03.01.07, 19:07
Najwiecej negatywnych postow jest w stosunku do Banku PKO BP , ale nie sa one
precyzowane.
Najczesciej "jest do d* " i tyle.
Ale co jest takiego zlego w tym banku? czy inne sa lepsze?
A jezeli tak, to dlaczego? i w czym? i ktore sa takie super ? z dobrym
oprocentowaniem , licznymi bankomatami , kartami platniczymi ktorymi mozna
posługiwać sie w calym swiecie.
I jeszcze jedno: czy karty chip'owe sa lepsze od tych.... no .. tych takich
czarnych?
Obserwuj wątek
    • mczgdy Re: PKO BP ?? 03.01.07, 19:49
      Negatywne posty w stosunku do PKO BP są uzasadnione.Oto czego sam doświadczyłem,kiedy jeszcze byłem ich klientem.Reklamacje na złą obsługę nie są przyjmowane,przelewy realizowane z opóżnieniem,zlecenia stałe bywają niewykonywane,wszędzie kolejki - do kas i do dysponentów.Oprocentowanie i sposób obsługi lokat kiepski,wysokie koszty prowadzenia rachunku.Tego wszystkiego nie ma np.w mBanku czy ING Banku Śląskim.Oni sieć bankomatów mają znacznie lepszą niż PKO BP.
      • czuk1 Re: PKO BP ?? 04.01.07, 14:10
        Wypowiedź poprzednika nie daje odpowiedzi na Twoje pytania a w odniesieniu do
        PKO BP jest nieobiektywna. Wymienione tam banki - także nie mają gorszą sieć
        bankomatów.
        Czekaj na 10-20 wypowiedzi. Dopiero wówczas wyrobisz sobie pogląd.
        Czytaj posty o PKO BP nie tylko pod względem treści ale i ich liczby (jest ich
        mało). Porównaj na portalach internetowych banków ceny usług PKO BP z cenami w
        innych bankach. Wówczas będziesz mieć jakieś pobieżne zdanie. Możę przejdź do
        kilku banków w Twoim mieści i sama je ocen.

pzdr czuk
        • czuk1 PKO BP nie jest najgorszym bankiem !!!! 04.01.07, 14:12
          Wypowiedź poprzednika nie daje odpowiedzi na Twoje pytania a w odniesieniu do
          PKO BP jest nieobiektywna. Wymienione tam banki - mają także gorszą sieć
          bankomatów.
          Czekaj na 10-20 wypowiedzi. Dopiero wówczas wyrobisz sobie pogląd.
          Czytaj posty o PKO BP nie tylko pod względem treści ale i ich liczby (jest ich
          mało). Porównaj na portalach internetowych banków ceny usług PKO BP z cenami w
          innych bankach. Wówczas będziesz mieć jakieś pobieżne zdanie. Możę przejdź do
          kilku banków w Twoim mieści i sama je ocen.
          • Gość: 1973 Re: PKO BP nie jest najgorszym bankiem !!!! IP: *.171.90.4.crowley.pl 05.01.07, 14:00
            Ja nie narzekam. Mam tam konto od lat. W tej chwili korzystam z bankowości
            elektronicznej Inteligo i generalnie w oddziałach pojawiam się raz na rok
            wymienić kartę. Zleceń stałych nigdy mi nie zawalili, bankomaty są niemal
            wszędzie, zero kłopotów z kartami. Dają kredyt w linii bieżącej, wybór kart.
            Mnie pasuje.
            • czuk1 PKO BP nie jest najgorszym bankiem !!!! 08.01.07, 05:44
              Ja nie narzekam także. Mam konto Inteligo + PKO Inteligo (z którego nie korzystam
              prawie).Nie chodzę do oddziału w ogóle. Forsę wybieram z licznych bankomatów,
              przelewy robię i mam je wykonane automatycznie, karty i zdrapki przysyłane są
              kiedy trzeba, informacje o stanie konta otrzymuję SMS w sekundzie wybierania
              pieniędzy czy zapłaty za towar, dostęp do konta internetowego pełny + zakupy+
              kredyt+ f.inwestycyjny+ napełnianie telefonu komorkowero ++ itd.
              I o co Wam chodzi?
              Co czepiajcie się PKO BP.
              Poczytajcie dyskusje, tu na forum, o innych bankach.
              Czy taki stan jest do pomyślenia w PKO BP, jak jest w mBanku????!!!!
              • Gość: użytkownik Re: PKO BP nie jest najgorszym bankiem !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:49
                Czuku drogi,
                Odnosząc się do Twojej wypowiedzi wyjaśnij proszę
                1) co to znaczy: > Mam konto Inteligo + PKO Inteligo (z którego nie korzystam
                prawie),
                2) na czym polegają "zakupy" o których piszesz,

I jeszcze:
                3) czy mając konto Inteligo można podjąc gotówkę gdzieś na prowincji w agencji
                PKO gdzie nie ma bankomatu, bezpłatnie/z opłatą?
                4) korzystałeś z karty za granicą i jakie były tego skutki-koszty:)

Pozdrawiam
                • czuk1 Re: PKO BP nie jest najgorszym bankiem !!!! 09.01.07, 17:46
                  Drogi Użytkowniku.
                  Po kolei odpowiadam:
                  ad1. Mam dwa konta: Inteligo i normalne Super konto z opcją PKO Inteligo
                  Z opcji PKO Inteligo na Super koncie prawie nie korzystam (bo mam
                  dostęp internetowy do pieniędzy przez Inteligo a Super konto
                  służy głównie jako konto kredytowe.
                  ad2. Przy pomocy konta internetowego kupuję książki w księgarniach
                  internetowych, w których można płacić z konta Inteligo
                  ad3. Nie sprawdzałem ostatnio, ale w 90% jestem pewien, że w oddziałach banku
                  PKO (w agencjach to chyba nie) można dokonać wypłaty z konta Inteligo w
                  przy pomocy oddziałowego terminala.
                  ad4. Korzystanie z karty za granicą i koszty są takie jak w kraju (90 %
                  pewności).
                  Ta niepewność wynika z mojego oderwania się od banku (emerytura).

Też pozdrawiam serdecznie - czuk
                  • Gość: użytkownik Re: PKO BP nie jest najgorszym bankiem !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:21
                    Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Pytanie 2 miało rozwiać wątpliwość czy zakupy nie są ograniczone do tego pasażu
                    na który można wejść na stronie Inteligo.
                    Pyt. 3 zaś wynika z tego że na wakacje jeździmy do miejscowości gdzie do
                    niedawna był tylko Bank Spóldzielczy, ale ostatnio pojawiła się ajencja PKO.
                    Wiem, że z karty do normalnego konta można wypłacać ale wymagało to wykonania
                    telefonu "gdzie trzeba":).

A tak wogóle to konto ma być dla syna. Po przejrzeniu wielu ofert na placu
                    pozostał mBank z ekontem i właśnie Inteligo. Zobaczymy co sobie młody wybierze.

Aha miałem jeszcze zapytać o wypłaty z bankomatów Euronetu. Są bezpłatne,
                    nieprawdaż?

Pozdrawiam

• Gość: a.swistak Re: PKO BP nie jest najgorszym bankiem !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:41
                      Gość portalu: użytkownik napisał(a):

> Bardzo dziękuję za odpowiedź.
                      >
                      > Pytanie 2 miało rozwiać wątpliwość czy zakupy nie są ograniczone do tego
                      pasażu
                      >
                      > na który można wejść na stronie Inteligo.

Nie są ograniczone do pazażu który jest na stronie. Bardzo duzo sklepów
                      udostepnia opcje "Płace z Inteligo"

> Pyt. 3 zaś wynika z tego że na wakacje jeździmy do miejscowości gdzie do
                      > niedawna był tylko Bank Spóldzielczy, ale ostatnio pojawiła się ajencja PKO.
                      > Wiem, że z karty do normalnego konta można wypłacać ale wymagało to wykonania
                      > telefonu "gdzie trzeba":).

Nie wiem z jakiego BANKU są karty do normalnego konta ???
                      I wykonywanie telefonu "gdzie trzeba" ???

Jezeli sie pojawiła agenca PKOBP to trzeba się do niej udać, podac Pani kasjece
                      kartę VEInteligo oraz DO i poweidzeic ile się chce wypłacić. Podpisuje sie
                      slipa i odbiera pieniądze.

Taka operacja kosztuje 0zł

> Aha miałem jeszcze zapytać o wypłaty z bankomatów Euronetu. Są bezpłatne,
                      > nieprawdaż?

Jak najbardziej płatne tak jak z każdego obcego bankomatu zgodnie z TOiP

• Gość: agent Re: PKO BP ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:58
      z tego co mi wiadomo ten bank jest najgorszym baniem o jakim słyszlaem . ponoc bankomaty sie pytaja w jakim jezyku ma pisac a potem jaies reklamy a na koncu glupie pytanie czy potrzebuje wiecej czasu na zastanowienie sie- hahaha. jesli chodzi o obsługe to tak:długie kolejki , lekcewazenie klientów , stare zepsute igłowe drukarki do sprawdzenia salda. wyskie oplaty za prowadzenie konta i oplaty za przelewy nawet elektorniczne . zresztą niewiedza i wprowadzenie w błędy klientów to norma w tym banku !!

cale szczescie ze jestem w konkurencji ;-) i nawet upominki mi przesylaja , ot to jest bank ;-)
      • Gość: Łukasz Re: PKO BP ?? IP: *.centertel.pl 14.04.07, 11:27
        Kiedyś chciałem założyć rachunek w tym banku - po godzinie czekania w kolejce do
        obsługi zrezygnowałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka