rydzyk_fizyk 04.12.06, 02:01 Kapitalizm socjalistyczny w wykonaniu demokratycznego liberała Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
7em no niestety 04.12.06, 02:23 banki i w ogole wielkie korporacje przejmuja zwyczaje papy stalina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosć Re: no niestety IP: *.tpnet.pl 04.12.06, 02:36 a co na to Federacja KOnsumentów 9i UOKiK? Może by ich zainteresować tymi bolszewickimi praktykami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Jakby nie było innych banków, np Multibank IP: *.icm.edu.pl 04.12.06, 07:11 1000 bankomatów, przelewy przez net, tel, plus oddziały "tradycyjne" (jak ktoś nie chce banku stricte internetowego), przelewy 50gr itd itd. Zresztą nie on jeden, Lucas Bank, Millenium itd. Pekao to jeden z najdroższych banków a do BPH ze swoim dziurawym systemem internetowym Sez@m zupełnie straciłem zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amra Re: Jakby nie było innych banków, np Multibank IP: *.chello.pl 04.12.06, 08:14 1500 bankomatow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joo jakies 3 lata temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 09:28 wyniosłem się z BPH. Miła pani w okienku pytała dlaczego, to jej odpowiedziałem, że potrzebuję internetowej obsługi konta i płatności kartą bankomatową przez internet. Na co ona się zdziwiła: a to nikt Panu tego jeszcze nie zaproponował? Oczywiście umożliwmy to Panu, jakieś srebrne konto zaproponowała czy coś tam. Ale ja już nie miałem czasu na wysłuchiwanie tego bo wcześniej załatwiłem sobie wszystko co chciałem w innym banku. Pamiętam jeszcze Kredyt Bank. Dawno temu, gdzieś koło 1993-1995 roku chciałem u nich mieć rachunek. No to zapytali jakie mam miesięczne dochody. Nie zarabiałem wtedy zbyt wiele i okazało się, że abym miał u nich rachunek muszę zarabiać więcej. Zbytni cienias byłem dla nich. To były czasy! Bank mógł sobie przebierać w klientach jak w ulengałkach. Teraz jest na odwrót. Z przenoszeniem się między bankami nie ma żadnego problemu. Najmniejszego. Ważne są tylko dwie rzeczy: wogóle nie słuchać tego co mówią tylko wypowiedzieć rachunek i druga rzecz, która jest ważniejsza - nie uzależniać się od banku (kredyty, debety, długoterminowe rachunki). Jeśli uzależnimy się od banku to przechlapane. W pewnym sensie bank staje się naszym współwłaścisielem. Życzę wszystki wolności od banków! J. Odpowiedz Link Zgłoś
zen83 Dziwny sposób myślenia 04.12.06, 10:27 Przecież takie praktyki i tak nie zatrzymają klientów. A teraz jak już ktoś o tym napisał to całkiem czarno to widzę. Komunistyczny sposób myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: Dziwny sposób myślenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 10:45 Też mi się tak wydaje. Przecież zawsze można powiedzieć pani z okienka, że nie mamy ochoty jej dłużej słuchać. Zamknąć konto i gotowe w 15 minut. Swego czasu zamknąłem konto w Pekao S.A. i tak właśnie zrobiłem. O ile dobrze pamiętam na jakimś dokumencie trzeba było podać powód - to podałem: "bo tak mi się podoba". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: openmind.desk.pl potwierdzam, proponowali mi obniżkę ale zamknąłem IP: *.jjs.pl 04.12.06, 15:49 zamknąłem konto bo nie chciałem żeby dopadły mnie taryfy pekao,ale chcieli obniżyć opłaty nawet o połowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kem Re: potwierdzam, proponowali mi obniżkę ale zamkn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 08:08 Pekao to naciagacze, ktorzy w glebokim powazaniu maja swoich klientow. Ich spolka corka wyrolowala kilkaset osob, z ktorymi wczesniej podpisala umowy na mieszkania na Okopowej w Warszawie. I to tylko po to, by mogla je spzedac drozej. W normalnym kraju przedsiebiorcy tak prowadzacy dzialalnosc winni byc eliminowani. Przykre, ze polski rzad pozwala Wlochom krzywdzic Polakow w bialy dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.08 Re: Jakby nie było innych banków, np Multibank 04.12.06, 13:15 > 1500 bankomatow ;) 2000 bankomatów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: Jakby nie było innych banków, np Multibank IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.06, 15:22 O co wam chodzi? Boicie się, że was kupią. Nikt nie jest w stanie was zmusić abyście się sprzedali. Ja znikam. Pekao nie ma takich pieniędzy za które mogłoby mnie kupić. Mimo wszystko nie wiem o co ten szum. Co raz częściej wydaje mi się, że pracownicy GW mają codzienny obowiązek zabrać kilka lub nawet kilkadziesiąt razy głos na forum. Pozdrawiam stachanowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: To jest polski "chlam" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 14:36 Te banki to jest zwykly, polski chlam uprawiajacy bezprawie i zerujacy na naiwnych i niedoinformowanych ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 02:23 Durni ci managerowie w PKO, trzeba było wybrać tak oddziały aby klientom nie opłacało się przenosić do innego oddziału, zresztą to jest problem większości polskich banków. Kadra zarządzająca w polskich bankach jest tępa, ciekawe jak to wygląda na tle innych państw unii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsvsdw Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.ramtel.pl 05.12.06, 14:48 > trzeba było wybrać tak oddziały aby klientom nie > opłacało się przenosić do innego oddziału Mógłbys rozwinąć? Co to oznacza "opłacało"? Przecież w BPH to, do którego oddziału należysz to tylko formalność, w "moim" oddziale nie byłem od 4 lat, zmianę typu konta, kiedy indziej uruchomienie dostępu internetowego robiłem po prostu w tym oddziale, do którego akurat było mi najbliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymoteusz Pekao SA i PKO BP to ostatnie banki,które IP: 80.50.255.* 04.12.06, 02:31 bym wybrał,szczególnie PKO BP,kolejki,kolejki jeden wielki skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wydutkany Re: Pekao SA i PKO BP to ostatnie banki,które IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 10:27 Miałem wielokrotnie do czynienia z Pekao SA i przekonałem się, że to z założenia oszust - tam chyba nadal tkwi dawna peerelowska nomenklatura, a w każdym razie pozostało jej podejście do klienta. Nie będę opisywał szczegółów, ale dotyczyło to zarówno złodziejskich prowizji przy przesyłaniu środków z zagranicy (brali tam, a jeszcze więcej tu), z kolei ich biuro maklerskie poważne dla mnie środki (po zakończeniu dla nich pewnego etapu )ponad rok PRZETRZYMYWAŁO Z ZEROWYM OPROCENTOWANIEM (w tym czasie byłoby wysokie !)nie wykazując dostatecznej dbałości o powiadomienie mnie o tym. Kiedy miałem ich dość, i chciałem wycofać od nich środki, tak opóźnili realizację mojego zlecenia, że na skutek niekorzystnej zmiany kursu bardzo dużo straciłem ! To samo spotkało inne znajome osoby, więc ten oszukańczy bank ze swoim biurem maklerskim robi wszystko, żeby mieć "zysk nadzwyczajny" kosztem klientów. Niechby się ci pogrobowcy peerelu na amen UDłAWILI TYMI ZYSKAMI, czego im należy gorąco życzyć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: Pekao SA i PKO BP to ostatnie banki,które IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 15:16 UWAGA na II oddz.w Łodzi przy Piotrkowskiej, pracownica z zaprzyjażnionym dżentelmenem wyłudzali kredyty na podstawie niepełnych danych osobowych. Sprawa w prokuraturze i sądzie od kilku lat. Poszkodowani ludzie z innych miast tracą czas i nerwy,by udowadniać że nie są wielbłądami. Chyba się zrzeszymy i zażadamy gigantycznych odszkodowań. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH 04.12.06, 02:40 Co za piramidalna bzdura. Czy autor artykułu ma pęcherzyk zamiast mózgu?? Jest prymitywne wyjście z sytuacji. 1) założyć konto w dowolnym banku, z którego usług ma się zamiar korzystać. 2) pojechać do banku, w którym ma się złożony kapitał. 3) pobrać kapitał. 4) złożyć kapitał w nowowybranym banku. 5) menadżer, czy inny subiekt, może wtedy państwa pocałować tam Jasio pokaże gdzie można panu majstrowi skoczyć. Ale trzeba mieć elementarne zdolności umysłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 05:28 Człowieku - chyba nie zrozumiałeś w czym rzecz.Przecież nie chodzi o tych ,co mają kapitał (sprawa prosta - zresztą tak , jak napisałeś).Chodzi jednak o tych ,co mają zadłużenie np. na kartach kredytowych lub debet , a chcą pozostać w dotychczasowym Banku ( jak rozumiem ),tyle ,że w Oddziale nie przenoszonym do PKP .Wydaje się,że w stosunku do nich nie powinna obowiązywać ogólna zasada ,że przy likwidacji konta(przeniesieniu się do innego banku) należy rozliczyć się na zero z dotychczasowym bankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucusia Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: 212.244.186.* 04.12.06, 07:47 Mnie tam obojetne jaki bank, ale jak zmienią warunki przelewów internetowych - inne hasła niż na SMS i jakakolwiek opłata za przelew, mogę spędzić i 2 dni w banku, ale konto zlikwiduję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 08:04 no dokładnie o tym samym pomyślałem :) wymiana kart ? co za problem. ewentualnie jak ktoś ma jakieś kosmiczne debety to może być trochę gorzej, ale co szkodzi i tak założyć drugie konto a stare zachować aż do uregulowania debetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdw Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.ramtel.pl 05.12.06, 15:14 Jak ktoś jest uzależniony od płacenia kartą, to jak wytrzyma czekając parę tygodni na nową :) A co do "bezbolesnego" przenoszenia rachunków - a jak ktoś ma lokatę długoterminową? Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius43 Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH 04.12.06, 16:22 Brawo Panie gm111.Nareczcie ktoś przytomny uświadamia tę zabobonną klientelę! Święta racja. Tak trzymać!Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Ja dostałem odmowę 04.12.06, 05:46 Poszedłem do banku sprzedać jednostki funduszu inwestycyjnego, i... klops. Panienka najpierw zaczęła przekonywać, że to mi się nie opłaca (miałem stratę). Potem, że taka inwestycja to na lata, nie na miesiące (miała rację, ale popełniłem błąd i chciałem się wycofać, mimo że ze stratą). Następnie powiedziała, że niestety, odmawia transakcji (!!!????), i że kieruje się moim dobrem. Straciłem kilka godzin i w końcu udało mi się sfinalizować sprzedać. Kolejnych pare godzin straciłem przy zamykaniu konta - ba, musiałem sobie wyrobić nową kartę bankową za drobną opłatą w celu zamknięcia konta, ale machnąłem ręką na ten szantaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: To było Pekao IP: *.tkdami.net 04.12.06, 07:54 To trochę nie na temat ale... kiedy brałam kredyt mieszkaniowy i przygladalam sie ofertom roznych bankow (miałam wtedy jeszcze rachunek w Pekao) pracownica Pekao probowala dyskredytowac PKO BP podając nieprawdziwe informacje na temat warunkow, ktore trzeba spelnic, żeby tam dostac kredyt. Jak tylko dowiedziałam się u źródła (tj. w PKO BP), że to zwykłe ordynarne kłamstwo to przy najbliższej okazji konto w Pekao zlikwidowalam. Miałam zresztą juz od jakiegoś czasu bardzo wygodne konto w mBanku. Kredyt wzielam w PKO BP, nie żebym była zachwycona, bo byli mili dopóki sie ostatecznie nie zdecydowałam, potem mialam z nimi kłopoty, bo nie przygotowywali dokumentow na czas, przychodziłam i słyszałam wyjasnienia typu: "Nie zdazyłam, bo byłam u dyrektora. Musi(!) pani poczekac" bez zadnego przepraszam, bez wczesniejszej informacji telefonicznej, żebym sie niepotrzebnie nie fatygowała. Byłam na nich wściekła. Ale kredyt mam, spokojnie spłacam, i tak długo jak długo nie musze sie z nimi kontaktowac jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
gadzik1 prowizja 04.12.06, 06:34 - glowny motyw - sprzedawca musi zwrocic prowizje, jesli klient nie bedzie w funduszu dluzej niz jakis czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamO Re: Ja dostałem odmowę IP: *.catv.net.pl 04.12.06, 09:18 Nieznajomość Ustawy - Prawo Bankowe i ustawy o funduszach inwestycyjnych szkodzi. 1) Panienka nie miała możliwości odmówić wykupu jednostek udziałowych FI dla Twojego dobra. Jedyną możliwością odmowy wykupienie jest odroczenie wykupienia maksymalnie do 2 tygodni ze względu na zaburzenia płynności funduszu, co w tym wypadku raczej nie miało miejsca, bo musiałaby o takim przypadku zostać poinformowana KNF. 2) Zamknięcie konta jest prostym oświadczeniem woli, które możesz złożyć na piśmie i jeśli nie masz nieuregulowanych debetów, to nikt nie ma prawa Ci tego odmówić, niezależnie od kart i innych usług jakie posiadasz lub nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Ja dostałem odmowę IP: 212.160.156.* 04.12.06, 16:30 no, niezła historia... a mi Pekao uznało że już za stary jestem na konto akademickie i zaczęło pobierać zdziercze opłaty. wynoszę się stamtąd czym prędzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ally Re: Ja dostałem odmowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 17:59 ja się wyniosłam i jestem bardzo szczęśliwa, w pekao szlag mnie trafiał bezustannie Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH 04.12.06, 08:03 Nie rozumiem. Przeciez wystarczy isc do oddziału, który nie będzie wcielony do PKO, założyć konto, w starym oddziale przelać wszystkie środki na nowe konto i wtedy złożyć wniosek o zamknięcie starego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkosa Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 08:04 w tej chwili to jeden z najgorszych banków. jedynie zadanie - pompować klienta i cały zysk na zachód, zero inwestycji, zero podwyżek. najgorzej że kierują tym polskie dupowłazy. w innych może nie lepiej, bo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, ale sa to najgorszy polski bank, pod każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyberet W banku pusto , znaczy że bank jest podejrzany . IP: *.c31.msk.pl 04.12.06, 08:16 W dobrym banku jest ruch , kolejka nawet do okienka . W szajsowym albo zlodziejskim jest pusto . Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak Re: W banku pusto , znaczy że ...dobry 04.12.06, 09:16 Gość portalu: antyberet napisał(a): > W dobrym banku jest ruch , kolejka nawet do okienka . W szajsowym albo zlodziej > skim jest pusto . Długo nad tym myślałeś ? W dobrym banku klienci nie muszą się zbyt często pojawiać, nie muszą też stać w kolejce, bo "jak zwykle" liczba czynnych okienek ma się nijak to liczby interesantów. Pomijam, że są banki internetowe - tam się w ogóle nie przychodzi, nie stoi w kolejce, a bank działa. Żaden z nich nie ma opinii szemranego. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiu.ochucki Gdzie znalezc liste o/BPH wchlaninych przez PKO? 04.12.06, 08:18 Czy gdzies na jakies www ona istnieje? I na ile jest ona wiarygodna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Na stronie BPH? Raczej wiarygodna ;) IP: *.viknet.pl 04.12.06, 08:34 Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: Gdzie znalezc liste o/BPH wchlaninych przez P 04.12.06, 13:27 gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,52983,3739687.html Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH 04.12.06, 08:33 Przynajmniej się "martwią" o swoich klientów. Taka np. TPSA, Cyfraplus, ERA, IDEA, PLUS, sporo banków bez ogródek mówią mi, że mają minie w poważaniu i że liczy się tylko nowy klient. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salmon Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.crowley.pl 04.12.06, 08:58 "Dla klienta oznaczało to jedynie zmianę numeru rachunku. Nie musiał oddawać kart, wyrównywać sald ani spłacać debetów." CO ZA BZDURA??!! pisalem juz o tym na forum pod jednym z poprzednich artykulów, no ale w sumie normalka ze redaktorzy nie czytaja opinii. za to ciagle popelniaja ten sam blad. pracowalem kiedys w BPH - zmiana oddzialu banku nie pociaga za soba zmiany numeru konta!! jesli np. chcemy przeniesc sie od oddzialu na innej ulicy to jedyne co sie zmienia to wewnetrzny numer banku, tzw. CPK - ten numer okresla w jakiej placowce mamy konto, ale to numer, ktorego klient nawet nie zna. przeniesienie konta z jednego oddzialu banku do drugiego ani nie pociaga za soba zmiany numeru rachunku, ani oczywiscie nie trzeba oddawac kart platniczych i splacac debetow. pzdr:) i zycze "gladkich" przenosin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salmon Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.crowley.pl 04.12.06, 09:09 no to jeszcze krotka procedura przenosin: idziemy do oddzialu gdzie zakladalismy rachunek. prosimy o druczek przeniesienia konta. jest to krotki druk, wielkosci mniej wiecej 1/3 kartki A4 - a do tego duze rubryki:) wypelnienie druczka to gora 5 minut. pracownik druk przyjmuje, stawia tam swoj stempel. wtedy dobrze poprosic o ksero druku z pieczatka "zgodne z oryginalem". Pracownik nastepnie ten druk opracowuje - tzn. dolacza do tego nasze dokumentyu z teczki klienta, pisze pismo przewodnie i wysyla to listem do oddzialu, w ktorym chcemy miec rachunek. finito. jak ja pracowalem w BPH to zadne zgody dyrektorow nie byly potrzebne. przypuszczam, ze teraz pracownicy (poddani presji przez dyrektorow oddzialow) beda starali sie, tak jak bylo opiane w artykule, odwiesc klienta od tego kroku. musimy wtedy zachowywac sie stanowoczo, zeby nie powiedziec arogancko - jesli to nie skutkuje to prosic o rozmowe z dyrektorem (najlepiej, zeby to dyrektor przyszedl do nas - przeciez to MY jestesmy klientami). niech dyrektor oddzialu sam nam wyjasni z czego wynikaja trudnosci w tej prostej procedurze:) Ludzie: Pamietajmy ze banki sa dla nas, a nie my dla bankow!! i to MY jestesmy ich klientami, a nie odwrotnie! Odpowiedz Link Zgłoś
ginlo No i wlasnie to Pekaos probuje zmienic regulaminam 04.12.06, 10:36 i, zeby im klienci nie odeszli. Wszysto jest proste tak dlugo jak dlugo masz depozyt, jak masz kredyt to moge Ci tak utrudnic zycie, ze nie przeniesiesz, bo Ci sie nie oplaci. np wprowadzic oplaty za wyciagi, przedluzac procedury itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lrs Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.prz.rzeszow.pl 04.12.06, 09:09 Jedno można potwierdzić - PKO SA to jeden z droższych banków. W dodatku wkurzający - brak np. szczegółowych rachunków z prowizją za poszczególne przelewy. Gdyby nie łatwość dostępu do gotówki(punkt kasowy pod nosem) już by mnie tu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrowyrozsadek Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 09:18 zawsze mogą zlikwidować konto i otworzyć gdzie indziej :) teraz nie ma problemu z przeniesieniem nawet karty czy kredytu... Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH 04.12.06, 09:34 wszystkie banki to jedno wielkie oszustwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALI Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.12.06, 09:38 Jestem klientem Pekao ( a poprzednio Pomorskiego BK) od ok.16 lat -obecnie przechodze do ING- niech panowie prezesi sami bawia sie w ten cyrk z lączeniem banków- żona miala konto w BZ jak się lączyl z WBK i wiem czym grożą dla klienta takie polączenia- balaganem w trakcie lączenia i wzrostem oplat po..... Odpowiedz Link Zgłoś
stalactite Pekao najgorzej zabezpiecza transakcje internetowe 04.12.06, 09:44 Opłata za prowadzenie rachunku jest wysoka, a w przypadku rachunku firmowego - kolosalna. Jedynym plusem tego banku jest spora ilość oddziałów i bankomatów. Pożegnam się z nimi na pewno. Jeszcze trochę musze wytrzymać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Pekao najgorzej zabezpiecza transakcje intern IP: *.as.kn.pl 04.12.06, 11:10 We Wrocku prawie nie mają bankomatów, są głównie niedziałające bankomaty Euronetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były klient PKO Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.chello.pl 04.12.06, 09:56 Przestrzegam wszystkich przed PKO SA sam miałem kłopoty z odczepieniem się od tego banku. Musiałem pieniądze dewizy przenosic po trochu do innego banku bo robili mi kłopoty przelewu nie można było zrobić bo wtedy kosztował by parę tyś zł mówili,że musi iść przes USA kompletne oszustwo. To samo konta maklerskie najdroższa obsługa wszyskiego. Niby miesiąs za darmo a póżniej trzy razy drożej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.autocom.pl 04.12.06, 15:12 No nie następny. Nie ma takiego banku jak PKO SA jest Pekao SA i PKO BP. Odpowiedz Link Zgłoś
snake72 znam to jakoś... 04.12.06, 10:04 Kilka lat temu miarka się przebrała i się wyniosłem z PeKao... Pamiętam, jakie miałem problemy! Ponieważ miałem kredyt odnawialny inny bank (Multibank) zaproponował mi otwarcie konta z kwotą limitu z PekaO + chyba 10%... Musiałem "tylko" przynieść historię rachunku... Panienka w PeKaO wydrukowała mi chyba z 25 stron historii po czym oświadczyła, że za każdą stronkę muszę zapłacić! 5 PLN!! Kłótnia trwała ze 30 minut, wreszcie powiedziała po którejś wizycie u kierowniczki, że muszę zapłacić - ale 5 PLN za całość... Więc kłóciłem się nadal i jakoś się udało... wtedy się okazało, że mam dodatkowy debet - chyba 200 PLN, który musze zapłacić w gotówce, a którego nie było na żadnym wykazie... Już nie pamiętam pokrętnego tłumaczenia pani kierownik, że to jakieś odsetki dziwne... w każdym razie zamykanie rachunku to kilka wizyt i ponad 6 godzin!! NIGDY WIĘCEJ PeKaO!!!! Życzę udanej ucieczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wydutkany Re: znam to jakoś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 10:45 Powtarzam jak w komentarzu wyżej: • Re: Pekao SA i PKO BP to ostatnie banki,które IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: Wydutkany 04.12.06, 10:27 + odpowiedz Miałem wielokrotnie do czynienia z Pekao SA i przekonałem się, że to z założenia oszust - tam chyba nadal tkwi dawna peerelowska nomenklatura, a w każdym razie pozostało jej podejście do klienta. Nie będę opisywał szczegółów, ale dotyczyło to zarówno złodziejskich prowizji przy przesyłaniu środków z zagranicy (brali tam, a jeszcze więcej tu), z kolei ich biuro maklerskie poważne dla mnie środki (po zakończeniu dla nich pewnego etapu )ponad rok PRZETRZYMYWAŁO Z ZEROWYM OPROCENTOWANIEM (w tym czasie byłoby wysokie !)nie wykazując dostatecznej dbałości o powiadomienie mnie o tym. Kiedy miałem ich dość, i chciałem wycofać od nich środki, tak opóźnili realizację mojego zlecenia, że na skutek niekorzystnej zmiany kursu bardzo dużo straciłem ! To samo spotkało inne znajome osoby, więc ten oszukańczy bank ze swoim biurem maklerskim robi wszystko, żeby mieć "zysk nadzwyczajny" kosztem klientów. Niechby się ci pogrobowcy peerelu na amen UDłAWILI TYMI ZYSKAMI, czego im należy gorąco życzyć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf na szczescie nie jestem klientem PKO 04.12.06, 10:17 ale moj bank tez pewnie wyciaga ze mnie ile sie da,a ja o tym nawet nie wiem.Niestety w dzisiejszych czasach nie mozna obejsc sie bez rachunku bankowego, bankomatu, o kredytach nie wspominam. fajny pomysl na mikolajkowy prezent www.asiaq.pl sposób na sukces www.grupa-kreatywna.pl/doradztwo/doradztwo.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2u1 Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 10:27 Najlepiej o banku świadczy ich system IT, W PKO przy kupnie obligacji + założenie rachunku inwestycyjnego moje dane osobowe były wklepywane trzy razy, dwa razy w BM i jeszcze raz o to samo w kasie... Fajny bank, widać co u nich najważniejsze: mieć prezesa z układami w rodzaju byłego premiera albo ministra, a resztę olać Albo dialog z ostatniej wizyty (likwidacja konta): `to będzie pan musiał przyjść jeszcze raz'. Jak to musiał? pytam głupio. Okazało się że jakies odsetki z kilku dni nie może mi naliczyć od ręki, tylko musi to trwać parę dni... żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toomer Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: 83.71.130.* 04.12.06, 10:28 A ja wlasnie dzownilem do mojegoo oddzialu i mnie pani ładnie poinformowała, że przenoszenie rachunków między oddziałami jest wstrzymane. Moze mi zaproponować ze wszystkoo zostanie po staremu przez 3 kwartały przyszlego roku.Smutne ze nie pytaja klienta o zdaie, chyba jest on w tej konsolidacji najmniej wazny, skoro tak to dla mnie jako klienta bank PKO idzie w odstawke i radze to zrobic innym, dodam ze jest to jeden z najdrozszych bankow na rynku.Niesty ja nic nie moge zrobic bo jestem za granica teraz na wymianie.Mam tutaj konto i nie place za nic, doslownie za nic, nawet za przelewy do Polski nic nie place. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Airborn Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 10:43 Ja na razie zlikwidowałem sobie debet. Jeżeli tylko wprowadzą opłaty za przelewy przez internet to daję dyla. BPH to cienki i drogi bank, ale Pekao jeszcze bardziej. PS. Zablokowałem przez pomyłkę kartę bankomatową. Okazało się, że za wyplacenie swoich pieniędzy muszę zaplacić prowizję. Przecież to złodziejstwo to pieniądze opłaciły się leżąc na koncie. PS2 Banki mają nas głeboko w d...e. Życzę wszystkim udanej i taniej ucieczki z shitu zwanego Pekao plus BPH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.olsztyn.mm.pl 04.12.06, 11:07 a jak zlikwidować konto maklerskie, za każdą przeniesioną akcję płaci się dużą sumę. Miałem 80 tysięcy na koncie maklerskim i przez okres 3 lat nie otrzymałem ani grosza odsetek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymoteusz Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: 80.50.255.* 04.12.06, 11:29 Rachunek maklerski służy do inwestowania,a nie trzymania na nim pięniędzy,a rachunek maklerski można zlikwidować bardzo prosto,sprzedać akcje i przelać pieniądze tam gdzie chcemy lub przenieść akcje do konkurencji,oczywiście za opłatą(0,5%),inne DM także pobierają za to opłatę,czasami większą,wszystko można załatwić w 10 minut,wiem bo sam tak zrobiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymoteusz Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: 80.50.255.* 04.12.06, 11:29 Rachunek maklerski służy do inwestowania,a nie trzymania na nim pieniędzy,a rachunek maklerski można zlikwidować bardzo prosto,sprzedać akcje i przelać pieniądze tam gdzie chcemy lub przenieść akcje do konkurencji,oczywiście za opłatą(0,5%),inne DM także pobierają za to opłatę,czasami większą,wszystko można załatwić w 10 minut,wiem bo sam tak zrobiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 13:10 Te banki były dobre ale lat temu!Teraz w miare jedzenia to im apetyt rośnie!!! Oni nie walczą o Ciebie lecz o twoje pieniądze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOP78 Pekao walczy z odchodzącymi klientami BPH IP: *.biol.uni.lodz.pl 04.12.06, 10:39 PEKAO SA opuściłem przed kilku laty z ironicznie wypowiedzianymi życzeniami pracowniczki działu VIP: życzę pwododzenia. I faktycznie w nowym banku mi się powodzi. Zamiast 17 zł miesięcznie za prowadzenie konta nie placę ani zlotówki, tak samo za przelewy,a oprocentowanie konta mam 30 krotnie wyższe, niż w PEKAO SA. W dodatku bank mam na biurku w komputerze i nie muszę biegać z każdą sprawą do oddziału. Moją decyzję podjąlem w momencie, gdy uznałem, że jestem za biedny, by utrzymywać tak bogaty bank. Dziwi mnie tylko to, że podobnie nie postępują inni i nadal płacą haracz bankowi z żubrem, zamiast przejść tam gdzie taniej i wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś