Dodaj do ulubionych

Ulga odsetkowa

07.11.06, 15:00
czy aby skorzystać z ulgi odsetkowej należy przelać na konto dewelopera
pierwszą transzę czy wystarczy w tym roku podpisać tylko umowę z bankiem,
niestety w bankach nie mają o tym pojęcia
z góry dziękuję za odpowiedż
pzdr M
Obserwuj wątek
    • raybar Re: Ulga odsetkowa 07.11.06, 15:02
      mamy te same mysli(spojrz post powyzej:-)) pozdrawiam Raybar
      • kotek15 Re: Ulga odsetkowa 07.11.06, 15:08
        ale mi nie chodzi o akt notarialny tylko o to czy bank musi już przelać jakieś
        pieniądze w tym roku czy wystarczy podpisać umowę i jeszcze nie spłacać kredytu
        pzdr M
        • raybar Re: Ulga odsetkowa 07.11.06, 15:27
          Bylem pytac w Urzedzie Skarbowym. Spec od tych spraw nie wiedzial dokladnie i
          dopytywal i w koncu odpowiedzial ze jak chce skorzystac z ulgi odsetkowej to
          musze miec akt notarialny i kredyt w tym roku. Ja niestety kredyt moge zalatwic
          w tym roku, ale moje mieszkanie powstanie dopiero w grudniu 2007, wiec ulge
          odsetkowa moge sobie wybic z glowy (w\g Speca z US)moze ktos na forum mi
          podpowie cos innego-bardziej pocieszajacego....
          • jrutowicz85 Re: Ulga odsetkowa 08.11.06, 17:54
            ja mam podobną sytuacjęi te same informacje usłyszałem w us. brzeg.
            • arfer Re: Ulga odsetkowa 09.11.06, 14:57
              To świadczy jedynie o miernocie pracowników US, którzy powinni znać obecne
              przepisy podatkowe i przynajmniej orietnować się w przewidywanych zmianach.

Na podstawie przepisów przejściowych - w tym roku wystarczy umowa kredytowa,
              akt może być później.

Pozdrawiam
              • jrutowicz85 Re: Ulga odsetkowa 09.11.06, 18:37
                proszę o pomoc w zdobyciu tych przepisów.pozdrawiam.
                • arfer Re: Ulga odsetkowa 09.11.06, 20:48
                  Ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych - aktualna - oraz przepisy
                  przejściowe do noweli w/w ustawy - w tej chwili znajdujące się jeszcze w
                  parlamencie w obróbce przez Senat, więc - mogą nastąpić pewne zmiany. Jeśli będę
                  miał chwilkę spróbuję poszukać tego przepisu.
                  • jrutowicz85 Re: Ulga odsetkowa 11.11.06, 08:44
                    dziękuję za tę informację.wynika z tego że warto starać się o kredyt jeszcze w
                    tym roku ponieważ mogę sobie zaklepać ulgę na przyszłe lata . co o tym myślisz?
                    jeśli możesz proszę o te przepisy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka