Dodaj do ulubionych

KRUK INKASO !!!! Zgroza!

IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 28.12.04, 20:22
Meczy mnie przez telefon Kruk Inkaso. Jestem dłuznikiem, zdaje sobie z tego
sprawe i chce sie pozbyc zadluzenia wynikajacego z debetu, ale nie dam rady
na ich warunkach.
Ich konsultantka jest chamska, obcesowa i bezczelna! Traktuje mnie jak gó..,
krzyczy, szantazuje i straszy.
Czy Bank mialk prawo bez mojej zgody przekazac im moje dane? HELP! Co robic?
Jak załatwić to w cywilizowany sposob bo nie dam rady na razie ich spłacic!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ano Re: KRUK INKASO !!!! Zgroza! IP: *.radiozet.com.pl / *.radiozet.pl 29.12.04, 19:54
      sprobuj dogadac sie z Bankiem, zawrzec ugode. I przede wszystkim: nie daj sie
      zastraszyc. Oni maja metody skandaliczne, ale na wiekszosc dluznikow skuteczne.
      Ludzie sie boja i w to wszystko wierzą.
      Co nie znaczy, ze masz uciekac przed długiem,. staraj się go spłacić. Choć
      niekoniecznie na warunkach Kruka
    • franzmaurer Re: KRUK INKASO !!!! Zgroza! 29.12.04, 22:06
      Olej Kruka, nie przyjmuj zadnych poleconych, jak najszybciej splac dług
      bezpośrednio tam gdzie go masza (bank, kablowka) i domagaj sie zaświadczenia ze
      wszelkie zobowiązania zostały uregulowane.

Jest np. prawomocne orzeczenie:
      Naczelny Sąd Administracyjny 12.10.2004 r. orzekł, że nie można
      sprzedać wierzytelności konsumenckich bez zgody dłużnika.
      Tym samym podzielił on stanowisko Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego
      mówiącego o wyraźnej zgodzie konsumenta na dokonanie cesji wierzytelności.

Z Krukiem nie rozmawiaj, to jest ich ryzyko, że kupują czyjeś długi - żeby coś
      naprawdę wydobyć potrzebują wyrok sądu, tytuł egzekucyjny i w ostateczności
      przyjdzie komornik. Tyle że ty będziesz miał potwierdzenie spłaty długu, a oni
      nie będą mieli prawdopodobnie żadnego kwitka na to że udostępniłeś swoje dane -
      jeśli już zdecydujesz się na rozmowę to ją najzwyczajniej nagrywaj albo bierz
      sąsiadów na świadków, a jak panowie z Kruka zapukają do drzwi zadzwoń na
      policję ;)
      • Gość: rt Re: KRUK INKASO !!!! Zgroza! IP: *.radiozet.com.pl / *.radiozet.pl 30.12.04, 16:56
        Słusznie. Tylko z tym orzeczeniem sądu to nie do konca jest tak wspaniale, jak
        się wydaje, bo orzeczenie NSA z października nie jest wiążące. To znaczy, że
        nie każdy sąd musi je respektować. Tym bardziej, ze niebawem ma się tym zająć
        skłąd 7-mio osobowy NSA, a to już poważna sprawa. Może zdarzyć się tak, że to
        orzeczenie zostanie uwalone. Niestety.

Jesli masz duzy dług i nie dasz rady go szybko splacic - biegnij do Banku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka