Dodaj do ulubionych

pełnomocnik

17.12.15, 15:52
witam mój chłopak jest włascicielem konta bankowego i mianował mnie pełnomocnikiem, przychodziły na to konto moje wyplaty od pracodawcy na moje nazwisko. Rozstałam się z chłopakiem i on odrazu odsunol mnie od pełnomocnictwa do konta, zaznaczyl równiez zeby nie przychodziły zadne przelewy na jego konto bo niechce mniec ze mna nic wspolnego. Pracodawca zalegla wyplate wyslal na jego konto i teraz nie wiem co moge zrobić
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: pełnomocnik 17.12.15, 16:22
      Pracodawca wysłał pieniądze na ten nr konta, który mu podałaś.
      Tak więc to nie z pracodawcą teraz załatwiaj ale z byłym chłopakiem, żeby ci pieniądze oddał.

> zaznaczyl równiez zeby nie przychodziły zadne przelewy na jego konto bo niechce mn
      > iec ze mna nic wspolnego
      To nieprawda. Właściciel konta nie ma wpływu na to, od kogo przyjdzie przelew. Może - co najwyżej - taki przelew odesłać nadawcy.
    • poszkodowanyjan Re: pełnomocnik 17.12.15, 16:53
      a prawnie chlopakowi nic nie grozi np zglosze sprawe na policje
      • koziorozka Re: pełnomocnik 17.12.15, 18:00
        Co zgłosisz? Co on złego zrobił?
        Prosiłaś, żeby ci oddał pieniądze?
        On w ogóle wie, że twoja kasa wpłynęła na jego konto?
        • poszkodowanyjan Re: pełnomocnik 17.12.15, 21:23
          No pracodawca powiedzial ze wyslal kase na numer konta chlopaka. A ja sie z nim kontamowalam powiedzial ze zamknol rachunek i nic na ten temat nie wie !
          • poszkodowanyjan Re: pełnomocnik 17.12.15, 21:24
            U pracodawcy podano numer konta mojego ex..
          • koziorozka kasa na cudzym koncie 18.12.15, 11:21
            Umowę o wypowiedzeniu rachunku bankowego wypowiada się z pewnym okresem "karencji", najczęściej 3 miesiące.
            Jeżeli pieniądze wpłyną po tych 3 miesiącach, to wrócą do nadawcy.
            Jeżeli pieniądze wpłyną przed tym terminem, to
            a) bank prześle je na rachunek, który przy zamykaniu konta podał jego właściciel
            b) gdy właściciel nie podał nowego nr konta, to leżą w banku na tzw. rachunku technicznym i tylko były właściciel konta może je odzyskać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka