Dodaj do ulubionych

Zdolność kredytowa

15.11.06, 11:08
Młode małżeństwo, ja mam 27lat żona 25.Moje dochody brutto to 3200zł+ryczałt samochodiwy 470zł brutto+premie kwartalne 10% trzymiesięcznej wypłaty.Serwisant komputerowy,umowa do 2010 roku.Żona nie pracuje.Działka 10 arowa 20 km od Krakowa.Planujemy budowę 134m domu pod klucz.Na jaką kwotę możemy liczyć?
I pytanie drugie z jakiego okresu sprawdzane są dochody ponieważ planujemy,że żona podejmie pracę w styczniu,a kredyt chcemy zaciągnąć marzec-kwiecień.
pozdrawiam i dziekuję
Obserwuj wątek
    • pawel.usielski Re: Zdolność kredytowa 15.11.06, 14:32
      Dzień dobry,
      W opisanej sytuacji, zakładając Pana uregulowany stosunek do służby wojskowej,
      brak innych kredytów i brak osób na utrzymaniu, to na dzień dzisiejszy
      w „DomBanku” zaproponowalibyśmy kwotę kredytu do ok. 130 tys.
      Jeżeli Pana żona podejmie pracę to do oceny zdolności kredytowej przyjmiemy
      aktualne wynagrodzenie podstawowe brutto. Będziemy wymagać zatrudnienia przez
      min. 3 m-ce i aby w momencie złożenia wniosku kredytowego nie była to umowa na
      okres próbny.

Z poważaniem,
      Paweł Usielski
    • podpytywacz Czy można spłacić kredyt pracowniczy hipotecznym 04.12.06, 15:04
      Mam następujący problem.Zanim będę mógł starać się o kredyt hipoteczny jestem zmuszony "wylać fundamenty" na mojej przyszłej działce ( to taka procedura umożliwiająca wytyczenie działki z pola ornego i przepisanie jako działki budowlanej).Aby to zrobić planuję wziąć kredyt pracowniczy z mojego zakładu pracy,żeby pokryć koszty z tym związane (ok.10000zł).Moje pytanie to,czy w związku z powyższym istnieje możliwość wyceny budowy nie uwzględniając istniejących juz fundamentów i spłacenia kredytu pracowniczego z pieniędzy kredytu hipotecznego ?
      • pawel.usielski Re: Czy można spłacić kredyt pracowniczy hipotecz 04.12.06, 15:27
        W takiej sytuacji, mówilibyśmy o kredycie na dokończenie budowy. Działka
        (przeznaczona pod zabudowę jednorodzinną) z rozpoczetą budową, byłaby
        traktowana jako wkład własny, co powinno dawać mozliwość zrefinansowania
        opisywanego zobowiązania.

Z poważaniem,
        Paweł Usielski
    • bernadeta27 Re: Zdolność kredytowa 04.12.06, 21:56
      Witam.Proszę o kontakt to pomogę.
      697500517

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka