Dodaj do ulubionych

Kto ma olej opałowy w baku

IP: *.hsd1.ut.comcast.net 03.08.05, 05:49
Koszmar ministra finansów: samochody elektryczne. I oszust, z rozbieganymi
oczkami, ładujący akumulatory z nielegalnych ogniw słonecznych...
Obserwuj wątek
    • Gość: tomcio Re: Kto ma olej opałowy w baku IP: 5.5R* / 195.33.105.* 03.08.05, 06:24
      A czemuż to autor nie wspomniał o nikłej ilości kontroli w Warszawie skupiając
      się na innych miastach? Wszak ona to powinna świecić przykładem...
      • Gość: Tadeo Re: Kto ma olej opałowy w baku IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 03.08.05, 08:12
        Ministrowi współczuję. Powinien się leczyć. Gratuluję wszystkim tym, których
        nie złapano!!! Dzięki wam ta gospodarka jeszcze sie kręci.
        • Gość: normalny ...ich to obchodzi co kto sobie leje IP: *.ericsson.net 03.08.05, 08:36
          Dlaczego za lanie oleju napedowego jest kara? Przeciez do swojego baku moge
          sobie lac to, co mi sie zywnie podoba. Przeciez to moj samochod/traktor. Jak
          chce to sobie moge nawet nasikac a to tylko moj problem jak sie zepsuje i jak
          bede mial naprawic silnik.
          • Gość: rutek Re: ...ich to obchodzi co kto sobie leje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 09:16
            oczywiscie lac to sobie mozesz. ale jezdzic na tym po drogach publicznych juz nie.
            jak sobie wybudujesz tor wyscigowy w ogrodku to prosze bardzo ale od ulic wara.
            dla mnie, czlowieka ktory placi podatek drogowy w paliwie bo wie ze z tych
            pieniedzy sa utrzymywane drogi, ludzie ktorzy leja opalowy do baku to po prostu
            zlodzieje. jesli ktos ma watpliwosci ze remonty jednak sa, to zapraszam do
            wroclawia, ktory jest aktualnie rozkopany.
            • tymon99 Mam dla Ciebie ZŁĄ wiadomość 03.08.05, 10:17
              > dla mnie, czlowieka ktory placi podatek drogowy w paliwie bo wie ze z tych
              > pieniedzy sa utrzymywane drogi, ludzie ktorzy leja opalowy do baku to po prostu
              > zlodzieje

:ROTFL: dałeś się nabrać :LOL: mniej niż 1/4 tego podatku idzie na drogi :HAHAHA:

• Gość: opałożerca Pożeracz opału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:52
                Wg mnie idioci co stoją i sprawdają zbiorniki powinni zająć się analizą
                spalin. Jak analiza będzie w porządku to mogę jezdzić na moczu babci.
                Jezdziłem, jeżdżę i będę jeżdził na opale bo to jedyne paliwo nie okradzione.
                Dziwne ale leje również na renomowanych " zachodnich" stacjach i moc spada do
                40 %. Wniosek krótki nie ja kradnę tylko kradną dostawcy a pośrednio rząd bo
                bierze akcyzę za wode, rozpuszczalniki i co tylko jest pod reką. Pozdrawiam
                opałowców.Jeszcze jedna uwaga jak wszyscy zauważyli przewody i wlew oraz
                zbiornik nie są przezroczyste więc nie widzę co mi leją do baku , to palanty
                niech udowodnią mi , że wiem co mi wlali.
                • Gość: dfg Przy każdym dystrybutorze jest taki dnigs w którym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 19:35
                  widać jakie paliwo ci nalewają
                  • Gość: kotnaboso Re: Przy każdym dystrybutorze jest taki dnigs w k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 09:41
                    Jasne że jest taki dings.Tylko nie wiem czy słysza łeś o opale w kolorze
                    napędu??teraz już możesz sobie kupić taki opał co ma kolorek ecri.A na stacjach
                    bęzynowych to nie wiadomo co Ci leją do baku.Jestem z łódzkiego i u nas lewego
                    paliwa to ci dostatek.W dodatku mamy najtańsze paliwo w Polsce.Mówię oczywiście
                    o stacjach paliwowych.Ciekawe dlaczego??
              • djzbeer Re: Mam dla Ciebie ZŁĄ wiadomość 03.08.05, 17:22
                za każde 100 złotych wydane na stacji benzynowej, jedynie 20 złotych jest
                bezpośrednim kosztem wydobycia i obróbki paliwa... całą reszte pochłania nasz
                rząd... no ale bmw serii 7 na full wypasiee dla wszystkich ministrów trzeba za
                cos kupic :|
            • Gość: blay Re: ...ich to obchodzi co kto sobie leje IP: 62.148.92.* 03.08.05, 11:07
              obudź się człowieku i zobacz kto tu naprawdę kradnie i to w imię tzw prawa
            • Gość: pracuś Re: ...ich to obchodzi co kto sobie leje IP: *.portnet.pl 03.08.05, 13:13
              Rutek - coś mało w siecie bywasz .W wolnym swiecie jak ktoś coś chce to sobie
              kupuje , chociażby przejazd przez drogę czy opieke zdrowotną . A w swiecie
              niewolników ktoś pracuje na kogoś i dlatego tyle biurokracji , urzędników i
              funkcjonariuszy celem kontrolowania niewolników ,żeby tym na górze zostało
              wiecej do.......... . Oczywiście nie mów mi , że biednych nie stać na np.
              opłacenie opieki zdrowotnej bo Ci wskaże USA , gdzie do tamtejszej biedy
              rocznie pchaja się setki tysięcy nielegalnych emigrantów albo UK , gdzie
              cytując "Wprost" w samym Londynie mieszka 300.000 Polaków. A w naszym pięknym
              kraju mamy prawie 20 % legalnego bezrobocia i biedę aż piszczy.
              • Gość: rutek Re: ...ich to obchodzi co kto sobie leje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 18:06
                "w naszym pięknym kraju mamy prawie 20 % legalnego bezrobocia i biedę aż
                piszczy" miedzy innymi przez ludzi o swiatopogladzie takim jak Twoj. a skoro
                mowisz o swiecie szerokim to pojedz do "niemcowni" i wlej olej opalowy do baku.
                zobaczymy co sie stanie. nie pozdrawiam.
            • Gość: kotnaboso Re: ...ich to obchodzi co kto sobie leje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 09:45
              Łatwo się mówi złodzieje!Ty pewnie nosisz aureolkę na głowuie i nie skalałeś się
              nigdy grzechem kradziży tudziesz kombinacji.Kto jest bez grzechu niech pierwszy
              zrzuci kamieniem!!Jerstem pełen podziwu dla Ciebie,choć doskonale rozumiem że
              podwórko sąsiada widzć o wiele lepiej niźli własne.
          • jmwaw Re: ...ich to obchodzi co kto sobie leje 03.08.05, 12:44
            Racja!
            Co innego jeśli ktoś kupuje olej opałowy do celów grzewczych (rolnicy) i wlewa
            go do baku. To juz jest oszustwo. W USA ściga się za takie kombinacje WYŁĄCZNIE
            farmerów. W Polsce zgodnie z prawem, jeśli złapie się samochód prywatny
            zatankowany na nielegalnej stacji powinno się wsadzić jej właściciela a nie
            nabywcę. Nabywca nie ma prawa kontrolowania legalności stacji, ma prawo wyboru
            gdzie jest taniej. Może oczywiście donieść do US o swoich podejrzeniach ale czy
            jest taki obowiązek?
          • nessuno Re: ...ich to obchodzi co kto sobie leje 03.08.05, 18:30
            A możesz i nasikać do swego baku,tylko co będzie,jak jakiś debilny minister i
            to"paliwo"obłoży akcyzą? :-)
    • Gość: qaz Re: Kto ma olej opałowy w baku IP: *.zeto / 212.160.89.* 03.08.05, 08:16
      "Gronicki nadal jednak twierdzi, że same kontrole baków nie wystarczą.
      Przekonuje, że potrzebna jest likwidacja źródła patologii - czyli różnych cen na
      olej opałowy i napędowy spowodowanych różnicą w akcyzie."

przecież jest sposób na to żeby zlikwidowac patologię i to dokładnie taki jak
      mówi pan minister... tylko że lepiej obniżyć akcyzę na olej napędowy do poziomu
      tej na opałowy. i będzie tak jak minister twierdzi koniec patologii.

hehe, ale sępy nie odpuszczą...
    • Gość: tvh podatek drogowy od kosiarki i trawnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 08:22
      Cóż, niektórzy kupują także benzynę do kosiarek i kos spalinowych i też płacą
      podatek drogowy(!)a przecież kosiarki nie jeżdzą po drogach. Też powinni
      zwracać.
      • Gość: anton Re: podatek drogowy od kosiarki i trawnika IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.05, 08:28
        Jezeli olej opalowy jest lepszy od tego co jest sprzedawane na stacjach to sie
        nie dziwie
        • Gość: graciek CZYM SIE ROZNI ON od OP? Otoz baza jest ta sama. IP: 213.77.48.* 03.08.05, 09:17
          Do ON dodaje sie dodatkowe skladniki "wzmacniajace" silnik, polepszajace
          smarowanie ect. To wszystko. Do aut starszych polecam OP.
          Warto zwrocic uwage na sprezarki gazu dostepne na rynku. Z powodzeniem zastapia
          LPG w cenie 1.05 za litr.
    • Gość: gm Re: Kto ma olej opałowy w baku IP: *.net / 83.16.165.* 03.08.05, 09:18
      To tylko potwierdza domniemanie ,że władza ma społeczeństwo za głupich ciuli
      którymi można manipulować. Politycy przekazują nie prawde ale wybrane
      informacje (albo i kłamstwa) pozwalajacy osiagnąc im cel niekoniecznie zgodny z
      interesem społeczeństwa w imieniu którego sprawują władze.Niestety w obecnym
      systemie wyborczym nie ma możliwości rozliczenia polityków przez wyborców.
    • Gość: Qba taa. goncie rolnika... a Rywin sie smieje ! IP: 217.153.161.* 03.08.05, 09:21
      albo zobaczcie ile skontrolowanych stacji ze zlym plaiwem
      zaplacilo jakie kary... he he kilka i to po 5 tys zl najwyzej, toc to dziennie
      wiecej zarabiaja !
      • Gość: blay złe paliwo IP: 62.148.92.* 03.08.05, 11:11
        a czy ktoś wie na których stacjach leją złe paliwo? Lepszą karą od tych
        śmiesznie niskich pieniężnych byłoby opublikowanie listy stacji które oszukują
        na paliwie
        • Gość: piternet Re: złe paliwo - pomysł bomba IP: *.mnc.pl 04.08.05, 02:03
          Dla mnie pomysł super...aż szkoda, że nie mam samochodu
    • Gość: =pk= Re: Kto ma olej opałowy w baku IP: 83.238.103.* 03.08.05, 09:30
      Czy ktoś może zna i mógłby podać treść odpowiedniego paragrafu czy innego tam
      przepisu, na podstawie którego Policja nakłada mandaty na jeżdżących na oleju
      opałowym?
      • Gość: emhyr Re: Kto ma olej opałowy w baku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:06
        To jest wykroczenie z artukułów Kodeksu karno-skarbowy, grozi mandat do 500PLN,
        jednoczesnie art.1 paragraf 3 tegoz kodeksu mowi - Nie popełnia przestępstwa
        skarbowego lub wykroczenia skarbowego sprawca czynu zabronionego, jeżeli nie
        można mu przypisać winy w czasie czynu. Prościej ujmujac zlapia cie na stacji
        przy dystrybutorze z OP wlepiaja mandat bo oszukujesz panstwo, na drodze moga
        ci wciskac mandat ale mozna go nie przyjac, kazdy ma do tego prawo i wtedy sad
        grodzki decyduje czy wina jest udowodniona. Mozna bowiem (wiele jest takich
        przypadkow) dostac OP na stacjach nawet markowych pod dystrybutorem ON. pozdro
    • Gość: człowiek myślący Re: Kto ma olej opałowy w baku IP: *.azylnet.com 03.08.05, 09:50
      A kogo obchodzi co ja mam w baku swojego własnego samochodu skoro to coś kupiłam za własne pieniądze? Dlaczego ciągle się zgadzamy na samowolę urzedasów wymyślających jakies akcyzy żeby zapełnić sobie kieszenie (bo przecież nie dla mnie to robią). Znieść akcyzę , rozwiązać ZUS a sejm i senat zostawić jako atrakcję turystyczną i dajcie nam spokojnie żyć i zarabiać. A jeździć będę na tym co ja chcę a nie urzędas mi każe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: =pk= Re: Kto ma olej opałowy w baku IP: 83.238.103.* 03.08.05, 11:56
        Zgadzam się i dlatego też pytam o "paragraf", gdyż być może te wszystkie
        pokrzykiwania nt. rzekomej "nielegalności" zasilania silników olejem opałowym
        to tylko tani blef i wymachiwanie szabelką urzędasów, którym na skutek
        abstrakcyjnie wysokich cen wysycha źródełko.
      • Gość: pożeracz opału Re: Kto ma olej opałowy w baku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:02
        Masz rację , takich więcej gó.. ich obchodzi ile zapłacę za remont silnika i
        pompy. Płacę bo mam kaprys a w wolnym kraju kaprysy są dozwolone.Tylko jak nie
        będą nikogo i nic kontrolować to co zrobią z kolesiami naszej " W A D Z Y " ,
        kóra wymyśliła dla bezmózgowców dobrze płatne etaty.
    • Gość: eaan Re: Kto ma olej opałowy w baku IP: 195.85.229.* 03.08.05, 11:37
      Wystarczy zalozyc bak z grodziami. Oficjalny korek prowadzil bedzie do czesci z
      olejem napedowym a nieoficjalny do czesci z opalowka. tak ze mozna wtedy jezdzic
      spokojnie. Wystarczy spawarka i troche pomyslu.
      • Gość: throgh Re: Kto ma olej opałowy w baku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 11:57
        lepiej sobie przyspawaj trochę rozumu- są jeszcze przewody paliwowe i filtr
        paliwa, które sie przedee wszystkim kontroluje. a nie wlew z jago sitkami i
        zakrętasami
        • djzbeer Re: Kto ma olej opałowy w baku 03.08.05, 17:31
          Gość portalu: throgh napisał(a):

> lepiej sobie przyspawaj trochę rozumu- są jeszcze przewody paliwowe i filtr
          > paliwa, które sie przedee wszystkim kontroluje. a nie wlew z jago sitkami i
          > zakrętasami

Dobra dobra ale ja nie wyrażam zgody żeby jakiś półdebil mi pół fury rozkręcał,
          jak chce badac paliwo to mu moge wlew paliwa otworzyć, ale od tego co mam pod
          maską i pod samochodem to wara. Na filtr paliwa to sobie mogą popatrzeć jak im
          pozwole... i tyle... summa summarum bez nakazu nie mają prawa ani jednego
          kabelka odpiąć... wiec po prostu można ich olać :]
    • Gość: gość Dość tych uprzywilejowanych grup IP: *.motorola.com 03.08.05, 12:12
      najpierw górnicy, którym wydaje się że są najważniejszym ogniwem naszej
      gospodarki, a teraz rolnicy... i niby dlaczego tańsze paliwo dla nich. A jak
      ktoś ma łódź motorową to już w ogóle powinien mieć 2 razy tańsze paliwo bo po
      drogach w przeciwieństwie do traktora raczej się tym nie jeździ/pływa.
      • Gość: blay Re: Dość tych uprzywilejowanych grup IP: 62.148.92.* 03.08.05, 13:32
        to czemu sam nie zostaniesz rolnikiem albo górnikiem skoro uważasz że to zawody
        uprzywilejowane? ciekawe co byś powiedział gdybyś cały dzień musiał wywalać
        krowie g..na?
      • Gość: Tomek Chyba chcesz jeść droższy chleb... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 18:23
        Chyba rozumujesz w złą stronę. W tym akurat wypadku całkowicie się zgadzam, z
        tym, że rolnicy prawie wcale nie jeżdżą po drogach. Dlaczego więc mieliby płacić
        podatek drogowy?

Nawet jeśli by kontrolować ciągniki to i tak okazałoby się, że karę zapłaci
        przeciętny Kowalski, który ma 600 zł renty, ciągnik i 2h ziemi. Nasi
        posłowie-rolnicy z PSL i Samoobrony już by o to zadbali, aby do nich kontrola
        nie dotarła albo żeby kontrola była zapowiedziana.
    • Gość: Pi oszust oszukuje oszusta IP: *.dami.pl 03.08.05, 12:37
      Minister oszukuje, że akcyza jest zbierana na budowe dróg. Jest przejadana
      przez urzędasów i przepuszczana na jakieś dotacje.
      Drogi i autostrady buduje się z dotacji uni i z kredytów - oczywiści za jazdę
      po tych nowych autostradach trzeba jeszcze raz zapłacić oszustowi podatek
      (powinien sie nazywać perpetum mobile a nie drogowy).
      Rolnicy i kerowcy oszukują też - przykład idzie z góry.
      W niemczech podatek z paliwa idzie na drogi i to widać - drogi są - i raczej
      mało kto kombinuje.

Panie ministrze należy wymagać od innych poszanowania prawa ale trzeba dać
      dobry przykład samemu!!!
    • Gość: LMB za co płacą właściciele maszyn rolniczych i budowl IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 03.08.05, 13:37
      "Związki rolnicze oraz PSL nadal walczą o tańsze paliwo dla rolników. Uważają,
      że po prostu należy się im, bo część akcyzy, którą płacą w cenie benzyny, jest
      przeznaczona na utrzymanie dróg."

Pzecież to samo dotyczy maszyn budowlanych itp. Jeśli ktoś nie korzysta z dróg,
      to dlaczego płaci podatek?
      • Gość: znaczek Re: za co płacą właściciele maszyn rolniczych i b IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.05, 16:11
        W tch panstwach o ktorych maza Polacy(a wlasciwie o ich dobrobycie)jazda na
        opale jest przestepstwem skarbowym. Grozi tam nie tylko mandat,lecz wiezienie
        oraz konfiskata narzedzia przestepstwa czyli pojadu lub maszyny.
        Skoro rolnik bierze dpolaty ,powinien placic za paliwo akcyze jak inni.Rowniez
        ZUS.
        • wimwim Re: za co płacą właściciele maszyn rolniczych i b 04.08.05, 20:25
          > W tch panstwach o ktorych maza Polacy(a wlasciwie o ich dobrobycie)jazda na
          > opale jest przestepstwem skarbowym. Grozi tam nie tylko mandat,lecz wiezienie
          > oraz konfiskata narzedzia przestepstwa czyli pojadu lub maszyny.
          > Skoro rolnik bierze dpolaty ,powinien placic za paliwo akcyze jak
          inni.Rowniez
          > ZUS.
          Jak Wy ( wyklickujący tu na tym forum)mało znacie realia zmieniające sie w
          tempie błyskawicznym na polskiej WSI! Jak niewiele trzeba żeby Wami manipulować
          jak to czynił b. Min. Olejniczak i niektóre gazety!
          Zeby wprowadzić pewien poziom "O", od ktorego możemy dokonywać porównań musimy
          wiedzieć o najważniejszym: O TYM, ZE WSZYSTKIE KRAJE UNII EUROPEJSKIEJ POZA
          DOTACJAMI DO ROLNICTWA WYŻSZYMI OD " ŻEBRACZEGO" JAKIE UNIA PRZYZNAŁA POLSCE
          MAJĄ ( właściwiej będzie jak napisze -rolnicy w tych krajach mają)PALIWO DLA
          ROLNIKÓW( TYLKO DLA NICH) W CENIE OD 40 DO 60 % WARTOSCI PALIWA W SPRZEDAŻY
          NORMALNEJ -DETALICZNEJ!
          Przybliżę wiarygodny i absolutnie mądry post z ONETU( ...)
          wiadomosci.onet.pl/1,15,11,11635224,32630734,1550993,forum.html
          Na koniec tym, którzy gdyby tylko mogli juz karaliby rolników.
          Zeby karać( jestem za przykładną karą-dotkliwą) to nalezy wprowadzić warunki
          zblizone do tych krajów, które przywołujemy za wzór. Jestem za takimi karami
          jak w krajach Beneluksu, nawet konfiskata! A w najmniejszym wymiarze > 10 TYS
          EURO. Ale najpierw wprowadźmy PALIWO DLA ROLNIKÓW W ZBLIZONYCH PROPORCJACH- OK.
          50 % WARTOŚCI WW KRAJÓW UNII!!!
    • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Zrówno artykuł, jak i wypowiedzi do d..y! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.08.05, 15:23
      Za co miałbym odpowiadać ja i pozostali użytkownicy samochodów z napędem
      dieslowskim, którzy tankujemy wyłącznie w przydrożnych stacjach paliw? I w
      ogóle: który kierowca wie, co mu się nalewa z dystrybutora? Sam się nieraz
      dziwię: po jednym tankowaniu auto jedzie jak rakieta, po innym jest mułowate,
      ale jaki JA mam na to wpływ? Ja tylko cierpię, kiedy mi leją
      niepełnowartościowe paliwo za moje dobre pieniądze: auto gorzej jedzie i silnik
      się niszczy; dlatego jestem za częstymi kontrolami i ściganiem nieuczciwych
      dystrybutorów paliw, oszukujących WYŁĄCZNIE dla swojego zysku; przecież ja
      płacę cenę jaką wykaże atestowany licznik na stacji paliw! Stuknijcie się
      panowie policjanci, celnicy i redaktorzy w te wasze głowy od pozłoty!
    • Gość: Morphy UWAGA! MINISTER SZKODNIK! IP: *.icpnet.pl 03.08.05, 16:32
      Czego ten sabotazysta (bo ten minister mysli tylko o tym, jak zniszczyc polska gospodarke) sie domaga? Zeby rolnicy wiecej placili za paliwo, a zatem, zebysmy my wszyscy - 40 milionow Polakow - kupowali drozsze jedzenie. I tak wlasnie dziala SLD, ktory ponoc chcial dbac o biednych - staje na glowie i przesladuje rolnikow po to, zeby biednych nie stac bylo na jedzenie.

Ten minister to zwyczajny sabotazysta. A poniewaz zdecydowana wiekszosc urzednikow z SLD to sabotazysci, to Polska wyglada tak, jak wyglada. Nic dziwnego, ze z kraju ucieklo ponad 300.000 ludzi - za PRL tez uciekali za chlebem. Jak widac duzo sie musi zmienic, zeby nic sie nie zmienilo - PZPR nadal u wladzy, wladza przesladuje zwyklych obywateli, a Polak marzy tylko o tym, zeby uciec za granice. I po co bylo mowic w 1989 ze komunizm sie skonczyl, skoro trwa nadal i ma sie calkiem dobrze?
      • Gość: satyrykon Po co zmusza sie narod do emigracji ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.08.05, 19:12
        Dzieki temu, ze z Polski emigruja ludzie samodzielni i wysoko kwalifikowani,
        rzadzace partie maja do dyspozycji nieprzebrane "masy" slabo myslacych.

I to pozwala im "dawac sie wybierac" do wszystkiego.
        Potem mowi sie o "pelnej demokracji wyboru".

I tak w kolko.
        Jak dlugo jeszcze ?

• meerkat1 A czemu nie LPG? 03.08.05, 19:29
          O polowe tanszy od benzyny, a i wody don trudno dolac :-)
    • Gość: behemot Olej opałowy w Baku? Ma Armenia hi hi IP: *.promax.media.pl 03.08.05, 19:44
      Rolnicy jak zwykle chcą lepiej, inaczej. Dla nich Nowa Konstytucja, o której marzy PiS powinna zawierać następujący zapis:
      Art...
      Każda demonstracja jest dozwolona, jeśli na jej czele niesiony będzie transparent z sumą jakiej z budżetu domagają się protestujący. Wtedy skończy się gadanie o "słusznych protestach" MOże też niektórzy z miękkim sercem zrozumieją, że cała ta zabwa odbywa się na ich koszt
    • wimwim Re: Kto ma olej opałowy w baku 04.08.05, 19:59
      Przytoczę niektóre moje wcześniejsze posty:
      1/forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26&w=25210292&a=25264738
      Piszecie o ok. 30 % ciągników jeżdżących na " oranżadkę". Ja wam mówię( z
      autopsji), że jest powyżej 75 %. Tylko 25 %( ...) jeździ na On ze względu na
      wykorzystanie ciągników nowszych generacji. Przy czym warunkiem wymuszającym
      są "prawa gwarancyjne", które pozbawiają rękojmi użytkowników w przypadku "
      / niestosowania sie do terminowej wymiany oleju-fabrycznego w serwisach.
      / używania nienormatywnego paliwa etc,etc.
      P.S.
      Ktos kto pisał artykuł posiada nieaktulne dane sprzed 2 lat - o " łowieniu
      ciągników przy elewatorach". Nie znacie mądrosci rolników. Oni są
      inteligentniejsi od inspektorów z Izb celnych, UKS-ów i Policji-jakiejkolwiek
      (...).
      Po wprowadzeniu ustawowym(SIC!) w nowej kadencji Sejmu PALIWA DLA ROLNIKÓW
      zdradzę -ich słodką i wyjątkowo inteligentną metodę(...)
      A może któś juz dzis pokusi się o odgadnięcie "słodkich metod" grania na "
      nosach" inspektorów"???
    • Gość: SZEF_m Sprzedam filtr paliwa do wszystkich Golfów na opał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 20:49
      Sprzedam filtr paliwa do wszystkich Golfów co na opał umożliwia plynna jazdę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka