temeko1 05.04.06, 08:24 poszukuję klientów WGI - jakie działania zamierzają podjąć w obecnej sytuacji? Jaka jest ich opinia o dzisiejszym komunikacie WGI i wczorajszym oświadczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zznamirowski Re: sytuacja WGI 05.04.06, 21:55 A co mamy robic, wg informacji ktore mam (rowniez z KPWiG) pozostaje czekac i ew. zlozyc dyspozycje wyplaty do konca kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrb7 Gdzie Kuczyński? 12.05.06, 16:31 A gdzie się podział analityk Kuczyński? Czy już nie firmuje swoim nazwiskiem WGI? Odpowiedz Link Zgłoś
zznamirowski Re: sytuacja WGI 05.04.06, 22:25 a moze ktorys z ekspertow WGI nas uspokoi albo ostrzeze, albo powie o co tak naprawde chodzi. I jak mamy podpisac nowe umowy ze spolka, ktora nie ma zgody na dzialalnosc zadnej komisji, ani w Polsce, ani w Londynie (teraz to ma byc spolka europejska) ani nigdzie indziej na swiecie? I jaka mam gwarancje, ze otrzymam z powrotem moje srodki??? Odpowiedz Link Zgłoś
temeko1 Re: sytuacja WGI 06.04.06, 07:45 uspokoiłaby mnie informacja wiarygodnej, poważnej i niezależnej firmy, która potwierdzi że WGI ma odpowiednią ilość środków na koncie na wypłaty klientom (może KPWiG?) Żadna informacja publikowana przez WGI nie jest wiarygodna dopóki nie zostanie potwierdzona przez firmę zewnętrzną nie związaną w żaden sposó z WGI. W komunikatach WGI nie ma żadnych konkretów, a przynajmniej część zarzutów mogę potwierdzić i dodać następne. Odpowiedz Link Zgłoś
synzenka Re: sytuacja WGI 06.04.06, 08:33 Odpowiedzi Zarządu WGI na zarzuty KPWiG Wprowadzanie w błąd klientów domu maklerskiego w odniesieniu do stanu ich rachunków instrumentów finansowych, w szczególności co do stanu środków na rachunkach. 1. Wszelkie nieścisłości w raportach wysłanych do klientów były wynikiem nieprawidłowego funkcjonowania systemu informatycznego lub błędów ludzkich. Reklamacje, jakie wpłynęły do WGI DM zostały rozpatrzone, a klienci otrzymali poprawne raporty z danymi dot. wyceny ich rachunków inwestycyjnych. Podkreślamy, iż w związku z powyższym zarzutem żaden z klientów nie poniósł jakiejkolwiek straty finansowej. Przekazywanie do urzędu Komisji kopii dokumentów, które są rozbieżne z „Informacjami o wartości rachunku inwestycyjnego” wysyłanymi do klientów 2. W wyniku okresowej nieprawidłowości w funkcjonowaniu systemu informatycznego część generowanych powtórnie dokumentów była rozbieżna z dokumentami wcześniej generowanymi i wysłanymi do klientów. Nieprzestrzeganie reguł postępowania w celu przeciwdziałania wprowadzeniu do obrotu finansowego wartości majątkowych pochodzących z nielegalnych lub nieujawnionych źródeł. 3. Zdaniem WGI obowiązek stosowania reguł przekazywania informacji do Generalnego Inspektoratu Informacji Finansowej rozpoczął się od momentu zawiadomienia KPWiG o rozpoczęciu działalności maklerskiej to jest od dnia 28 kwietnia 2005 roku. Od tej daty WGI DM przekazało GIIF pełen rejestr zawierający informacje jako instytucja zobowiązana. W związku z trudnościami informatycznymi pierwszy rejestr został przekazany we wrześniu 2005 roku, natomiast zawierał on wszelkie dane począwszy od 28 kwietnia 2005 roku. Obecnie WGI DM na bieżąco rejestruje i przekazuje informacje do GIIF. Nie ma podstaw do twierdzenia, że obowiązek taki rozpoczął się od dnia przyznania licencji, tj. od dnia 28 września 2004 roku. Brak właściwego nadzoru wewnętrznego w domu maklerskim 4. W 2005 roku odbywały się kontrole wewnętrzne w domu maklerskim. W okresie od 28 kwietnia do 30 lipca oraz w okresie od 10 października 2005 do 31 grudnia 2005 roku, to jest przez okres 6 miesięcy prowadzone było postępowanie kontrolne, którego zakres był zbieżny z pracami nadzoru wewnętrznego. Inspektor Nadzoru na bieżąco uczestniczył w czynnościach kontrolnych prowadzonych przez KPWiG. Równocześnie w drugiej połowie roku prowadzono audyt prawny w zakresie funkcjonowania WGI DM, a także w listopadzie 2005 odbyło się badanie wstępne prowadzone przez biegłego rewidenta. Brak archiwizacji kopii raportów miesięcznych wysyłanych do klientów i przekraczanie terminów wysyłania raportów miesięcznych do klientów 5. Każdy klient zgodnie z jego życzeniem był informowany na bieżąco o stanie swoich rachunków inwestycyjnych. Opóźnienia w wysyłaniu raportów były wynikiem nieprawidłowości w funkcjonowaniu systemu informatycznego. WGI DM prowadził archiwizację kopii, natomiast nie ustrzegł się błędów w tym zakresie. Dotyczy to jednak nie więcej niż kilkudziesięciu, spośród wielu tysięcy, dokumentów. Księgowanie na rachunku klientów środków pieniężnych bez dokumentu źródłowego. 6. Sytuacja ta miała miejsce raz, na początku działalności DM, tj. w maju 2005 roku. Operacja ta została wykonana dla dobra klienta domu maklerskiego i jej efektem było zapisanie na rachunku klienta właściwej kwoty, jaką klient dysponował w domu maklerskim. Rozbieżności pomiędzy danymi finansowymi przekazywanymi w miesięcznych raportach finansowych wysyłanych do urzędu Komisji a powyższymi danymi zawartymi w innych dokumentach przekazanych przez WGI DM do urzędu Komisji 7. Trudno jest nam ustosunkować się do tego zarzutu, gdyż nie wiemy o jakie inne dokumenty przekazane przez WGI do urzędu Komisji chodzi i czy de facto może być mowa o jakiejkolwiek niezgodności. Niedotrzymanie wskaźników finansowych na odpowiednim poziomie 7. W początkowym okresie funkcjonowania WGI DM ze względu na specyfikę działalności wskaźniki odbiegały od odpowiedniego poziomu. Od sierpnia 2005 roku WGI dotrzymuje wskaźniki finansowe na odpowiednim poziomie. Jest to m.in. efektem wywiązania się przez właścicieli WGI DM z zapewnienia przekazanego KPWiG o udzieleniu spółce pożyczki podporządkowanej, która spowodowała podniesieniem kapitałów własnych spółki. Nierzetelne prowadzenie rejestru skarg 9. Skargi zgłoszone przez klientów są rozpatrywane i wyjaśniane zgodnie z Regulaminem WGI Domu Maklerskiego. Niezawiadomienie Komisji o rozpoczęciu działalności maklerskiej w zakresie innym niż wskazany we wniosku. 10. Zdaniem WGI Domu Maklerskiego rozpoczęta działalność jest zgodna z zakresem wskazanym we wniosku. Spółka WGI Dom Maklerski nigdy nie oferowała żadnych papierów wartościowych, co próbuje zarzucać KPWiG w swoim uzasadnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
laslas1 Re: sytuacja WGI 07.04.06, 09:21 Polecam artykuł na temat WGI we wczorajszym parkiecie Odpowiedz Link Zgłoś
ekspertwgi Re: sytuacja WGI 07.04.06, 14:30 Szanowni Państwo, pełne stanowisko Zarzdu i Pracowników WGI Domu Maklerskiego znajdziecie na stronie www.wgi.pl www.wgi.pl/aktualnosci_firmowe,131,none#title www.wgi.pl/aktualnosci_firmowe,130,none#title www.wgi.pl/oswiadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
merylg Re: sytuacja WGI 19.04.06, 17:17 Jestem jedną z klientek WGI.Pozostaje nam na razie wierzyć i czekać. Warto jenak nie tracić ze sobą kontaktu - na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
heniek19888 Re: sytuacja WGI 22.04.06, 09:28 Moje ostatnie informacje sprzed 10 dni to że będziemy dostawać nowe umowy. Kt o podpisze będą z nim współpracować a kto nie to się rozliczą.Ma pani jakieś nowsze wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
merylg Re: sytuacja WGI 24.04.06, 11:25 Informacje o których Pan mówi są podawane od początku. W tej sytuacji nie mam ochoty podpisywać nowej umowy.A czy faktycznie się rozliczą?...No własnie - pytanie za cenę tych pieniędzy, które tam włożyliśmy.Mnie osobiście denerwuje to czekanie by przekonać się czy mówią prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
merylg Re: sytuacja WGI 24.04.06, 11:30 Czy ktoś już dostał zawiadomienie by podpisać nową umowę? Odpowiedz Link Zgłoś
damigo Re: sytuacja WGI 11.05.06, 10:18 Zbliżają się terminy pierwszych wypłat dla osób które wypowiedziały umowy w kwietniu(po 14 dniach roboczych nowego okresu). I będzie wiadomo co i jak. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zbanach WGI przelewy walutowe 18.05.06, 14:10 Czy ktoś dostał przelew na 5%? Z tego co się dowiedziałem, to chyba są marne szanse. Nastąpiło ewidentnie zagarniecie mienia znacznej wartości przy żenującej bierności KPWIG Odpowiedz Link Zgłoś
laslas1 Re: sytuacja WGI 11.05.06, 10:41 Jesteś nie zorientowany - zadzwoń do WGI ew. prześlij maila do mnie Odpowiedz Link Zgłoś
laslas1 Re: sytuacja WGI 11.05.06, 13:15 Ale nie ma wyjścia i chyba trzeba środki zostawić. Odpowiedz Link Zgłoś
merylg Re: sytuacja WGI 11.05.06, 14:53 a masz gwarancję że te "jaja" za 2 miesiące nie zaśmiardną Odpowiedz Link Zgłoś
borysam11 Re: sytuacja WGI 11.05.06, 15:48 Panowie, a może coś dokładniej co sie właściwie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
zznamirowski Re: sytuacja WGI 11.05.06, 22:23 Dlaczego nie ma wyjscia? Trzeba wyplacic i s... stamtad. Odpowiedz Link Zgłoś
st777 Re: sytuacja WGI 11.05.06, 21:40 Jestem klientem wgi prosze o kontakt z innymi iwestorami. Odpowiedz Link Zgłoś
merylg Re: sytuacja WGI 12.05.06, 14:00 prośba do inwestorów WGI - zgłaszajcie się na to forum, gdyż wygląda na to, że wspólny kontakt będzie nam potrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
zznamirowski Re: sytuacja WGI 12.05.06, 15:27 Dlaczego uwazasz, ze wspolny kontakt bedzie nam potrzebny? Wiesz cos wiecej oprocz tego czym nas karmia? Odpowiedz Link Zgłoś
zbanach Re: sytuacja WGI 18.05.06, 06:54 Jestem Klientem WGI. Trzeba iść do sądu. Tel. 022-4082089. Inny adres: BanachZbigniew@aster.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zbanach Re: sytuacja WGI 18.05.06, 06:52 Jestem klientem WGI z Warszawy. Trzeba iść do sądu. Tel. 022-4082089. Inny adres: BanachZbigniew@aster.pl Odpowiedz Link Zgłoś
laslas1 WGI - wyplata srodkow 15.05.06, 12:44 usenet.gazeta.pl/usenet/0,47943.html?group=pl.biznes.wgpw&tid=1129214&MID=%3C1147545480.617693.86220% 40j33g2000cwa.googlegroups.com%3E Odpowiedz Link Zgłoś
merylg Re: WGI - wyplata srodkow 15.05.06, 14:58 jutro powinny do końca dnia "spływać" pieniądze z rachunków walutowych. Ci co mają pieniądze w obligacjach kasy nie dostaną. Dostaną komunikat. Odpowiedz Link Zgłoś
hentul Re: WGI - wyplata srodkow 15.05.06, 22:55 jestem klientem WGI, w razie czego prosze o kontakt: hentul@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hentul Re: WGI - wyplata srodkow 15.05.06, 23:02 jakby co to jestem gotowy do wspoldzialania razem z innymi klientami WGI: podaje jeszcze raz mail: hentul@interia.pl i nr gg 6288550, tel nie podam, ewentualnie dopiero po wstepnym kontakcie na powyzszy namiar Odpowiedz Link Zgłoś
myszkin111 Re: WGI - wyplata srodkow 15.05.06, 23:18 powiem tak: w marc,nic nie podejrzewając złozylem dyspozycje wyplaty okolo 40% srodkow,w kwietniu co do złotówki spłynęło na konto. Jak coś to piszcie gg4508896,na grupie zalozylem wątek pt WGI ciag dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
zbanach Re: WGI - wyplata srodkow 18.05.06, 06:56 Jestem klientem WGI. Tel. 022-4082089. Inny adres: BanachZbigniew@aster.pl Trzeba iść do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
oksana1 Re: WGI - wyplata srodkow 18.05.06, 22:14 Dzisiaj dowiedzialem sie ze dostane 0,5 % srodkow pienieznych. Twierdza ze beda wyplacac po 3,5%. Odpowiedz Link Zgłoś
zznamirowski Re: sytuacja WGI 16.05.06, 12:54 Komunikat www.wgi.com.pl/aktualnosci_firmowe,134,none#title Odpowiedz Link Zgłoś
hentul Re: sytuacja WGI 16.05.06, 13:03 co oni zrobili? jest ktos z klientow WGI? trzeba cos z tym zrobic!! Odpowiedz Link Zgłoś
hentul Re: sytuacja WGI 16.05.06, 13:04 mam juz kontakt z jednym z klientow, w razie czego odzywac sie prosze na gg 6288550 lub mail hentul@interia.pl czas isc do sadu !!! w 2007 roku powariowali !! Odpowiedz Link Zgłoś
hhrh Re: sytuacja WGI 16.05.06, 13:12 najprawdopodobnie skończy się to w sądzie ale narazie spróbuję złożyć skarge w KPWiG która miała nadzorować likwidację WGI DM Odpowiedz Link Zgłoś
hentul Re: sytuacja WGI 16.05.06, 13:20 ja juz zlozylem, wlasnie pisze oswiadczenie do KPWiG czemu pozwala na negowanie decyzji z 4 kwietnia o zamknieciu pozycji do konca maja. A do adwokata w najblizszych dniach sie wybieram. zainteresowanych wspolpraca ze mna klientow WGI prosze o kontakt na dane prezentowane w powyzszych moich tekstach Odpowiedz Link Zgłoś
zbanach Re: sytuacja WGI 18.05.06, 07:02 Jestem klientem WGI zaintresowanym współpracą z Panem. Te. 022-4082089. Inny adres: BanachZbigniew@aster.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zbanach Re: sytuacja WGI 18.05.06, 07:00 Jestm klientem. Proszę o kontakt: tel. 022-4082089. Inny adres: BanachZbigniew@aster.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zbanach Re: sytuacja WGI 18.05.06, 06:58 Trzeba iść do sądu. Tel mój 022-4082089. Inny adres: BanachZbigniew@aster.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zznamirowski Re: sytuacja WGI 16.05.06, 13:55 Po ogloszeniu stanowiska przez KPWiG wybieram sie do kancalerii specjalizujacej sie w rynku kapitalowym. Jesli ktos chce sie dolaczyc i skorzystac z konsultacji i z ew. wzoru pozwu prosze o kontakt gonzo07@op.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
hentul Re: sytuacja WGI 16.05.06, 14:12 'zznamirowski ' daj szczegoly na maila : hentul@interia.pl im szybciej tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
zbanach Re: sytuacja WGI 18.05.06, 07:04 Jestem Klientem WGI. Proszę o kontakt. Tel. 022-4082089. Inny adres: BanachZbigniew@ster.pl Odpowiedz Link Zgłoś
temeko1 Re: sytuacja WGI 19.05.06, 07:55 proszę o kontakt na adres m.popiel@entro.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hentul Re: sytuacja WGI 16.05.06, 14:04 'zznamirowski' jestem gotow , przeslalem Ci maila, odbierz Odpowiedz Link Zgłoś
merylg Re: sytuacja WGI-Spotkanie!!!! 16.05.06, 19:00 PROPOZYCJA SPOTKANIA - MYŚLĘ ŻE POWINNO DO NIEGO DOJŚĆ JUTRO W WARSZAWIE.Może w godzinach wieczornych by więcej osób mogło być obecnymi Odpowiedz Link Zgłoś
merylg Re: sytuacja WGI-Spotkanie!!!! 16.05.06, 19:32 Jak każdy z osobna będzie zakładał swoją sprawę, to WGI nie starczy przedstawicieli żeby wysyłac ich do sadów Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_pafal Re: sytuacja WGI-Spotkanie!!!! 16.05.06, 19:50 w którym miejscu i o której proponujesz to spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
popov77 Re: sytuacja WGI-Spotkanie!!!! 16.05.06, 19:59 KPWIG nas załatwiła i teraz umywa rączki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
merylg Re: sytuacja WGI-Spotkanie!!!! 16.05.06, 20:25 1. Czy możemy spotkać się w grupie? 2. Ponieważ czas goni proponuję: a) termin środa po południu, o. godz. 18:00 b) miejsce: Warszawa, Saska Kępa, ul. Angorska 4, c) jest tam odpowiednia wystarczająco duża sala szkoleniowa, mozna spokojnie przedyskutowac stan obecny i dalsze kroki. 3. czekam na potwierdzenie od chętnych 4. jeśłi ktoś ma inne propozycje chętnie wysłucham. pd001@poczta.onet.pl pd001@gazeta.pl Jest to propozycja innego klienta. Ja tylko przekazuję. Zaczynają być kłopoty ze skoordynowaniem wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
gadzik1 klopoty 17.05.06, 06:58 WGI ma juz od ok.roku-dwoch. Gdy odszedl pierwszy zespol traderow. Prawdopodobnie emisja obligacji byla probą "uprania" strat. W inny sposob nie daloby se wyjasnic rozbieznosci miedzy tym co podawalo sie klientom, a tym co faktycznie bylo na kontach. Z aktywnosci na listach wyglada, ze jest Was bardzo malo, tymczasem jest zupelnie inaczej, ale WGI stosuje wciaz przerozne sztuczki socjotechniczne (sąw tym wysmienici, nieprawda ;) ) takie jak przekonywanie czesci klientow zeby nic nie mowili prasie, ani nie rozglaszali, bo jak zaczna wszyscy wycofywac pieniadze, to wtedy na pewno wiele nie zostanie. Fakt jest faktem - czesci pieniedzy juz dawno nie ma. Plotki mowily o 20-50 proc strat. Z tego w co brną panowie S i K wyglada raczej na gorszą wersje. Zainteresowanii powinni dotrzec do swoich "konsultantow" i to tamci powinni organizowac jak najwiecej ludzi. W pojedynke nic nie zrobicie. Zgloscie sie do KPWiG i wymuszajce na nich zeby jak najszybciej wykorzystali swoje uprawnienia, zenim panowie S i K wyjada z kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
gadzik1 zglaszajcie sie 17.05.06, 07:07 do mediow. WGI wypracowala sobie "unikalne" relacje zmediami, dlatego jest tak cicho wokol nich. Najlepiej do lokalnej prasy poza Warszawą - czesc ludzi wciaz nie wie, ze s klopoty, bo wydzwaniaja do nich praownicy WGI i mowia, ze wszystko jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_pafal Re: klopoty 17.05.06, 07:21 czy są tutaj jacyś klienci z katowic i okolic? Odpowiedz Link Zgłoś
mirekijerzy Re: klopoty 17.05.06, 08:12 Mirek, jestem z Katowic, moj kolega Jerzy takze. Z niepokojem czekamy na bieg wydarzen Odpowiedz Link Zgłoś
gadzik1 Re: klopoty 17.05.06, 08:23 ze stron pb: szukamy klientów wgi (01:49) » odpowiedz Też jestem poszkodowany, podejmujemy wspólną akcję. Zadzwoń 0601 828 767 [mnm] robcie szum. czesc gazet (troche utopionych w zwiazki z WGI) bedzie probowala przemilczec temat Odpowiedz Link Zgłoś
zbanach Re: klopoty 18.05.06, 07:07 Jestem klientem WGI. Proszę o kontakt: tel. 022-4082089. Inny adres: BanachZbigniew@aster.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_pafal Re: klopoty 17.05.06, 08:56 Mirek i Jerzy podajcie kontakt do siebie proszę o kontakt na maila rafal_pafal@poczta.onet.pl w grupie będziemy bardziej skuteczni Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz11112 Re: sytuacja WGI-Spotkanie!!!! 17.05.06, 10:54 Deklaruję chęć wzięcia udziału w spotkaniu. Grzegorz G. Odpowiedz Link Zgłoś
ksankowski11 Re: sytuacja WGI-Spotkanie!!!! 17.05.06, 14:19 Ja wstępnie też deklaruję chęć spotkania jeśli zbierze się odpowiednio liczna grupa ksankowski(małpa)wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zbanach Re: sytuacja WGI-Spotkanie!!!! 18.05.06, 01:49 Jestem klientem WGI. Prosze o kontakt: BanachZbigniew@aster.pl. Telefon 022- 4082089. Czy do spotania doszło. Chcę się dołączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
zbanach Re: sytuacja WGI-Spotkanie!!!! 18.05.06, 01:51 Jestem klientem WGI. Prosze o kontakt: BanachZbigniew@aster.pl. Telefon 022- 4082089. Czy do spotania doszło. Chcę się dołączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
zbanach Re: sytuacja WGI-Spotkanie!!!! 18.05.06, 06:45 Jestem poszkodowanym klientem WGI. Czy spotkanie doszło do skutku? Chcę się dołączyć. Tel.022-4082089. Inny adres: BanachZbigniew@aster.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gadzik1 rok temu 17.05.06, 07:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=23236685&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
popov77 Re: sytuacja WGI 17.05.06, 09:29 no to się na calej lini zawiodlem na wgi, liczylem na zupełnie inne oświadczenie,przesadzili Odpowiedz Link Zgłoś
popov77 Re: sytuacja WGI 17.05.06, 09:32 poprostu niech komisja zaleci chociaż( w jakiś sposób) przeniesienie tych "obligacji" do innego biura maklerskiego(polskiego), przynajmniej będe przechowywane w licencjonowanym podmiocie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gadzik1 Re: sytuacja WGI 17.05.06, 10:13 jeśli przeniesienie bezwartosciowych obligacji do innego brokera poprawi Ci nastrój :) Odpowiedz Link Zgłoś
popov77 Re: sytuacja WGI 17.05.06, 10:39 przecież za tymi obligacjami stoją realne inwestycje, podobnie jak z jednostkami uczestnictwa funduszy inwestycyjnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
laslas1 Re: sytuacja WGI 17.05.06, 10:49 popov77 napisał: > przecież za tymi obligacjami stoją realne inwestycje, podobnie jak z > jednostkami uczestnictwa funduszy inwestycyjnych!!! usenet.gazeta.pl/usenet/0,47943.html?group=pl.biznes.wgpw&tid=1129905&MID=%3Ce4em7a%24ca7%241%40inews.gazeta.pl%3E Odpowiedz Link Zgłoś
gadzik1 wiara czyni cuda 17.05.06, 10:55 ja rozumiem, ze wczorajsza pewnosc siebie Ci wyparowala. Ale przeanalizuj raz jeszcze wszystko to co powtarzali ci panowei w klamliwych komunikatach i zadaj sobie pytanie czy mozna im wierzyc. Nawet wczorajszy komunikat zatytulowali "ze wylepniaja zalecenia KWPIG" mimo, ze to juz ewidentne oszustwo. Moze i stoja realne inwestycje.... prywatne :) Odpowiedz Link Zgłoś
laslas1 aktywa obligacji!!! 17.05.06, 09:46 usenet.gazeta.pl/usenet/0,47943.html?group=pl.biznes.wgpw&tid=1129876&pid=1129890&MID=%3Ce4ek53%242vp%241% 40inews.gazeta.pl%3E Odpowiedz Link Zgłoś
zznamirowski Re: sytuacja WGI 17.05.06, 10:39 Wiadomosc z dzisiejszego Pulsu Biznesu KPWiG pozwie do sądu WGI Dom Maklerski 17 maja 2006 KZ, PAP KPWiG podtrzymała decyzję odbierającą WGI DM licencję na działalność maklerską i nakładającą karę w wysokości 500 tys. zł za naruszenie przepisów i zasad uczciwego obrotu. Ze względu na to, że zdaniem KPWiG WGI DM zmusza klientów do odstąpienia od żądania wypłat należnych im pieniędzy, przewodniczący komisji chce wystąpić w imieniu inwestorów z pozwem sądowym o odszkodowania. WGI twierdzi, że oddaje do dyspozycji klientów obligacje WGI Consulting. Wypłaty chce prowadzić do końca maja przyszłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
laslas1 Re: sytuacja WGI 17.05.06, 10:43 czy należy rozumieć że my nie musimy występować do sadu? Odpowiedz Link Zgłoś
zznamirowski Re: sytuacja WGI 17.05.06, 10:56 Konsultacja z dobra firma prawnicza na pewno nie zaszkodzi. Po szczegoly zapraszam na gonzo07@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sakaszwili1 Re: sytuacja WGI 17.05.06, 17:28 Juz od dawna bylo wiadomo co sie z firma dzieje tylko ze nie do wszystkich to docieralo. Piekne pisanie PK i facjata Ryszarda zrobila swoje. Teraz wszyscy kopia lezacych ( gdzies na Bahama ) prezesow ktorzy chcieli dobrze ( zarobic ). Czy do was nie dociera ze ta firma moze juz dawno groszem nie smierdziec?Jakim cudem KPWiG przyznala im licencje maklerska?Nie dziwi was to?Nawet na lamach ich pieknego i nagradzanego pisemka pojawialy sie postacie z KPWiG.Nie mowiac o radzie nadzorczej tego kolosa.Gdzie oni sa teraz????? Odpowiedz Link Zgłoś
zbanach Re: sytuacja WGI 18.05.06, 14:19 Chyba nikt nie dostanie nawet przelewu z rachunku walutowego (5%). Nastąpiło ewidentnie zagarniecie mienia znacznej wartości przy żenującj bierności KPWiG. W mediach wczoraj było spokojnie, zbyt spokojnie. Bezprawie zwycięża, a zarząd WGI smieje się z KPWiG, swoich klientów oraz pewnie nie obawia się też sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
niepisacbzur Re: sytuacja WGI 18.05.06, 15:05 Nie pisać bzdur,tylko działać razem z innymi.Już są takie możliwości.Czytaj innych. Odpowiedz Link Zgłoś
zbanach WGI 5.75% dynamiczny 18.05.06, 22:47 Mnie przelano dzisiaj 5.75% na dynamiczny. Czy innych z tego produktu potraktowano podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
st777 szukam kontaktu 19.05.06, 08:59 prosze o kontakt osób z lublina i okolic stanislaw.siramowski@nostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś
temeko1 Re: sytuacja WGI 19.05.06, 07:51 Kto złozył dokumenty do KPWiG w sprawie WGI? Jakie były efekty? Ja wysłałam wczoraj skargę wczoraj, ponieważ nie otrzymałam przelewów ani z konta walutowego ani złotówkowego. Uważam, że czeka nas sprawa sądowa a prezesi WGI kłamią w każdym oświadczeniu, podając na swojej stronie internetowej niepełne lub nieprawdziwe informacje. czekam na kontakt pod adresem temeko@o2.pl - powinniśmy przy współpracy KPWiG złożyć pozew sądowy Odpowiedz Link Zgłoś
rozliczenie1 Re: sytuacja WGI 21.05.06, 22:17 Skompletowalem dokumentację zgodnie z komunikatem Komisji i wysylam do KPWiG. - zobaczymy co zrobią. Wcześniej wysylalem maila ze skargą na WGI. Otrzymalem potwierdzenie, że KPWiG przyjęli moje zgloszenie i zajmą się sprawą. Niezalenie od dzialań z Komisją ( która osobiście uważam za wspólodpowiedzialną za calą sytuację. Jeżeli potwierdzi się, że WGI to po prostu "piramida finansowa" - prestiż KPWiG spadnie o 70% i ucierpi na tym caly rynek kapitalowy) jetem zainteresowany konsultacją prawną co jeszcze nalezy zrobić w celu maksymalnego zabezpiueczenia interesów inwestorów. Mój adres: rozliczenie1@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sassas1 Jakie dokumenty do KPWiG? 22.05.06, 07:49 Ktoś poda? A także jak skontaktować się z tymi osobami które były w kancelari prawniczej? Zp965@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rozliczenie1 Re: Jakie dokumenty do KPWiG? 22.05.06, 22:50 Komunikat KPWiG w sprawie WGI wraz z listą dokumentów strona www.kpwig.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
greees Poszkodowani to wy sami jesteście sobie winni 19.05.06, 08:59 Niestety taka jest prawda ze to wy sami podjeliście ryzyko i nie ma co zwalać winy na KPWiG jak to niektorzy tutaj robią. Przeciez po wejściu na strone WGI odrazu mozna odnieść wrazenie ze bardziej liczy sie efekt wizualny i wzbudzenie zaufania niz konkrety. Mi swego czasu wystarczyły skrzypce na stronie głównej, efektowne fotki kadry oraz za bardzo medialne nazwiska aby dac sobie siana. Odpowiedz Link Zgłoś
laslas1 Re: Poszkodowani to wy sami jesteście sobie winni 19.05.06, 09:08 Stary nie zaśmiecaj tego wątku. Załóż własny o tytule: Poszkodowani to wy sami jesteście sobie winni. Odpowiedz Link Zgłoś
flobber WGI - powstala lista dyskusyjna o WGI 19.05.06, 12:48 Powstala lista dyskusyjna WGI odnosnie spolek grupy WGI: wgi.dog.pl/ Na liscie WGI mozna dyskutowac na wszelkie tematy zwiazane z dzialalnocia spolek grupy WGI. Lista dyskusyjna jest otwarta dla wszystkich zainteresowanych. Z pewnocia dominujacym obecnie tematem bêdzie problem jaki aktualnie maja klienci WGI. Zatem w szczegolnoci zapraszani do dyskusji sa wszyscy klienci WGI oraz inne osoby (np. prawnicy), ktore chcialyby klientom WGI w jakikolwiek sposob pomoc (m.in. rzeczowa dyskusja i sugestiami) w trudnej sytuacji w jakiej klienci WGI sie znaleli. Zapisujac sie na liste latwiej bedzie sie zjednoczyc, wypracowac sensowne wnioski i opracowac racjonalny sposob dzialania. Celem zapisania sie na liste nalezy na stronie: wgi.dog.pl/ po wpisaniu swojego e-maila i wybranego przez siebie hasla kliknac na "Subskrybuj". Nastepnie celem potwierdzenia subskrypcji nalezy odeslac e-mail potwierdzajacy chec subskrypcji (wraz z kodem jaki bedzie w temacie e-maila). Wyzej wzmiankowany e-mail potwierdzajacy powinien przyjsc wkrotce po kliknieciu guzika "Subskrybuj". Odpowiedz Link Zgłoś
taleyrand Re: WGI - powstala lista dyskusyjna o WGI 19.05.06, 16:29 cyt ...."...Powstala lista dyskusyjna WGI odnosnie spolek grupy WGI: wgi.dog.pl ..." buhahahhahaha Niezły chwyt z ta listą - świetna socjotechnika !!! - chcą kontrolować niezadowolonych. Mistrzowskie posunięcie. Ciekawe też czy pojawiające się otatnio (a umieszczane ciągle przez ta samą osobe) na grupach gooogle biznes wgpw - posty - ogłoszenia o skupie obligcji WGI konsulting to tylko próba zarobku przez zręcznego prawnika - czy też skup na zlecenie samej WGI. Można skupić od zdesperowanych klientów obligacje za np 50% wartość = czysty zysk - a klient który odebrał w rozliczeniu obligacje i je sprzedał nie ma już prawa do żadnych roszczeń wobec WGI. A 50 % z powierzonych pieniędzy zostaje. No minus koszty powiedzmy 30% ;-) I wszystko zgodnie z prawem. Mistrzostwo świata!!! To oczywiście tylko moje przypuszczenia - i obym sie mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
flobber Re: WGI - powstala lista dyskusyjna o WGI 19.05.06, 17:31 "Niezly chwyt z ta lista - swietna socjotechnika !!! - chca kontrolowac niezadowolonych. Mistrzowskie posuniecie. " Zaden ich chwyt tylko po prostu klienci sie organizuja. Niewykluczone jednak, ze moze ktos z wgi tam sie zapisal, bo zapisac sie moze kazdy. Trudno, zeby bylo inaczej, bo przeciez nie da sie latwo skontrolowac tozsamosci zapisujacych sie. Zreszta IMHO byloby dobrze, zeby ktos oficjalnie z ich firmy sie tam zapisal, to moze wtedy moznaby od niego/niej jakies odpowiedzi uzyskac. Odpowiedz Link Zgłoś
helka01 Re: WGI - powstala lista dyskusyjna o WGI 19.05.06, 20:26 Taak, suuuper pomysł, zapiszmy się na listę dyskusyjną stworząną przez WGI i może jakiś pracownik sie zlituje i nam odpowie na dręczące nas pytania ... Sam pan Soporek na razie nie marnuje żadnej okazji, żeby nas wpuścić w maliny, chociaż już w tych malinach tkwimy po same uszy... Odpowiedz Link Zgłoś
flobber Re: WGI - powstala lista dyskusyjna o WGI 19.05.06, 23:06 > Taak, suuuper pomysł, zapiszmy się na listę dyskusyjną stworząną przez WGI i To nie jest lista stworzona przez WGI. Nazywa sie WGI, bo dotyczy WGI, a niby jak mialaby sie nazywac, przeciez nie np. helka01. ;) WGI wg mnie to najlepsza nazwa dla listy dyskusyjnej traktujacej o WGI. Odpowiedz Link Zgłoś
laslas1 Nowa lista dyskusyjna jest niepotrzebna. 20.05.06, 11:18 Lista i tak jest ogólnodostępna - także dla WGI. Jedynie WGI może zależeć na ukryciu tych niewygodnych dla nich postów. Bo na razie to prasa kupiła te ich bajki. Jakie zmiłowanie prawnika? - bo oni nie mają co robić tylko buszować po prawie zamkniętych listach ? (chyba że prawnik z WGI) Dla mnie to manipulacja? A ta tu jest źle? Rozumiem że to forum jest sponsorowane przez WGI, ale mi to nie przeszkadza. (wiersz u góry) Odpowiedz Link Zgłoś
flobber Re: Nowa lista dyskusyjna jest niepotrzebna. 20.05.06, 11:48 > Lista i tak jest ogólnodostępna - także dla WGI. Bo nie ma jak zweryfikowac kto sie zapisuje. > Jedynie WGI może zależeć na ukryciu tych niewygodnych dla nich postów. Co przez to rozumiesz? Archiwum listy jest tez ogolnodostepne. > Jakie zmiłowanie prawnika? - bo oni nie mają co robić tylko buszować po prawie > zamkniętych listach ? (chyba że prawnik z WGI) Lista jest calkowicie otwarta, ani troche nie zamknieta. Jedynie spis subskrybentow nie jest dostepny dla niesubskrybentow, ale to jest po prostu zabezpieczenie antyspamowe. > Dla mnie to manipulacja? A moze bys przestal szukac dziuru w calym i skupil sie nad istota sprawy, czyli wgi i pieniadzach klientow? > A ta tu jest źle? Dla niektorych zle, bo trzeba pamietac, zeby tu zajrzec, a na liscie posty od dyskutantow same na e-mail przychodza, nie trzeba sie tez trudzic, zeby wchodzic na jakies strony www i logowac, zeby wyslac wiadomosc, wystarczy tylko wyslac e-mail na odpowiedni adres i juz dojdzie do wszystkich subskrybentow - znaczna wygoda i oszczednosc czasu jak dla mnie. Nie widze przeszkod, aby istanialo zarowno to forum jak i oddzielna e-mailowa lista. > Rozumiem że to forum jest sponsorowane przez WGI, ale mi to nie przeszkadza. > (wiersz u góry) Byly osoby na newsach i w paru innych miejscach, ktore prosily o utworzenie oddzielnego forum o wgi, prosba zostala spelniona, nie ma obowiazku, zeby kazdemu musialo sie to podobac. Odpowiedz Link Zgłoś
gadzik1 marketing WGI 22.05.06, 06:38 oskarzanie KPwiG za to ze piramida runeła jest ciekawą strategią. Mimo ze w mojej opinii komisja dziala zbyt opieszale, niestety prawda jest bolesna - Pieniedzy tam po prostu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
popov77 Re: marketing WGI 22.05.06, 09:16 nie ma(sz) to ty mózgu!!! gadzik przejadłeś się z tymi katastroficznymi urojonymi wizjami, wyluzuj trochę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
merylg Re: obligacje 22.05.06, 09:24 z innego forum l [2006-05-21 11:18] Odpowiedz Zgłoś do moderatora Jeszcze wierzysz tym zlodziejom? Bez calościowej niezależnej kontroli operacji wyceny i umarzania obligacji odzyskanie pieniędzy przy minimalnych stratach może być bardzo trudne lub wręcz niemożliwe. To zadanie dla KPWiG!! I niech się spieszą!! Pracownicy WGI (faszerują ich chyba jakimiś prochami - tacy są mili i wierzą we swoją firmę- oczywiście za nasze pieniądze!) oświadzczyli, że firma prawdopodobnie pocztą bedzie przesylala odcinki obligacji w formie dokumentu - najprawdopodobnie za potwierdzeniem odbioru. Mam pytanie do prawnika: Otrzymując kopertę za potwierdzeniem odbioru, odbierający nie wie co ona zawiera. Czy ta forma otrzymania "papierkowych obligacji" może w przyszlośći zwolnić WGI z zobowiązań wobec swoich Klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
merylg Re: obligacje 22.05.06, 09:28 Tymczasem KPWiG wcale się nie spieszy. Moim zdaniem termin zbierania dokumentów do 31 czerwca jest mocno wydłużony. Odpowiedz Link Zgłoś
merylg Re: obligacje 22.05.06, 10:06 sorry - do 30 czerwca . Nerwy już puszczają. Odpowiedz Link Zgłoś
laslas1 Załączniki do KPWIG 22.05.06, 11:41 Jak potwierdzić telefoniczne i listowne (list polecony) zgłoszenie wypłaty i likwidacji rachunku? Odpowiedz Link Zgłoś
gadzik1 Re: marketing WGI 22.05.06, 09:26 człowieku ochłoń. spróbuj sie zastanowić, co z tego co mówiło WGI jest prawdą. oczywiscie prawda moze byc bolesna. Ale powiedz mi, czemu firma zwodzi swoich klientów? Kłamia na potege. jesli są tak doswiadczeni, zeby zarabiać po kilkanascie- kilkadziesiat procent rocznie to juz miesiac temu powinni powiedziec - "uprzedzamy, ze masowe wycofywanie klientow doproadzic moze do utraty wartosci" tymczasem co mowili :" oczywiscie nie bedzie problemow z wyplatami" Ile osob tam zostalo w ich biurach?. wszyscy uciekaja, bo nie chca byc kojarzeni z nimi. oczywiscie dziwi mnie nieco postepowanie komisji, ktora powinna jasno powiedziec, jakie sa szanse - juz poprzednio. no ale to ich strategia. podlaza sie razem z wgi Odpowiedz Link Zgłoś