Dodaj do ulubionych

Bank Millenium - ku przestrodze

09.01.06, 20:02
Witam wszystkim.
Postanowiłem podzielić się historią która spotkała mnie w Banku Millenium.
Otóż złożyłem reklamację na błędna zaksięowanie odsetek od lokaty. Ponieżej
zamieszczam odpowiedź banku:
"Szanowny Panie,
W nawiązaniu do Pańskich reklamacji, dotyczących lokaty nr ...., stanowiącej
zabezpieczenie kredytu hipotecznego, uprzejmie wyjaśniamy, co następuje:

W wyniku błędnie założonej kwoty blokady na rachunku lokaty terminowej nr
..... odsetki naliczone w dniu 15.12.2005r. zostały skapitalizowane na
rachunku lokaty, zamiast zgodnie z Pańską dyspozycją, przelane na rachunek
bieżący.(...) Jednocześnie informujemy, iż z uwagi na fakt, iż przedmiotowa
lokata stanowi zabezpieczenie kredytu, nie ma możliwości przeksięgowania
odsetek naliczonych w dniu 15.12.2005r. na rachunek bieżący(...)"

Piękne w swej prostocie. Czyli przyznali się, że błędnie zaksięgowali odsetki,
ale za sam błąd to już nie będę odpowiadać oni, tylko ja. WW oddziele, Pani
powiedziała mi, że jedyne co mogę zrobić, to złożyć reklamację od reklamacji...
Cóż, pozostaje mi tylko szukać innego banku. A przyznaję warunki kredytu CHF,
który u nich wziąłem są dość korzystne
Pozdrawiam wszystkich, może ktoś miał podobne doświadczenia, może w innym banku?

Piotr J
Obserwuj wątek
    • zycie_po_zyciu Re: Bank Millenium - ku przestrodze 09.01.06, 20:10
      składaj ponownie reklamacje, to się powinno dać odkręcić - żenujące jest to
      tłumaczenie

a gdy będziesz się starał przenieść hipotekę do innego banku, to pewnie obniżą
      ci %, żeby cię zatrzymać, zawsze to coś

jeśli masz szczegółowe pytania, napisz maila
      • Gość: sello Re: Bank Millenium - ku przestrodze IP: *.sanetja.pl 09.01.06, 22:54
        albo startuj do arbitra bankowego...
    • piojab Re: Bank Millenium - ku przestrodze 17.01.06, 03:07
      Uf, udało się. W końcu bank łaskawie mnie przeprosił i naprawił swój błąd. Tylko
      na koniec Pani z centrali miała dla mnie mała niespodziankę. Oto cytat:"Jeżeli
      jednak przy następnym naliczeniu odsetek znowu źle się zaksięguję-to prosiłaby o
      kontakt..." Chyba jednak się wyniosę.....
      Pozdrawiam i dzięki za rady
      Piotr J
    • chris1970 Re: Bank Millenium - ku przestrodze 17.01.06, 09:32
      Mała drobnostka o Banku Millennium.
      Banczuś ten postanowił wydać kartę kredytową dla klientek perfumerii Sephora. O
      karty można było się ubiegać w sklepach Sephora. W określonych godzinach
      urzędowały panie konsultantki pomagające załatwić formalności.
      Wczoraj - wizyta w oddziale banku Millennium, przy okazji załatwiania pewnych
      spraw bankowych zapytaliśmy o kartę Sephora. Panie w oddziale twierdziły, że
      nie mają żadnych instrukcji do tego produktu, ponieważ nie jest sprzedawany na
      poziomie oddziałów, jedynie sklepy Sephora.
      Wizyta w sklepie Sephora - panie Sephorzanki twiedzą, że panie konsultantki od
      kart zwinęły się dawno stąd, owszem, były w roku 2005 że teraz karty wydają
      oddziały.
      Telefon na infolinię, Millenka twierdzi w zaparte, że karty załatwia się w
      perfumeriach Sephora :)
      Ot, organizacja w wydaniu Millennium.
      • Gość: odpowiedz Re: Bank Millenium - ku przestrodze IP: *.crowley.pl 19.01.06, 21:19
        wniosek o karte skladasz w seforze, czekasz na kontakt z dzialu call cetre
        millennium (wiem, dlugo), a jedyne co mozesz zalatwic w oddziale to odebrac karte.
        jest to akcja millennium z sefora i na prawde uwierz mi, ze nie dostalismy
        zadnych regulacji, gdyz to nas nie dotyczy. nawet nie mielismy mozliwosci
        "podgladu" na jakim etapie jest aplikacja danego klienta.

przykre, ale co my mozemy szare zuczki... ;-)
    • Gość: Voo Re: Bank Millenium - ku przestrodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:32
      a czytałeś tłuku umowę lokaty??!??!! jeżeli jestes na tyle głupi żeby tego nie
      zrobić, bądź jeżeli jednak przeczytałeś, a nic nie zrozumiałeś (gdyż jesteś
      głupi), nic dziwnego że coś nie poszło po twojej myśli - sam sobie jesteś
      winny!!! winny jesteś ty i twoja głupota!
      • Gość: tomek Re: Bank Millenium - ku przestrodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 15:31
        Mam same złe wspomienia z banku Millennium.Niechcę o nich pisać ,bo krew mnie
        zalewa. Przytoczę tylko przykład z ostatniego tygodnia.Reklamują, że mozna
        nabyć TFI on line bez prowizji.Kit!!!! System tak skonstruowali, że jeśli
        kiedyś miałeś u nich fundusze i je wyzerowałeś to nie możesz ich nabyć przez
        internet.Odpowiedż po telefonie do centrali: "..proszę złożyć reklamację..."
      • piojab Re: Bank Millenium - ku przestrodze 31.01.06, 00:24
        Witaj "Voo".
        Ponieważ merytoryczna odpowiedź na Twój post jest zbyt banalna, tak więc
        pozwolisz, że ją pominę. Z Twoich słów wynika jednak, że miałeś zły dzień. Mam
        więc dla Ciebie dobrą radę - odpręż się - świat wyda Ci się lepszy. Może wtedy
        w potoku Twojej oratorskiej elokwencji znajdzie się coś sensownego
        Życzę miłego dnia i wspaniałego samopoczucia
        Piotr
        • Gość: Matka Chrzestna Re: Bank Millenium - ku przestrodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:56
          Brawo Tomek! Masz rację Ziomuś.
          Ja dałam se spokuj z tym badziewiem. Uważam bank milenium za najgorszy z
          możliwych. Teraz inwestuję na giełdzie ostatmi mój zakup to KGHM.
    • Gość: marika Re: Bank Millenium - ku przestrodze IP: *.stacje.agora.pl 08.02.06, 13:57
      Przez dwa miesiące użerałam się z tym bankiem, żeby dostać kredyt hipoteczny,
      po ich licznych błędach, które zasługują jedynie na pusty śmiech, i podpisaniu
      umowy nadszedł ostateczny termin wypłaty kredytu i tego dnia rano dzwonią do
      mnie i mówią, że nie mogą go uruchomić, bo mają pewne wątpliwości co do zapisów
      w akcie notarialnym. Najgorszy z możliwych banków, w którym rażąca
      niekompetecja urzędników może skutecznie zatruć życie. Trzymajcie się z dala od
      Millennium - czarna rozpacz w kropki bordo
      • Gość: bingo Re: Bank Millenium - ku przestrodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 17:27
        Zadałem pytanie na ten sam temat w placówce banku,w millennecie i zadzwoniłem
        do centrali.Jedno pytanie trzy różne odpowiedzi.
        • Gość: odpowiedz Re: Bank Millenium - ku przestrodze IP: *.crowley.pl 08.02.06, 18:24
          to mi przypomina temat developerow
          najbardziej opluwany developer (ktorego nazwy nie wymienie) na forum
          developerow, a pozniej znaczna czesc i tak kupuje u niego mieszkanie

wolny rynek
          wolny wybor

pozdr

• piojab Re: Bank Millenium - ku przestrodze 08.02.06, 22:12
            Witajcie
            Dziś Millenium po raz kolejny mocno mnie zdziwiło.
            Mam w banku standartowe ubezpieczenie na życie w związku z udzielonym kredytem.
            Opłata za miesiąc pobierana jest co miesiąc z konta (zlecenie stałe). W tym
            miesiącu bank stwierdził, że pobierze zamiast 20,46zł (kwota z formularza
            zlecenia stałego) 2,07zł.
            W sumie to powinienem się cieszyć-bo zapłaciłem mniej, ale:
            a) zastanawiam się czy im tego nie zgłosić, bo potem znowu każą mi płacić za ich
            bład
            b) nie podoba mi się, że bank samodzielnie zmienia wysokość zlecenia stałego.
            teraz co prawda je zmniejszył, ale co będzie jak je zwiększy.
            Takie postępowanie przeczy idei zlecenia STAŁEGO!!!
            Nic to, jutro pójdę do banku zobaczymy co mi tym razem odpowiedzą
            pozdrawiam

Piotr

PS
            W odpowiedzi na zdanie z ostatniego postu, że wolny rynek to wolny wybór - to
            zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Tylko podejmując decyzję o kredycie w
            jakiś sposób związalem się z tym bankiem - niskie oprocentowanie nie upoważnia
            go do takich zachowań. Poza tym czy aby na pewno rynek usług bankowych w polsce
            spełnia kryteria wolnego rynku?? Sądzę, że nie...
            • jk Re: Bank Millenium - ku przestrodze 08.02.06, 22:28
              piojab napisał:

> Poza tym czy aby na pewno rynek usług bankowych w polsce
              > spełnia kryteria wolnego rynku?? Sądzę, że nie...

dlaczego?
              napisz, bo to nawet ciekawe
              • piojab Odpowiedź 10.02.06, 10:24
                Czy poniższy opis odpowiada sytuacji na rynku detalicznych usług bankowych?
                W krótkim okresie
                Zakłada się, że zarówno firmy jak i zasoby są mobilne (mogą przemieszczać się
                bez przeszkód) oraz, że firmy wytwarzają homogeniczne produkty. Żadna z firm nie
                może narzucić ceny odbiorcom. Oznacza to, że popyt na ich produkty jest
                doskonale elastyczny a cena równa jest utargowi krańcowemu;
                • Warunkiem maksymalizacji krótkookresowego zysku jest wytwarzanie takiego
                rozmiaru produkcji, przy którym koszt krańcowy równy jest utargowi krańcowemu

W długim okresie:
                • ceny mają tendencję do kształtowania się na poziomie minimum przeciętnych
                kosztów wytwarzania z uwagi na migrację kapitału między gałęziami (migrację w
                poszukiwaniu najwyższych zysków.
                Firma na takim rynku:
                • ciągle się dostosowuje do zmieniających się warunków rynku;
                • jedyną możliwością obrony przed konkurencją jest ciągła obniżka jednostkowych
                kosztów produkcji
                • Gość: odpowiedz Re: Odpowiedź IP: *.crowley.pl 10.02.06, 10:49
                  "Firma na takim rynku:
                  • ciągle się dostosowuje do zmieniających się warunków rynku;
                  • jedyną możliwością obrony przed konkurencją jest ciągła obniżka jednostkowych
                  kosztów produkcji"

przeciez Banki tez zmieniaja cenniki uslug, czasem na nizsze, wprowadzaja jakies
                  "warunki", aby klient mogl miec np taniej lub bezplatnie prowadzone konto, karty
                  niemalze za friko.
                  ale konkurencja nie spi, gdy tylko bank A obnizy cennik, bank B juz zaczyna nad
                  swoim cennikiem pracowac.

jesli w sklepie A jest drozej i kiepska obsluga - ide do sklepu B
                  mam wybor
            • Gość: odpowiedz Re: Bank Millenium - ku przestrodze IP: *.crowley.pl 09.02.06, 09:59
              jesli Ty sie nie zainteresujesz swoimi sprawami, nikt tego za Ciebie nie zrobi,
              wiec zmykaj do Banku ;-) i wyjasnij

pozdr

i prosze o odpowiedz na zadane pytanie, dlaczego sadzisz, ze banki nie spelniaja
              kryterium wolnego rynku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka