Dodaj do ulubionych

najciekawszy Bank internetowy

07.02.06, 23:27
prowadzę badanie nt. postrzegania przez internautów oferty bankowości
elektronicznej banków w Polsce. jaki bank internetowy prezentuje się wg was
najlepiej/najciekawiej? chodzi głównie o przygotowanie i prezentację
informacji na temat bankowości elektronicznej na stronie firmowej danego banku.
proszę o wybór z poniższych (można podac kilka banków)
Fortis bank,Lukas bank, Nordea bank polska, Volkswagen bank, mBank, Multibank,
BPH, Millenium, BOŚ, Getinbank, BZ WBK, Citibank handlowy, Deutsche bank, Ge
Money bank, ING bank ślaski, Invest bank, PKO BP, Pekao SA, SGB, Raiffeisen
bank polska.
Obserwuj wątek
    • lukasz.kow Re: najciekawszy Bank internetowy 08.02.06, 17:39
      mam konto w ing banku śląskim, serwis internetowy jest taki sobie - mogliby
      popracować nad czytelnością oraz wprowadzić zabezpieczenie za pomocą karty kodów
      jwdnorazowych lub tokenów. brak takiego zabezpieczenia powoduje ze zastanawiam
      sie nad zmiana na inny bank (tylko na jaki?) chociaz jestem bardzo zadowolony z
      obslugi w oddziale (mila, profesjonalna, brak kolejek do okienka).
      • obiwe Re: najciekawszy Bank internetowy 04.07.06, 14:00
        Ja nie mam konta w Śląskm, ale już samo to, że nie odpisują na maile mnie
        zniechęca
    • tomaszek015 Re: najciekawszy Bank internetowy 09.03.06, 12:59
      MILLENIUM i jego millenet.- wprawdzie innych nie znam . ale ten jest doskonały
    • ziut7 Re: najciekawszy Bank internetowy 11.03.06, 17:48
      Dlamnie naj lepszy jestPKO BP. BPH, MILLENIUM. ING.ŚLĄSKI. Areszte powinno się
      zlik....ać.
    • bwportal.pl Re: najciekawszy Bank internetowy 11.03.06, 18:38
      Hmm, mam wrazenie, ze takie pytanie juz bylo na forum Gazety. Z ta roznica, ze nie byly wymienione banki.
      Najlepszym bankiem (jesli chodzi o informacje na stronie) jest mBank. Dobry jest tez BZ WBK.
      Banki/strony OK: Lukas bank, Volkswagen bank, Getinbank.

Zdecydowanie zlymi bankami sa (kolejnosc przypadkowa):
      - Multibank
      - BPH (ciezko znalezc pelne informacje o ich kosmicznych oplatach).
      - ING (ciagle odsylaja gdzies indziej (oddzial, telefon); malo informacji).
      - Millennium (pisze sie przez dwa 'n'), ciezko mi znalezc interesujace mnie informacje.
      - PKO BP - najgorsze TOiP. Nie wiem gdzie sie konczy PKO Inteligo, a zaczyna Inteligo, a to nie to samo. Wszystko razem i okropnie poopisywane.
      - Pekao SA - malo informacji, nawet wyszukiwarki nie maja.

Reszty stron nie znam na tyle by oceniac.
      • czuk1 Re: najciekawszy Bank internetowy 13.03.06, 08:39
        Nieładnie . odpowidź o Inteligo nie obiektywna. Grafika nie jest gorsz od
        innych (wg mnie)
        A już " nie wiem gdzie sie kończy Inteligo a zaczyna PKO Inteligo" ?????
        Napewno piszesz tendencyjnie wiedząc, że Inteligo to bank internetowy PKO BP SA,
        a PKO Inteligo to możliwość korzystania z operacji internetowych na
        ktradycyjnym koncie Superkoncie w PKO BP SA.

Co mieli kupować dwa serwery, zatrudniać nowych pracownikow majac swój bank
        internetowy. Nazwa PKO Inteligo jest prawdobodobnie "marketingowa" pokazujaca
        standard drugiego co do wielkości polskiego banku internetowego.
        Cgyba przemaia przez ciebie zawiść, że w PKO BP SA blisko 1,5 mln klientow
        korzysta z kont internetowych?
        Dlaczego wybrali ten bank i taką usluge w tym że banku?
        Oto jest pytanie?

m
        • czuk1 Re: najciekawszy Bank internetowy 13.03.06, 08:44
          Tu jest inna prawda.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=526&w=35900678
        • bwportal.pl Re: najciekawszy Bank internetowy 13.03.06, 21:14
          > Nieładnie. odpowidź o Inteligo nie obiektywna.

Zadna odpowiedz nie byla obiektywna. Wszystko co napisalem, to moj subiektywny odbior stron WWW bankow.
          Nie pisalem o Inteligo (nie zostalo wymienione w pytaniu). Pisalem o PKO BP.

> Napewno piszesz tendencyjnie wiedząc, że Inteligo to bank internetowy PKO BP SA

mBank to czesc BRE Banku, a jednak nie mam problemow. Z Inteligo zreszta tez nie mam problemow! Ale z PKO BP juz mam. Piszac komentarz opieralem sie na moim doswiadczeniu zdobytym tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=526&w=31505572&a=31565049
          Straszne problemy mialem, zeby cokolwiek znalezc w TOiP PKO BP.

> Co mieli kupować dwa serwery, zatrudniać nowych pracownikow majac swój bank
          > internetowy

Nie, wystarczy, ze zrobia czytelniejsze TOiP!

> Cgyba przemaia przez ciebie zawiść, że w PKO BP SA blisko 1,5 mln klientow
          > korzysta z kont internetowych?

Dlaczego zawisc? I co ma wspolnego ilosc klientow z ocena strony internetowej? (Bo oceniamy tutaj strony internetowe bankow - w skrocie myslowym - banki).

> Dlaczego wybrali ten bank i taką usluge w tym że banku?
          > Oto jest pytanie?

Ilosc nie swiadczy o jakosci. Np. wieksza kampania reklamowa = wiecej klinentow =? lepsza jakosc?
          • czuk1 Re: najciekawszy Bank internetowy 26.03.06, 10:45
            Cenię Twój spokój, argumenty.
            z poważaniem za Twój profefesjonalizm
            i z pozdrowieniem Czuk Mariusz
    • radomek2 Re: najciekawszy Bank internetowy 19.03.06, 11:24
      Mam zarówno dostęp do Lukas e-banku jak i do millenetu i Luaks ma zdecydowanie
      lepsze zabezpieczenie w postaci tokena.
    • artsg Re: najciekawszy Bank internetowy 29.03.06, 08:35
      Ja stawiam na Lukas bank, nigdy nie miałem żadnych problemów i mają dobre
      zabezpieczenie w postaci tokena.
      Zdecydowanie nie polecam Kredyt banku. Od kilku dni serwis KB24 wisi.
    • nela42 Re: najciekawszy Bank internetowy 29.04.06, 22:37
      mam doswiadczenie z Multibankiem uważam że ma łatwą i przjrzystą stronę w
      przeciwieństwie do PekaoS.A.
    • baciarek Re: najciekawszy Bank internetowy 04.07.06, 19:47
      Mam 2 konta : mbank i Inteligo , wiadomoże to zależy od tego co komu trzeba, ja
      zajmuje się handlem i potrzbuje wiedzieć w miare szybk kiedy wpływają pieniądze
      na moje konto i tu bezwględnie wygrywa inteligo. Owszem płaci się za przelew za
      karte i za sms'y na telefon ale księgowniae jest kilka razy w ciągu dnia, sms'y
      przychodzą praktycznie po wyciągnięciu karty z bankomatu i wogóle przebitka z
      ilością bankomatów w karaju pozostawia całą reszte w tyle mBank księguje mi
      kase dopiero o godzinie 15 17 i 19 to stanowczo za późno, brak powiadamiania
      sms i moim zdaniem mało czytelne i przejrzyste rozwiązanie panela klienta.
      Zaletą obydu kont to możliwość zakupu prawie że wszystkiego przez internet.

Dla mnie nr 1 jest Inteligo mam nadzieje że zdania nie będe musiał zmieniać
    • mariuszowa Re: najciekawszy Bank internetowy 13.07.06, 15:32
      jesli chodzi o mnie to mbank
    • janiq Re: najciekawszy Bank internetowy 14.07.06, 22:37
      witam, korzystałem z takich banków jak Millennium (millenet), inteligo, mbank
      oraz multibank. Z tych wszysykich najgorszy wg mnie jest Millennium. Powody:
      korzystać można z komputera na ,którym jest zainstalowany program. przez 3 lata
      się męczyłem w poprzedniej firmie. połączenie odbywa się przez wdzwonienie na
      nr w danym mieście a ten przekierowuje do jakiegoś centrum. w momencie
      zawieszenia się lokalnego połączenia, należy utworzyć samemu dość skomplikowane
      ustawienie. Czasami połączenie nie działało i po kilkuminutowym oczekiwaniu
      ktoś próbował instruować jakie cuda trzeba było wpisać by się połaczyć Koszt
      człowieka od instalacji ,gdy padł system był dość wysoki( nie pamiętam już)
      przelewy przychodzące ustawiały się jak chciały w danym dniu. Konto było
      firmowe i łacząc się w ciągu dnia należało zaglądać wstech czy coś nie weszło
      jako pierwszy przelew danego dnia. Najlepszy dla mnie jest Multibank
      (szczególnie po uruchomieniu kodów smsowych) czytelnie i w porównaniu do
      inteligo przy wysyłaniu przelewów do ZUS system sam wpisuje regon nip oraz
      okres za jaki płacimy. wpisujemy tylko kwotę oraz określamy rodzaj składki. w
      mbanku brakuje za to tego co jest w inteligo - możliwości zablokowania
      pieniędzy na rzecz zaplanowanych przelewów. w takim przypadku jak zapomnimy o
      zaplanowanych przlewach i na koncie będzie za mało dostaniemy info o
      niezrealizowanym przelewie. także z tych 4 banków najlepiej poruszać jest mi
      się w multibanku. janusz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka