Dodaj do ulubionych

Pracownicy Handlowego kontra fiskus

• Gość: kis Re: Pracownicy Handlowego kontra fiskus IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 06.11.05, 18:05
      wszystkim zainteresowanym radze kupic ust.Ordynacja podatkowa,tam sa opisane
      dokladnie nasze prawa,mozna robic duzo,skladac wnioski dowodowe,wnosic o
      przesluchania swiadkow itd.mozna duzo robic ale trzeba przeczytac ustawy o
      prywatyzacji,raz inne ktore wchodza w zakres tej sprawy,mozna tam znalezdz
      wiele,by skladac wniski dowodowe
      • Gość: kuba Re: Pracownicy Handlowego kontra fiskus IP: *.chello.pl 06.11.05, 18:08
        witam , a czy Pan Pani już była wzywana ja muszę iść w środę i nie wiem co
        robić jak rozmawiać
        • Gość: kuba Re: Pracownicy Handlowego kontra fiskus IP: *.chello.pl 06.11.05, 18:10
          bardzo proszę o pomoc , wszystkich nie wiem co robić
          • Gość: kis Re: Pracownicy Handlowego kontra fiskus IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 06.11.05, 18:32
            kuba,kis to pan,aie to bez roznicy, idz do us. w ostatnim dniu terminu,
            przygotuj oswiadczenie otym ze kupiles w ofercie publicznej ,jak masz to dolacz
            dokumenty"Regulamin" itd.kup "OP",zapoznaj sie z ustawami z tych dokumentow,
            orzecznictwem NSA,TK,zloz wnioski o wydanie przez US kopi wszystkich dokumentow
            w sprawie,zloz zapytania o to czy powinienes dostac PIT8c itd,nie daj sie zbyc
            ani zastraszyc masz swoje prawa ktore poznasz z ordynacji podatkowej.
            • Gość: mery Re: Pracownicy Handlowego kontra fiskus IP: 217.153.6.* 06.11.05, 19:20
              a kto jest lacznikiem w oddzialach bo ja juz nie pracuje 65 lat i nie bardzo
              wiem do kogo sie zwrocic.Pozdrawiam
            • Gość: kuba Re: Pracownicy Handlowego kontra fiskus IP: *.chello.pl 06.11.05, 20:08
              serdeczne dzięki
            • Gość: nika Re: Pracownicy Handlowego kontra fiskus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:57
              W "DRUKI IPS" przewertowałam PIT8c i nie mogę załapać jaki związek on ma z naszą
              sprawą.Wygląda na to, że jeżeli dotyczy osób fizycznych to takich co prowadzą
              działalność gospodarczą. Może chodzi o PIT13? Musiałby mi ktoś podpowiedzieć coś
              na ten temat. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
              • Gość: kis Re: Pracownicy Handlowego kontra fiskus IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 06.11.05, 22:25
                pytanie jest takie, czy jezeli istnial obowiazek podatkowy to czy nie
                powinnismy otrzymac tego z domu maklerskiego ,bo on wystawia ten druk dla "US"
                i sprzedajacego akcje,ten wlasnie druk PIT8C,skoro go nie wystawili to albo
                wtedy nie musieli albo nie istnial wedlug nich obowiazek podatkowy.Nalezy zadac
                to pytanie na pismie "US".
                • Gość: nika Re: Pracownicy Handlowego kontra fiskus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 23:11
                  Teraz dotarło do mnie- wcześniej nie miałam pojęcia o co chodzi. Bardzo dziękuję
                  i pozdrawiam.
          • Gość: valdigor Re: Pracownicy Handlowego kontra fiskus IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.05, 18:36
            To zalezy co chcesz uzyskac.
            Jesli chcesz od razu placic to rzecz jasna zgadzasz sie korekte pit i po
            sprawie. Jesli natomiast chcesz sprobowac szczescia i pojechac na przedawnienie
            (a masz wieksze szanse niz Ja - jezeli dopiero masz stawic sie w US pierwszy
            raz) to masz inny wybor. Kwestia jest tylko taka czy otrzymales wezwanie do
            czynnosci wyjasniajacych czy tez od razu z bomby zawiadomienie o wszczetym
            postepowaniu. Tak czy siak na Twoim miejscu pierwsza wizyte zlozyzylbym na
            wariata (Ja tak zrobilem) czyli ide bez zadnych dokumentow i wogole nie wiem
            gdzie zyje i o co chodzi, a moja pamiec (w kwestii akcji) to jedna wielka
            amnezja umyslowa. Urzednik zapewne powie Ci jakiego rodzaju dokumenty masz
            zlozyc (bo chodzi o roczne zenanie podatkowe wiec dokumenty o dochodach +
            akcje). Wytarguj chodziaz z tydzien na pozbieranie tego do kupy. Na druga
            wizyte zabierz tylko zaswiadczenie o dochodach (pity) i z rozbrajajaca
            szczeroscia oznajmij urzednikowi ze dokumentow na temat akcji nie znalazles w
            domu i w takim razie co Urzednik sugeruje za rozwiazanie zeby bylo dobrze.
            Jezeli urzednik nie zasugeruje Ci bys zwrocil sie do pracodawcy (bylego - bo
            rozumiem ze juz nie pracujesz w BH) to zrob to sam i znowu wytarguj chodziaz
            tydzien. Potem piszesz do DM o wydanie dokumentow i fotokopie tego pisma
            przesylasz poczta do US. Pamietaj o zachowywaniu terminow. Do US wcale nie
            musisz biec z samego rana. Najlepiej pojaw sie u nich na 15 min przed koncem
            pracy, a znowu byc moze bedzie masz szczescie bo urzednik pojdzie do domu. W
            takim przypadku nie daj sie wrobic w tak zwane przesluchanie innego urzednika.
            Jezeli nie ma osoby, ktora Cie wzywala to stanowczo prosisz o potwierdzenie ze
            stawiles sie w terminie, a nastepnie o wyznaczenie nowego terminu wizyty.

Powodzenia
    • Gość: Gość Re: Pracownicy Handlowego kontra fiskus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 19:51
      Ludzie, prośba, nie piszcie tutaj już nic, spróbujcie połączyć sie w jedność...
      • Gość: Krzys Re: Pracownicy Handlowego kontra fiskus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.05, 13:03
        No tak ale to jednoczenie sił może być utrudnione jeżeli stracimy kontakt. Czy
        w związku z nowym rządem i nowym ministrem finansów mozna wiązać nadzieje na
        odgórne roztrzygniecie "Naszej sprzwy" Pozdrawiam wszystkich walczących.....
        • Gość: mouse Re: Pracownicy Handlowego kontra fiskus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 17:05
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34831&w=31464281&a=31464281&v=2&wv.x=2
          Informacja, dla tych którzy nie wiedzą - link do nowego forum w tym temacie.
          Nie ma tam jeszcze za wiele postów, może z czasem w ogóle nie będą potrzebne.
          Oby.
    • Gość: Oszukany Re: Pracownicy Handlowego kontra fiskus IP: *.ssmb.com 16.11.05, 14:41
      Nie tylko jesteśmy w posiadaniu pisma KPWiG przekonywującego o tym, że byliśmy
      w ofercie publicznej i należy nam się zwolnienie z podatku.
      Pisma Prezesa Zarządu do pracowników,wiele pism Ministerstwa Skarbu Państwa,
      pismo Podsekretarza Stanu Ministra Finansów,dużo komunikatów Departamentów
      Prawnych,wyniki kontroli NIK, wypowiedz Rzecznika Praw Obywatelskich,pismo
      Komisji do Spraw Kontroli Państwowej, opinia Doradztwa Podatkowego KPMG,opinie
      prawne, czy te wszystkie osoby się myliły co do tego iż akcje zostały nabyte w
      ofercie publicznej i podlegają zwolnieniu z podatku. Czyli co z zaufaniem
      obywateli do organów państwowych i całego KRAJU???????
    • Gość: sky_fifi Citibank ujawnia dane swoich klientów IP: *.eranet.pl 17.11.05, 23:57
      Ten aspekt był już poruszany wcześniej, ale należy do niego wrócić.
      Mianowicie Citibank przekazuje do urzędów skarbowych dane finansowe swoich
      klientów. Robi to łamiąc obowiązujące prawo, m.in. nową "konstytucję" polskiego
      rynku kapitałowego, ordynację podatkową, Konstytucję RP.
      Ciekawe komu jeszcze Citibank przekazuje dane swoich klientów? Jako obecny
      klient tego banku jestem bardzo poważnie zaniepokojona, do kogo jeszcze trafiły
      informacje o stanie mojego rachunku ???
      Może by "Gazeta Wyborcza" - gospodarz tego forum - napisała jakiś artykuł na
      ten ciekawy temat?
      • mclip Re: Citibank ujawnia dane swoich klientów 18.11.05, 08:58
        Chyba warto o tym pomyśleć Panie i Panowie dziennikarze z GW
        • Gość: gosc szczęsliwie zmieniłem bank... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 17:10
          ...po taskich numerach z udostepnanem danch chetnych do zmiany bedzie wiecej.
          wystarczy spawe naglosnic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka