Dodaj do ulubionych

Karta citibank?

IP: 83.238.70.* 24.08.05, 22:24
Ponieważ wykonuję usługi dla pewnej firmy, citibank zaproponował mi
gratis kartę kredytową. Chciałbym się dowiedzieć czy mogę się
spodziewać jakiś pułapek, ukrytych prowizji , przymusowego
ubezpieczenia karty lub transakcji itp. Nie interesuje mnie ich
oprocentowanie ponieważ zamierzam spłacać całość zadłużenia w terminie
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: Karta citibank? IP: *.chello.pl 24.08.05, 22:41
      Jeśli karte dostaniesz gratis to jedynym kosztem obowiazkowym jest oplata 6,5
      zl na miesiac bez wzgledu czy uzywasz czy nie za pakiet bezpieczenstwa, od
      kradziezy karty, kradziezy kupionych nią towarów i zniszczenia tych towarów.
      Poza tym jest ok, tylko zrób ze zdjeciem lepeij wyglada i splacaj na czas bo
      inaczej 25,9% bije rocznie.

Pozdrawiam
      Tomek
      www.finanseosobiste.pl
      • rsa127 Re: Karta citibank? 25.08.05, 07:34
        > Jeśli karte dostaniesz gratis to jedynym kosztem obowiazkowym jest oplata 6,5
        > zl na miesiac bez wzgledu czy uzywasz czy nie za pakiet bezpieczenstwa, od

Opłata 6,5 nie jest naliczana, gdy w danym miesiącu nie dokonano żadnych
        transakcji.
        • bbastek13 Re: Karta citibank? 25.08.05, 09:26

> Opłata 6,5 nie jest naliczana, gdy w danym miesiącu nie dokonano żadnych
          > transakcji.

nie do końca - jest naliczana, gdy wystawia się wyciąg - a wyciąg wystawia się
          gdy nie dokonałeś żadnej transakcji, ale korzystasz z kredytu - i wtedy pakiet
          tez się naliczy
          • rsa127 Re: Karta citibank? 25.08.05, 15:12
            > > Opłata 6,5 nie jest naliczana, gdy w danym miesiącu nie dokonano żadnych
            > > transakcji.
            >
            > nie do końca - jest naliczana, gdy wystawia się wyciąg - a wyciąg wystawia
            się gdy nie dokonałeś żadnej transakcji, ale korzystasz z kredytu - i wtedy
            pakiet tez się naliczy

Nie masz racji. Mam dwie karty Citi. Na jednej od 3 miesięcy nie robiłem
            transakcji. Ani razu nie została pobrana opłata za miesiące, w których nie było
            transakcji.
            • bbastek13 Re: Karta citibank? 26.08.05, 22:12
              > Nie masz racji. Mam dwie karty Citi. Na jednej od 3 miesięcy nie robiłem
              > transakcji. Ani razu nie została pobrana opłata za miesiące, w których nie
              >było transakcji.

a przeczytałeś dokładnie co napisałem ? Pakiet naliczany jest gdy wystawia się
              wyciąg, a wyciąg może się wystawic gdy nie dokonujesz transakcji w miesiącu
              rozliczeniowym - w wypadku, gdy spłacasz kredyt - na wyciągu nie ma
              transakcji, ale jest informacja o odsetkach, wplatach na rachunek i jest też
              pakiet bezpiezceństwa. Gdy nie ma wyciągu - nie ma pakietu.
        • mike-great Re: Karta citibank? 28.08.05, 20:22
          To po co mu karta jak nie robi transakcji???

rsa127 napisał:

> > Jeśli karte dostaniesz gratis to jedynym kosztem obowiazkowym jest oplata
          > 6,5
          > > zl na miesiac bez wzgledu czy uzywasz czy nie za pakiet bezpieczenstwa, o
          > d
          >
          > Opłata 6,5 nie jest naliczana, gdy w danym miesiącu nie dokonano żadnych
          > transakcji.
          • Gość: ewk Re: Karta citibank? IP: *.altec.pl / *.altec.pl 03.09.05, 22:42
            opłata 6,50zł za "pakiet bezpieczeństwa" jest naliczana TYLKO WTEDY KIEDY
            DOKONA SIĘ W DANYM OKRESIE ROZLICZENIOWYM TRANSAKCJI BEZGOTÓWKOWEJ jeśli nie ma
            żadnej transakcji to nawet jeśli jest zadłużenie na karcie to ta opłata NIE
            JEST NALICZANA!!! Opłata, która jest naliczana niezależnie od wykonanych
            transakcji - to opłata "credit shield", jest naliczana wtedy kiedy jest jakieś
            zadłużenie na karcie - wynosi coś ok 0,36% kwoty zadłużenia - bo jest to
            ubezpieczenie na wypadek śmierci kredytobiorcy, żeby jego rodzina nie musiała
            spłacać zadłużenia. jest to jednak dobrowolna opłata i można z niej
            zrezygnować.
            Przez 4 lata pracowalam w Citi więc wiem o czym mówię :)
    • bbastek13 Re: Karta citibank? 25.08.05, 09:24

i nie zapomnij zrezygnowac z ubezpieczenia kredytu (credit shield), które jest
      przez 3 pierwsze nmiesiące gratis a potem będziesz płacił za nie niecały
      procent salda zadłużenia
      • tolo3 Re: Karta citibank? 25.08.05, 11:16
        To jest dobrowolne ubezpieczenie i we wniosku jest opcja TAK/NIE do wyboru,
        więc od razu przy wypełnianiu można wybrać,
        Jest to bardzo fajna sprawa, gdyż w przypadku zniszczenia zakupionego sprzętu
        kartą Citi w czasie transportu ze sklepu do domu - tu do końca nie pamiętam jak
        dokładnie jest - Citi zwraca całą wartość przedmiotu - Sprawdziłem i
        skorzystałem z tego osobiście!
        Musisz też wiedzieć że karta zwolniona jest tylko przez rok z opłaty rocznej -
        po roku już będziesz musiał zapłacić za nią!
        • Gość: ewk Re: Karta citibank? IP: *.altec.pl / *.altec.pl 03.09.05, 22:44
          to o czym piszesz to zawiera "pakiet bezpieczeństwa"; credit shield jest
          ubezpieczeniem tylko na wypadek śmierci kredytobiorcy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka