Dodaj do ulubionych

InvestBank

IP: *.acn.waw.pl 01.10.06, 13:09
Cześć . Szukam od jakiegoś czasu pożyczki gotówkowej i wpadła mi w ręce ofert
InvestBanku "Pożyczka hipoteczna" Czy ktoś z was zna ten bank, może mi
cokolwiek podpowiedzieć o tej pożyczce, na co uważać, jakie są pułapki, i
oczywście jakie opłaty. A czy bank jest w MIARĘ uczciwy w stosunku do swojego
lienta regularnie spłacającego raty? Z czym powinnam się liczyć ?
Obserwuj wątek
    • jk Re: InvestBank 01.10.06, 13:17
      Pożyczka hipoteczna to coś nieco innego niż pożyczka gotówkowa.
      Jeśli szukasz tego drugiego kredytu, bez zabezpieczenia hipoteką, to pewnie
      znajdziesz kilka innych tańszych banków.
      • Gość: Kasia Re: InvestBank IP: *.acn.waw.pl 01.10.06, 14:55
        No właśnie wcale nie co innego. Ba Invest Bank pożycza pieniądze pod zastaw
        hipoteczny nieruchomości. Pieniadze z pożyczki wypłacane są w gotóce na wskazane
        przez kredytobiorcę konto. Oprocentowanie 8,50. I nie wiem na co uważać przy tym
        banku i co jeszcze powinam sprawdzić i jakie mogą być pułapki w umowie. Ale
        czekam na dalsze wypowiedzi osób ,które się z tym bankiem zetknęły i mają
        doświadczenie.
        • jk Re: InvestBank 01.10.06, 15:18
          Cała masa banków ma takie pożyczki hipoteczne, co więcej, w większości są one
          niżej oprocentowane. 8,50 zapewne w PLN(?) to dosyć drogo.
          Zabezpieczeniem jest nieruchomość, pewnie jakieś ubezpieczenie, pełnomocnictwo
          do rachunku i może weksle.
          Zabawa w taki kredyt to stosunkowo dużo czasu i zdecydowanie więcej papierów niż
          przy kredycie gotówkowym.
          Podobieństwa między kredytami o których piszemy kończą się na gotówce: i
          przypadku jednego, i drugiego dostajesz na konto pieniądze. Procedury
          przyznawania są inne.
          Jeśli myślisz o kwocie powiedzmy - tak na moje oko - do 20k, to daj sobie spokój
          z hipoteką :)
          • Gość: Kasia Re: InvestBank IP: *.acn.waw.pl 01.10.06, 17:17
            To podpowiedz mi proszę do jakiego banku mam się udać, i w którym są te pożyczki
            hipoteczne niżej oprocentowane, bo niestety ja nie znalazłam, być może za mało
            intensywnie szukałam :)
            • jk Re: InvestBank 01.10.06, 18:24
              Sprawdziłem cenniki trzech: BPH, ING, Millennium. Wszędzie taniej. Oczywiście
              mam na myśli PLN. Sprawdź na www innych banków.

Jeśli już się wybierzesz do jakiegoś banku, to koniecznie dowiedz się o koszty
              takiego kredytu: prowizję, ew. koszt prowadzenia rachunku, opłatę za wycenę, itd.
        • arfer Re: InvestBank 02.10.06, 23:08
          8,50 :)))

Tak oprocentowane są bardzo dobre pożyczki gotówkowe, nie hipoteka..

Poszukaj czegoś o 3 punkty procentowe tańszego.
          • Gość: Kasia Re: InvestBank IP: *.pwpw.pl 03.10.06, 07:38
            Bardzo wam dziękuję za podpowiedzi. Wg. mojego mizernych wiadomości pożyczki
            gotówkoweto 16 i więcej procent. Ale jestem w trakcie sprawdzania banków
            podanych wcześniej, wygląda na to ze Millennium ma w miarę dobrą ofertę, jednak
            to co teraz o nich czytam na forum to mnie trozchę odstrasza. Opinie
            internautów mówią, że jest to "żenująca" instutucja. Że na kredyty i ich
            wypłatę czeka się miesiącami , a ja potrzebuję załatwić to w 2 tygodnie.
            pzodrawiam
            • pawel_zet Re: InvestBank 03.10.06, 16:18
              Prawie w każdym banku będzie lepsze oprocentowanie - 8,5% to naprawdę dużo.
              Millenium ma bardzo dobre warunki, więc jest zawalone wnioskami. Ale jest kilka
              banków z porównywalnymi ofertami.
              Jeśli termin macie napięty, to proponuję złożyć wnioski do kilku banków
              równocześnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka