sebus_w 27.07.07, 21:22 mam konto w polskim citibanku. za niecaly miesiac wyjezdzam do usa. w jakich bankomatach moge pobierac pieniadze bez prowizji? zapewne w tych citibanku. i cos wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogaty_ojciec Prowizje będą w kazdym kraju. 28.07.07, 01:10 Zależeć to bedzie jeszcze w jakiej walucie:) Wszystkie w granicach 5-10zl Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: citibank 28.07.07, 09:22 bogaty_ojciec oczywiście nie ma pojęcia o czym pisze, to niemal standard na tym forum. A propos bankomatów cito, to tutaj tinyurl.com/njy7h jest napisane, że możesz: bez prowizji wypłacać gotówkę z bankomatów Citibank Handlowy i Euronet (w Polsce) oraz z bankomatów Citibanku (w ponad 100 krajach na całym świecie) Odpowiedz Link Zgłoś
sebus_w Re: citibank 28.07.07, 12:00 w usa tylko z citibanku? bo tylko o stany mi chodzi. nie maja tam jakiegos odpowiednika jak u nas z euronetem? bo sprawdzilem i do najblizszego bankomatu citibanku bede mial ok 30 km (nie bede mieszkal na wsi, jezeli co;]), jakos tak niefortunnie je rozlozyli;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgmg Re: citibank IP: *.189.72.19.e-plan.pl 28.07.07, 13:58 sebus, w citi bedziesz mogl za darmo, ALE mysle ze tylko pod warunkiem ze ustawisz sobie jako glowne konto do karty konto w USD (i pod warunkiem ze masz te USD na koncie). Bo zlotowek bankomat w USa ci nie wyplaci...;) A jak bedziesz wyplacal w USD, a kasa schodzilaby z konta w PLN, to troche orzna cie na kursie wymiany a bogatyojciec to znany spamer Odpowiedz Link Zgłoś
sebus_w Re: citibank 28.07.07, 14:42 nie wiem gdzie jeden z moich postow tu, bo napisalem ze mam subkonto dolarowe i pod nie podpieta karte. a o tym kursie wymiany wiem, wymienialoby po kursie nocnym ktory jest gorszy (tak mi wytlumaczyli w oddziale). ale nie potrafili powiedziec czy tylko w bankomatach citi nie mam prowizji. mgmg, nie wiesz moze czy sa jeszcze jakies bankomaty oprocz tych citi co w usa nie biora prowizji? jakis taki odpowiednik naszego euronetu. bo wtedy bym nie musial zakladac sobie konta w stanach, albo trzymac kasy w domu (bo biorac po trochu, za duzo na prowizje by poszlo) Odpowiedz Link Zgłoś