Dodaj do ulubionych

Oszczędź czas i pieniądze!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:31
A ja płacę przez internet. I jest to najlepsze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Snake Re: Oszczędź czas i pieniądze! IP: *.devs.futuro.pl 24.01.06, 14:34
      Wszystko co sie da place via internet. Bieganie na poczte i po oddzialach
      pozostawiam konserwatywnym.
      • Gość: grzybek Re: Oszczędź czas i pieniądze! IP: *.man.bydgoszcz.pl 25.01.06, 11:11
        ja też płace wszystko przez internet, ale niestety stac w kolejce na poczcie
        też musze raz w miesiącu, żeby kupic sobie bilet miesięczny :( dlaczego tego
        jescze nie można załatwic z dostawą do domu :)
    • Gość: Ja Tylko eKonto w mBanku! IP: *.mofnet.gov.pl 24.01.06, 14:42
      ekonto w mBanku, ZERO! innych kosztów, 0,50 groszy za każdy przelew.
      Dlaczego nie ujęte w zestawieniu?
      • Gość: kasikj Re: Tylko eKonto w mBanku! IP: *.bremultibank.com.pl 24.01.06, 15:05
        Bo to zestawienie banków tradycyjnych. W tekscie jest informacja, iż o
        bankowości internetowej będzie jutro:)
      • Gość: deltoid Re: Tylko eKonto w mBanku! IP: 83.238.116.* 24.01.06, 22:49
        no wlasnie ...dlaczego nie ma ani slowa o mBanku? Czyżby chwyt konkurencji?
        Zdecydowanie polecam mBank. Takiego oprocentowania nie znajdziecie nigdzie
        indziej! eKonto, eMax lub eMax plus. Po prostu rewelacja. Pomijam profesjonalną
        i miła obsługę dostępną 24 h/dobę....
        • Gość: Agata Re: Tylko eKonto w mBanku! IP: *.aster.pl 25.01.06, 02:07
          ja też mam konto w e-banku. Rewelacja. Wpłaty tez przyjmują. I inne fajne rzeczy.
    • Gość: labop konto intenretowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:44
      i świety spokój.Żadnych kolejek, prowizji, kłopotów.
    • Gość: Grafi Re: Oszczędź czas i pieniądze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:49
      A gdzie mBank i eKonto :/ 0 zł za prowadzenie, przelewy po 50gr

Polecam
    • Gość: matrioshkina Re: Oszczędź czas i pieniądze! IP: *.f / *.f-net.pl 24.01.06, 14:50
      tylko przez internet, a do okienka tylko po nowa karte bankomatowa
      • frank_drebin Uuuuu slaby bank mi przysylaja nowe karty poczta. 24.01.06, 22:00
        Wiec nawet tego problemu unikam :)
        Gość portalu: matrioshkina napisał(a):

> tylko przez internet, a do okienka tylko po nowa karte bankomatowa
    • Gość: @ FORTIS BANK IP: *.polkomtel.com.pl 24.01.06, 15:17
      Tylko Fortis Bank ePakiet - za 8 zł per miesiąc: darmowe przelewy i wypłaty we
      wszystkich bankomatach na świecie (w Polsce total free, za granicą po kursie
      visy bez prowizji bankowych!)
      Poza tym dla zabawy (eMakler, Fundusze, itp) darmowe eKonto, eMax, eMaxPlus w
      mBanku - zero opłat (pod warunkiem że nie bierzemy karty bankomatowej)
      Pozdrawiam
    • Gość: krzcel Re: Oszczędź czas i pieniądze! IP: *.telpol.net.pl 24.01.06, 15:25
      UWAGA na zlecenia stałe!!! Te kwoty odliczą wam przy obliczaniu zdolności
      kredytowej. Ciekawe, ze płacąc to samo przelewami nie wpływamy na wysokość
      udzielanego nam kredytu. Pewnie znowu jakaś luka w prawie; tym razem bankowym:)
    • Gość: torre Re: Oszczędź czas i pieniądze! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.01.06, 15:33
      O ile pamiętam polecenie zapłaty można odwołać w ciągu kilku dni (chyba pięciu)
      i pieniądze od razu wracają na konto - tekst jest trochę nieprecyzyjny. A btw -
      ja mam konto w MultiBanku i za 7 zł miesięcznie za prowadzenie konta mam
      przelewy po 0 zł.
    • morgen_stern Re: Oszczędź czas i pieniądze! 24.01.06, 15:46
      Konto lokacyjne w Raiffeisen. Przelewy za darmo! Korzystam od dwóch lat i nie
      narzekam.
      • erasms47 Re: Oszczędź czas i pieniądze! 24.01.06, 18:16
        > Konto lokacyjne w Raiffeisen. Przelewy za darmo

Nieaktualne. Koniec promocji i przelewy drożeją. Bardzo drożeją!
    • magdula76 Re: Oszczędź czas i pieniądze! 24.01.06, 16:01
      Ja też płacę przez internet i korzystam ze zleceń stałych (oczywiście
      ustanawiam je przez internet). W artykule należałoby dodać, że zlecając
      przelewy przez telefon trzeba doliczyć do poniesionych opłat koszt połączenia
      telefonicznego. :)
    • Gość: haloween Re: Oszczędź czas i pieniądze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 16:36
      multibank , konto ja ?
      przelewy przez siec za free .... sesese
      utrzymanie konta 5pln z karta debetowa
      • Gość: rak Re: Oszczędź czas i pieniądze! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 24.01.06, 17:07
        tylko nie okienka kasowe, wpłaty dokonane w niektórych z nich "ida" koszmarnie
        długo, dłużej niz z poczty, czasem 3 tygodnie to mało na zaksiegowanie
        pieniędzy na kontach wystawców faktur. Ktos na tym zarabia...........???
    • Gość: LS Polecenie zapłaty - większych głupot nie słyszałem IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.01.06, 17:07
      <cyt>
      na szczęście ustanawiając polecenie zapłaty, możemy zastrzec maksymalną kwotę
      płatności.
      </cyt>

8-| Gdzie? W jakim banku? Na jakiej podstawie?
      Jak szanowny autor się zna średnio to mógł to wysłać do jakiegoś banku do
      autoryzacji.
      • Gość: bototy Re: Polecenie zapłaty - większych głupot nie słys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:50
        PZ działa do kwoty o równowartości 1000 euro.
        • Gość: LS Re: Polecenie zapłaty - większych głupot nie słys IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.01.06, 23:24
          Oczywiście że tak!

Ale w artykule pismaczyna pisze że klient może sobie sam ustanowić limit,
          powyżej którego bank nie wyśle jego pieniędzy. A tego to już się z poleceniem
          zapłaty zrobić nie da.

No chyba że autor zastosował analogię do słynnego zdania Henry'ego Forda:
          "możesz mieć Forda T w każdym kolorze pod warunkiem że będzie to czarny".

Pomijam już to zdanie o wysyłaniu faktur do banku....
    • gdabski Re: Oszczędź czas i pieniądze! 24.01.06, 17:10
      Do czego to doszło, żeby się podniecać, że łaskawie nam pozwolą zapłacić za
      możliwość zapłacenia rachunku?

/Gdabski
    • Gość: de la Fuente Re: Oszczędź czas i pieniądze! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.06, 17:53
      internet.
    • ladyroot A gdzie kioski RUCH ? 24.01.06, 18:52
      W coraz większej liczbie salonów RUCH są już zainstalowane terminale PayTel, w których można płacić rachunki. Nie ma z tym żadnego problemu, a ceny wcale nie są kosmiczne: 0,99 za rachunek TPSA i 1,99 za PTK Centertel. Do marca bez prowizji za rachunki STOEN. Do tego GZE i inne.
      Realizowane przez PayTel należący do grupy TPSA, szybkie i bezpieczne.
    • Gość: bototy Jak zwykle GW nierzetelna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:49
      W Citibanku za zlecenia stałe maks opłata to 0.99 pln, za polecenie zapłaty 0 pln.
      GW schodzi na psy i stosuje jakąś dziwną antyreklame pewnych podmiotów.
      Redaktor do kitu, skoro nie potrafi zobaczyć na stronie, zadzwonić na infolinię
      i zrobić porządnego zestawienia.
      • kowanna Re: Jak zwykle GW nierzetelna 24.01.06, 23:28
        Zgadzam się z Tobą zobacz jak szczegółowo wygląda cennki PKO BP SA, od razu
        widać, ze to płatna reklama, co do cen KREDY BAKU też są nierzetelne informacje,
        bo wykonanie zlecenia jest bezpłatne a poza tym autorzy pomylili zlecenie stałe
        z poleceniem przelewu a to nie to samo. Wiem to najlepiej bo pracuje w banku.
    • frank_drebin Jedynie konto internetowe ? Dlaczego ? 24.01.06, 21:47
      1. Mam takie od ponad 4 lat wiec mowie to z praktyki.
      2. Nie jestem miliarderem i sam decyduje kiedy zaplace wiec jest to dla mnie
      wygodniejsze niz stale zlecenia zaplaty, gdzie musze okreslic staly termin
      zaplaty a na koncie wtedy akurat moge miec pustki.
      3. Koszty prowadzenia wlasciwie zerowe w moim banku 3 zl. za prowadzenie konta
      i 2 zl. za karte na miesiac, 0 zl. za dokonywanie przelewow przez internet.
      Przy placeniu okolo 6-7 rachunkow w miesiacu i tak wychodze na plus lub zero
      bez dolegliwosci patrz punkt 6.
      4. Wygoda ogolnie przy placeniu w sklepach internetowych itp (mam tzw. e-karte
      wiec 100% bezpieczenstwa).
      5. Konto internetowe daje stala mozliwosc kontrolowania stanu konta, a nie
      tylko raz w miesiacu jak w przypadku zwyklego banku, ktory laskawie przysle
      wydruk operacji biorac za to stosowna oplate.
      6. Czas - niekiedy musze zalatwic cos na na poczcie na przyklad kupic zwykle
      znaczki pocztowe ZAWSZE - podkreslam zawsze spedzam tam minimum pol godziny bo
      jakas babcia oplaca swoje rachunki a panienka za okienkiem musi wklepac za
      kazdym razem 26-cyfrowy numer konta i cala reszte info o przelewie. Jesli
      naprawde na poczcie bywam sporadycznie (1-3 razy w roku) i zawsze spedzam tam
      tyle czasu w kolejce moge mniemac ze tam po prostu zawsze tak jest. Wiec
      oszczednosc czasu jest chyba dobrze widoczna. Policzmy 6 przelewow razy 0.5 h w
      kolejce - 3 godziny miesiecznie ZMARNOWANEGO CZASU.
      I to by bylo na tyle niczego lepszego w kwestii placenia rachunkow niz konto
      internetowe nie znam.
    • darkokacz Re: Oszczędź czas i pieniądze! 24.01.06, 21:49
      Zgadzam się - od kilku lat tylko internetem!!! W moim przypadku kiedyś wbk a
      teraz mbank.
      Sam ustalam: kiedy, ile i co płacę. W foteliku z piwkiem lub kawką przy boku.
      Tak powinno być w każdym banku ;) Nie wyobrażam sobie już wizyt w
      bankach, "sympatycznych" Pań na poczcie, zmęczonych pracą i złych, że jeszcze
      te gamonie chcą płacić. Nigdy więcej!!! Za żadne skarby!!!
    • Gość: aaaa Zpłacone na 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 01:02
      To brzydki rusycyzm. Ale od GW polszczyzny poprawnej juz od dawna nie oczekuję.
    • Gość: toffi29 Re: Oszczędź czas i pieniądze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 07:20
      Rachunki energia, gaz, ścieki, smieci z reguły płacę bezpośrednio u dostawcy.
      przy innych wpłatach korzystam z przelewów przez internet, mój bank liczy sobie
      obecnie 50 groszy za przelew.
    • Gość: Krzysztof Żywicki Re: Oszczędź czas i pieniądze! IP: 195.150.224.* 25.01.06, 07:21
      No a nie było w tej ramce, ile się płaci w bankch za przelew internetowy do
      innego banku.
    • Gość: Krzysztof Żywicki Re: Oszczędź czas i pieniądze! IP: 195.150.224.* 25.01.06, 07:21
      No a nie było w tej ramce, ile się płaci w bankch za przelew internetowy do
      innego banku.
    • Gość: Gal To sie GW obudzila IP: 80.50.40.* 25.01.06, 09:15
      Kto dzis korzysta z poczty??? A polecenie zaplaty to dobre dla frajerow szanowna GW.
    • Gość: juzek Re: Oszczędź czas i pieniądze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 12:14
      Koszt platności internetowych to oczywiście koszt przelewu + KOSZT DOSTĘPU do
      Internetu. No chyba, że z Internetu korzysta się w pracy, czyli za darmo
      (przynajmniej dla nas ;).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka