Dodaj do ulubionych

Przelew 40 euro za granicę - koszmar

20.02.06, 17:05
Dziś chciałam przelać tę kwotę do Niemiec. Już "przełknęłam" informację, że
(jako koszty polskiego banku) będę musiała dopłacić do tego interesu 35 zł
(no i nie zapominajmy jeszcze o złodziejskim kursie, bo poszłoby z konta
złotówkowego); nie zdzierżyłam już jednak, gdy sie dowiedziedziałam, że
koszty banku zagranicznego (przy tej kwocie) to 25 euro. Nie będę przecież
płacić - po przeliczeniu na złotówki - 135 zł za przelanie 160 zł, to jakaś
bzdura!!!
Ciekawi mnie tylko, czy pracownica banku nie pomyliła się z tą drugą kwotą.
Czy my naprawdę jesteśmy w Unii? Ale moje najważniejsze pytanie: czy nie ma
sposobu, by to jakoś obejść?
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • jk Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar 20.02.06, 18:59
      co to za bank był?
      bo są banki, gdzie przelew 40 euro kosztowałby jakieś 25 zł i to przy założeniu,
      że ty pokrywasz kosztu banku odbiorcy
      to, zdaje się, jest przelew euroelixiem, stąd ta niska cena - niestety nie
      wszystkie banki tak robią przelewy w euro

szczegóły:
      www.kir.com.pl/produkty_i_uslugi/euroelixir.html
      • gocha1002 Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar 20.02.06, 19:51
        To był WBK SA. Jeśli jest jakaś cudowna instytucja tego typu, w której można
        taki przelew załatwić za rozsądną cenę, to bardzo proszę o nazwę!
        Pozdrawiam
        • jk Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar 20.02.06, 22:36
          wbk? jestem zdziwiony :)
          ale w millennium zrobisz przelew o jakim pisałaś, kiedyś taki właśnie tam
          robiłem; minusem jest to, że musisz mieć konto, ale z tym sobie jakoś można poradzić
          • Gość: swoj Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.dip.t-dialin.net 22.02.06, 12:21
            Polskie Banki nie przestrzegaja PRZEPISOW Unijnych.
            Moze w koncu KTOS by sie za to wzial.
            Cyt.
            "Rozporzadzenie nakazujace, by koszty transferów bankowych miedzy panstwami UE
            byly takie same jak transferów krajowych."
            • business3 Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar 26.02.06, 20:10
              I tego trzeba od swojego banku się domgać !

Gość portalu: swoj napisał(a):

> Polskie Banki nie przestrzegaja PRZEPISOW Unijnych.
              > Moze w koncu KTOS by sie za to wzial.
              > Cyt.
              > "Rozporzadzenie nakazujace, by koszty transferów bankowych miedzy panstwami UE
              > byly takie same jak transferów krajowych."
            • Gość: Kay Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.aster.pl 26.02.06, 21:48
              Doczytaj przepisy do konca "ceny krajowych prelewow w EUR ....." nie licz na to
              ze ceny za przelew zagraniczny beda takie same jak krajow - ktos musi placic
              moja pensje :-)
              • business3 Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar 26.02.06, 23:15
                Już niedługo... Na całe szczęście...

Gość portalu: Kay napisał(a):

> Doczytaj przepisy do konca "ceny krajowych prelewow w EUR ....." nie licz na to
                > ze ceny za przelew zagraniczny beda takie same jak krajow - ktos musi placic
                > moja pensje :-)
          • mary_ann Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar 27.02.06, 08:13
            jk napisał:

> wbk? jestem zdziwiony :)
            > ale w millennium zrobisz przelew o jakim pisałaś, kiedyś taki właśnie tam
            > robiłem; minusem jest to, że musisz mieć konto, ale z tym sobie jakoś można
            por
            > adzić

W Millennium? Teraz ja jestem zdziwiona:-)
            Próbowałam latem przelac za granicę 100 euro - koszty takiej operacje w sumie
            wyniosłyby 80 euro! (zbiorczo). Zaznaczam, że mam dostęp internetowy z
            przelewami za darmo, więc nie o koszty "o0bslugi" tu chodzi. Gdyby nie daleko
            posunięta czujność i upór (dopiero druga panienka w infolinii byla w stanie
            podac mi rzeczywistą, całkowitą cenę usługi), po prostu zrobiłabym ten przelew
            na własną zgubę - w intermecie w zakładce "przelew" jest opcja "Zagraniczny",
            nie opatrzona żadnym ostrzeżeniem, a konia z rzędem temu, kto w cenniku usług
            doszuka się takiej pozycji (znajdzie tylko te 20 czy 30 zł).
            Te prowizje to rozbój na prostej drodze.
            • jk Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar 28.02.06, 07:49
              mary_ann napisała:

> W Millennium? Teraz ja jestem zdziwiona:-)
              > Próbowałam latem przelac za granicę 100 euro - koszty takiej operacje w sumie
              > wyniosłyby 80 euro! (zbiorczo).

tanie przelewy w euro wprowadzono tam chyba wczesną jesienią, latem ich jeszcze
              nie było
        • Gość: M. Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 07:34
          na konto w jakim niemieckim banku chcesz zrobić przelew?
        • frad Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar 27.02.06, 11:26
          Ja place karta tam ghdzie moge, przez internet lub faksem. Koszty mysle ze spadaja do kilku euro maksymalnie. Kiedys kupowalem cos w USA (nie ruszajac sie z Polski) w taki sposob i przeliczono mi chyba nawet po kursie lepszym niz gdybym slal gotowke kupiona w kantorze.
        • business3 Polecam: <a href="http://www.moneybookers.com/app/" target="_blank 12.03.06, 10:40
          Polecam: www.moneybookers.com/app/
      • business3 A nie lepiej posłać kurierem? 26.02.06, 20:09
        A nie lepiej posłać kurierem? Zwłaszcza że to zawrotna kwota była...
      • Gość: kauczuk Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: 83.238.132.* 27.02.06, 08:40
        najlatwiej skorzystac z paypalla u nas jest wersja testowa ale mozna by
        przeslac za granice pieniadze to wystarczy
        paypall.com
        albo na ebayu
      • Gość: kasia Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.wola.net.pl / *.is.net.pl 11.03.06, 10:42
        przelwe w citibanku kosztuje ok 20 zl, przelwewalam do Danii 280 euro i
        zaplacilam wlasnie tyle.
    • rsa127 Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar 23.02.06, 07:39
      gocha1002 napisała:

> Dziś chciałam przelać tę kwotę do Niemiec. Już "przełknęłam" informację, że
      > (jako koszty polskiego banku) będę musiała dopłacić do tego interesu 35 zł
      > (no i nie zapominajmy jeszcze o złodziejskim kursie, bo poszłoby z konta
      > złotówkowego); nie zdzierżyłam już jednak, gdy sie dowiedziedziałam, że
      > koszty banku zagranicznego (przy tej kwocie) to 25 euro. Nie będę przecież
      > płacić - po przeliczeniu na złotówki - 135 zł za przelanie 160 zł, to jakaś
      > bzdura!!!
      > Ciekawi mnie tylko, czy pracownica banku nie pomyliła się z tą drugą kwotą.
      > Czy my naprawdę jesteśmy w Unii? Ale moje najważniejsze pytanie: czy nie ma
      > sposobu, by to jakoś obejść?
      > Będę wdzięczna za odpowiedź.

W kilku dużych miastach jest sieć punktów kasowych "Okienko". Przelew
      zagaraniczny kosztuje tam 4-10 PLN. W jakim mieście mieszkasz? Wiem, że Okienko
      jest w W-wie, Poznaniu, Wrocławiu i Lesznie.
      • gocha1002 Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar 23.02.06, 11:55
        Dziękuję za odpowiedzi. Chcę zrobić przelew na konto Deutsche Bank. Mieszkam we
        Wrocławiu; o "Okienku" nie słyszałam, zaraz spróbuję coś znaleźć w internecie.
        • Gość: M. Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 17:55
          zadzwoń do deutsche bank w Polsce, spytaj o koszt przelewu z konta deutsche
          bank polska na rachunek w niemieckim deutsche bank i ile kosztuje otwarcie
          rachunku... :)
          zrób przelew i zamknij konto. ?
          • mniklas5 Re: Western Union 26.02.06, 18:54
            mysle ze jest tanszy , ale zalezy od kwoty przekazu no i jest szybszy
          • Gość: suzuki123 Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 09:54
            ...albo wprost pójdź do oddziału Deutsche Bank Polska we Wrocławiu (w Rynku lub
            na Legnickiej) i wpłać w kasie bezpośrednio na konto w DB Deutschland. Powinno
            to być możliwe.
    • Gość: murowany Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:04
      a western union? biora chyba 10% kwoty przelewu.
      • Gość: kasia pakos Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.vline.pl / *.69.rev.vline.pl 26.02.06, 21:04
        kiss kiss
    • Gość: fiona Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: 5.4.* / *.kuleuven.ac.be 26.02.06, 19:32
      ja musialam przelac 140 euro, ja postanowilam zalozyc konto w citi, do tego
      ma darmowe konto walutowe, choc oplaty sa wysokie:jakies 19 zlotych
      miesiecznie, mozna wplacic na konto walutowe euro i przelac na konto
      zagraniczne, kosztuje to 20 zlotych plus jakis 1% kwoty przelewu,przy
      pokrywaniu wszystkich kosztow powodzenia
    • Gość: Zwyczajnyczlowiek Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.netcologne.de 26.02.06, 19:37
      No widzisz sa rowni i rowniejsi. Ja z siedzac w domu przed PC wysylam moje 40€
      do Francji, Niemiec czy do Hiszpan lub Wloch nie placac ani centa. Jest
      porozumienie miedzybankowe na poziomie EU mowiace o bezoplatowym przelewie
      pieniedzy, dopiero gdy chce wyslac placac przelewem ponosze oplate. A gdy to
      jest z mego konta? Nigdy!!
    • Gość: darek Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 26.02.06, 19:44
      mysle, ze najtanszy sposob to otwarcie rachunkuw euro. ja wysylam czsem kase z
      irlandii na polski rachunek ale w euro i kosztuje to 75 eurocentow niezaleznie
      od kwoty transferu. pozdrawiam
    • bibbi5 Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar 26.02.06, 19:54
      jestem klientem dobrego banku i przelewając przez internet kwotę do
      równowartości 6 tys.złotych nic absolutnie nic za to nie płacę. pzdr
      • business3 Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar 26.02.06, 20:13
        Jaki to jest ten dobry bank ???

bibbi5 napisała:

> jestem klientem dobrego banku i przelewając przez internet kwotę do
        > równowartości 6 tys.złotych nic absolutnie nic za to nie płacę. pzdr
        • bibbi5 Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar 26.02.06, 20:17
          Citibank, jest trochę drogi (19 złotych miesięcznie), ale spełnia moje
          oczekiwania i jak dotychczas jest OK. Wszystkie przelewy dokonuję przez
          internet w domu. Możliwe, że inne są lepsze, nie wiem tego
          • wesolemiasteczko Re:Jesteś pracownikiem Citi 26.02.06, 23:55
            - wnioskuję po metodycznym powielaniu informacji i bagatelizowaniu tych innych
            opłat. 1% od kwoty - to mabyć uczciwe???!!!
    • Gość: artsl US$$$$- tez makabra IP: *.dyn.optonline.net 26.02.06, 19:56
      w styczniu mama wyslala mi pieniazki z kraju... brakowalo mi na szkole.
      oplaty w banku pkosa sa niesamowicie wysokie. od kwoty $2.000 zaplacila mama ok
      400plz oplat. a do tego pieniazki szly przez ponad tydzien....
      aha- pani w okienku zarzucila mame masa formularzy. a ze nie potrafila sama
      przeczytac co tam jest napisane w jez.angielsku, wiec dzwonila do'centra'.
      trwalo to w nieskonczonosc.
      makabra!!!!
      pozdrawiam
      artsl
      • Gość: taaaaaaaaaaa Re: US$$$$- tez makabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 21:38
        Co to są pieniążki????? Czy to coś innego niż pieniądze???? Chętnie się
        dowiem...
        • galoj Re: US$$$$- tez makabra 27.02.06, 09:47
          >Co to są pieniążki????? Czy to coś innego niż pieniądze???? Chętnie się
          dowiem...

Pieniążkami określamy pieniądze w kwocie do 2.000,00 USD

• Gość: Hipotam pieniążki IP: *.aster.pl 27.02.06, 15:20
          Pieniążki są dla infantylnych ćmoków, którzy wydają cudze. ew. pieniążek służy
          do wrzucania do fontanny... a jak już ktoś zarabia to to sa zawsze ciężko
          zarobione PIENIĄDZE. A w ogóle jak ktoś do mnie zaczyna mówić o "pieniążkach"
          to ja już takiego ktosia nie lubię.
      • Gość: Joe Re: US$$$$- tez makabra IP: *.cable.mindspring.com 27.02.06, 04:18
        popros aby mama Ci przeslala karte bankowa - i tu sobie wybierasz w bankomacie -
        takze pewnie byloby owiele taniej przeslac ta kase przez WesternUnion (ktory
        jest i tak dosc drogie no ale nie zlodziejskie 400zl)
    • Gość: Yann A co robi KNB ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 20:01
      "Rozporzadzenie nakazujace, by koszty transferów bankowych miedzy panstwami UE
      byly takie same jak transferów krajowych"
      Myślę, że należy sie poskarżyć do UOKiK albo do Komisji Europejskiej
      • business3 Re: A co robi KNB ? 26.02.06, 20:16
        Wystarczy tylko postraszyć bank trochę - zaraz wyrównają do pionu.
        Napisz oficjalnie skargę, i zapytaj na jakiej podstawie tak cię kasują.
        Możesz wspomnieć w skardze/powołać się na n/w rozporządzenie.

Gość portalu: Yann napisał(a):

> "Rozporzadzenie nakazujace, by koszty transferów bankowych miedzy panstwami UE
        > byly takie same jak transferów krajowych"
        > Myślę, że należy sie poskarżyć do UOKiK albo do Komisji Europejskiej
    • Gość: x Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.park-s46b.dslaccess.co.uk 26.02.06, 20:45
      a kto normalny przelewa takie kwoty ...

kup bilet i jedz do niemiec, zawiez ten majatek - tylko nikomu nie mow ze
      wieziesz taka kwote bo cie moga okrasc ...:)
      • Gość: qqq Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 00:17
        aleś durny
    • Gość: Noel 27 Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.std.tsi.tychy.pl 26.02.06, 21:04
      Proponuję założyc konto walutowe (w euro) w banku BZ WBK. Mam je od roku,
      korzystam regularnie, jestem zachwycony. Operacje prowadzone w 100% w euro,
      koszt przelewu - w zależności od kwoty, min. 2.5 Euro.
    • Gość: j.p koszty z kosmosu IP: *.devs.futuro.pl 26.02.06, 21:08
      najlepsze jest to ze tlumacza sie wysokim kosztami a w szcegolnosci ze banki
      zagraniczne ostro kasuja
      ciekawe jest to ze placac karta w chinach, usa, niemiczech jakos nie wystepuja
      te kosmiczne koszty
      wg mnie taki przelew nie powinien koszatowac wiecej niz prowizja przy wyplaci z
      bankomatu za granica
    • Gość: ja Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.aster.pl 26.02.06, 21:16
      Trzy (!) lata temu pilny przekaz do Danii 1600 złotych (po przeliczeniu
      wartości euro) za wykonanie 20, za zwrotne potwierdzenie faksem 4,20 i za
      elektroniczny przekaz SWIFT 10, - W sumie całe 34,20 w złotówkach!! PKO BP
    • Gość: yako Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: 62.233.200.* 26.02.06, 21:26
      Ja jak miałem przelać też jakąś kwotę w euro (niska była) to zapakowałem w
      kopertę i wysłałem na adres odbiorcy. Bo koszta były duuuże. A pamiętam że
      kupowałem coś na ebay.de.
      Polskie Banki to złodziejskie instytucje zaraz po Sejmie :)
    • chouchou_miau sprobuj moneybookers 26.02.06, 21:42
      ja i maz jestesmy w anglii, przelewamy pieniadze z naszego polskiego konta na
      angielskie za posrednictwem moneybookers www.moneybookers.com/app/ i na
      odrot, dokladnie nie znam szczegolow jak sie to robi, bo maz sie tym zajmuje,
      ale zakladasz sobie tam konto i na nie przelewasz zlotowki a nastepnie z tego
      konta na zagraniczne juz we wlasciwej walucie. jest to chyba najtanszy sposob
      przelania pieniedzy za granice, przynajmniej tak twierdzi maz, ktory, kiedy sie
      zastanawialismy jak sobie z ta sprawa poradzimy przed wyjazdem, zrobil
      rekonesans w sieci i na poczatku tez go tak szlag trafial jak ciebie, bo
      wszystkie uslugi byly okropnie drogie, az w koncu znalazl to.
      • Gość: to jest ok Re: sprobuj moneybookers IP: *.aster.pl 26.02.06, 22:58
        placilem przez nich oplaty dla skype jakis czas temu - wszystko w porzadku bylo :) - nie mam zastrzezen.
    • Gość: Stefan Poczta Polska 25 PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 22:03
      Tez mam konto w BZWBK. Mialem przelac 100 eur do wloch. Myslalem ze zrobie to
      przez internet jak kazdy przelew. Niestety, oplaty to porazka. Wychodzilo ok 40
      EUR, to samo za przelew z mBank.
      Ale jest prosta rada, ktora nie wymaga zakladania konta w zadnym banku.
      Poszedlem na poczte w swojej gminie, nadalem pieniadze przekazem prosto do
      adresata, za potwierdzeniem zwrotnym, priorytet polecony = 25 PLN.
      Niech zyje Poczta Polska :D:D
      • Gość: jan.kulczyk Re: Poczta Polska 25 PLN IP: *.user.veloxzone.com.br 26.02.06, 22:56
        Przekazem czy listem wartosciowym? Ja niewielkie kwoty rzewdu 200-400 zl
        wysylalem do odbiorcow na przyklad z ebay.de (naleznosc za wygrana aukcje)
        poleconym wartosciowym. Wychodzi taniusko a kasa za 2-3 dni jest w Niemczech.
        Np. 12 zl za przeslanie 200 zl. Tylko trzeba pamietac, ze jak Pani w okienku
        spyta sie, czy w kopercie sa pieniadze, trzeba odpowiedziec, ze nie. Pajace z
        poczty polskiej na pewno maja na to jakis paragraf, a biurwa z przyjemnoscia
        odprawilaby mnie z okienka po uslyszeniu, ze chce wyslac kase.
        mbank nie robi przelewow zagranicznych, wiec nie wiem, o czym mowisz.
        Przynajmniej 3 mce temu nie robil, jesli sie cos zmienilo, niech mnie ktos
        oswieci.

I ostatnia sprawa: temat przez was poruszony wyplywa co jakis czas na forach.
        Nie macie racji, banki nie lamia prawa, a przynajmniej niezupelnie. Dyrektywa
        bankowa mowi bowiem, ze cena, uwaga: "zagranicznego przelewu w EURO ma byc taka
        sama jak krajowego przelewu w... EURO!" a zatem sila rzeczy dotyczy to glownie
        eurostrefy. Oczywiscie, mozecie wymagac, aby bank dawal te same oplaty jak za
        przelew z polskiego konta na polskie konto w euro, ale ile takich przelewow sie
        wykonuje? To margines, wiec bank rowniez i za te "krajowe" przelewy moze sobie
        ustalic wysokie oplaty i mowic, ze jest w zgodzie z prawem UE. Jak wejdziemy do
        strefy euro to sie zmieni, ale patrzac na obecna ekipe u zloba, niestety nie
        nastapi to predko. Ach, jak dobrze, ze nie musze tego na razie znosic...
        • Gość: leslaw_m Re: Poczta Polska 25 PLN IP: *.lodz.msk.pl 27.02.06, 13:31
          powiedz mi ile kosztuje wysyłka tego wybranego towaru do Polski?
          bo zawsze się zastanawiałem,czy warto coś kupować na niemieckim e-bayu?
          • Gość: jan.kulczyk Re: Poczta Polska 25 PLN IP: 200.141.242.* 27.02.06, 14:09
            To zalezy. Niemiecka poczta jest drozsza od naszej a w dodatku powszechna
            praktyka na ebayu jest kompensowanie sobie poniesionych przez sprzedawce
            kosztow prowizji ebaya w podwyzszonych niewspolmiernie oplatach za wysylke.
            Rozni ludzie robia to z roznym natezeniem bezczelnosci :) ale praktyka
            istnieje. Dlatego ta sama bluzka moze byc wysylana do Polski przez roznych
            sprzedawcow z ta sama usluga ekspresowa, a wysylka moze kosztowac np. od 10 EUR
            do 20 EUR :) Ja za wysylke polaru zaplacilem 15 EUR. Za male rzeczy typu cd,
            niewielkie ksiazki na pewno bedzie to nie mniej niz 7-10 EUR. Znacznie wiecej
            niz w Niemczech lub w ramach starej UE. Zdaje sie, ze po prostu na Polske firmy
            pocztowe wykupuja wieksze ubezpieczenie, co wplywa na wzrost kosztow. Wcale im
            sie zreszta nie dziwie. Zreszta wielu sprzedawcow dla Polski podaje
            niewspolmirnie wysokie koszty, tak jakby chcieli zniechecic do kupna. Zapewne
            podyktowane jest to strachem, ze przesylka zginie i facet bedzie sie musial
            uzerac z poczta wypelniajac formularze o odszkodowanie a sprawa bedzie sie
            ciagnac. Nikt nie ma na to czasu, wiec to tez mnie nie dziwi. Zatem z powodu
            relatywnie zlej opinii jaka wciaz cieszymy sie na zachodzie, za wszystko musimy
            placic ciut wiecej. Mysle, ze mozna przyjac, ze za 1kg do Polski musisz liczyc
            ok. 8-15 EUR, zaleznie od sprzedawcy i kwoty. Teoretycznie dochodzi w 2-3 dni.
            Ja niestety czekalem az tydzien i nie chce mi sie zgadywac czy to przez Niemcow
            czy Polakow.
      • Gość: Szmakos Re: Poczta Polska około 2 zł IP: *.net-serwis.pl 27.02.06, 15:33
        A może by tak zwykłym listem (w środku koperty banknot w nieprzezroczystej
        kartce). Ryzyko - otworzą go poczciarze w drodze. Zysk - koszt około 2 zł.
    • Gość: KB Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 26.02.06, 22:15
      nie pomyliła sie tak niestety jest. Przy małych kwotach koszty dorównują kwocie
      przelewu. Paranoja!!!
    • stoolejarz kupować abonament do tibii? lol bwahahahahahahaha! 26.02.06, 22:21
    • Gość: Radek.uk Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 26.02.06, 22:23
      /www.moneybookers.com

Sprobuj to dziala :) Robilem przelew kontrolny z konta na konto :)

pozdrawiam :)
    • Gość: zdziwiony Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.8.11.vie.surfer.at 26.02.06, 22:33
      regularnie przelewam pieniądze ze swojego konta za granicą (Creditanstalt) do
      Polski (Citibank). Nie kosztuje to ani grosza. Ani w Polsce ani za granicą.
      Opcje darmowych przelewów mam w kosztach obsługi rachunku. A przelewy
      wewnątrzwspólnotowe sa traktowane jak krajowe.
    • Gość: Obywatel Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 23:15
      Prosze zalożyc konto w Citibank; W tym banku od wielu lat załatwiam przelewy
      zagraniczne, nawet na dośc duże kwoty na telefon!!
    • Gość: xyz Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.cable.ubr03.craw.blueyonder.co.uk 26.02.06, 23:23
      Obawiam sie ze to nie pomylka , robie takie przelewy nie tylko z polski ale i
      innych krajów EU i kwoty prowizji sa zblizone a nawet niekiedy wieksze.
    • Gość: makims Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar IP: *.icpnet.pl 27.02.06, 00:28
      Zaloz sobie konto na money bookers szybkie przelewy male koszty
    • komentator15 Re: Przelew 40 euro za granicę - koszmar 27.02.06, 01:28
      Niestety nic na to Ppani nie poradzi, ja przelwajac pieniadze z brytyjskiego
      banku do polskiego place "£ funty / bez wzgledu na kwote przelewu/ a bank
      polski zazwyczaj jeszcze pobiera okolo 100 zlotych prowizji.. i tego sie nie
      obejdzie niestety. chyba ze pieniadze wusel sei w liscie albo sa firmy, ktore
      przesylaja gotowke .. ale one tez boira prowizje i wolalbym nie ryzukowac, w
      |Londynie jest ich na kopy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka