Dodaj do ulubionych

Multibank-czy warto?

IP: *.kl / 80.50.214.* 07.02.06, 11:59
Co sądzicie o Multibanku? Noszę się z zamiarem otworzenia tam konta i chętnie
zapoznam się z opiniami. A może lepszy mBank? Myslę o zwykłym ROR z kartą
kredytową, dostępem przez internet. Raczej standardzik. Dzięki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: Multibank-czy warto? IP: *.chello.pl 07.02.06, 17:31
      Witaj
      Multibank zwycieżył w ubieglorocznym rankingu Forbesa na najlepszy bank
      detaliczny.
      Mysle ze warto korzystac z jego uslug, chocby dlatego ze malo jest o nim zlych
      opinii co w przypadku innych bankow choćby Inteligo jest nagminne.
      Moze pomoże Ci lektura ponizszego tekstu.
      Wybierz dla siebie konto internetowe.
      www.finanseosobiste.pl//content/view/126/33/Pozdrawiam
      Tomek
      www.finanseosobiste.pl
    • roni666 Re: Multibank-czy warto? 07.02.06, 17:39
      ja nie narzekam,wszystko jest ok

pozdro!!
    • jk Re: Multibank-czy warto? 07.02.06, 18:40
      warto poczytać o multibanku:
      tiny.pl/mt6w
      (żeby przeczytać całość, trzeba podać maila)
      • ewa9922 Re: Multibank-czy warto? 08.02.06, 19:00
        o ile wiem mBank jest bankiem internetowym z siedzibą w łodzi, a Multibank jego
        oddziałem detalicznym. Mam konto w mbanku i polecam.
        • Gość: Madzia Re: Multibank-czy warto? IP: *.bremultibank.com.pl 10.02.06, 00:09
          MUltibank nie jest częścią mBanku, lecz Bre Banku S.A.
          • Gość: Jasio Re: Multibank-czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 00:46
            mBank o ile wiem jest tez częścia BRE
            • gale Re: Multibank-czy warto? 05.04.06, 21:22
              Oba banki są indywidualnymi "organami" organizmu, jakim jest BRE. Struktura dość
              potłuczona, to fakt... Zarówno Multi jak i mBank to jednak osobne
              przedsiębiorstwa, mają swoje własne dyrekcje, swoją własną politykę. Inna sprawa
              jak na tym wychodzą.
    • rsa127 Re: Multibank-czy warto? 12.02.06, 22:57
      Oferta niezła, dobry serwis Internetowy. Obsługa b. kiepska, załatwienie
      kredytu na traicznym poziomie.
      Miałem tam Aquariusa przez 1,5 roku. Szybko się zmyłem.
      • Gość: piotrek Re: Multibank-czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 14:35
        Dobry kontakt z konsultantami (czat, infolinia, maile). Swietne centrum
        oszczedzania. Solidny aczkolwiek malo czytelny dla mniej zorientowanego
        uzytkownika panel internetowy. Dobrze zaopatrzony supermarket inwestycyjny.
        In minus to kredyty. Kazdy mowi co innego, niejasna procedura i wlekace sie w
        nieskonczonosc formalnosci. Mozna stracic miesiac czasu i nie dostac kredytu.
        Reasumujac dobry bank dla malo i sredniowymagajacego klienta.
        • Gość: rad Re: Multibank-czy warto? IP: *.catv.net.pl 13.02.06, 23:02
          Zdecydowanie nie. Moj kolega ubiegal sie o ciekawy kredyt i Multibank zwodzil go
          przez 5 miesiecy... Az doszlo do podpisania aktu notatialnego i okazalo sie, ze
          warunki kredytu (wszystkie papierki dostal wczesniej... maly druczek i tak
          dalej, aby poczytac w domu zanim podpisze) zostaly zimienione juz po tym jak
          kupil dzialke... Dowiedzial sie, ze dopoki cos nie jest podpisane...

Nie spotkalem sie z tym w zadnym z bankow w ktorym bylem poprzednio... Zeby mnie
          ktos kitowal prosto w twarz... zle by sie skoczylo. Poprosze kolege, coby na
          forum wpisal nazwisko tego milego sprzedawcy-kretacza z oddzialu warszawskiego.
          • yoursin1 Re: Multibank-czy warto? 13.02.06, 23:31
            Tak, zgadzam sie z przedmowca. Odbiegamy jednak od odpowiedzi na pytanie
            postawione przez autora postu. Jezeli od banku wymagamy sprawnej obslugi (nie
            kredytowej), panelu internetowego i rozsadnych prowizji to MultiBank zjada
            molocha PKO na sniadanie i ten kto mowi dobrze o tym banku (PKO) to albo nie ma
            w nim konta albo jest emerytem/rencista z ktorych to nota bene ten bank sie
            utrzymuje. Nie napisze nic natomiast o Kredyt Banku i ING z bardzo prostej
            przyczyny - nie posiadam/posiadalem tam kont. W PEKAO mialem i w grudniu
            pozbylem sie tego wrzoda na tylku. Pozdrawiam
    • bwportal.pl Re: Multibank-czy warto? 13.02.06, 19:25
      Multibank jest troche drozszy od mBanku ale ma placowki.
    • Gość: też-Tom Re: Multibank-czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 11:23
      Plusy:
      bezpłatne przelewy (robione przez internet); jak ktoś robi dużo, to ważne
      czytelna i funkcjonalna obsługa przez internet (wszak to podstawa tego banku)
      bankomaty do wpłat (wpłatomaty)

Minusy
      Wzrosły teraz opłaty, teraz do 5 zł za konto 'Ja', a także za kartę, jeśli nie
      zapłacisz nią min. 500 zł/m-c, to nie zwracają opłaty w wys. 2 zł
      Kiepska obsługa w oddziałach (się czeka i czeka...), ale właściwie rzadko się
      tam bywa
      często nieczynne wpłatomaty - to tak a propos plusów :)

Reasumując, teraz wszystkie banki podnoszą opłaty za ROR i podobne usługi, więc
      naprawdę taniego i tak nie znajdziesz
      • Gość: też-Tom Ups... zapomniałbym: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 11:24
        Wymagane wpływy na konto: min. 2000/m-c.
        Dla wielu osób to też bariera
    • Gość: NIE WARTO Re: Multibank-czy warto? IP: *.chello.pl 08.04.06, 22:47
      Jestem klientem Multibanku od 2003 r.
      Usiłowalem na forum Multibanku umieścić taki tekst (cyt)
      temat wątku: olewka klienta czyli wpłatomaty-widma..."
      "W Gdyni ktoś "mądry inaczej" urządził obydwa gdyńskie wpłatomaty Multibanku w
      samym centrum miasta. No mniejsza o to - widocznie lewe geszefty jakiegoś
      wykonawcy i zlecającego przeważyły ... Korupcja jest wszędobylska. Tak więc do
      wpłatomatu trzeba jkechać z odległych dzielnic. No i weekend 1-2 kwietnia,
      obydwa wpłatomaty nieczynne. Infolinia Multibanku nic nie wie, każe dzwonić
      (dają telefon) do firmy która zawiaduje bankomatami Multibanku, bo bank nie
      bierze odpowiedzialnosci za działanie swoich wpłatomatów... Następny weekend
      8-9 kwietnia to samo. Po co komu wpłatomaty jak i tak nie działają poza
      godzinami otwarcia placówek? To pytanie pozostanie bez odpowiedzi w takim
      molochu... W godzinach pracy placówki można wpłacić osobiscie. Proponuje
      zdemontować wpłątomaty, sprzedać je jakiemus sprawnemu bankowi a pieniażki
      przeznaczyc na WOŚP Jurka Owsiaka. Byłoby pożytecznie. I jeszce jedno.
      Otrzymuję na moje konto internetowe jakieś oferty funduszy inwestycyjnych -
      takie komunikaty. O planowanej awarii nic... Olewka. Szkoda ze nie ma jeszcze
      prawdziwej konkurencji pomiędzy bankami... Tutaj też nie będzie odpowiedzi.
      Smutno pzdrawiam."
      Ale rewolucyjna czujność umyślnego admina tego forum nie pozwoliła na
      umieszczenie tego wątku.
      Oczywiscie zadzwoniłem na infolinie 24 godz 0801 300 000 i panienka
      oświadczyła mi ze to normalka ze są nieczynne bo są zapchane pieniędzmi. Na
      początku weekendu - ha, ha...
      Wpłatomaty CITIbanku (korzystam wpłacajac gotówkę na kartę kredytową) nigdy
      jeszcze nie odmówiły przyjęcia pieniędzy...
      Ktos z Multimolocha odezwie sie?
      Rok temu chciałem wziąć kredyt hipoteczny na remont mieszkania - 45 tys zł.
      W Multibanku powiedzieli mi że minimum to 80.000,- zł. Pytanie: a jak np ktoś ma
      M2 40 m kw, to chyba srebrne klamki musi kupować aby 80.000,- zł wydać na remont
      mieszkania.
      Podziękowałem, nazajutrz w GE Mieszkaniowy - bez problemu. 2 tyg - 2,75% CHF.
      Baardzo jestem dowolony bo raty złotówkowe coraz niższe...
      Opisałem to na forum Multibanku tu zatelefonowali z placówki ze dla mnie zrobia
      wyjatek i dadzą mi te 45 tys. Ale było już za późno. Bo w GE wziałem. Parę mies
      temu dostałem oferte z Multibanku o kredyt na koncie. Zgodziłem się - 5.000,-
      zł. Ale w placówce kazali mi robić aktualny wyciag z Ksiegi Wieczystej (bo
      tamten z GE już był za stary, bo pare miesiecy wstecz ha, ha..) i zgodę
      współmałżonki (moje wpływy na konto przez ostatnie 20 mies to 4.600,- zł/mies)
      Podziękowałem. Paranoja.
      JEDYNY plus Multibanku to przelewy bezpłatne (mam duzo, bo świadczenia i
      liczniki z mojej kamienicy itd). Reszta to minusy. Reklama - cała para w
      gwizdek, a w oddziale kubeł zimnej wody. Jak znajde bank z bezpłatymui
      przelewami inenetowymi i nie drozej jak 6 zł/mies za prowadzenie konta to
      przechodzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka