Dodaj do ulubionych

Fiskus zwróci część VAT za materiały budowlane

IP: *.aster.pl 08.07.05, 16:44
Nam zwróci. Komu zwróci to zwróci, dlaczego od razu każdemu czytającemu?.
Poza tym komunikat dwoch pierwszych zdań jest zabawny:

Fiskus zwróci nam część podatku VAT za materiały budowlane. Tak jak
zapowiadaliśmy -

znaczy zwróci gazecie? bo kto zapowiadał?
Obserwuj wątek
    • Gość: khmmm Re: Fiskus zwróci część VAT za materiały budowlan IP: 212.122.214.* 08.07.05, 18:02
      Nie ma jak socjalizm przyszłego prezydenta - 70 m2 :D

Zadziwiające że on szuka większego metrażu :D

No ale wiadomo lud go poprze :D
      • Gość: buddy Tylko Polacy budują wielkie domy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 19:59
        powyżej 100 m2, w których nie ma potem kto mieszkać...
        • chamzbmw brawo cimoszewicz! 09.07.05, 12:44
          jak poparcie bedzie wieksze to moze zwroca caly vat??
          • Gość: tralala Re: brawo cimoszewicz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 16:56
            kiełbasa wyborcza?
            --
            voip.dxp.pl
    • zenon35 Re: Fiskus zwróci część VAT za materiały budowlan 08.07.05, 20:07
      www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=745
    • Gość: jaro Mam pytanie, może ktoś się zna IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.07.05, 21:44
      Buduję mieszkanie u developera, czy to oznacza to samo, co "sam buduję
      mieszkanie"?? Chyba tak, bo za to płacę. Czy w takim razie mogę oczekiwać, że
      developer udostępni mi faktury VAT za materiały budowlane, które zakupił na
      budowę budynku, w którym znajduje sie moje mieszkanie?? Czy ma on taki
      obowiązek, jesli go o to poproszę??? Pozdrawiam
    • Gość: marek Re: Fiskus zwróci część VAT za materiały budowlan IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.05, 01:41
      Kolejna kretynska ustawa uchwalona przez debilnych parlamentarzystow. Kto sie w tym wszystkim
      polapie?
      Jak taki zwrot udokumentowac?

Kolejna furtka dla przekretow dla waskiej grupy spryciarzy. Czy w Polsce nie ma juz ludzi , ktorzy
      mogliby sprawowoac wladze w rozsadny i odpowiedzialny sposob?

• Gość: Darek Czy będzie można korzystać z ulgi remontowej...??? IP: *.prokom.pl 09.07.05, 09:37
      Czy będzie można korzystać z ulgi remontowej i zwrotu vat jednocześnie??
    • Gość: BL Wsparcie państwa? Złodzieje! IP: *.proxyplus.cz / 217.8.167.* 09.07.05, 14:28
      Czy neumann myśli, że nam łaskę robi? Przeciez takie było założenie -
      podwyższamy stawkę, bo tego żąda UE, ale różnicę zwracamy (22-7=15, a nie 12).
      A teraz nagle wielka łaska i jakieś "wsparcie państwa". Szkoda gadać.
      • grazuchna Re: Wsparcie państwa? Złodzieje! 09.07.05, 19:42
        Czyżby szara strefa lobbowała w Sejmie. Uczciwe firmy budowlane mogą już dzisiaj
        zejść do podziemia. Vivat głupota !

• Gość: Ludwik Złodzieje w imieniu prawa IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.05, 18:17
        Zgadza sie -22 minus 7 rowna sie 15!!! Ale urzedasy juz 'przejadly' te 15%
        extra, podejrzewam wiec ze i lista materialow bedzie okrojona. Oto jak z
        pazernego panstwa tworzy sie ordynarny moloch bezsensownej administracji. Szlag
        z nimi -Niech zyje szara strefa !!!
    • Gość: marek A co z zeznaniem podatkowym? Ten Vat był moim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 08:44
      kosztem !!!!!!! Dzieki niemu zbiłem próg na niższy. Czy teraz wskocze znowu na
      wyższy i będe musiał oddać część "zwrotu" jaki otrzymałem od skarbówki? Coś mi
      się wydaje że to jest straszliwa mina.
    • Gość: msp1 Re: Fiskus zwróci część VAT za materiały budowlan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 09:53
      Jakie to polskie prawo proste, co? Nie obejdziemy się bez doradcy podatkowego,
      i chyba o to chodzi. Brawo nasi prawo twórcy!!!!
    • Gość: aga Re: Fiskus zwróci część VAT za materiały budowlan IP: *.acn.waw.pl 10.07.05, 12:13
      o wypłacie i wysokości mają decydowac naczelnicy- czy to oznacza, że naczelnik
      moze odmówić lub ogranicyc wysokość należnego zwrotu.
      Przecież ustawa nakazuje zwrot i ogranicza wysokośc. Naczelnik nie ma tu nic do
      powiedzenia, tak jak w przypadku PITów. Chyba, ze stworzono furtke dla widzi mi
      się, a to oznacza korupcję.
    • Gość: niezrzeszony Re: Fiskus zwróci część VAT za materiały budowlan IP: *.crowley.pl 11.07.05, 20:53
      dlaczego w artykule obok nazwisk posłow autor określił przynależność partyjną
      tylko tych którzy byli z partii PiS-u. W moim przekonaniu artykuł jest
      stronniczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka