Dodaj do ulubionych

Provident...Kilka pytań.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:02
Podjęłam decyzję o wzięciu pożyczki w Providencie. 1500zł. Ale jakoś tak mam
pewne zniesmaczeni.
Na ich stronie jest kalkulator i wpisuję sobie tam kwotę pożyczki 1500zł na 39
rat. I wychodzą mi jakieś dziwne liczby. Np. za Opłata za obsługę domową:
702zł?? Czy to jakaś pomyłka czy Ja źle interpretuje?
Albo Koszt pożyczki
449,13
Tego to ja kompletnie nie rozumiem. Czy umie mi to ktoś wyjaśnić?
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: Provident...Kilka pytań. IP: *.chello.pl 16.11.06, 13:22
      Koszt pożyczki to suma oprocentowania, ubezpieczenia pożyczki i opłaty
      przygotowawczej.Różnica za obsługę domową i normalnie przelew polega na tym że w
      obsłudze domowej odwiedza cię doradca od nich i pobiera należne raty.W normalnej
      przelewasz raty na ich konto.Jest to dużo tańsze ale dłużej się załatwia
      pożyczkę i jest więcej formalności.
      • Gość: Justyna Re: Provident...Kilka pytań. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 14:07
        A mam jeszcze takie pytanie czy decydując się na te ich warunki podpisując umowę
        pieniądze dostane od reki czy czekam?
    • Gość: elza Re: Provident...Kilka pytań. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 14:22
      tak
    • Gość: elza Re: Provident...Kilka pytań. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 14:28
      tak od ręki,kwitujesz odbiór i dostajesz
    • Gość: Justyna Re: Provident...Kilka pytań. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 14:41
      Dzięki za odpowiedź. Muszę umówić się z ich doradcą.
      • Gość: Mike Re: Provident...Kilka pytań. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 08:31
        daj sobie spokój w tymi hienami , wiesz jakie jest oprocentowanie
        realne w Prowidencie ??? od 220 do 440% w stosunku rocznym - jedynie człowiek
        zdeterminowani i z nożem na gardle sie zdecyduje - biorąc 1500zł połowę dajesz
        od razu osobie za załatwieie gotówki więc na dzień dobty ok750zł
        • Gość: mala Re: Provident...Kilka pytań. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:30
          sama napisałą, że 702 i 446 zł :) znaczy że koszt kredytu 1148zł + pewnie coś
          jeszcze, spłaci 3500zł a weźmie 1500zł - głupota ludzka nie ma granic ale jak
          się nie ma w głowi to ma się w kieszeni :) pozdro dla miłośników providenta,
          super firma tez musze taką założyc - legalne okradanie ludzi :)
        • Gość: guest Re: Provident...Kilka pytań. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 15:23
          czy moglbys wyjasnic jak wyszly Ci % od 220 do 440% w skali roku? nie wiem jak
          to sie wylicza wiec prosze o jakas odpowiedz. pzdr.
          • Gość: mala Re: Provident...Kilka pytań. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 21:45
            takie mają tam opłaty, ze całkowity koszt wynosi ponad 100% kwoty pożyczki.
            • Gość: anka Re: Provident...Kilka pytań. IP: *.chello.pl 27.11.06, 15:07
              Bzdury piszecie . Wejdżcie na stronę Providenta i poczytajcie, spróbujcie użyc
              kalkulatora.Jest różnica w obu systemachi to dośc spora ale jak się chce
              szybciej i do domu,dajeszcz przecież zarobic pośrednikowi . To jego praca.Jeśli
              się spłaca regularnie to nie ma żadnych ukrytych opłat. Owszem sa karne odsetki
              za nieterminową spłatę i to dośc wysokie, ale to nie powinno dziwic.
              • Gość: kaja Re: Provident...Kilka pytań. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 01:44
                bzdury to ty wypisujesz, całkowity koszt kredytu jaki jest??? na pewno więcej
                niż 100%
                • Gość: kaja Re: Provident...Kilka pytań. IP: *.chello.pl 08.12.06, 22:08
                  nie bierzcie providenta to jest dopiero zycie wciaglym stresie drugie tyle
                  trzeba oddac i to co tydzien ...ktos tu napisal ze mozna miesiecznie ale z
                  sumuj 4 raty tygodniowo i daj w miesiacu to ci rata wyjdzie brrrr nawet nie
                  chce myslec to dalej jest lichwa to biora ludzie ktorzy sa bardzo zdesperowaniu
                  naprawde powaznym problemem i konczy sie to tak ze uratuja finansowo jakis
                  problem ktory wydawal im sie straszny a wpadaja w jeszcze gorszy i zaczyna sie
                  brak splaty firma windykacyjna gnebienie ludzi dzwonienie nawet o 22 odwiedziny
                  panow po 21 istny horror odradzam
    • Gość: asi Re: Provident...Kilka pytań. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 22:13
      polecam www.kredyt.bik.neth.pl nie sprawdzaja biku
      • Gość: tom do asi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 08:12
        czy możesz coś więcej napisać na temat tej pożyczki do 4000 zł, bez biku i
        poręczyciela? ile trzeba mieć zarobków by dostać 4000 zł? Czy to jest
        profireal?
    • Gość: breh Re: Provident...Kilka pytań. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:24
      bierz pakiet przelew - wychodzi DUŻO taniej.. przykladowo bierzesz 3000 oddajesz 3700 pozdro
    • ubasia5 Re: Provident...Kilka pytań. 29.12.06, 10:34
      z daleka od tej lichwy co tydzien placisz a jak wezmiesz na przelew z sumuj 4
      raty tygodniowe i jaka ci wyjdzie strasznie duzo kasy w padniesz w pulapke jak
      nic latwo daja ale duzo trzeba oddac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka