kuchenny 19.04.06, 15:11 Wynajmuję mieszkanie, rachunki za telefon, a co za tym idzie również abonament za łącze internetowe, są wystawiane na właściciela mieszkania. Czy mogę mimo wszystko odliczyć wydatki ponoszone przeze mnie na internet? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafal.kochanowicz Re: ulga za internet 19.04.06, 22:51 Nie. Co prawda nie jestem expertem, ale wiem że nie, bo na fakturze MUSI być twoje nazwisko, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
eksperci_gumulka Re: ulga za internet 20.04.06, 14:09 Warunkiem skorzystania z tzw. ulgi internetowej przez podatników podatku dochodowego od osób fizycznych jest poniesienie przez podatnika wydatku z tytułu uzytkowania sieci Internet w lokalu (budynku) będącym jego miejscem zamieszkania oraz udokumentowanie przedmiotowego wydatku fakturą w rozumieniu przepisów o podatku od towarów i usług, a co za tym idzie posiadanie przez podatnika zapłaconej faktury z widniejącym na niej jego imieniem i nazwiskiem (jako nabywcy usługi). Odpowiedz Link Zgłoś