30.07.06, 20:10
Założyłam konto w mBanku w celu inwestowania wyłącznie w fundusze
inwestycyjne. Czy aby przeprowadzać takie transakcje muszę mieć eMaklera, czy
to jakoś inaczej się załatwia? Oświećcie ciemnego, pliisss...
Obserwuj wątek
    • bwportal.pl Re: eMakler? 30.07.06, 21:20
      Musisz mieść SFI czyli Supermarket Funduszy Inwestycyjnych.
      www.mbank.com.pl/inwestycje/fundusze/index.html
      • bobula1 Re: eMakler? 31.07.06, 10:35
        Ale ja już mam eMaklera. To co, rezygnować? Czy w ramach samego eKonta mam już
        możliwość kupowania funduszy czy należy zawrzeć jakąś umowę??? I jak tego
        dokonać?...bo ja taka prosta jestem :-(
        • bwportal.pl Re: eMakler? 02.08.06, 22:58
          Pytalas sie co musisz miec, zeby kupowac fundusze, to ci odpisalem: musisz miec SFI. Podalem rowniez linka z informacja co to jest SFI, jak to uruchomic, itp.
          Jak chcesz wiedziec czy masz juz SFI, to zaloguj sie na swoje konto mBanku i zobacz czy pod kontem/kontami masz "Fundusze inwestycyjne". Owe "Fundusze inwestycyjne", to wlasnie mozliwosc inwestowania w fundusze. Jak nie masz "Funduszy inwestycyjnych" to musisz uruchomic SFI. Jak to zrobic? Patrz link ktory juz podalem. A eMaklerem lepiej sie nie baw.
        • michal.macierzynski Re: eMakler? 08.08.06, 01:11
          Prowadzenie usługi eMAKLER jest bezpłatne, a zatem nie ma potrzeby jej
          likwidowania. Co więcej być może w przyszłości może się przydać. Aby kupować
          fundusze inwestycyjne w mBanku należy mieć usługę Supermarket Funduszy
          Inwestycyjnych. Szczegóły są dostępne na stronie mBanku:
          www.mbank.com.pl/inwestycje/fundusze/jakzacz.html
          • bobula1 Re: eMakler? 09.08.06, 16:35
            Dzięki za info. Nie jestem jednak pewna, czy usługa eMakler jest bezpłatna.
            Dostałam niedawno jakieś papierzyska i wynika z nich, że przyjemność ta
            kosztuje rocznie 30 zł. Niby niewiele, ale płacić za coś z czego się nie
            korzysta trochę głupio...A moze źle zrozumiałam?
            • bwportal.pl Re: eMakler? 10.08.06, 21:11
              Nieużywany eMakler NIE jest darmowy:
              "W przypadku kiedy na rachunku przez okres pełnego 1 roku kalendarzowego nie zostanie dokonana żadna transakcja, DI BRE pobierze opłatę roczną w wysokości 30 zł. Opłata ta w danym roku może nie zostać pobrana jeśli Bank wspólnie z DI BRE postanowią o odstąpieniu od niej. Decyzją mBanku i DI BRE pierwsza opłata może zostać pobrana najwcześniej w styczniu 2007 roku."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka