Dodaj do ulubionych

Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 17:10
Bardzo proszę zabieszcie głos w sprawi lini kredytowej w pko.Miałam takową
założoną na 1500zł.3.11 skonczyła się umowa.Dzisiaj24.11. pojechałam ja
przedłuzyć i równiez dzisiaj miałam pobrać swoją rente,okazalo sie że jest za
pózno po terminie i rzeczywiscie tak jest nie miałam okazji jechać wczesniej
ponieważ przebywałam poza domem przy chorej 350 km.od domu.Kiedy Pan
powiedział mi ze nie moze przedłużyć terminu lini bo miałam i mam oczywiście
nie spłacone terminowo inne zobowiazania zabrali mi cała rętę nie zostawiając
ani 1 zł.Zrobilo mi się słabo z czego mam żyć z czego opłacic inne raty i
opłaty.Mam 900zl renty czyli jeczsze zabrakło do całkowitej splaty i
zarządano tej kwoty ktora brakuje.A najgorsze bezduszność tego Pana na moje
zapytanie"nie dacie trochę pozyć"odpowiedzą był beztroski usmiech i jedno
słowo "MY"?Świat mi sie zawalił.Cały m-c nie jeść,nie zapłacic żadnego
rachunku,nie wykupić recept.Co pozostaje przez m-c chyba umrzec z głodu lub
proszki uspakajające tego napewno mi starczy.Kolej na upomnienia innego banku
bo komornik nie ma czego mi zabrać.Ten post piszę u sąsiadki bo własnego nie
mam.Szukać pracy w wieku 56 lat kto ją da?Błagam napiszcie czy pko mialo
prawo zabrac wszystko nie zostawiajac mi nawet na wode nie mowiac o
chlebie.Jak to się skończy nie wiem,nie wiem czy można tak życ.Nawet komornik
musi zostawic coś na przeżycie.Jestem wdową mieszkam sama więc mogę
dysponowac swoim zyciem.Proszę tylko o informacje czy bank mógł tak
postąpic.I jeszcze jedno nie dajcie sobie wciskać zadnych kredytów ani kart
kiedy nie jestescie pewni że dacie radę.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: klient Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 18:38
      mialas napewno debet 30 dniowy i na 30 dni moglas sie zadluzac spalacalas i
      znow bralas.

cos nie wplacilas i debet automatem sie zamknol :)

musisz ubiegac sie o kredyt odnawialny w rachunku:)

mozna miec go w nieskonczonosc
      • Gość: filar linia kredytowa IP: *.chello.pl 24.11.06, 19:02
        ale mm pisze ze miala linie kredytowa to jest wlasnie kredyt odnawialny ktury
        jest na rok a po roku trzeba go przedluzac na nastepny i jezeli podczas roku
        nie zrobila wiekszego debetu jak owa linia dostepnych srodkuw to go przedluzaja
        gorzej jezeli byl wiekszy debet wtedy zamykaja a kazdy wplyw idzie na konto
        zadluzenia i tak bylo w tym przypadku jedyne wyjscie a wiem ze tak robia w
        pkobp ze daja kredyt na konto zadluzenia lini kredytowej a ze mm juz czesc ma
        pokryty dlug renta to czesc pieniedzy jej zostanie na zycie i bedzie miala
        tylko raty za kredyt bo w tej chwili nie ma pieniedzy i nastepna renta tez by
        poszla na reszte zadluzenia tej lini kretytowj a tak sytuacje bylaby uratowana
        nic innego jak podejsc do pko bpi poprosic o taki kredyt chetnie go udziela tym
        bardziej ze ma u nich konto
        • Gość: M.M. Re: linia kredytowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:17
          filar dzięki serdeczne dobrze rozumiesz tylko o kredycie nie ma mowy nie
          udzielą z powodu opóznien.Po śmierci meża chciałam trochę wyremontować
          mieszkanie i zaczely sie opożnienia inne ,teraz choroba kogoś z rodziny nadal
          problemy za duży balast na mój wiek.Dziekuje ci.pozdr.
      • Gość: M.M Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:08
        Nie mialam debetu,regularnie potrącano mi odsetki a linia 1500zł pozostawała
        tak mi doradzono w banku kiedy zakladałam linie kredytową,spóżniłam się tylko z
        przedlużeniem umowy no i sprawdzono jeszcze spożnienia ratalne w innych
        spłatach co było powodem ciągłego wyjazdu.Ale czy tak można od razu zabrac
        wszystko nie zostawiajac nic i z czego tu życ z czego zrobic opłaty,ida swięta
        a ja co do kubła od śmieci?Wiem moja wina-dzisiaj czlowiek człowieka nie
        rozumie,paranoja.Jeżeli to przezyje każdego będę namawiać Z DALEKA OD BANKU
        PKO.Dzięki za odzew.pozdr.
        • Gość: filar Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.chello.pl 24.11.06, 19:23
          to prosze nie mysl juz tak o tym bo w chorobe w padniesz wiem o paru takich
          przypadkach ze wlasnie tez tak bylo jak piszesz przekroczenie terminu
          nieregularne wplywy ale zaproponowali kredyt na zadluzona linie i pozostanie ci
          tylko kredyt do splaty rozłóz sobie go nawiecej rat i pomalutku splacisz i z
          kredytu ci troche zostanie i jakos to bedzie a jezeli juz nie chcesz kredytu to
          zmien bank i szybko zglos w zus podaj nowy numer konta i nastepna renta pójdzie
          do nowego banku a w pko bp pomalutku splacisz reszte zadluzenia zycze
          powodzenia i szybkiego rozwiazania oczywiscie dobrego tej sprawy
          • Gość: M.M. Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:30
            Mi nie zapropowano kredytu nie to że nie chcę-ale już nie dostane oj
            filar,filar dobry chyba z ciebie człowiek piszesz,zeby się nie martwic a ja
            siedzę i rycze co począc, inny bank po niedzieli zacznie się upominać o swoje-
            to już chyba koniec.powodzenia i dzieki
        • Gość: filar Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.chello.pl 24.11.06, 19:27
          minely sie nasze odpowiedzi wiec zmien szybko bank podaj w zusie nowe konto
          to uratujesz nastepna rente bo jezeli wplynie do pko bp to ci tez zabiora oni
          wszystko zabieraja na zadluzenie i nic na to nie poradzisz
          • Gość: M.M. Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:34
            Dobrze ale ktory bank przyjmie taką osobę z zadluzeniami.Nie poradzę sobie w
            tym stanie.
            • Gość: figar Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.chello.pl 24.11.06, 19:40
              idziesz do najblizszego banku i muwisz ze chcesz zalozyc konto i to wszystko
              twoje zadluzenie jest nie istotne nawet nie pytaja nie panikuj ich nie obchodzi
              czy ty jestes zadluzona zrub tak ja ci pisze
              • Gość: M.M. Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:48
                Zrobie tak jak piszesz nie wiem jeszcze do jakiego te dwa dni mam nadzieję
                przeżyję dam ci znac czyli napiszę po niedzieli.Dzieki stokrotne.{dobrze Ci
                pisac nie panikuj}
                • Gość: Ojro Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 20:22
                  Miałaś kredyt odnawialny bo w PKO BP maks. debet to 1 tyś.zł, ty miałaś 1,5 tyś.
                  Kredytu odnawialnego się nie odnawia osobiście, odnawia się on samoistnie po
                  roku, bank pobiera prowizję 1% i kredyt jest przedłużony, warunkiem jest
                  zapewnienie środków na koncie na pobranie tej prowizji (nie trzeba być na
                  plusie) oraz nie przekroczenie dopuszczalnego limitu (1,5tyś) w okresie trwania
                  umowy. Bank ma prawo zabrać najbliższy wpływ na poczet uregulowania
                  zobowiązania, jednakże zważając na twoja sytuacje życiowo-finansową powinni ci
                  to rozłożyć na raty. Ja proponuję przejść się z tym problemem bezpośrednio do
                  dyrektora oddziału i przedstawić tam swoją sytuację. Można także spróbować
                  postarać się o kartę kredytową i przy jej pomocy przeżyć jakoś ten miesiąc aż
                  sytuacja się ustabilizuje a następnie z niej zrezygnować. O kartę kredytową
                  stosunkowo łatwo można się postarać.
                  Co do samego PKO BP to na twoim miejscu bym się powstrzymał od krytykowania
                  ponieważ takie rzeczy mogą się zdarzyć wszedzie, w każdym banku. Swoją drogą
                  sama zauważyłaś, że do najsolidniejszych klientów nie należysz. A i prawdą jest,
                  że biorąc kredyt, karte kredytową nie powinno się podejmować pochopnych decyzji,
                  żeby nie wpaść w takie problemy jakie niestety ty wpadłaś. Trzymam za ciebie kciuki.
                  • Gość: filar Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.chello.pl 24.11.06, 21:10
                    ojro masz zupelna racje nie jestem za bardzo zorientowana w innych bankach ale
                    akurat od 5 lat mam w PKO BP i troche poznalam te praktyki ja z kolei mam debet
                    30 dniowy i musialam sie nauczyc z niego korzystac jak mam wplyw pensji to
                    dopiero na drugi dzien moge pobrac bo w dniu wplywu ksieguje sie moje
                    zadluzenie i na drugi dzien zaciagam znowu debet trzeba na odsetki pewna kwote
                    zostawi ale ja zawsze o wszystko pytam i dlatego pilnuje sie i jade na debecie
                    od 5 lat [ praktycznie jestem o jedna wyplate do tylu ] ale jak sie mysli to i
                    z debetu mozna korzystac i jest ok na przyszlosc do MM musisz bardziej dbac o
                    to zeby sie wypytac dokladnie co by bylo jakby to co sie stanie jak zrobie tak
                    udziela informacji i bedziesz wiedziala jak robic aby w przyszlosci nie doszlo
                    do takiej sytuacji
                  • Gość: M.M. Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 21:51
                    Ja siebie nie uaprawiedliwiam.Jestem winna-oczywiscie,ale nie mozna pozbawic
                    {waszym zdanie dłużnika]środków do życia.Nie było dzisiaj rozwazania sytuacji
                    życiowej co się z tobą stanie to nie ich problem,tylko moj.Środki na koncie
                    były przez 5 lat-powtarzam nie przekroczyłam limitu.Powodem było nie terminowe
                    stawienie się do podpisania umowy i sprawdzenie przez pko nieterminowych spłat
                    innych.Nie krytykuję pko przedstawiam,tylko sytuacje ,która mnie spotkała po 5
                    latach wspólpracy a pieniazki pobierałam zawsze na drugi dzien po
                    zaksiegowaniu.Prosze wybaczyc bezdomny nic nie posiada,ale jak cos mu wpadnie-
                    podzieli się.Moze i ma prawo zabrac wszystko,ale nie tym ktorzy z przyczyn od
                    siebie nie zaleznych pozbawić w jednej sekundzie wszelkich srodków bez
                    uprzedzenia.
                    • Gość: filar Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.chello.pl 24.11.06, 22:18
                      ale jak mialas linie kretytowa to nie musialas pobierac na drugi dzien
                      srodkuw bo oni tylko pobieraja prowizje od udzielonego limitu
                      • Gość: M.M. Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 22:29
                        No tak prowizję pobierali sami a kwota kredytu z lini kredytowej mogła mi
                        pozostac nawet przez rok potem przedluzają bez względu na kredyt on mógl
                        pozostac tak mi powiedzieli i tak jest,najważniejsza była prowizja
                        automatycznie kredyt mógł pozostać co jest w umowie.
                        • Gość: filar Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.chello.pl 24.11.06, 23:47
                          szkoda mi ciebie naprawde i nie mysl ze nie jest tak ale dochodze do wniosku
                          ze jednak cos musialas zle zrobic najpredzej to przekroczylas w czasie roku
                          saldo debetowe tak mi sie wydaje bo innych spoznionych wplat nie majacych nic
                          wspolnego z linia kredytowa nie biora pod uwage poprostu cos ci zle poszlo i
                          zamkneli ci linie i postawili w stan natychmiastowej splaty tak bywa wiem ze to
                          trudne ale moze jakos rodzina cie poratuje moze masz dzieci to pomoga glowa do
                          gury czlowiek nieraz musi błąd popelnic zeby sie czegos nauczyc a mysle ze w
                          przyszlosci jak bedziesz miala linie kredytowa to juz sobie poradzisz na piątke
                          • Gość: M.M. Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 00:10
                            W pko nie przeoczylam nic po prostu sprawdzili inne platnosci w innym banku,
                            przekaz był taki ze sa nie regularne wpłaty może najbardziej to zaważylo na
                            przedlużeniu lini kredytowej,taki cios bardzo boli nie wiesz co ze sobą zrobić
                            a rodzina lepiej nie pytaj,sami są na dorobku.Bardzo Ci dziekuję.
    • Gość: mala Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:47
      pracuję w banku, nie pko ale nie ma szans na odzyskanie tych pieniędzy, na
      pewno wezwali cię do zapłaty, wpłynęło coś to zabrali i czekaja na resztę. Oni
      nie zabrali ci tych pieniędzy siłą, skoro wyraziłaś zgodę w Zusie na przelew
      renty na to konto to znaczy, że wpłata była dobrowolna, możesz iśc i błagać
      dyrektora oddziału, może się zgodzi na jakiś układ. Jeśli nie masz za co żyć a
      nie znasz nikogo kto pożyczy ci kwotę na spłatę wszystkich pożyczek i będziesz
      mogła mu oddawać w niskich ratach mcznych to nie ma wyjścia jak czeka na
      komornika. Komornik nie może zabrać całości dochodu ale bank może wezwać do
      zapłaty kwot zaległych w ciągu 30dni i nikogo nie interesuje wysokość twojego
      dochodu tylko fakt, że masz dług, nie spłacasz i masz go oddać jak najszybciej.
      Tyle. To nie bezduszność, to biznes.
      • Gość: basia Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 20:15
        Ale i biznes ma swoje dobre strony i można dojśc do porozumienia.Co ta kobieta
        pocznie nie wyobrażam siebie w takiej patowej sytuacji,trzymaj się.
        • Gość: xxx Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:21
          musi podejsc do banku bo skoro ma u nich od dawna konto i zdobyc sie na szczera
          rozmowe z dyrektorm aby ta linie pokryc jakims kredytem bo jest w bardzo
          trudnej sytuacji ...moze ktos kompetentny podpowie ktos kto pracuje w tym banku
          i na pewno nie jedna taka sprawe rozwiazywal pracowniku banku PKO BP odezwij
          sie bo my tu dgybamy ale nie znamy jak bank w takiej patowej sprawie ma
          podejscie do klienta juz za post z gury dziekuje
          • Gość: Danka1 Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:42
            gehenna!!o kredycie mm musi zapomniec bo ma jeszcze inne a bank jej napewno nie
            pomoze a swoją drogą operowali jej pieniędzmi przez bodajże 5 lat a konto
            musiała założyć bo poczta pracuje.....jak pracuje
            • Gość: M.M Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 23:16
              To jeszcze raz ja.Wybaczcie to forum nie jest od podziekowań,ale chciałam
              serdecznie podziekowac"filarowi"i komuś xxx za słowa otuchy.filar miał racje
              rodzina pomogła zwlaszcza syn z synową zapłacili tą przekleta linię kredytową i
              jeszcze inne rachunki.Napewno wspanialy człowiek z Ciebie życzę Ci wszystkiego
              co najlepsze w życiu.Serdecznie dziękuję.Oraz osobie xxx który wprost wołał o
              porady do urzędnikow w mojej sprawie. xxx takich ludzi jak Wy jest mało nie
              wiem kim jesteś ale jesteś bardzo wspaniały i rozumiesz takich jak ja.Wam
              obojgu wszystkiego dobrego.Prosze napiszcie co mam zrobić aby zerwac umowę z
              tym bankiem.Czy napisać jakies podanie czy pismo że nie chcę mieć u nich
              konta.I jak to długo trwa abym zdązyla z wplynieciem renty na inne konto do
              25.12.Gorąco wam dziękuję.POZDRAWIAM
              • Gość: filar Re: Linia kredytowa PKO SA BP -poradzcie IP: *.chello.pl 02.12.06, 14:12
                bardzo ci dziekuje mile to bylo co napiszlas o mnie a co tyczy twojej sprawy to
                zrob tak idz do banku i zamkni konto czyli rachunek to zrobisz na miejscu
                wybierz bank w krorym chcesz prowadzic rachunek i zglos do zuse i podaj nowe
                konto i po sprawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka