henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 18.11.14, 21:55 Zapraszam do polubienia >>www.facebook.com/pages/TUna-%C5%BBycie-Europa-Polisolokaty-Kra-dzie%C5%BC/1585681821659793 Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 25.01.15, 12:38 Słuchajcie poniżej wklejam link do strony notowań Akcji Open Finance, mało jest komentarzy negatywnych a sporo kupionych klikajcie w poniższy link i dodawajcie negatywne komentarze niech sobie uzmysłowią że klient nasz pan link: biznes.onet.pl/gielda/profile/akcje/open-finance-sa,101,2,9106,profile-wykresy.html Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 25.01.15, 18:37 A może celem Opena jest już teraz tylko upadłość po wyprowadzeniu odpowiedniej ilości środków wyciągniętych od ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.01.15, 12:44 Apel do wszystkich oszukanych na polisolokatach!!! Wzorem "frankowiczów" powinniśmy żądać pomocy od rządu. Przecież nie jest nas wcale mniej od nich, a zostaliśmy oszukani poprzez stosowanie przez banki i im podobnych niedozwolonych klauzul w umowach. Dlaczego jednym deklaruje się pomoc, a innym nie? Ponieważ nie wychodzimy na ulicę i problem nie jest wystarczająco medialny. Odpowiedz Link Zgłoś
rutella59 Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.01.15, 21:14 o tym również pomyślałam, dlaczego my nie wychodzimy z problemem razem i głośno na zewnątrz? Nas poprostu wszystkich okradziono w państwie prawa. Jak nie będziemy krzyczeć jednym głosem , nikt nie kiwnie palcem .W mur będziemy bić głową , każdy z osobna - jak do tej pory bez wiekszego efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
adam12345679 Re: wrobieni w GETIN BANKU 07.10.16, 15:51 Witam Serdecznie, Również zostałem oszukany przez Getin Bank. To jest straszne ile pieniędzy straciłem. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 02.12.14, 14:03 Rozprawa przeciwko naciągaczom , oszustom , złodziejom ( mafia finansowa ) w Częstochowie , POLISOLOKATY TO KRADZIEŻ NASZYCH OSZCZĘDNOŚCI !!!>>>>>>>>>>>16 GRUDNIA 2014 R W SĄDZIE REJONOWYM W CZĘSTOCHOWIE SALA 24 O GODZ 9.00 ODBĘDZIE SIĘ ROZPRAWA PRZECIWKO TU OPEN- LIFE ZA STOSOWANIE NIEDOZWOLONYCH ZAPISÓW ABUZYWNYCH CHĘTNYCH ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W TEJ ROZPRAWIE KONTAKT e.lisiewicz@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 02.12.14, 17:32 Co do tej rozprawy w Częstochowie. Prosimy o podanie treści wyroku. Ciekawe, czy stwierdzenie zapisów abuzywnych przez sąd powoduje unieważnienie umowy. Wydaje mi się, że nie, a sam zwrot opłaty likwidacyjnej, to ułamek dokonanych wpłat. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 17.12.14, 11:22 endriu, o ile wiem kancelaria, o której piszesz odzyska koszty likwidacyjne (chyba, że nie jestem na bieżąco), a koszty likwidacyjne to ułamek tego, co wpłaciłeś, bo może więcej niż dwie trzecie już pochłonęły te wszystkie machlojki na rachunku. A koszty likwidacyjne są obliczane z tych ochłapów, które zostały na tym rachunku. Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.d.r.i.u.u Re: wrobieni w GETIN BANKU 17.12.14, 12:19 Ok czyli jak zerwalem umowe a na rachunku bylo 34938zł a oni mi wypłacili 2590zł to zostalo okolo 32400 to ile moge odzyskac wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 17.12.14, 13:03 Odpowiadasz na: e.n.d.r.i.u.u napisał(a): > Ok > czyli jak zerwalem umowe a na rachunku bylo 34938zł a oni mi wypłacili 2590zł > to zostalo okolo 32400 to ile moge odzyskac wiesz Pytanie ile lat wplacales, i jaka byla wartosc indeksu, bo pewnie ten twoj produkt opeiral sie na indeksie, u mnie jest tak wartosc tego co wplacilem to okolo 30000, wartosc rachunku (czyli rzeczywista) 15000, z czego oplaty likwidacyjne zabraly mi 12000 z tych 15000, wniosek wplacasz ponad 30000 a po 3 latach wyjmujesz 3000 (i to przy dobrych wiatrach) wiekszosc kancelarii oferuje odzyskanie tych 15000 a wlasciwie 12000, a to przeciez jest prawie 1/3 pieniedzy, ktore zostaly wplacone... Odpowiedz Link Zgłoś
wduczmal Re: wrobieni w GETIN BANKU 17.12.14, 13:11 Nie wiem musisz wejsc na stronę tej kancelarii i poczytać albo napisać do nich e-maila z zapytaniem to Ci odpowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.d.r.i.u.u Re: wrobieni w GETIN BANKU 17.12.14, 14:41 Ja zerwałem po dwóch latach a tak na marginesie to rozmawiałem z kilkoma kancelariami i kaźda mówi coś innego jedna źe 100% składek druga mówi źe tylko wkłady ta jednorazowa 20250zł to przepadnie wie sam niewiem komu wierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 17.12.14, 15:35 Radzę poinformować się konkretnie u adwokata, ile bierze honorarium i jaką sumę sporu bierze pod uwagę. Rozmawiałem niedawno z jednym takim, który się ogłasza na tym forum. Rozmowa zazwyczaj rozpoczyna się od "kręcenia" dot. honorarium, ale przecież można konkretnie porozmawiać: suma sporu jest taka, jeżeli odzyska tą sumę, to ile bierze % honorarium, a jeżeli przegra, to jakie w tym przypadku honorarium. Adwokaci najczęściej na wstępie nie rozmawiają o konkretach, a potem nabijają klientów w butelkę, czyli najpierw Getin zrobił Cię w trąbę, a potem jeszcze adwokat. Wracając do rozmowy z adwokatem, na wstępie kręcił, że tego nie można określić, dopiero po rozprawie, aż w końcu po przytoczeniu przeze mnie konkretnych liczb, wyszło, że chce zarobić 20% sumy sporu i tak jest ze zdecydowaną większością adwokatów (kancelarii) tych, co tutaj "grasują" na tym forum. Nie ma zmiłuj się, dałeś się oszukać, to teraz dalej płać. Założyłem sprawę, ale narazie nie mogę polecić nikogo, ponieważ pozew jest w sądzie i nie wiem, jak się to skończy. Ale jednego jestem pewien; 20% honorarium, to paskudne ździerstwo, każdy jednak musi wiedzieć, co mu się opłaca. 10% jest uczciwe i takiego bym szukał. Jeszcze jedna sprawa tym razem do wszystkich forowiczów, wczoraj w sądzie w Częstochowie miała się odbyć sprawa przeciwko Open Life, czy ktoś coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.d.r.i.u.u Re: wrobieni w GETIN BANKU 17.12.14, 16:06 Prawda wyglada taka ze forum jest ogolnie o getin gangu i kaźdy jest oszukany ale to kto odzyska i ile zaleźy od umowy jaką zawarł i jaki produkt nabył a wtedy moźna mówić o konkretnych sposobach kancelarii do roszczeń jesli chodzi o kase dla kancelarii to mam taką która chce zebym wpłacił 5% wartości sporu jak wygram to odzyskam to a po wygranej 10% do kancelarii z wartosci wygranej co wywalcza chyba sie zgodze Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 18.12.14, 11:07 Endriu, piszesz, że na rachunku było 34938 zł. Czy masz na myśli kwotę, którą wpłaciłeś, t.zn. jednorazowa plus miesięczne, czy też to jest wartość rachunku, to znaczy tyle ile Getin pisze do Ciebie na zawiadomieniach, czyli ile zostało po tych wszystkich opłatach i innych machinacjach. W jakichkolwiek negocjacjach trzeba wyraźnie przedstawiać te dwie kwoty, ponieważ one mogą różnić się od siebie (w zależności od produktu) o kilkadziesiąt procent. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 18.12.14, 11:53 Przepraszam, napisałam o zawiadomieniach o wartości rachunku przysyłanych przez Getin, to nie Getin przysyła, lecz "ubezpieczyciel". Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.d.r.i.u.u Re: wrobieni w GETIN BANKU 18.12.14, 14:42 Wiec tak plan regularnego oszczedzania zabezpiecz przyszlosc jednorazowa skladka 20250zł potem wplacalem po 612zł przez dwa lata przerwalem to badziewo Uzbieralem w sumie 34938zł bank ni za zerwanie umowy wyplacil tylko 2770 z tego pobral jakąs kwote i na moje konto przelał 2590zł teraz chce odzyskac reszte myslac o +/- 32250zł a ile mi sie nalezy niewiem jak oni to se licza Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 18.12.14, 15:17 Napisz nazwe produktu, z tego co widze to masz cos podobnego do mnie czyli pareto, jesli tak to cofnij sie do mojego postu sprzed kilku dni. Nalezy sie Tobie wszystko bo to Twoje pieniadze, wlasnie te oplaty likwidacyjne sa nielegalne i pieniadze zabrane przez te oplaty pomaga odzyskac wiekszosc kancelarii. Kluczowa dla Ciebie jest wartosc rachunku na dzien zerwania umowy, jesli jest zblizona do tego co wplaciles to dosc latwo mozesz odzyskac calosc wplaconych pieniedzy. Zadzwon do nich na infolinie i zapytaj sie o to. Odpowiedz Link Zgłoś
zerro007 Re: wrobieni w GETIN BANKU 21.01.15, 09:27 Witaj 1pomorzanin Zapewne masz rację, że nie wypadłem z żoną w sądzie zbyt dobrze, ale od dobrego wypadania to jest małżeństwo Beckhamów, my byliśmy skuteczni. Wygraliśmy z Open Finanse po dwóch rozprawach zwrot całej wpłaconej kwoty (na Pareto) plus odsetki ustawowe od dnia złożenia Oświadczenia o uchyleniu się... Szczegóły walki wraz ze wszystkimi dokumentami na blogu: zerro007.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 21.01.15, 10:24 Nie za bardzo kojarzę do której mojej wypowiedzi się odnosisz, nie przypominam sobie żebym Ciebie w taki czy inny sposób krytykował, wręcz przeciwnie super, że Ci się udało wygrać i jeszcze lepiej, że dzielisz się swoim sukcesem tutaj, takie historie są potrzebne tym, którzy tracą nadzieję na odzyskanie pieniędzy! > Witaj 1pomorzanin > Zapewne masz rację, że nie wypadłem z żoną w sądzie zbyt dobrze, ale od dobreg > o wypadania to jest małżeństwo Beckhamów, my byliśmy skuteczni. > Wygraliśmy z Open Finanse po dwóch rozprawach zwrot całej wpłaconej kwoty (na P > areto) plus odsetki ustawowe od dnia złożenia Oświadczenia o uchyleniu się... > Szczegóły walki wraz ze wszystkimi dokumentami na blogu: > zerro007.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 18.12.14, 15:18 Jutro gonimy bydło>>>PROTEST >>> Poszkodowani przez spółki L.Czarneckiego >>> Piątek 2014.12.19. godz.15:00 wielki protest w Częstochowie Al.NMP 2 (pierwsza aleja ) pod Getin Bankiem ( część poszkodowanych przejdzie pod Open Finance ) POLISOLOKATY, KREDYTY !!! Będzie telewizja i gazeta .Jeżeli nam nie zwrócą pieniędzy to obstawimy wszystkie placówki Leszka Czarneckiego w Częstochowie !!! >>> I żadnych papierków z zaprzestaniem protestów nie podpisujemy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ag540 Re: wrobieni w GETIN BANKU 18.12.14, 21:47 Zróbmy tak tez w Warszawie. Zgłaszajcie się i zorganizujmy protest pod Gbankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 19.12.14, 14:15 endriu, bierz przykład z Henryka. Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.d.r.i.u.u Re: wrobieni w GETIN BANKU 19.12.14, 18:22 Ok chetnie bym to zrobił w rybniku ale sam to moge sobie tylko pochodzic i czas zmarnowac nic to ich nie ruszy ale w pare osób to co innego Odpowiedz Link Zgłoś
henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 19.12.14, 21:01 To są moje filmy Częstochowa , Katowice ,Warszawa, w Częstochowie i w Radomsku gonie to bydło o każdej porze dnia jak tylko czas pozwala >>>zawsze mam kamerę w razie interwencji policji nagrywam >>>>róbcie tak samo a bydło się wyniesie :) >>> www.youtube.com/user/henryk26101/videos Odpowiedz Link Zgłoś
robertg7 Re: wrobieni w GETIN BANKU 18.01.15, 14:02 czy można prosić o adres do tej kancelarii monrob2@vp.pl, Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
wiseacres Re: wrobieni w GETIN BANKU 18.01.15, 17:34 Tak wygracie jak my z GB. www.pozew-ambergold.pl/ www.ambergoldwierzyciele.pl/stowarzyszenie/regulamin Odpowiedz Link Zgłoś
zerro007 Re: wrobieni w GETIN BANKU 21.01.15, 09:12 Ja wygrałem z Open Finanse zwrot całej wpłaconej kwoty (na Pareto) plus odsetki ustawowe od dnia złożenia Oświadczenia o uchyleniu się... Szczegóły walki wraz ze wszystkimi dokumentami na blogu: zerro007.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
zg0 Re: wrobieni w GETIN BANKU 22.01.15, 14:50 Zerro007 mam prośbę, czy może Pan podać sygnaturę akt sprawy i czy TU Europa partycypuje w zwrocie pieniędzy. To bardzo ważne dla mnie, jestem w trakcie oczekiwania po złożeniu pozwu. Podaję maila: zglowicki@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zerro007 Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.01.15, 19:53 Sąd Okręgowy w Warszawie, Sygn. Akt: XXIV C 828/13, w poniedziałek będę wiedział czy wyrok jest prawomocny. Nie pozywałem Europy wychodząc z założenia że zgodnie z KC szkodę ma naprawić ten, kto ją wyrządził. Odpowiedz Link Zgłoś
zerro007 Re: wrobieni w GETIN BANKU 21.01.15, 09:18 Ja zostałem kiedyś oszukany przez panią radcę prawną, dlatego walczyłem w sądzie sam. Wygrałem z Open Finanse po dwóch rozprawach zwrot całej wpłaconej kwoty (na Pareto) plus odsetki ustawowe od dnia złożenia Oświadczenia o uchyleniu się... Szczegóły walki wraz ze wszystkimi dokumentami na blogu: zerro007.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
m.pawlak2 Re: wrobieni w GETIN BANKU 23.01.15, 15:39 Witam. Ja też jestem w gronie tych szczęśliwców, bo wygrałem z Bankiem już dawno temu. Śledzę z zainteresowaniem Pańskie poczynania ale na tym blogu nie ma żadnego orzeczenia sądowego, które potwierdzałyby Pańskie słowa o wygranej. Także proszę o zamieszczenia takiego orzeczenia albo wskazanie odnośnika. Odpowiedz Link Zgłoś
m.pawlak2 Re: wrobieni w GETIN BANKU 23.01.15, 15:40 Tak na wszelką okoliczność zostawię swój adres jeżeli będzie Pan tak uprzejmy je przesłać: m.pawlak2@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.01.15, 19:46 Akcje Open Finance spadły przez roku już ponad 82 % i spadają dalej : stooq.pl/q/?s=opf&c=1y&t=l&a=lg&b=0 Odpowiedz Link Zgłoś
zerro007 Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.01.15, 19:48 Przepraszam, nieścisłość z mojej strony, wygrałem proces, nie sprawę, w poniedziałek powinienem wiedzieć, czy OF złożył apelację i będę wiedział, czy wyrok jest prawomocny, orzeczenie na pewno zamieszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
zerro007 Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.01.15, 19:46 Przepraszam, nieścisłość z mojej strony, wygrałem proces, nie sprawę, w poniedziałek powinienem wiedzieć, czy OF złożył apelację i będę wiedział, czy wyrok jest prawomocny, orzeczenie na pewno zamieszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
monastery Re: wrobieni w GETIN BANKU/orzeczen Open Finanse 28.01.15, 20:38 Będę wdzięczny za to orzeczenie Zorro radek_b2@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zerro007 Re: wrobieni w GETIN BANKU/orzeczen Open Finanse 12.02.15, 08:11 Pełnomocnik pozwanej (OF) złożył prośbę o pisemne uzasadnienie wyroku. Do dnia dzisiejszego Pani Sędzia nie uporała się z nim, ale też jest to kawał roboty. Co gorsza dopóki nie napisze tego uzasadnienia nie mam dostępu do akt, w tym do sentencji wyroku, gdyż są one właśnie u Pani Sędzi. Nie wiem też czy prośba o Uzasadnienie wynikała z chęci złożenia przez OF apelacji czy tylko w celach poznawczych, tak więc nie mam najmniejszego pojęcia kiedy wyrok się uprawomocni lub czy dojdzie do apelacji. Co tydzień dzwonię do sądu, na razie sytuacja bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
2konin Re: wrobieni w GETIN BANKU/orzeczen Open Finanse 19.07.15, 16:45 do zerro007 - trzymam kciuki i głęboko wierzę, że Państwo wygracie z tymi oszustami, śledzę Pan blog, proszę nie obawiać się, że ktoś może zarzucić Panu ujawnianie jakiś danych objętych tajemnicą, nie podaje Pan żadnych nazwisk, a wyroki są jeszcze jawne!!!!! Informacja pochodzi od prawnika. POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU/orzeczen Open Finanse 21.07.15, 12:19 Wyobraźcie sobie, że TU Europa znana przede wszystkim z bandyckiego PARETO, na którym złupiła największą ilość klientów, ale również z innych "produktów" TU Europa o tym pierwszym i najważniejszym jednocześnie o którym się najwięcej mówi w internecie i poza nim (pareto), zapomina na swojej stronie gdzie zamieszcza nazwy swoich produktów, których już nie emituje: tueuropa.pl/archiwum-produktow.htm Ta firma tym samym nie przyznaje się do tego co zrobiła za pośrednictwem swoich popleczników takich Open Finance, a nazwy produktów zmienia jak skarpety, dlaczego? bo za każdym bardzo szybko podąża smród widoczny w internecie i mediach. Bądźcie czujni nie patrzcie na nazwy produktów tylko na nazwy firm. UWAGA NA TOWARZYSTWO UBEZPIECZEŃ EUROPA - TU EUROPA ! Odpowiedz Link Zgłoś
m.pawlak2 Re: wrobieni w GETIN BANKU 28.01.15, 23:34 Witam, nie bardzo rozumiem. Nie bardzo rozumiem kwestie wygrania sprawy i procesu? Jeżeli nie jest to tożsame to proszę o wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
beata1519 Re: wrobieni w GETIN BANKU 29.01.15, 21:12 Szukam poszkodowanych ze Szczecina w celu "połączenia sił". Myślałam o wspólnym zgłoszeniu sprawy np w prokuraturze. Może to nic nie da, ale chodzi też o zasady. Bank czuje się bezkarny. Być może zapłaci kary UOKiK , które trafią do budżetu, odbije sobie na kolejnych naiwniakach i "śmieje się prosto w twarz". Układ zamknięty. Odpowiedz Link Zgłoś
zerro007 Re: wrobieni w GETIN BANKU 12.02.15, 08:15 No cóż, nie jestem prawnikiem, może się nieprecyzyjnie wyraziłem. To tak jak z wojną, wygrana bitwy nie oznacza wygrania wojny. Na razie wygrałem proces w pierwszej instancji. O wygranej sprawie będę mógł mówić po uprawomocnieniu się wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 17.12.14, 12:56 Nie potrafisz nawet przeczytac ze zrozumieniem to jak chcesz cokolwiek odzyskiwac... dspilnyk 17.12.14, 12:25 Skasujcie Odpowiedz Witam Serdecznie Jest Pan w stanie odzyskać nawet 600 zł. Proszę o pilny kontakt - 691 175 548 . Odpowiedz Link Zgłoś
jasio_kowalczykover TW Ernest 23.12.14, 16:12 Kto zakłada konto u dawnego esbeckiego kapusia? Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.d.r.i.u.u Re: TW Ernest 23.12.14, 17:06 Zdrowych wesołych i spokojnych świąt spędzonych spólnie w gronie bliskich, smacznch wigilijnych potraw i duźo prezentów pod choinkę tego chciałem Źyczyć Wam forumowicze a temu złodziejowi czarneckiemu to zeby mu sie dom spalił i karpia ta pienkowska przypaliła i h...a pod choinke zeby dostał i zeby sądy go scigaly az do śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 31.01.15, 19:36 Spadają zyski Open Finance: m.wyborcza.biz/biznes/1,106501,17104868,Koniec_zniw_dla_doradcow_finansowych.html Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 02.02.15, 20:00 Otrzymałam powiadomienie o wpisie postu przez antygetinnoble przed godziną i wpis został usunięty. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 04.02.15, 19:33 agnieszsz napisała: > Otrzymałam powiadomienie o wpisie postu przez antygetinnoble przed godziną i wp > is został usunięty. Witam to był link do artykułu trochę z innej beczki ale dotyczącej banków (sprawy z frankowiczami) wkleję ciekawy fragment z tego artykułu, mogę przesłać link do tego artykułu mój mail: nol@opoczta.pl cytat: Oto ten komentarz: "Cytuję: „Pracuję w agencji PR, która ma podpisaną umowę z jednym z banków. Ostatnio nasz bank zażyczył sobie, żeby w ramach bieżącej obsługi zamieszczać fałszywe opinie na różnych forach w internecie, sugerujące, że: -„frankowicze” wyciągają łapę po publiczne pieniądze; -„frankowicze” są zamożnymi cwaniakami i kombinatorami, których zgubiła chciwość; -ogólne szczucie kredytobiorców złotówkowych na frankowych (że niby frankowi wcześniej szydzili ze złotówkowych, więc teraz jest na odwrót);" Odpowiedz Link Zgłoś
newrambo Re: wrobieni w GETIN BANKU 04.02.15, 12:55 parę ludzi oskubali - o to chodzi, nie każdy się sprzeciwi Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 06.02.15, 15:07 Akcja protestacyjna trwa, akcje spółki lecą w dół - protest ze stycznia 2015 : www.youtube.com/watch?v=d5CdgB8vf7E Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 15.02.15, 10:57 Znalazłem czuły punkt Getin Banku są nimi akcje, są czułym punktem getina, w onecie giełda pod wykresami getinu trwa walka z niewygodnymi komentarzami, - część należy ewidentnie do nich, ich akcje straciły już przez rok -44%. "tak sobie myślę że to być może jest dobry pomysł na odzyskanie kasy - informowanie inwestorów getina na tym forum dodając linki z protestami przeciwko getin, po kilku - kilkunastu takich wpisach podać do siebie E-maila, na pewno zechcieli by się dogadać, lepszego wyjścia nie mają. przeczytajcie komentarze szczególnie użytkownika o nazwie Jan a szczególnie "ich" wpisy odpowiadające, to ich wręcz irytuję - uważam że spróbować warto link: biznes.onet.pl/forum/gnb,2,584291,0,czytaj-najnowsze.html Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 15.02.15, 11:41 Zgadzam się, trzeba powstrzymać marsz Leszka Czarneckiego i jego firm:Getin Noble Bank,Idea Bank, Open Life, Open Finance,TU Europa,Idea Leasing,Getin Leasing,Home Broker,Tax Care,LC Corp,getBack,Noble Securities,Noble Funds po nasze pieniądze. Wg. wikipedii Leszek Czarnecki rozpoczął współpracę z SB już w Liceum jako TW Ernest, nie trzeba chyba nikomu tłumaczyć czyi kapitał reprezentują firmy Czarneckiego... To tłumaczy bezwzględność i bezkarność tych firm. Nasze głosy pokrzywdzonych dzięki temu że są nas miliony są jedyną i najskuteczniejszą metodą walki z wyzyskiwaczami ! Polecam również pisanie do i komentowanie zachodnich, całkiem dobrych firm, w sprzedaży usług których pośredniczy np. Open Finance i Open Life, takie jak np. leggmason, te firmy nie zdają sobie jeszcze sprawy, że korzystanie z pośrednika z grupy firm Czarneckiego do strzał swojej firmie w stopę... Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 15.02.15, 16:49 I tak właśnie róbmy piszmy gdzie tylko się da. ps. zmienił mi się adres mail na: pol33@vp.pl podaje tak na wszelki wypadek gdyby ktoś chciał m. in. porozmawiać z prawnikiem w sprawie odzyskania środków z tych polisolokat bo mogę postarać się załatwić taką rozmowę - już dwie osoby skorzystały. 1pomorzanin napisał(a): > Zgadzam się, trzeba powstrzymać marsz Leszka Czarneckiego i jego firm:Ge > tin Noble Bank,Idea Bank, Open Life, Open Finance,TU Europa,Idea Leasing,Getin > Leasing,Home Broker,Tax Care,LC Corp,getBack,Noble Securities,Noble Funds po > nasze pieniądze. Wg. wikipedii Leszek Czarnecki rozpoczął współpracę z SB > już w Liceum jako TW Ernest, nie trzeba chyba nikomu tłumaczyć czyi kapitał rep > rezentują firmy Czarneckiego... To tłumaczy bezwzględność i bezkarność tych fir > m. Nasze głosy pokrzywdzonych dzięki temu że są nas miliony są jedyną i najskut > eczniejszą metodą walki z wyzyskiwaczami ! Polecam również pisanie do i komento > wanie zachodnich, całkiem dobrych firm, w sprzedaży usług których pośredniczy n > p. Open Finance i Open Life, takie jak np. leggmason, te firmy nie zdają sobie > jeszcze sprawy, że korzystanie z pośrednika z grupy firm Czarneckiego do strzał > swojej firmie w stopę... Odpowiedz Link Zgłoś
4iwo Re: wrobieni w GETIN BANKU 23.02.15, 21:08 witam wszystkich, niedawno "odkryłam" swoją porażkę, będę poszukiwać pokrzywdzonych osób z pomorskiego, czy może ktoś ma namiary na kacelarie, która współpracowała z pokrzywdzonymi przez getin bank z tego wojew. prośba do ramzesa1960 - wychwyciłam w jednej z |Pańskiej wypowiedzi, że wspominał Pan coś o kancelarii w Gdańsku. dopiero rozeznaje temat i jak wszyscy jestem na tyle zdeterminowana że zamierzam wziać się do roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
madzia78-ltd Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.02.15, 05:53 witam wszystkich mam jedno pytanie czy ktos a z internautow wie do kogo mam sie zwrocic bo od ponad pol roku mam konto nazwe banku pomine celowo i zarabiam platnymi ankietami reklamami na tego emaila i jak dotad nie wplynal ani grosik prosze o rade albo skierowac mnie do wlasciwej osoby kazdemu kto mi pomoze gwarantuje super m3 dziekuje bo biedny byc nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
henryk2610 Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.02.15, 10:54 Protestujcie w całej Polsce , polisolokaty to oszustwo , trzeba złożyć doniesienie na policję i do prokuratury !!! musimy obalić ten śmierdzący system finansowy który nas okradł !!! www.youtube.com/watch?v=sKCYuMvFa4A Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.02.15, 14:50 Popieram nie tak dawno w komentarzach onet giełda pod notowaniami GNB użytkownik o nazwie PRAWDA dał doskonały pomysł któregoś dnia to by było coś, wkleję jego wpis: Prawda: Proponuje zrobić akcje informacyjną jak oszukują klientów. Można by ją przeprowadzić na auto przyczepkach z odpowiednim bilbordem i nagłośnieniem dwa lub trzy takie samochody które by się poruszały po mieście w godzinach szczytowych . Myślę że by to była wspaniała reklama dla naszego wspaniałego kochanego BANKU który tak dobrze traktuje klientów i nie oszukuje. Można by się potem przemieszczać po innych miastach i do tego zaprosić prasę i telewizję. Jeśli ktoś jest chętny to dajcie znać. henryk2610 napisał: > Protestujcie w całej Polsce , polisolokaty to oszustwo , trzeba złożyć doniesienie na policję i do prokuratury !!! musimy obalić ten śmierdzący system finansowy który nas okradł !!! www.youtube.com/watch?v=sKCYuMvFa4A Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.02.15, 20:34 Widzę że administrator niepotrzebnie usuwa niektóre wpisy. Tak z ciekawości zobaczyłem jak tak naprawdę sobie radzą te pseudo "inwestycje" i tak np Pareto II New Frontier V UFK (2100.N) od początku istnienia czyli od 2010 r. stracił na wartości -67%. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.03.15, 22:43 protest z marca www.youtube.com/watch?v=a2QzTbKkk8Q Odpowiedz Link Zgłoś
moniawww Re: wrobieni w GETIN BANKU 06.03.15, 10:14 Powiem Ci, że niezła lipa jeżeli to co piszesz jest prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 13.03.15, 18:24 Wchodźcie i skomentujcie tego który was okradł: www.forbes.pl/leszek-czarnecki-sylwetka-jednego-z-najbogatszych-polakow,wideo,190623,1,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
rafalc1234 Re: wrobieni w GETIN BANKU 08.04.15, 22:24 Witam, poszukuję osób z okolic Krakowa oszukanych przez OPEN FINANCE i TU EUROPA na tzw. polisolokatę. Chcemy zorganizować pikietę. Proszę o kontakt osoby zainteresowane grooverek@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ramzes1960 Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.05.15, 10:37 www.strefabiznesu.gazetawroclawska.pl/artykul/pozew-zbiorowy-przeciw-getin-bankowi-wygrali-bank-ma-im-wyplacic-ponad-5-mln-zl Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia11 Re: wrobieni w GETIN BANKU 11.05.15, 19:06 Zostałam wrobiona w LUCRO w Getin Banku w Poznaniu. Pracownik banku mnie oszukał. Mówił coś zupełnie innego niż zapis w pismach, które otrzymałam. To totalni kłamcy i oszuści. Szukam podobnie oszukanych z Poznania. ginusia@onet.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 16.06.15, 18:56 Chyba jest już wyjście z tej sytuacji wrobionych w polisilokaty Rząd przyjął projekt ustawy chroniącej nabywców tzw. polisolokat konsument będzie miał możliwość odstąpienia od umowy do roku po jej zawarciu. Ograniczona ma być wysokość opłat w przypadku likwidacji polisy inwestycyjnej przed ustalonym terminem do 4 proc. wpłaconych składek lub do 4 proc. wartości jednostek w przypadku ubezpieczeń z ubezpieczeniowymi funduszami kapitałowymi. tak więc dowiadujcie się i śledźcie, link do artykułu: biznes.onet.pl/wiadomosci/finanse/rzad-przyjal-projekt-ustawy-chroniacej-nabywcow-tzw-polisolokat/5ykjzm Odpowiedz Link Zgłoś
globtroter7676 Re: wrobieni w GETIN BANKU 02.07.15, 15:38 A co z osobami które założyły Poliso lokaty np. w 20012 roku ? czy będzie możliwość odstąpienia bez ponoszenia większych kosztów niż 4% ? Odpowiedz Link Zgłoś
rutella59 Re: wrobieni w GETIN BANKU 03.07.15, 14:24 Ja o moim oszustwie napisalam już wszędzie, poza prokuraturą. Tylko Pani Rzecznik PO sumiennie się do tego procederu odniosła. Ale co z tego jak bank na mnie zrzuca całą winę nie biorąc pod uwagę swojej manipulcji.nikt z nas nie podpisał by umowy wiedząc, że ma wpłacać 15 lat i zostać z gołą ..panią. Żal odbiera mi zdrowie a bank odebrał mi ponad 10000zł. nikt nie myśli o tych co juz wpadli w pułapkę. Pozostaje tylko krzyczeć. |E.W Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.07.15, 09:33 Walczę o swoje pieniądze zagrabione przez Getin,Dopiero zaczęłam wysyłanie pism,w tym zgłoszenie do Prokuratury i na Policję.Przebywam za granicą obecnie i nie jestem w stanie wrócić do Polski.Okazało się,że przyszło do mnie na polski adres pismo sądowe a ja jeszcze nie podawałam banku do sądu.Nie znam się na tym za bardzo ale czy po wysłaniu pisma do Prokuratutry z podejrzeniem o popełnieniu przestępstwa dostaje się pismo z sądu?Przecież to nie ma sensu.Zaczynam się obawiać bo ani getin ani Towarzystwo Ubezpieczeniowe nie mają powodu,żeby się ze mną sądzić.tym bardziej że oddali mi już kilka procent! z moich oszczędności.Nie wiem co o tym myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.07.15, 22:21 Witam proszę Panią o kontakt może Pani pomogę: pol33@vp.pl rutella59 napisał(a): > Ja o moim oszustwie napisalam już wszędzie, poza prokuraturą. Tylko Pani Rzeczn > ik PO sumiennie się do tego procederu odniosła. Ale co z tego jak bank na mnie > zrzuca całą winę nie biorąc pod uwagę swojej manipulcji.nikt z nas nie podpisał > by umowy wiedząc, że ma wpłacać 15 lat i zostać z gołą ..panią. Żal odbiera mi > zdrowie a bank odebrał mi ponad 10000zł. nikt nie myśli o tych co juz wpadli w > pułapkę. Pozostaje tylko krzyczeć. |E.W Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 07.07.15, 22:09 pl-pl.facebook.com/pages/Getin-Bank-nie-polecam/622711121145499 pl-pl.facebook.com/bojkotujegetinbank pl-pl.facebook.com/pages/Stop-oszustwom-Getin-Bank/352816061496381 pl-pl.facebook.com/OszukaniPrzezGetinBank Odpowiedz Link Zgłoś
32waldemar [...] 21.07.15, 10:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 21.07.15, 14:07 Po co kancelaria ja mogę pomóc i to nie za takie koszty. Wal czy łam wygrałam bez kancelarii i mam pojęcie co trzeba robić w razie w podaje e mail ilos87@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 21.07.15, 14:36 I ja będę aniołem pomogę. Jestem prawnikiem oszukanym jak Pani. Śmieszne ale prawda. Odzyskałam pieniądze. .i każdemu z Was pomogę. I uwierzcie wcale nie jest to takie trudne tylko za wziętosc i mocne nerwy. Ja dałam rade i pieniądze odzyskałam. Wiec wam też pomogę żeby zniszczyć ten bank. Mój e mail ilos87@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maniekk44 Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.08.15, 21:08 zdaje się, że coś się ruszyło? mają być pozwy zbiorowe? Odpowiedz Link Zgłoś
ilona871 Re: wrobieni w GETIN BANKU 05.08.15, 22:23 I co panu po pozwie straci Pan dodatkowe pieniądze. A z pozwem dwa lata. Szczerze mówiąc sam sobie Pan poradzi. Proszę o kontakt ilos87@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.08.15, 12:10 Zastanawiam się czy mogę mieć problemy jeśli napiszę na ulotce''Sprawdź czy zostałeś oszukany przez Getin Bank'' Nie nazywam ich tu bezposrednio oszustami,chociaż tak myślę.Na ulotce mam więcej różnych cytatów innych osób,również publicznych,które nazywają rzeczy po imieniu.Sama nie wiem co mogę a czego nie.Nie wiem też co zrobić jeśli ochrona mi powie,że stoję na terenie prywatnym. Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty ULOTKI 26.08.15, 13:22 Taka jestem niecierpliwa,że sama sobie odpiszę:-D Rezygnuję ze zdania''sprawdź czy zostałeś oszukany...''Po co mam się denerwować i zastanawiać czy nie naruszam dóbr osobistych hien.Wręczając ulotkę mogę powiedzieć to samo.Nie mogę się doczekać aż zepsuję im humor.Podrzucę ulotki gdzie się da.Nawet w innych miastach.Będę dla nich bardzo niewygodnym,byłym klientem. daisybeauty napisała: > Zastanawiam się czy mogę mieć problemy jeśli napiszę na ulotce''Sprawdź czy zos > tałeś oszukany przez Getin Bank'' > Nie nazywam ich tu bezposrednio oszustami,chociaż tak myślę.Na ulotce mam więce > j różnych cytatów innych osób,również publicznych,które nazywają rzeczy po imie > niu.Sama nie wiem co mogę a czego nie.Nie wiem też co zrobić jeśli ochrona mi p > owie,że stoję na terenie prywatnym. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: ULOTKI 26.08.15, 20:09 Tak może Pani tak pisać, szczególnie gdy tak się Pani czuje (oszukana) na tym to w sumie polega by przestrzec wszystkich a zarazem zmienić ich wizerunek na prawdziwy, jeśli napisze pani "łaskawie" to oleją to pozdrawiam pol33@vp.pl daisybeauty napisała: > Taka jestem niecierpliwa,że sama sobie odpiszę:-D > Rezygnuję ze zdania''sprawdź czy zostałeś oszukany...''Po co mam się denerwować > i zastanawiać czy nie naruszam dóbr osobistych hien.Wręczając ulotkę mogę powi > edzieć to samo.Nie mogę się doczekać aż zepsuję im humor.Podrzucę ulotki gdzie > się da.Nawet w innych miastach.Będę dla nich bardzo niewygodnym,byłym klientem. > > daisybeauty napisała: > > > Zastanawiam się czy mogę mieć problemy jeśli napiszę na ulotce''Sprawdź c > zy zos > > tałeś oszukany przez Getin Bank'' > > Nie nazywam ich tu bezposrednio oszustami,chociaż tak myślę.Na ulotce mam > więce > > j różnych cytatów innych osób,również publicznych,które nazywają rzeczy p > o imie > > niu.Sama nie wiem co mogę a czego nie.Nie wiem też co zrobić jeśli ochron > a mi p > > owie,że stoję na terenie prywatnym. Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: ULOTKI 27.08.15, 11:07 Niby tak.Nie znam się jednak na prawie i nie wiem jaka jest granica między naruszeniem dóbr osobistych,dobrego imienia a wolnością słowa,którą również gwarantuje konstytucja.Byłoby łatwiej gdyby istniał jakiś wyrok,który by się uprawomocnił. Aż tak łaskawej ulotki nie mam.Jest bardzo obszerna(A4 na 2 strony)Chciałam zamieścić jak najwięcej faktów i różnych niewygodnych dla gangu informacji.Szczególnie z myślą o ludziach,którzy nie korzystają z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: ULOTKI 27.08.15, 11:38 Napiszę Pani do mnie pol33@vp.pl, po co się męczyć z pisaniem ulotek skoro można je mieć za darmo ? przecież nie jest Pani pierwszą która będzie rozdawać ulotki, pisały do mnie osoby które w ten właśnie sposób odzyskały pieniądze i to nawet z odsetkami mimo że się o nie nie ubiegały, znam osobę która prześlę Pani plik a także, podpowie jeśli chodzi o prawną stronę zagadnienia pozdrawiam daisybeauty napisała: > Niby tak.Nie znam się jednak na prawie i nie wiem jaka jest granica między naru > szeniem dóbr osobistych,dobrego imienia a wolnością słowa,którą również gwaran > tuje konstytucja.Byłoby łatwiej gdyby istniał jakiś wyrok,który by się uprawom > ocnił. > Aż tak łaskawej ulotki nie mam.Jest bardzo obszerna(A4 na 2 strony)Chciałam zam > ieścić jak najwięcej faktów i różnych niewygodnych dla gangu informacji.Szczegó > lnie z myślą o ludziach,którzy nie korzystają z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty HiEny I ZłodziEje! 27.08.15, 09:46 Prozozycja zwrotu 50% składek ....''Jezeli P ani akceptuje powyższe rozwiazanie uprzejmie prosze o informacje zwrotna w terminie do 14 dni od otrzymania pisma - w celu przygotowania stosownego porozumienia..... Jezeli Pani nie akceptuje powyższej propozycji Bank nie oczekuje informacji zwrotnej.....'' Jeszcze nie wiesz getingangu z kim zadarłeś.Już ja ci zrobie reklamę . .. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: HiEny I ZłodziEje! 27.08.15, 11:20 Jeśli ktoś ma śmiałość i chce odzyskać 100% swoich wypocin a nawet wraz z odsetkami, niech da im w kość, ulotki tak, ale najlepiej znaleźć parę osób zrobić TRANSPARENTY i ulotki i pikietować pod bankiem, (nagłośnienie tylko polepszy i zdecydowanie przyśpieszy rzecz w zasadzie już pierwszego dnia moglibyście liczyć na zwrot z takimi odsetkami jakimi chcecie mogę to udowodnić ! jeśli chcecie powiedzcie). Jeśli chodzi o organizację chodzi mi o nagłośnienie bo tu może być potrzebna zgoda urzędu miasta ale nie jestem pewny, znam osobę która coś takiego robiła z nagłośnieniem możecie zobaczyć na YT www.youtube.com/watch?v=GdW0lPCVty4 Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek1254 Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.08.15, 12:16 Słuchajcie. Nie do wiary. Po prawie trzech latach, po straconych nadziejach i dziesiątkach złożonych reklamacji (w sumie to już się jakoś pogodziłem z utratą tych kilkunastu tys zł) - kilka dni temu zadzwonił do mnie Getin Bank. W sprawie dawnej polisolokaty/planu regularnego oszczędzania z haniebną opłatą likwidacyjną w wysokości prawie 100% wpłaconego kapitału. Pani nawiązała do mojej dawnej reklamacji sprzed prawie 3 lat. Powiedziała, że "no... Pana reklamacja jest bezzasadna, ale w ramach chęci lepszej współpracy i lepszego wizerunku proponujemy Panu 50% zwrot opłaty likwidacyjnej, którą od Pana pobraliśmy - czy wyraża Pan na to zgodę?". Szok, niedowierzanie. Nie podjąłem żadnej decyzji, w sumie to bałem się wykrztusić przed nimi jakiegokolwiek słowa, bo jeszcze wykorzystają coś przeciwko mnie. O co im chodzi? Jak wiele osób obdzwonili? Po co to robią? Czy na prawdę chcą poprawić wizerunek? A może po ostatnich zmianach w prawie i karach od UOKiK czują przez skórę, że ludzie byliby w stanie wygrać z nimi *KAŻDY* proces w sądzie i odzyskać 100% tych pieniędzy razem z odsetkami? I stąd te propozycje ugód? Prośba do Was o subiektywna opinię - co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.08.15, 12:50 Dostałam tą samą ofertę w zeszłym tygodniu.50% składek.Nie zgodziłam się.Wolę rozdawanie ulotek i psucie im opini od ochłapów,którymi chcą mnie udobruchać.To są wyłącznie moje pieniądze!Zaproponowali mi to porozumienie bo musieli się dowiedzieć,że Prokuratura przekazała moją sprawę do Sądu.Widocznie zatrzęśli portkami. Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: wrobieni w GETIN BANKU 27.08.15, 15:29 Nawet nie zdążyłam odpisać getinowi na ich oferte z przed kilku dni a oni znów wysłali mi następną!!! ta jest chyba taka sama ,nie wiem bo zawikłana nieco jak dla mnie.Ale też 50% zwrotu. ..50 procent zainwestowanej kwoty.Kwota do zwrotu z tytułu podpisania porozumienia =50 procent łącznie zainwestowanej kwoty -ewentualnie wypłacone przez TU kwoty po rezygnacji z tytułu wykupu '' :-) Co to w ogóle za oferta? ,,Ewentualnie''?? Nie możnaby podać zwyczajnie kwoty do zwrotu? Muszą proponować 50 %.Z czego będą żyć?Ale ja twardo stoję przy swoim.Wolę 0 zł i nagłaśnianie. Prokuratura przekazała sprawę do sądu i chyba stąd takie oferty niecierpiące zwłoki.Nie wiem jak długo będę czekać na rozprawę i czy ją wygram sama bez prawnika. Trochę mnie to przeraża ale jak przegram to dalej będę rozdawać ulotki z podniesioną głową.Niech całe miasto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 27.08.15, 16:16 Nagłaśniajcie jeszcze więcej aż oddadzą 100%, Po prostu na początku myśleli że oszukani będą siedzieć cicho, jak okazało się że jednak nie, myśleli znowu że rok dwa może trzy i sprawa ucichnie i oszukani zapomną i dadzą spokój całej sprawie i przede wszystkim przestaną pisać w internecie że są oszustami i złodziejami nr 1, przestaną akcji ulotkowych itp. jednak zapewne zdali sprawę że i ta opcja nie działa, a bank ma już na tyle złą opinię że tracą klientów i zyski a to jest dla nich najgorsze, postanowili się dogadać i zamknąć usta oszukanym by zła opinia banku się skończyła a przy okazji na tym ponownie zarobić i oszukać ich ponownie bo co to jest 50 % podczas gdy to oni są winni niech by zaproponowali 90% to już można było by się nad tym zastanowić, a i takie propozycje z ich strony były jak ludzie zaczęli z nimi walki jak ludzie szli w zaparte oddawali 100% a nawet i odsetki, więc piszcie jeszcze więcej niech w internecie huczy że to oszuści i złodzieje, drukujcie o tym ulotki i zostawiajcie je w miejscach publicznych, niech każdy wie kim naprawdę są daisybeauty napisała: > Nawet nie zdążyłam odpisać getinowi na ich oferte z przed kilku dni a oni znów > wysłali mi następną!!! ta jest chyba taka sama ,nie wiem bo zawikłana nieco ja > k dla mnie.Ale też 50% zwrotu. > > > ..50 procent zainwestowanej kwoty.Kwota do zwrotu z tytułu podpisania porozumie > nia =50 procent łącznie zainwestowanej kwoty -ewentualnie wypłacone przez TU kw > oty po rezygnacji z tytułu wykupu '' :-) > > Co to w ogóle za oferta? ,,Ewentualnie''?? > Nie możnaby podać zwyczajnie kwoty do zwrotu? > Muszą proponować 50 %.Z czego będą żyć?Ale ja twardo stoję przy swoim.Wolę 0 zł > i nagłaśnianie. ............................ Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: wrobieni w GETIN BANKU 28.08.15, 10:20 Samym oferowaniem 50% czy 100% czy jakiejkolwiek kwoty przyznają się do oszustwa,inaczej o żadnych pieniądzach nie byłoby mowy.A tłumacżą mi się tu w listach, ze powodem zwrotu jest to ze zarowno ggang i tuopenlife są placówkami ZAUFANIA publicznego i zależy im na kliencie. Nie wszyscy jednak mają odwagę stać przed bankiem a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 28.08.15, 10:40 Przecież można znaleźć jedną lub parę osób oszukanych i rozdawać razem będzie raźniej i jeszcze bardziej skutecznie - ale na prawdę, polecam, tani i najszybszy sposób na odzyskanie pieniędzy, szczególnie teraz skoro piszą że zależy im na nowych klientach. daisybeauty napisała: > Samym oferowaniem 50% czy 100% czy jakiejkolwiek kwoty przyznają się do oszustw > a,inaczej o żadnych pieniądzach nie byłoby mowy.A tłumacżą mi się tu w listach, > ze powodem zwrotu jest to ze zarowno ggang i tuopenlife są placówkami ZAUFANIA > publicznego i zależy im na kliencie. > > Nie wszyscy jednak mają odwagę stać przed bankiem a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: wrobieni w GETIN BANKU 28.08.15, 12:24 Wiem ,że raźniej.Nie znalazłam jednak nikogo z mojego miasta.Nawet dawałam ogłoszenia :-)ale nikt się nie znalazł.Dam radę bo jestem nieźle sprowokowana,szczególnie tymi bezczelnymi listami typu''skopiuj''-''wklej''.Powtarzaniem w każdym pismie tego samego w kółko.Jakby mieli mało do powiedzenia. Wiem ,że z ''mojego''banku odzyskiwali pieniądze bez sądu,pisząc same pisma.Nie słyszałam też aby ktoś pod bankiem u mnie rozdawał ulotki.Będzie to dla nich zaskoczeniem i nowością.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 28.08.15, 21:23 TRZYMAM KCIUKI daisybeauty napisała: > Wiem ,że raźniej.Nie znalazłam jednak nikogo z mojego miasta.Nawet dawałam ogło > szenia :-)ale nikt się nie znalazł.Dam radę bo jestem nieźle sprowokowana,szcze > gólnie tymi bezczelnymi listami typu''skopiuj''-''wklej''.Powtarzaniem w każdym > pismie tego samego w kółko.Jakby mieli mało do powiedzenia. > Wiem ,że z ''mojego''banku odzyskiwali pieniądze bez sądu,pisząc same pisma.Nie > słyszałam też aby ktoś pod bankiem u mnie rozdawał ulotki.Będzie to dla nich > zaskoczeniem i nowością.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek1254 Re: wrobieni w GETIN BANKU 28.08.15, 10:47 czy ktoś z Was moglby zacytować te pisma, które wysyła Getin z propozycją ugód? Bardzo gorąca prośba. Chciałbym to publicznie przeanalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek1254 Re: wrobieni w GETIN BANKU 28.08.15, 10:48 Czy ktoś z Was mógłby podesłać/ zacytować te propozycje ugody, które Getin próbuje w akcie desperacji zawrzeć ze swoimi ofiarami? Chciałbym to publicznie przeanalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
zerro007 Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.08.15, 15:57 Ostatnie wyroki, chociaż jeszcze nie prawomocne, są bardzo pozytywne dla wrobionych. warunkiem uzyskania tych 50% jest zapewne zrzeczenie się wszelkich dalszych roszczeń. Wizerunek mają tak podły, że niema co naprawiać. Chcą tylko zabezpieczyć sobie te drugie 50%. Z przestępcami nie należy negocjować, tylko wygrywać w sądzie całość wpłaconych sum + odsetki ustawowe. Jak to zrobiłem ja, na blogu "bez adwokata" na blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.08.15, 20:12 zgadzam się należy walczyć, jak ktoś chce mogę załatwić rozmowę z prawnikiem w sprawie walki poprzez kancelarie prawną wszelkie pytania proszę pisać: pol33@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek1254 Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.08.15, 21:15 Czytam w Internecie, że okres przedawnienia tej sprawy to 3 lata. Ja swoje pieniądze straciłem w 2011 roku. Ostatnie wezwanie reklamacyjne, które im złożyłem było na początku 2013 roku. Czy w ogóle jeszcze mam jakieś szanse? Od kiedy liczyć ten czas przedawnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
zerro007 Re: wrobieni w GETIN BANKU 27.08.15, 14:20 Trochę mało szczegółów, ale: Kodeks Cywilny: Art. 88. § 1. Uchylenie się od skutków prawnych oświadczenia woli, które zostało złożone innej osobie pod wpływem błędu lub groźby, następuje przez oświadczenie złożone tej osobie na piśmie. § 2. Uprawnienie do uchylenia się wygasa: w razie błędu - z upływem roku od jego wykrycia, a w razie groźby - z upływem roku od chwili, kiedy stan obawy ustał. Ja miałem na myśli to, aby zbyt długo nie bawić się w pisanie reklamacji, z powodu jak wyżej, bo jak się tak ktoś się wpuści w trwającą ponad rok korespondencję, to może przegapić roczny termin na złożenie "Oświadczenia o uchyleniu się..." Jeżeli Oświadczenie zostało złożone w czasie krótszym, niż rok od wykrycia oszustwa, to jest O.K. Natomiast roszczenie polegające na uznaniu Oświadczenia za skuteczne, czyli złożenie pozwu to inna sprawa Poradnik UOKiK file:///C:/Users/Maciek/Downloads/Praktyczne_wskaz%C3%B3wki_dla_konsument%C3%B3w.pdf podaje: "Roszczenia z tytułu nieuczciwej praktyki rynkowej, o których mowa w powyższych punktach 1-3 i 5, ulegają przedawnieniu z upływem lat trzech. Bieg przedawnienia rozpoczyna się oddzielnie, co do każdego naruszenia." I tu jest niedopatrzenie ustawodawcy, bo nie podał od jakiego momentu liczy się termin przedawnienia Sprzedawcy polisolokat argumentują, że skoro upłynęły 3 lata od daty sprzedaży, to nastąpiło przedawnienie, ale sądy nie dają się nabrać na taki numer, gdyż jest to totalną bzdurą bo wprowadzałoby niespójność w regulacjach prawnych Logicznie bieg przedawnienia należy liczyć od momentu wykrycia oszustwa, tak więc pozew w oparciu o złożone "Oświadczenie o uchyleniu się od skutków prawnych oświadczenia woli złożonego pod wpływem błędu" raczej zostanie odrzucony ze względu na przedawnienie. Ale ciągle jest szansa na wygraną w oparciu o stwierdzenie nieważności umowy od samego początku jako sprzecznej z zasadami współżycia społecznego. Więcej na zerro007.blox.pl/html , wpis z 11 sierpnia zerro007@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anna2654 Re: wrobieni w GETIN BANKU 28.08.15, 12:13 Witam . Jestem w identycznej sytuacji. Pisałam pisma do różnych instytucji,ale bezskutecznie ,nawet do prokuratury generalnej w Warszwie.Zastanawiam sie czy nie będzie korzystniej przyjąć propozycję GETIN GANGU-wypłaty 50%. Proszę o poradę. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: wrobieni w GETIN BANKU 28.08.15, 12:33 Proszę Panią pilnie o kontakt mój mail: pol33@vp.pl ja i moja matka odzyskaliśmy 100% naszych wkładów, czy zgadzać się na ich propozycje tak jeśli przestało się wpłacać składki i straciło się wszystko i dobra kancelaria prawna orientująca się nie daje JUŻ szans na odzyskanie typu -sąd .... czyli jak sprawa jest już zamknięta A WY NIE MACIE OCHOTY WALCZYĆ NA ROZDAWANIE ULOTEK, .... to wtedy warto, ALE TO JEST TYLKO WASZA DECYZJA CZY SIĘ ZGADZACIE CZY NIE JA ROZUMIEM WAS ŻE TO TRUDNA DECYZJA NIKOMU NIE MÓWIĘ JAKĄ DECYZJĘ MA PODJĄĆ CHCĘ TYLKO ŻEBYŚCIE SIĘ ZASTANOWILI CZY NAPRAWDĘ NIE DA SIĘ JUŻ NIC ZROBIĆ (WALCZYĆ) - ULOTKI, TRANSPARENTY, - PRZYNAJMNIEJ SPRÓBOWAĆ NA DZIEŃ DWA, CZY DOBRA KANCELARIA . anna2654 napisał(a): > Witam . Jestem w identycznej sytuacji. Pisałam pisma do różnych instytucji,ale > bezskutecznie ,nawet do prokuratury generalnej w Warszwie. Zastanawiam sie czy n > ie będzie korzystniej przyjąć propozycję GETIN GANGU-wypłaty 50%. Proszę o pora > dę. Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 28.08.15, 12:55 Napisz na 123pomorzanin@gmail.com to dam Ci namiar na prawnika, który zajmuje się takimi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: wrobieni w GETIN BANKU 28.08.15, 14:12 Też polecam ulotki przed bankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: wrobieni w GETIN BANKU IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 30.09.20, 12:01 Takich wrobionych osób jest więcej. Jestem też i ja. Aż się żyć nie chcę, ciężko zarobione pieniądze dalej wplacam przez jeszcze 7 lat mi zostało boję się że wszystko stracę. Co robić dalej. Oczywiście jak teraz wyplace bardzo dużo stracę proponowali poczekać do 11 roku polisowego czy coś w tym stylu już z nerwów nie pamiętam- wartość wykupu będzie 100% ale do tego odsetki likwidacyjna opłata itp plus pierwsza wpłata 9tys Ale z koniec końców nie są w stanie powiedzieć ile wyniosą opłaty więc zapewne kosmiczna sumka i zostanę z niczym. Czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt Magdalenamiga89@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Rozdawajcie ulotki przed bankiem 26.08.15, 23:15 To ich wkurza jak mało co.Boją się,że inni klienci dowiedzą się w co wdepnęli.A takich spokojnie śpiących może być cała masa.Ja dowiedziałam sie dopiero po 3 latach a korzystam z internetu na codzień.Po 3 latach na koncie miałam jakieś 70% mniej tego co wpłaciłam!Karmimy tych,którzy nie potrafią pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: Rozdawajcie ulotki przed bankiem 27.08.15, 10:55 Powiem wam tak dlaczego dają wam zwrot 50% czy chodzi o wizerunek ? - i tak i nie im a konkretnie właścicielowi banku (LC) najbardziej interesuje wartość firmy a konkretnie cena akcji, wiadomo gdy cena akcji spada, spada wartość majątku LC który posiada 55,85% akcji getina czyli ponad połowę co czyni go właścicielem banku, od jakiegoś czasu na tej stronie w komentarzach pod notowaniami akcji getina (kliknij w link - biznes.onet.pl/gielda/profile/akcje/getin-noble-bank,101,0,9913,0,profile-spolka.html od zeszłego roku oszukani nagminnie informowali o prawdziwej twarzy getin banku pisząc że bank to oszuści, złodzieje, lichwiarze, załączając przeróżne linki, itp, powodując sprzedaż akcji przez inwestorów do tego pomaga to również że oszukani piszą bardzo złe komentarze wpisy w przeróżnych stronach typu rankingi banków itp. a także w YT i pod różnymi artykułami związanymi z tematyką banku, akcje ulotkowe, strajki przez taką opinię nowi klienci nie chcą przychodzić do getin banku a przez to bank nie zarabia i ma mniejszy zysk w 3 kwartale spadł aż prawie 10 razy, bank który nie zarabia traci, tracą akcje a przede wszystkim właściciel LC. A więc ich propozycje to efekt nagonki, tak więc piszcie prawdę gdzie się da. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: Rozdawajcie ulotki przed bankiem 27.08.15, 11:01 to też bardzo duży powód, prawdopodobnie jest ich więcej jak np po prostu chcą iść na ugodę a przy okazji na tym zarobić daisybeauty napisała: > To ich wkurza jak mało co.Boją się,że inni klienci dowiedzą się w co wdepnęli.A > takich spokojnie śpiących może być cała masa.Ja dowiedziałam sie dopiero po 3 > latach a korzystam z internetu na codzień.Po 3 latach na koncie miałam jakieś 7 > 0% mniej tego co wpłaciłam!Karmimy tych,którzy nie potrafią pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Jakie macie prawo do Rozdawania Ulotek 27.08.15, 11:50 ZNALAZŁEM wpis od Pana henryk26101 odnośnie strony prawnej rozdawania ulotek wklejam: Protestujcie , nie bójcie się policji ani panienek z okienka, wolność słowa >>> POLISOLOKATY TO KRADZIEŻ >>>14 osób może protestować bez zezwolenia >> Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej. Art. 57. Każdemu zapewnia się wolność organizowania pokojowych zgromadzeń i uczestniczenia w nich. Ograniczenie tej wolności może określać ustawa. >> www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: Jakie macie prawo do Rozdawania Ulotek 27.08.15, 22:49 A to jest ich/jego najczulszy punkt: biznes.onet.pl/forum/gnb,2,584291,0,czytaj-najnowsze.html Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Jak reagować na ochronę? 28.08.15, 14:18 Na jednym z filmikow z pikiety przed getin( na YT,gdzies tu byl podany link)ochrona stwierdzila,że pikietujący stoją na terenie prywatnym.I co wtedy robić? Czy chodnik może być terenem prywatnym?Wszyscy tamtędy mogą chodzić przecież.Mam na myśli wszystkich dobrych klientów.A co z tymi złymi jak ja? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: Jak reagować na ochronę? 28.08.15, 14:22 To niech pokażą dokument o tym świadczący. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: Jak reagować na ochronę? 28.08.15, 21:46 To ja dałem ten link - pisałem wtedy żebyście zauważyli że po chwili chcieli by weszli już do środka z nimi porozmawiać (dogadać się), tam na początku ochrona chciała by weszli bardziej na chodnik bo ten zagajniczek z chwastami i drzewkami gdzie postawili transparent i siedzieli należał do nich. Ulotki rozdaje się na chodniku przy wejściu do banku, chodnik którym chodzą piesi nie należy do nich bo to teren publiczny i możecie tam rozdawać, może czasem mogą chcieć po złości wmówić wam że chodnik przed bankiem należy "do nich" ale to nie prawda po prostu na początku mogą was sprawdzić czyli "straszyć" i zniechęcać bo czasami ktoś nie wie do kogo należy chodnik i się niestety poddaje, przecież powiedzmy szczerze ile teraz osób rozdaje przeróżne ulotki reklamowe na chodnikach, studenci, młodzi, starsi, to jest już norma. daisybeauty napisała: > Na jednym z filmikow z pikiety przed getin( na YT,gdzies tu byl podany link)o > chrona stwierdzila,że pikietujący stoją na terenie prywatnym.I co wtedy robić? > Czy chodnik może być terenem prywatnym?Wszyscy tamtędy mogą chodzić przecież.Ma > m na myśli wszystkich dobrych klientów.A co z tymi złymi jak ja? :-) > Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: Jak reagować na ochronę? 28.08.15, 23:01 Dobrze wiedziec. Ludzie rozdają ulotki to prawda ale częściej to jakaś reklama.A ja powiem szczerze,czuję się jakbym szła na jakąś bitwę z wrogiem. Nie wiem czy każdy bank ma ochroniarza bo ja u nas nie widzialam nigdy no chyba ze się schował.Jest za to przy wejsciu jakas panienka i w czyms tam pomaga wchodzącym. Mam nadzieję,że nikt mnie nie pobije. Za to napewno nic nie jest w stanie mnie odstraszyć.Mam zamiar stać 2 razy w ciągu dnia,kiedy będzie największy ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: Jak reagować na ochronę? 29.08.15, 00:08 W placówkach nie ma ochroniarzy, tam ta tym filmie to była ich główna siedziba na ul Domaniewskiej w Warszawie, dlatego tam była ochrona, na innych filmach pod innymi placówkami nie ma żadnych ochroniarzy, jak Pani zauważy w tym filmie w Warszawie wezwali policję by ich przestraszyć ale nic im nie zrobili tylko spisali dane zwykła kontrola po prostu musieli przyjechać i skontrolować bo ich wezwali ale w tym momencie on mówi że my się policji nie boimy .... niech Pani też się niczego nie boi, polecam telefon do tej osoby ja sam osobiście z nim rozmawiałem przez telefon bardzo miła, ciepła, życzliwa i pomocna osoba, sam mnie namawiał bym wyszedł pod bank i rozdawał ulotki, on wszystko Pani powie co Pani chce, od strony prawnej i nie tylko i rozwieje wszystkie Pani wątpliwości, napisze Pani do mnie a prześlę jego numer telefonu, jeśli Pani chce, mój mail pol33@vp.pl dla odwagi link z filmikiem z rozdawania ulotek pod bankiem przez bardzo młodą samotną osobę może doda i Pani odwagi www.youtube.com/watch?v=cbdzU79CO64 daisybeauty napisała: > Dobrze wiedziec. > Ludzie rozdają ulotki to prawda ale częściej to jakaś reklama.A ja powiem szcz > erze,czuję się jakbym szła na jakąś bitwę z wrogiem. > Nie wiem czy każdy bank ma ochroniarza bo ja u nas nie widzialam nigdy no chyba > ze się schował.Jest za to przy wejsciu jakas panienka i w czyms tam pomaga wch > odzącym. > Mam nadzieję,że nikt mnie nie pobije. > Za to napewno nic nie jest w stanie mnie odstraszyć.Mam zamiar stać 2 razy w ci > ągu dnia,kiedy będzie największy ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: Jak reagować na ochronę? 29.08.15, 00:16 a jeszcze zapomniałem w kwestii pobicia, nie mogą Panią nawet dotknąć, czy nawet wulgarnie się do Pani odezwać 1antygetinnoble napisał(a): > W placówkach nie ma ochroniarzy, tam ta tym filmie to była ich główna siedziba > na ul Domaniewskiej w Warszawie, dlatego tam była ochrona, na innych filmach po > d innymi placówkami nie ma żadnych ochroniarzy, jak Pani zauważy w tym filmie w > Warszawie wezwali policję by ich przestraszyć ale nic im nie zrobili tylko spi > sali dane zwykła kontrola po prostu musieli przyjechać i skontrolować bo ich we > zwali ale w tym momencie on mówi że my się policji nie boimy .... niech Pani te > ż się niczego nie boi, polecam telefon do tej osoby ja sam osobiście z nim rozm > awiałem przez telefon bardzo miła, ciepła, życzliwa i pomocna osoba, sam mnie n > amawiał bym wyszedł pod bank i rozdawał ulotki, on wszystko Pani powie co Pani > chce, od strony prawnej i nie tylko i rozwieje wszystkie Pani wątpliwości, napi > sze Pani do mnie a prześlę jego numer telefonu, jeśli Pani chce, mój mail pol3 > 3@vp.pl dla odwagi link z filmikiem z rozdawania ulotek pod bankiem przez bar > dzo młodą samotną osobę może doda i Pani odwagi > www.youtube.com/watch?v=cbdzU79CO64 Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: Jak reagować na ochronę? 29.08.15, 11:31 Dzięki za słowa otuchy. Ale zastanawiam się czy policja ma prawo mnie wylegitymować.Przeczytałam w necie coś takiego(nie wiem czy można tu kogoś cytować,najwyżej usuną) ''Przede wszystkim policjant jeżeli chce Cię wylegitymować, ma obowiązek podać swoje imię, nazwisko i stopień w sposób umożliwiający odnotowanie tych danych. Ponadto musi podać przyczynę podjęcia czynności służbowej oraz podstawę prawną jej podjęcia (w tym przypadku chodzi właśnie o Ustawę o policji i ww. rozporządzenie). Policjant ma obowiązek zachować się w ten sposób „z urzędu”, Twoje żądanie nie jest konieczne.'' Moim zdaniem policja nie miałaby żadnego powodu,żeby mnie legitymować.A nawiasem mówiąc nawet wątpię,że zgodziłaby się przyjechać.Z tego co usłyszałam od innych rozdających ulotki to policjanci nie chcą do takich spraw przyjeżdżać skoro przepisy nie są łamane. Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: Jak reagować na ochronę? 29.08.15, 09:40 Sam robiłem juz takie akcje,pracownicy wychodzili pytali się o co chodzi,po cichu mówili że mi się nie dziwią ze tak robię i ze to dobry pomysl, najpierw idź do kierownika oddziału pokaż mu co będziesz rozdawali i powiedz dlaczego a następnie zacznij to robic,większość przechodniów będzie zainteresowanych,najlepiej polować na wchodzących do placowki,kilka razy udało mi się zniechęcić ich do wejścia i zrezygnowali z odwiedzenia ich siedziby,jeśli w odpowiedni sposób do tego podejdzie to będziesz miała sporo zabawy z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: Jak reagować na ochronę? 29.08.15, 11:36 No ja już nie mogę się doczekać.Będę zwyczajnie podchodzić do ludzi,witać się a potem zaproponuję lekturę,coś w stylu''proszę poczytać jak getin bank okrada swoich klientów''.Pięknie się ubiorę,żeby nie odstraszać.Reklama to połowa sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: Jak reagować na ochronę? 01.09.15, 12:28 Napiszę wam tak dla ciekawości ale nie tylko, jak pewnej osobie w minutę dwie po wejściu do oddziału udało się odzyskać pieniądze - to kiedyś ktoś napisał w takim forum jak to, w sumie można się domyśleć ale weszła do oddziału w środku tłum ludzi (tak kiedyś u nich bywało) a ta osoba zrobiła małą awanturę i na cały głos krzyczała że ją tu oszukano i żądała zwrotu - nie pamiętam jak konkretnie ale jedyne co pamiętam to to że starali się ją uciszyć mówili do niej cicho, cicho - a ona na cały głos - co cicho !, nie będę cicho ! więc wzięli ją do pokoiku i tak odzyskała wszystkie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: Jak reagować na ochronę? 02.09.15, 11:01 I teraz zastanawiam sie co byłoby lepsze wejść do kierownika placówki i powiedzieć o wszystkim bez świadkow czy narobić zamieszania mówiąc co mysle zwyklemu pracownikowi. Dobrze chociaż ,że jest z kogo brać przyklad. Ja osobiscie dam z siebie wszystko.Sprawie,żeby ludzie wchodzili do banku i sprawdzali stan swojego konta. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: Jak reagować na ochronę? 02.09.15, 20:12 ciężko powiedzieć czy teraz to by zadziałało, wtedy to były początki jeszcze dużo było osób do oszukania a mało oszukanych i nie było o tym tak słychać więc szczególnie zależało im aby oszukani siedzieli cicho teraz dużo mówiło i mówi się w telewizji, teraz akcje ulotkowe mają inne zadanie pogorszyć im opinię i też informację. Pani polecam skupić się na ulotkach jest już Pani nastawiona do tego pozytywnie i ulotki rozdawane pod bankiem działają. w następnym pośnie za jakąś godzinę napiszę wam DLACZEGO CHCĄ TAK BARDZO PODPISAĆ Z WAMI UGODY PONIEWAŻ BYĆ MOŻE ZA DWA TYGODNIE BĘDZIE SIĘ MOŻNA WYCOFAĆ Z POLISOLOKAT BEZ STRAT daisybeauty napisała: > I teraz zastanawiam sie co byłoby lepsze wejść do kierownika placówki i powiedz > ieć o wszystkim bez świadkow czy narobić zamieszania mówiąc co mysle zwyklemu > pracownikowi. > Dobrze chociaż ,że jest z kogo brać przyklad. > Ja osobiscie dam z siebie wszystko.Sprawie,żeby ludzie wchodzili do banku i spr > awdzali stan swojego konta. Odpowiedz Link Zgłoś
1antygetinnoble Re: Jak reagować na ochronę? 02.09.15, 20:46 Już wam co nie co powiedzieć to było w Wiadomościach o 19:00 w tvp1 kto oglądał ten wie lepiej niech poprawi mnie bo ja musiałem obejrzeć powtórkę w tvp polonia o 20:00 było że za jakieś dwa? tygodnie ma wejść nie wiem rozporządzenie czy COŚ ? przez UOKIK (więc możecie się dowiedzieć szczegółów u źródła) że będzie można odzyskać (myślałem że powiedzieli 100%) ale było większość środków nie wiem może 90-90parę % albo i 100% ?????? - dlatego oszuści z getinu chcą iść z wami na ugodę by ukraść wam 50 % waszych pieniędzy, bo lepiej im oddać 5.000 zł np. z 10.000 zł i zarobić (ukraść) 5.000 niż po tej "nie wiem decyzji ustawie?" np. 9.000 -lub ponad 9.000 o co dokładnie w tym chodzi ? nie wiem i ile to będzie dokładnie ? też nie wiem musicie się dowiadywać może na str UOKIK-u coś jest albo zadzwonić lub napisać do nich i się dowiedzieć. ALE TAK CZY TAK TO NIGDY, NIGDY NIE ZAPOMNIJCIE KTO WAS OSZUKAŁ. kto miał zamiar rozdawać ulotki - niech nie rezygnuje bo jak to do końca będzie ? i o co dokładnie chodzi też nie znam się do końca ja już słyszałem tyle że lepiej dowiedzieć się szczegółów INFORMUJCIE WSZYSTKICH I WSZĘDZIE W INTERNECIE NP W OPINIACH, KOMENTARZACH ..... POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka polisolokaty i UOKiK 03.09.15, 09:32 > za jakieś dwa? tygodnie ma wejść nie wiem rozporządzenie czy > COŚ ? przez UOKIK (więc możecie się dowiedzieć szczegółów u źródła) że będzie > można odzyskać Obawiam się, że źle zrozumiałeś. W sierpniu sejm uchwalił, że uokik będzie miał większe uprawnienia. Jeszcze senat, prezydent... A nowa ustawa chyba niewiele pomoże, tu jest co ma w niej być: tvn24bis.pl/prawo,82/uokik-z-wiekszymi-uprawnieniami-konsumenci-beda-lepiej-chronieni,566281.html Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: Jak reagować na ochronę? 03.09.15, 10:54 Jak przeczytałam tego posta to zaczęłam się zastanawiac czy nie ma przypadkiem prima aprilis. Przeszukalam net w tej sprawie. .Powiedzieli,że w ciagu miesiąca maja podjac decyzje oraz,ze do odzyskania będzie przynajmniej czesc pieniędzy.Tylko jaka część? I z jakiej to racji tylko część?.Skoro dochodzi do oszustwa to oddaje się całość!!! Zastanawia mnie teraz jedno.Załóżmy że zgodnie z nowo powstala ustawa będą musieli oddac każdemu 50%.Co będzie oznaczalo,ze zgodnie z prawem nie będą zmuszeni oddac więcej.A co za tym idzie,oszukani,którzy będą chcieli odzyskac całość ,nadal będą musieli walczyc w sadach. Nawet gdyby to było 70% to niech się wypchaja. W każdym bądż razie to dobra wiadomość dla tych ,którzy nie chca walczyc i wystarczy im jakakolwiek suma. Odpowiedz Link Zgłoś
149ola Re: Jak reagować na ochronę? 05.09.15, 00:12 Najlepiej zrobić występ przed "widownią" czyli klientami banku Poprosić kierownika na sale mówiąc ze się zostało oszukanym itd Oni nie chcą sie na to godzić ale sie upierać ze na sali zostało się oszukanym i tu sie chce rozmawiać, żeby inni klienci wiedzieli jak gb postępuje Dobrze jest miec tez na sobie przypiete materiały "reklamowe" typu GB oddaj nam nasze pieniądze itp Myśmy mieli dość duże formaty przypięte z przodu i na plecach i tak ubrani wpłacać im po 2 zł Tego nie mogą zabronić Po takich akcjach części nam oddali pieniądze a bezcenne jest widzieć jak klienci wychodzą z banku Powodzenia !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: Jak reagować na ochronę? 05.09.15, 11:56 Dzięki za wsparcie.Moja akcja zaczyna się w poniedziałek.Zrobię wszystko żeby im zniszczyć wizerunek. Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: Jak reagować na ochronę? 05.09.15, 12:18 W razie czego tutaj masz kilka wzorów ulotek: jak.cosik.pl/na-kazdy-temat/9-jak-odzyskac-pieniadze-z-polisolokat-pareto-libra-lucra-stabilny-wzrost-itd.html Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: Jak reagować na ochronę? 05.09.15, 14:32 Na tej stronie jest filmik z pikiety w Czestochowie.Zastanawiam się czy policja może zgodnie z prawem legitymować bez podania powodu.Na jednej z policyjnych stron przeczytałam: ''Policjant ma prawo legitymowania osób, gdy ustalenie ich tożsamości jest niezbędne do wykonania czynności służbowych, a w szczególności w celu: -identyfikacji osoby podejrzanej o popełnienie przestępstwa lub wykroczenia, -ustalenia świadków zdarzenia powodującego naruszenie bezpieczeństwa lub porządku publicznego, -wykonania polecenia wydanego przez sąd, prokuratora, organy administracji rządowej i samorządu terytorialnego, -identyfikacji osób wskazanych przez pokrzywdzonych jako sprawców przestępstw lub wykroczeń, poszukiwania osób zaginionych lub ukrywających się przed organami ścigania albo wymiarem sprawiedliwości. Policjanci przystępujący do czynności służbowych w tym również do legitymowania obowiązani są: podać stopień, imię i nazwisko; policjanci nie umundurowani okazują ponadto legitymację służbową w taki sposób, aby zainteresowany miał możliwość odczytać i zanotować nazwisko policjanta i nazwę organu, który wydał legitymację, podać podstawę prawną oraz przyczynę podjęcia czynności służbowej. Nie wiem co o tym myśleć.Nie widzę tu żadnego powodu do legitymowania.Chyba pokazalabym dowod dla swietego spokoju. Nawet gdyby zdecydowali sie przyjechac na wezwanie, to jedynie rozochoci mnie w moich dzialaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
149ola Re: Jak reagować na ochronę? 06.09.15, 10:29 Policja do nas chyba parę razy przyjeżdżała i faktycznie pokazywaliśmy im dowody Powiedzieli nam do ilu osób możemy protestować bez zgłoszenia Nie pamiętam ile to ma być ale dość dużo Byli mili i raczej pomocni ,miałam wrażenie ze sa z nami, jak im opowiedzieliśmy dlaczego tak protestujemy Efekt policji jest taki ze przechodnie sie jeszcze bardziej interesują akcją :) J Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: Jak reagować na ochronę? 06.09.15, 22:49 Dobrze wiedzieć.Moja akcja zaczyna się już jutro.Oby nie lało cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Ulotki,pikiety 07.09.15, 13:16 Już jestem po.Rozdawalam ulotki 2 razy dzis i jeszcze raz ide.Oczywiscie wlazlam do banku i poinformowalam bardzo podniesionym tonem,ze zostalam okradziona z wszystkich moich oszczednosci i wyszlam.Zdenerwowalam sie ,nie powiem ,co mnie jeszcze bardziej rozochocilo do dzialania.Za kilka minut oczywiscie pojawil sie ochroniarz i na poczatek dal do zrozumienia ze jak najbardziej moge tu stac bo to zgodne z prawem ale troszke dalej bo chodnik nalezy do banku.Potem przyszla dyrektorka banku i mowi,ze musi zadzwonic w tej sprawie na centrale.Ja mowie prosze dzwonic. Moze ktos sie w koncu obudzi.I to tyle.Ide jeszcze dzis do urzedu miasta upewnic sie ze chodnik nalezy do nich i dalej upubliczniac sprawe. Jestem mile zaskoczona.Wielu ludzi bylo zainteresowanych.Wiekszosc brala ulotki.Niektorzy sami podchodzili.Niektorzy sie zatrzymywali i ucinali dluzsze pogawedki.Jeden pan to nawet nie chcial tej ulotki i odszedl ale potem wrócił po nia haha !!!!Jedna Pani przyszla i jak zaczelam opowiadac o tym jak bank kradnie,ta zdenerwowala sie i zaczela przeklinac siarczyście :-) Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Moja walka z bankiem trwa,klamstwa kierowniczki 08.09.15, 16:13 Moja walka z gangiem trwa.Rozdaję ulotki trzeci dzień.Klienci są ze mną. Wielu ludzi mowi po wzięciu ulotki,że wie doskonale,ze Getin bank oszukuje i że sami zostali oszukani.Wielu chce do mnie kontakt.Podeszlo do mnie małżeństwo.Powiedzieli,że poszli zrezygnować z tego produktu natychmiast.W banku zadawali im pytania:dlaczego? Odpowiadają:tam taka pani stoi i rozdaje ulotki i stąd wiemy.Kierowniczka przyszła do mnie. Zapytała o nazwisko.Powiedziala ze chodnik należy do nich.Mało tego powiedziala,że zadzwoni na policje hahahahah. Proszę dzwonic-mowie.NIKT NIE JEST W STANIE MNIE ZASTRASZYĆ.!!!Pani kierowniczko poruszę niebo i ziemię,żeby zniszczyć wam reputację, która już dawno temu podupadła.Nawet jeśli nie odzyskam zagrabionych pieniędzy to będę mieć ogromną ! satysfakcję z moich działań przeciwko wam oraz z tego,że dzieki mnie będziecie mieć więcej roboty. Wielu klientów zatrzymuje się na dłuższe pogawędki ze mną.Gdyby ruch był jeszcze większy to wzięłabym mikrofon i dała większego czadu, taka jestem sprowokowana.Nikogo nie będę karmić moimi pieniędzy a już na pewno nie młodzieniaszków pod krawacikiem.Pani kierowniczka powiedzieła mi nawet:’’widzę ,że pani walczy ostro na noże!!!’’Proszę pani daleko mi do tego.Może pani walczy na noże.Nie wnikam.Dzisiaj z resztą dała pani niezły przykład swojej oszukańczej walki z byłym klientem czyli ze mną(na noże jak pani chce)Otóż jedna z klientek,ta która po wzięciu mojej ulotki weszła do banku zrezygnować z polisolokaty powiedziała mi,że kierowniczka banku powiedziała jej,że JA PRZEGRAŁAM WALKĘ Z GETIN BANKIEM W SĄDZIE!DLACZEGO PANI PERFIDNIE KŁAMIE! KŁAMSTWO MA JEDNAK KRÓTKIE NOGI!Moja sprawa faktycznie została przekazana przez prokuraturę do sądu ale żadnej rozprawy jeszcze nie było.Czekam dopiero na wezwanie.Jaki ma pani cel w tych kłamstwach.KŁAMSTWO GONI KŁAMSTWO.Jak zwykle w getin banku.Nie dziwota.WALKA HIEN Z KLIENTEM.Zapraszam jednak panią do sądu jeśli pani ma siłę i chęć powalczyć ze mną to proszę bardzo.Tylko bez kłamstw!!!Bo ma krótkie nogi jak już wspomniałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ala_ale Re: Ulotki,pikiety 13.09.15, 16:54 A jaka była treść tych ulotek. Może możesz coś więcej napisać o tej akcji bo nie ukrywam, że jestem zainteresowana tematem i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: wrobieni w GETIN BANKU 13.09.15, 17:48 Mam ten sam oszukańczy produkt.4 miesiące pisałam pisma do przeróżnych placówek.W tym policja i prokuratura.Nic to nie dało.Dopiero jak zaczęłam pikietować to zaczęli reagować.Z nimi trzeba twardo.Sprowadzić ich do pionu.Policją mnie nie przestraszyli.A nawet rozochocili do bardziej zdecydowanych działań.Nie bójcie się złodzieji! Odpowiedz Link Zgłoś
legowiak Re: wrobieni w GETIN BANKU 30.09.15, 13:03 Czy ktoś ma Kwartalny Profit Plus ? osoba który go nabyła w 2012r. ma nie dawno zdiagnozowanego Alzheimiera, co robić ?!! jestem synem. Odpowiedz Link Zgłoś
daisybeauty Re: wrobieni w GETIN BANKU 02.10.15, 11:38 Getin Bank jest bardziej skłonny oddac pieniądze osobom chorym.Tak mi powiedziala dyrektorka banku z którym ja walczyłam.Na Pana miejscu napisalabym skarge i przedstawila jasno sprawę choroby.Myslę,że jest szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
legowiak Re: wrobieni w GETIN BANKU 01.10.15, 10:13 Hej Czy opłata likwidacyjna dotyczy części UKF Open Life AP4 i UKF Depozytowy8 czy tylko tej pierwszej ? jest ktoś kto lepiej się w tym orientuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
1pomorzanin Re: wrobieni w GETIN BANKU 13.10.15, 12:00 Ciekawe rzeczy opowiada szef UOKiK'u o polisolokatach... starszych nie wypada wciągać w polisolokaty, za to młodych jak najbardziej... getoutbank.pl/23-news/politics/95-uokik-o-polisolokatach-nagla-zmiana-stanowiska Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszsz Re: wrobieni w GETIN BANKU 14.10.15, 16:08 Czy ktoś zdążył przeczytać post od 0mm1313 zanim został skasowany? Odpowiedz Link Zgłoś
2konin Re: wrobieni w GETIN BANKU 22.10.15, 10:53 Właśnie znalazłam tę informację - wpolityce.pl/gospodarka/269191-sukces-w-walce-z-polisolokatam Myślę, że ten wyrok sądu rejonowego w W-wie o unieważnieniu polisolokaty daje argument wszystkim, których oszukano na polisolokatach. Moim zdaniem, każdy kto ma siłę na walkę w sądzie powinien składać pozwy przeciwko getinbank/allianz do sądów rejonowych w miastach, w których ich oszukano żądając unieważnienia polisolokaty (a tym samym zwrotu pieniędzy wraz z odsetkami). Odpowiedz Link Zgłoś
gazku76 Re: wrobieni w GETIN BANKU 26.10.15, 15:03 najlepiej żeby to były pozwy zbiorowe Odpowiedz Link Zgłoś
natajla3 Re: wrobieni w GETIN BANKU 14.11.15, 11:15 W 2012 roku zostałam namówiona na oszczędzanie Better future przez jednego z doradców Open Finance w Krakowie. Oszczędzałam do 10.2014 roku. Wtedy to zrezygnowałam bojące się, że stracę więcej pieniędzy. Proszę o informacje czy uda się odzyskać pieniądze które straciłam wtedy?? Dodam, że podpisałam wniosek o dokonanie wypłaty wartości wykupu? Czy mogę pisac reklamacje?? Odpowiedz Link Zgłoś
zerro007 Re: wrobieni w GETIN BANKU 24.11.15, 12:05 Pozew zbiorowy byłby dobrym wyjściem, gdyby prowadził do procesu, ale tak nie jest (jeżeli się mylę proszę o wskazanie sprawy i wyroku) Pozwy zbiorowe prowadzą do ugód pozasądowych. Klienci podpisują ugody prawdopodobnie z klauzulą tajności oraz zrzeczeniem się dalszych roszczeń. Wady: zwrot jedynie części wpłaconych pieniędzy nie wspominając o odsetkach ustawowych, konieczność zapłaty podatku od otrzymanej kwoty, brak wyroku a co za tym idzie brak korzyści dla innych poszkodowanych, brak zwrotu kosztów kancelarii Zalety głównie po stronie kancelarii prawnych prowadzących "pozwy zbiorowe" oraz banku. Pozew indywidualny pozwala nie tylko na zwrot całości wpłaconych kwot ale także na uzyskanie odsetek ustawowych (13 % w skali roku, co przy 2 - 3 letnim procesie daje nieopodatkowany dochód przynajmniej rekompensujący inflację). Więcej na blogu "bez adwokat" na blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś