Dodaj do ulubionych

Rezygnacja z konta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 00:05
Poproszę o podpowiedz czy jak ma sie kredyt w banku gdzie mam założone konto
można zrezygnowac z tegoż konta i przejśc do innego.Pytam dlatego poniewaz
powiedziano mi że jak zrezygnuję mogą wypowiedzieć mi kredyt.
Obserwuj wątek
    • wichura Re: Rezygnacja z konta 10.04.07, 00:26
      Masz na myśli konto, do którego dałaś bankowi upoważnienie do ściągania rat?
      Zapewne nie można, ale... masz może umowę kredytu? W niej (ewentualnie w OWU)
      jest to jasno zapisane. Na takie pytanie nikt Ci nie odpowie w 100%, ciut mało
      informacji.
      No, chyba, że jest to kredyt w rachunku - wtedy to oczywiście nie :)
      Pozdrawiam
      • Gość: kasia Re: Rezygnacja z konta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 20:47
        Tak masz rację na umowie jest mój podpis z upuważnieniem do ściągania rat z
        konta.Jednym słowem nie mam szans wyjścia z tego banku.Mam tylko jedno konto a
        na rynku teraz jest duży wybór bez opłat w oddziałach.No cóż 15 mc-y trzeba
        siedzieć aż skonczy się kredyt,pytalam dlatego bo liczy się dla mnie teraz
        każda złotówka-zabezpieczyli się.Dziękuję wichura za odpowiedz.Pozdrawiam.
        • krzysztofsf Re: Rezygnacja z konta 11.04.07, 22:08
          Porozmawiaj w oddziale banku, gdzie chcialabys przeniesc konto.
          Moze moga to zalatwic pomiedzy bankami, a ty podpiszesz np. zgode na polecenie zaplaty, ktorym stary bank bedzie mogl sciagac pieniadze z nowego konta w innym banku.
          • Gość: kasia Re: Rezygnacja z konta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 00:13
            Krzysztof nic nie mogę wskurać bo PKO[nazwe banku piszę oficjalnie bo ukrywanie
            nic nie da] nie chce się zgodzić,ze wzgledu na kredyt chociaz jest on splacany
            regularnie a zalezało mi dlatego gdyż muszę robić ostre cięcia finansowe bo tak
            mi wyszło jak wyszło"Samo życie"Dzięki i pozdr.
            • krzysztofsf Re: Rezygnacja z konta 12.04.07, 00:32
              Gość portalu: kasia napisał(a):

> Krzysztof nic nie mogę wskurać bo PKO[nazwe banku piszę oficjalnie bo ukrywanie
              >
              > nic nie da] nie chce się zgodzić,ze wzgledu na kredyt chociaz jest on splacany
              > regularnie a zalezało mi dlatego gdyż muszę robić ostre cięcia finansowe bo tak
              >
              > mi wyszło jak wyszło"Samo życie"Dzięki i pozdr.

Zobacz z jakich produktow w koncie mozesz zrezygnowac, zeby ograniczyc jego koszty.
              PKOBP ?
              • Gość: kasia Re: Rezygnacja z konta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 01:14
                Krzysztof jestem laikiem w tych sprawach.To forum znalazłam niedawno,gdybym
                wczesniej poszukała uniknęła bym przykrych spraw z którymi się teraz
                borykam.Proszę Cię-co to jest PRODUKT.Wiem tylko,że w siedzibie[PRZY OKIENKU]
                pobierają opłatę natomiast w bankomacie nie ma opłat,ale mogę wybrać np.200zł
                dziennie co z kolei wiąze mi się z podróżą do banku ok.12 km.-to znow
                wydatek.Przepraszam że tak pytam,ale tych spraw dopieru się ucze.Bardzo Ci
                dziękuję.
                • Gość: tom Re: Rezygnacja z konta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 06:53
                  zawsze możesz sobie zwiększyć limit wypłat z bankomatów. Natomiast proponuje Ci
                  założyc sobie konto w jakimś internetowym banku (mbank, inteligo itd), w mbanku
                  za prowadzenie rachunku nic nie płacisz, wszelakie przelewy kosztują Cię 50 gr,
                  a w sieci wewnętrznej 0 gr.
                • krzysztofsf Re: Rezygnacja z konta 12.04.07, 07:31
                  W twoim przypadku (jak wynika z listu) najlepiej zwiekszyc przy okazji nastepnej wizyty limit wyplat dziennych. jesli zwiekszenie limitu jest niemozliwe, to (zakladajac z kwot w pierwszym liscie) czy nie wystarczy pobrac jednego dnia max limitu z bankomatu i drugiego powtorzyc?
                  Zakladam, ze bankomat PKO BP jest dla ciebie najwygodniejszy, najblizszy miejsc, gdzie korzystasz z gotowki (pamietaj, ze korzystajac z bankomatow nie nalezacych do twojego banku, rowniez placisz dodatkowa oplate).
                  Dodatkowo - czy konieczna jest ci gotowka (to tak przy okazji) w wysokosci kilkuset zl jednorazowo? Jesli dysponujesz internetem, to rozne oplaty mozesz puszczac logujac sie do konta poprzez internet, no i jak najwiecej platnosci staraj sie dokonywac karta - za platnosci bezgotowkowe nie ma prowizji.

Produkty i uslugi - przykladowo sprawdz, czuy nie masz ustawionych jakis platnych powiadomien sms o zmianach na koncie, dodatkowo platnych ubezpieczen itp - przeanalizuj to na wyciagu gdy dostajesz wydruk historii rachunku. Zlotowka tu, zlotowka tam - i juz masz kilka zlo miesiecznie wiecej do placenia przy rachunku.
            • hanka2501 Re: Rezygnacja z konta 13.04.07, 09:16
              W Pko jesty tak ze do 12 krotnosci wpływów na ror kredyt otrzymujesz bez
              zabezpieczenia, tzn. jedynym zabezpieczeniem jest wlasnie dyspozycja splaty z
              ror. nie mozesz zlikwidowac konta bo bank straciłby jedyne "zabezpieczenie"
              spłaty.
              • Gość: basia Re: Rezygnacja z konta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 20:49
                Bardzo Wam wszystkim dziękuję.Można dostać solidną poradę,dalam radę dzięki Wam
                prócz tych cennych rad w PKO także udzielili mi wyjaśnien.Haniu tak
                rzeczywiście jest konto jest zabezpieczeniem kredytu.Nie moglam Wam wczesniej
                napisać bo z komputerem były kłopoty.Pozdrawiam
                PS.
                Osobne pozdrowienia dla 'ANIOŁA'

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka