Dodaj do ulubionych

ING NN czy CU?

IP: *.petrus.com.pl 17.06.06, 20:19
Muszę szybko zdecydować się na OFE. Cały czas waham się między tymi dwoma.
Czy mógłby ktoś przedstawić jakieś racjonalne argumenty "za" którymkolwiek,
które ułatwiłyby mi podjęcie decyzji?
Obserwuj wątek
    • Gość: z Re: ING NN czy CU? IP: *.chello.pl 17.06.06, 21:33
      Kompletnie nie rozumiem nad czym się zastanawiasz. ING ma o wiele lepsze stopy
      zwrotu od CU, które za 2005 r. znalazło się na szarym końcu wszystkich OFE (ING
      było lepsze o ponad 6%!).

Nad CU mogą się zastanwiać te osoby, które w nim siedzą (jak np. ja) i mają
      obniżoną prowizję od składek do 4%. Ponieważ jednak Tobie jako nowemu członkowi
      i tak będą wszędzie potrącać 7% to nie ma się nad czym zastanawiać. ING i tyle.
      Pzdr.
    • Gość: iga Re: ING NN czy CU? IP: *.petrus.com.pl 17.06.06, 22:38
      jestem w ing od początku i chociaż wiele razy mnie jakis nawiedzony agent
      namawiał na zmianę wyniki mają najlepsze i tak zostanę, zdecydowanie.
    • art_68 Re: ING NN czy CU? 18.06.06, 11:23
      Nie ma co sie zastanawiac, ING. W tej chwili z OFE tylko ING.
      • Gość: Joanna Re: ING NN czy CU? IP: *.petrus.com.pl 18.06.06, 20:45
        Dziękuję serdecznie.
        Joanna
        • Gość: wolfer Re: ING NN czy CU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 12:51
          Tylko że te piękne wyniki odnoszą się do historii czyli mają znaczenie dla tych, którzy są tam już od dłuższego czasu. Dla osób nowoprzystępujących ważniejsze od historycznych wyników jest to co będzie w przyszłości.
          Tak z ciekawości zajrzałem na portal finansowy Money, na porównanie wyników za ostatni miesiąc ( www.money.pl/emerytury/porownanie/por=stopy/pro=1 ) i ofe NN jest na OSTATNIM miejscu ze stratą -6,61, za ostatnie 3 mieś też na ostatnim a za półrocze trzecie od końca. Ktoś kto wybrał CU rok temu ma minimalnie lepszy wynik niż gdyby bwybrał NN. Tak więc nie ma prostych recept i przy wyborze należy uwzględnić zdecydowanie więcej czynników niż tylko historyczne wyniki. Tak na marginesie CU i NN to dobry wybór :-)) ja przeniosłem się jakiś czas temu właśnie z NN do CU ale nie chodziło w tym przypadku o stopę zwrotu ale raczej o jakość obsługi.
          • arfer Re: ING NN czy CU? 19.06.06, 17:31
            Hihi, jakość w CU..

Ostatni miesiąc jest marnym miernikiem do oceny jakości inwestowania,.
            • Gość: wolfer Re: ING NN czy CU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 17:45
              ??? Akurat ja tak miałem, że ciężko było porozumieć mi się ze swoim funduszem. Olali moją sprawę więc pomyślałem, że mnie nie lubią ;-)) jeśli tak, to poszukałwm innego. Z nowym (jak dotąd) nie mam żadnych problemów.
    • Gość: Bankowiec Re: ING NN czy CU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 19:42
      CU ostatnio pozyskało dobrych zarządzających m.in ING NN.Ale na dzień
      dzisiejszy to NN prowadzą. Ale maja droga jednostkę a dla Ciebie bedzie lepiej
      jak kupisz tanio na samym poczatku a sprzedaż drożej.Pozdrawiam
      o więcej informacji na temat rynków finansowychi nie tylko można uzyskać pisząc
      na kontakt@cedf.com.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka