektóre są w formacie .odt, znajdz program "open office" sciagnij, zainstaluj, wtedy je otworzysz... Odpowiedz Link Zgłoś
zerro007 Re: wrobieni w GETIN BANKU 23.09.14, 12:15 Prywatny pozew nie jest opcją najdroższą ani nie beznadziejną. Krótkie sprawozdanie z procesu tutaj: zerro007.blox.pl/2014/09/Open-Finance-Pierwsza-krew.html Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatyczearek Re: wrobieni w GETIN BANKU 29.11.14, 19:56 Jestem z Siemiatycz zostałem oszukany przez getin tueuropa kwartalne zyski .Cz mógłby ktoś pokierowac jak można odzyskac pieniądze zgierun@vp.pl chetnie wezmę udział w jakiejś akcji informacyjnej dla potencjalnych naiwnych Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 23.09.14, 12:52 Pozew bez adwokata nie jest dobrym pomysłem, byłem 18 września na tej rozprawie przeciwko Open Finance para starszych osób źle zrobiła że nie wzięli adwokata, sami startowali niezbyt im to wyszło, no chyba że ktoś zna b. dobrze prawo i wie jak się bronić, co mówić i jakie "przepisy cytować" ale szczerze nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.09.14, 18:38 Czy ktoś wie, jak wypadł protest przed siedzibą Komisji Nadzoru Finansowego? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.09.14, 19:35 Tutaj sa wszystkie wiadomości >>> www.facebook.com/pages/Walka-z-Open-Finance-trwa/689455724473293?ref=bookmarks www.facebook.com/groups/270832716322206/ Odpowiedz Link Zgłoś
henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.09.14, 19:38 1 październikao godzinie 11:00 W przyszłym tygodniu Pod siedzibą KNF , Plac Powstańców Warszawy 1 www.facebook.com/events/280348105508196/ Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.09.14, 20:22 Walczcie i nie poddawajcie się, moja mama właśnie dostała pozytywną odpowiedź od GB o zwrocie wszystkich wpłaconych pieniędzy ! dla niej to już koniec jednak warto walczyć i nie poddawać się powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
2konin Re: wrobieni w GETIN BANKU 29.09.14, 09:49 Pytanie do 1antygetinnoble: od 9 miesięcy walczę o zwrot pieniędzy utopionych w lucro, teraz okazało się, że mają podpisane przeze mnie oświadczenie o tym, iż otrzymałem różne wymienione z nazwy załączniki i rozumiem co podpisuję, ja tego oświadczenia w swoich dokumentach nie posiadałem, czy Pana mama też takie oświadczenie podpisała? Napisano mi też, że MIFIDII nie nie obejmuje polisolokat. Nie wiem, jakich jeszcze argumentów użyć aby dowieść, że pracownik getin świadomie mnie oszukał. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 29.09.14, 20:57 do 2konin: mój mail: oys@opoczta.pl jeśli chodzi o załączniki typu regulamin nie posiada bo jej nie dali - standardowo czy podpisywała pewnie tak, jak były, generalnie podpisywała wszystko co jej dawał dodatkowo pisała WŁASNORĘCZNIE OŚWIADCZENIE że przyjmuje do wiadomości iż produkt nie jest lokatą bankową ...... i na koniec podpisała to Odpowiedz Link Zgłoś
joanna0406 Re: wrobieni w GETIN BANKU 29.09.14, 16:05 Jak dlugo trwala walka.Czy wyslaliscie duzo pism ? Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.09.14, 20:49 Dokładnie, sztampowo wysyłają odpowiedź o treści "wobec nieprzedstawienia przez...nowych okoliczności sprawy...spółka podtrzymuje swoje stanowisko..." Wygląda na to, że Open Finance jest najbardziej aroganckie ze znanych mi instytucji finansowych bo nawet nie potrafią odnieść się do konkretnych treści reklamacji, na szczęście ruch przeciw między innymi takim jak Open Finance rośnie w siłę, ludzie są zdesperowani a z drugiej strony widzą, że da się z nimi wygrać, wszystkich z trójmiasta i okolic chcących powalczyć o swoje proszę pisać na walkazoszustami@gmail.com aby umówić się na wspólny protest pod ich siedzibami Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.09.14, 20:59 zobaczcie jaka chała www.youtube.com/watch?v=Js-yqMcywvk Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 27.09.14, 16:07 www.youtube.com/watch?v=iKlRI9R01WY Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 28.09.14, 01:03 Zanosi się na to, że Open Finance niedługo zmieni nazwę, to tłumaczy dlaczego nie zależy im zupełnie na dobrym imieniu, a jak zmienią to my też zmienimy ! Odpowiedz Link Zgłoś
beata1519 Re: wrobieni w GETIN BANKU 09.10.14, 13:59 Mam pytanie (być może już było w tej dyskusji ale sami wiecie, że jest długa) - czy w przypadku rozpoczętej walki z bankiem o produkt, w którym wpłaca się miesięczne składki powinno się po prostu przerwać opłacanie składek, złożyć wniosek o rozwiązanie umowy czy może wpłacać i walczyć? Jak Wy postąpiliście? Czy roszczenia przedawniają się po 3 latach od zerwania umowy? Wtedy banki przeciągają sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 09.10.14, 21:46 Jeżeli zerwiesz tracisz wszystko albo prawie wszystko to też zależy co masz bo w niektórych przypadkach część tylko część środków jest ubezp. a część nie w przypadku mojej mamy prawnik kazał wypłacić 70% bo te środki nie były w tym (trzeba było złożyć wniosek o wypłate i czekać na przelew) o pozostałe 30 % które były w ubezp. walczyli i wywalczyli, ale sprawdź dokładnie bo nie we wszystkich tych ubezp. tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 10.10.14, 11:14 Nie wpłacaj żadnych pieniędzy. Złóż dyspozycje wykupu. I walcz przez reklamacje i ostra krytykę banku Odpowiedz Link Zgłoś
henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 10.10.14, 13:54 Gonić to bydło finansowe www.facebook.com/pages/Walka-z-Open-Finance-trwa/689455724473293 Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 10.10.14, 21:14 wgospodarce.pl/informacje/16694-uokik-wzial-sie-za-podejrzane-klauzule-w-polisolokatach-oferowanych-przez-firmy-nalezace-do-czarneckiego-klienci-mieli-sie-zrzec-wszystkich-praw-i-roszczen?c=30686#last-comment Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 15.10.14, 11:45 Manager PR Getin usiłuje wybielić bank, mówiąc, że bank nie zapłacił kary, bo się odwołał. Ale przecież wszyscy wiedzą, że odwołał się nie dlatego, że jest niewinny, tylko żeby przeciągać sprawę. Nie odwołanie było by przyznaniem się do winy, a miało by to daleko idące konsekwencje, być może anulowanie tych pseudoubezpieczeń, a co za tym idzie wypłatę ogromnych pieniędzy. Ciekawe jest też podkreślenie, że karę nałożyła "była" Prezes UOKiK, tego już nie będę komentować, już to było tu omawiane. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 15.10.14, 12:49 likwidować konta u oszustów i ostrzegać innych przed złodziejami tak jak ja to robię www.facebook.com/pages/Walka-z-Open-Finance-trwa/689455724473293 Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 22.10.14, 15:53 UOKiK i Rzecznik Ubezpieczonych idą do MF i MS z problemem polisolokat biznes.onet.pl/uokik-i-rzecznik-ubezpieczonych-ida-do-mf-i-ms-z-p,0,5661739,1,news-detal Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 27.10.14, 16:22 Odzyskanie wszystkich wpłaconych pieniędzy, a nie odzyskanie części pieniędzy utraconych po nałożeniu opłat likwidacyjnych, tym powinniście się pochwalić, to co oferuje Pan tutaj w wielu przypadkach nie jest nawet 1/3 wpłaconych pieniędzy... Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 27.10.14, 19:30 Kancelaria która prowadziła sprawę mojej mamy odzyskała 100% wpłaconych środków, więc nie ma czym się chwalić a co to znaczy część ? 10% , 1% ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20b1 Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.11.14, 23:03 Prosze o wzory dokumentów jestem oszukana przez open life produkt regularnego oszczędzania kasia20b1@wp.pl dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.11.14, 23:05 jak.cosik.pl/na-kazdy-temat/9-jak-odzyskac-pieniadze-z-polisolokat-pareto-libra-lucra-stabilny-wzrost-itd.html Odpowiedz Link Zgłoś
rutella59 Re: wrobieni w GETIN BANKU 06.11.14, 20:07 witaj Kasiu, ja tez niestety w to wpadłam . z jakiego miasta jesteś?Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
rutella59 Re: wrobieni w GETIN BANKU 06.11.14, 20:09 jesli mozesz odezwij sie na maila: ewcia_59@op.pl. Przesle Ci dokumenty, które juz wysłałam do banku , tyle, że z marnym skutkiem .Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 17.11.14, 23:13 www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/1041955,Polisolokaty-juz-w-sadzie-Pomoze-niemieckie-prawo/?utm_source=box&utm_medium=link&utm_campaign=related Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 15.02.15, 14:06 Tutaj masz wzory dokumentów: jak.cosik.pl/na-kazdy-temat/9-jak-odzyskac-pieniadze-z-polisolokat-pareto-libra-lucra-stabilny-wzrost-itd.html Odpowiedz Link Zgłoś
ramzes1960 Re: wrobieni w GETIN BANKU 06.11.14, 15:59 biznes.interia.pl/wiadomosci/news/6-000-000-zlotych-kary-dla-getin-noble-bank,1961996 Odpowiedz Link Zgłoś
roma.roma Re: wrobieni w GETIN BANKU 14.11.14, 23:01 Mam nastepujące pytanie. Wpłacam na PARETO II juz od 2010 roku. Chce sie z tego wycofac i odzyskac pieniadze. Czy pwoinnam dalej wplacac co miesiac? Czy moze pzrestac wplacac i napisac reklamacje? Jakie macie rady? Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 15.11.14, 15:25 Nie nie możesz przestać wpłacać co miesięcznych składek bo to traktowane jest jako rezygnacja i stracisz prawie wszystko, wtedy walka będzie jeszcze trudniejsza i trudniej będzie je odzyskać. Warto poświęcić trochę czasu na reklamację by ją dobrze napisać. też miałem Pareto 2 pozdrawiam powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ag540 Re: wrobieni w GETIN BANKU 16.11.14, 21:10 Też mam Pareto II, napisałam 2 reklamacje do banku otrzymałam 2 negatywne odpowiedzi, zgłosiłam sprawę do UOKiK - cisza i nie wiem co mam dalej robić. Więc skoro Ci się udało to daj jakąś konkretną rade]ę. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 17.11.14, 21:10 www.facebook.com/pages/Walka-z-Open-Finance-trwa/689455724473293 Odpowiedz Link Zgłoś
henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 17.11.14, 21:12 Za pięć dni będzie 3 zł albo poniżej >>> AFERA WIĘKSZA OD AMBER GOLD >>POLISOLOKATY TO OKRADANIE LUDZI Z OSZCZĘDNOŚCI !!! GETIN BANK, GETIN NOBLE BANK , IDEA BANK , OPEN FINANCE , OPEN LIFE , HOME BROKER , TU NA ŻYCIE EUROPA WROCŁAW >>> WSZYSTKIE FIRMY LESZKA CZARNECKIEGO TO OSZUŚCI >>> Art. 286. Oszustwo § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat>>>www.facebook.com/689455724473293/photos/a.702587639826768.1073741828.689455724473293/727683893983809/?type=1&relevant_count=1 Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 19.11.14, 12:19 do ag540 przepraszam za zwłokę, napisze Pan-i do mnie oys@opoczta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.d.r.i.u.u Re: wrobieni w GETIN BANKU 19.11.14, 13:18 witam szukam kogoś kto odzyskał pieniądze z banku. Jak mu to się udało i co by poradził Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 19.11.14, 18:17 Witaj metod jest kilka np. ja i moja mama odzyskaliśmy pieniądze za pomocą kancelarii prawnych możesz też na własną rękę pisać pisma reklamacyjne do banku, pismo o interwencje do Rzecznika Ubezpieczonych, skargę do UOKIK-u, KNF-u nie którzy piszą też do prokuratury ale po tym co przeszła moja mama (reklamacje, RU, UOKIK) ten sposób jest długi i ciężki RU próbował walczyć korespondencja była zawzięta ale ostateczne pismo do mojej mamy brzmiało m. in RU widzi nieprawidłowości/niezgodności ale nic nie może bankowi nakazać - nie ma mocy sprawczej. a uokik sam Pan widzi na przykładzie uokik-u zauważył niezgodności ... ulotki , wprowadzanie w błąd nałożył 16 mln kary za polisolokaty tym samym uznał racje poszkodowanych ale co to dało poszkodowanym ??? odzyskali pieniądze ? zamiast kar powinien nakazać anulowania umów i zwrot pieniędzy oszukanym czyż nie ? no ale takie mamy "prawo" że bank i ich właściciele miliarderzy mogą więcej niż inni. oys@opoczta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.d.r.i.u.u Re: wrobieni w GETIN BANKU 20.11.14, 02:45 Ok dzieki mam wlasnie propozycje adwokata z Warszawy troche mi to drogo wyjdzie ale trudno mysle ze odzyskam swoje pieniadze , mam teraz odraze do banków a szczegolnie tych zlodzieji z getin gangu Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 20.11.14, 08:44 Z tą odrazą to ma Pan rację wszystkie banki to jedno wielkie... zniewolenie polecam: www.youtube.com/watch?v=6BtnH4VSrUw Jak Pan chce mogę załatwić Panu darmową rozmowę z prawnikiem który pomógł wygrać sprawę mojej mamy wtedy będzie miał Pan szerszy obraz na to wszystko a jak będzie Pan chciał będzie mógł Pan skorzystać z ich usług. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 20.11.14, 09:32 Super filmik. Banki tworzą pieniądze - skąd my to znamy?Idealnie pasuje tu sprawa Pana Jączka i jemu podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 20.11.14, 11:57 4 lata spłacam skrajnie niekorzystny jak się okazało dla mnie kredyt hipoteczny (GETIN BANK STOKROTKA), straciłem na pareto (wepchnięte na siłę do kredytu), opłaty około kredytowe, oraz raty, które w ciągu 4 lat spłaciły tylko część odsetek 0 kapitału. Wiecie ile kosztowały mnie te 4 lata? 120000, i to wszystko dzięki OPEN FINANCE, które wmanewrowało mnie w tak skrajnie niekorzystny kredyt i polisolokatę. Niech mi ktoś odpowie w jaki sposób można pożyczając 350000 zarobić w 4 lata 120000, do tego pożyczka zabezpieczona jest hipotecznie plus obowiążkowe ubezpieczenie płacone oczywiście przez pożyczkobiorcę... Złoty interes. Trochę drogie to życie w Polsce za 4 lata 120000 za możliwość zamieszkania w mieszkaniu w stanie deweloperskim... i cyrograf na płacenie bankowi przez ... 50lat...bo pareto zamiast spłacić po 20 latach to samo przyniosło 90% stratę zainwestowanych pieniędzy. Dlatego nie można się poddawać i walczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 20.11.14, 12:51 Słuchaj szkoda mi ciebie ale jak napisałeś nie można się poddawać trzeba walczyć, nie wiem jak walczysz ale jeśli pisma nie pomagają kancelaria też - choć tu bardzo ważny jest wybór kancelarii bo niektóre nie mają doświadczenia, ja już nawoływałem ale spróbuj akcji z ulotkami to naprawdę działa ! a jeszcze lepiej jak jest mały transparent poszukaj kogoś kto też chce odzyskać pieniądze razem raźniej sporo osób w ten sposób odzyskało i to w szybkim czasie część nawet z odsetkami. mogę też podać maila do dobrego prawnika zobaczysz jak twoja sprawa przedstawia się prawnie. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 20.11.14, 12:36 Tutaj należy się szersze wyjaśnienie Banki tworzą pieniądze z niczego ale jak to działa ? podczas gdy zwykły kowalski potrzebuje pieniędzy musi albo na nie ciężko zapracować albo zaciągnąć kredyt w banku, Banki zaś udzielają kredyty z niczego (puste pieniądze bez pokrycia) po prostu dopisują żądaną kwotę na rachunku , Wybitny ekonomista John Kenneth Galbraith powiedział kiedyś, że „Proces powstawania pieniądza jest tak prosty, że aż umysł ludzki go odrzuca”. - nie żyjcie w zgubnym złudzeniu że banki pożyczają pieniądze ze zdeponowanych środków z kont, lokat bankowych bo tak NIE jest bank może udzielić kredytów na dowolną sumę bez względu na ilość środków zdeponowanych przez ludzi, czyli jednym słowem mówiąc pieniędzy jest coraz więcej a to osłabia ich siłę nabywczą bo ponad 90% obecnych pieniędzy powstało z długu to jest chory system ! polecam artykuły i filmiki w YouTub "skąd banki biorą pieniądze", "skąd się biorą pieniądze" Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.d.r.i.u.u Re: wrobieni w GETIN BANKU 20.11.14, 18:07 Dziekuje mam kontakt z adwokatem tylko zastnawia mnie czy to co mu mam zaplacic to duzo czy malo mam mu wplacic 3300zł i potem 5% z odzyskanej sumy 32500zł w sumie 15% słyszalem ze ma ruszyc sprawa przeciw getin bank w styczniu i niewiem czy nie poczekac Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 20.11.14, 19:57 słuchaj wychodzi 3.300 zł + 1.625 zł = 4.925 zł i zapewne to są kwoty netto czyli + 23% podatku czyli wychodzi 6.057,75 zł - to jest za sprawę już w sądzie czy za doprowadzenie polubownego załatwienia sprawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.d.r.i.u.u Re: wrobieni w GETIN BANKU 20.11.14, 23:10 Dokladnie 2750zł plus wat a po wygranej sprawie ugodowo mam z sumy 32500 wyplacic mu 5% z tej sumy razem ma byc +,-15% dla niego chyba sie zgodze na to niemam innego wyjscia w sumie oddalem 5 reklamacji i powiedzialem ze 6 to bedzie sprawa w sadzie ale adwokat liczy ze uda mu sie to zalatwic polubownie w 7 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 21.11.14, 15:08 ma Pan może maila ? mój to: oys@opoczta.pl e.n.d.r.i.u.u napisał(a): > Dokladnie 2750zł plus wat a po wygranej sprawie ugodowo mam z sumy 32500 wyplac > ic mu 5% z tej sumy razem ma byc +,-15% dla niego chyba sie zgodze na to niemam > innego wyjscia w sumie oddalem 5 reklamacji i powiedzialem ze 6 to bedzie spra > wa w sadzie ale adwokat liczy ze uda mu sie to zalatwic polubownie w 7 miesiecy > Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.11.14, 19:16 Przed chwilą w Wydarzeniach na Polsacie mówili o polisolokatach. Wygląda na to, że zaczyna się coś konkretnego dziać w tej sprawie. Nie wymieniono konkretnych firm, wypowiadał się UOKiK i Polska Izba Ubezpieczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfik2582 Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.11.14, 20:26 Jest coś na rzeczy poniewaz byłam w tamtym tygodniu złozyć reklamację na produkt dziesięciokrotka osoba która mi to zaproponowała zaczęła sie wypierać ,że to ona mi przedstawiła ofertę ,że mam nie wpisywać jej do reklamacji itp.Kobieta chyba mysli,że mam krótka pamięć i niewiem kto mi to proponował,wszędzie są jej podpisy w dodatku dała mi swoją wizytówke przyczepiona do oferty,a ona się wypiera i mówi,że to inna koleżanka była hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.11.14, 21:55 Chyba była głupia ta osoba myśląc że jest anonimowa imię i nazwisko "Opiekuna Klienta" jak najbardziej można a nawet trzeba pisać bo to jej wina nie powinna tak nalegać wciskając to g... nie mówiąc już o kłamstwach i bajkach ... wolfik2582 napisał(a): > Jest coś na rzeczy poniewaz byłam w tamtym tygodniu złozyć reklamację na produk > t dziesięciokrotka osoba która mi to zaproponowała zaczęła sie wypierać ,że to > ona mi przedstawiła ofertę ,że mam nie wpisywać jej do reklamacji itp.Kobieta c > hyba mysli,że mam krótka pamięć i niewiem kto mi to proponował,wszędzie są jej > podpisy w dodatku dała mi swoją wizytówke przyczepiona do oferty,a ona się wypi > era i mówi,że to inna koleżanka była hahaha. > Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.11.14, 22:02 finanse.wp.pl/kat,1033763,title,Posiadacze-polisolokat-beda-mogli-wycofac-pieniadze-Chce-tego-UOKiK,wid,17054197,wiadomosc.html?ticaid=113dcf agnieszsz napisała: > Przed chwilą w Wydarzeniach na Polsacie mówili o polisolokatach. Wygląda na to, > że zaczyna się coś konkretnego dziać w tej sprawie. Nie wymieniono konkretnych > firm, wypowiadał się UOKiK i Polska Izba Ubezpieczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
zerro007 Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.11.14, 00:33 My mieliśmy Pareto od 2009, przestaliśmy płacić w 2012 po uświadomieniu sobie że Pareto to nie jest to. o czym opowiadał "doradca". Ale jednocześnie wysłaliśmy do 3 zaangażowanych firm (Open Finance, Getin i TU Europa) "Oświadczenie o uchyleniu się od skutków prawnych oświadczenia woli złożonego pod wpływem błędu" Polecam swój blog bez adwokata dotyczący rozprawy przeciwko Open Finance Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.11.14, 01:23 Z jakim skutkiem? Zrobiłem to samo i nic to nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.d.r.i.u.u Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.11.14, 12:10 1pomorzanin a ty kase odzyskałeś juz czy dalej walczysz Odpowiedz Link Zgłoś
ag540 Re: wrobieni w GETIN BANKU 02.12.14, 22:10 kto z Warszawy walczy z Getinbankiem? Może byśmy ulotki pod bankiem porozdawali Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.d.r.i.u.u Re: wrobieni w GETIN BANKU 16.12.14, 10:38 witajcie szukam osoby która chce odzyskać pieniądze i korzysta z kancelarii LWB z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
wduczmal Re: wrobieni w GETIN BANKU 16.12.14, 16:19 Witam ja chcę odzyskać moją kasę i korzystam z kancelarii LWB z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 16.12.14, 18:37 Ja walczę z tym bydłem , pogonię wszystkie firmy czarneckiego z częstochowy Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.d.r.i.u.u Re: wrobieni w GETIN BANKU 16.12.14, 19:06 Mam zamiar dołączyć do LWB ale niejestem jakoś przekonany do ich czy nie szybciej bylo by dac sprawe do sądu proszę o wasze opinie Odpowiedz Link Zgłoś
wduczmal Re: wrobieni w GETIN BANKU 16.12.14, 19:13 Witam ,nie wiem co poradzić każdy decyduje sam.Ja zdecydowałam się na tą kancelarię bo sama nie dałabym rady wygrać z tymi złodziejami.Każdy musi podjąć decyzję sam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.d.r.i.u.u Re: wrobieni w GETIN BANKU 16.12.14, 19:26 Jaka to kancelaeia podasz i jakie koszta ponioslas i co za produkt napisz Odpowiedz Link Zgłoś
wduczmal Re: wrobieni w GETIN BANKU 16.12.14, 22:23 Kancelaria LWB z Warszawy.Produkt mam w Europa PARETO a koszty to poczytaj sobie na ich stronie bo to jest uzależnione od kwoty jaka chcesz odzyskać tzn.ile zainwestowałeś.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś