27.07.07, 21:22
mam konto w polskim citibanku. za niecaly miesiac wyjezdzam do usa. w jakich
bankomatach moge pobierac pieniadze bez prowizji? zapewne w tych citibanku. i
cos wiecej?
Obserwuj wątek
    • bogaty_ojciec Prowizje będą w kazdym kraju. 28.07.07, 01:10
      Zależeć to bedzie jeszcze w jakiej walucie:) Wszystkie w granicach 5-10zl
    • jk Re: citibank 28.07.07, 09:22
      bogaty_ojciec oczywiście nie ma pojęcia o czym pisze, to niemal standard na tym
      forum.
      A propos bankomatów cito, to tutaj tinyurl.com/njy7h jest napisane, że
      możesz:

bez prowizji wypłacać gotówkę z bankomatów Citibank Handlowy i Euronet (w
      Polsce) oraz z bankomatów Citibanku (w ponad 100 krajach na całym świecie)
      • sebus_w Re: citibank 28.07.07, 12:00
        w usa tylko z citibanku? bo tylko o stany mi chodzi. nie maja tam jakiegos
        odpowiednika jak u nas z euronetem? bo sprawdzilem i do najblizszego bankomatu
        citibanku bede mial ok 30 km (nie bede mieszkal na wsi, jezeli co;]), jakos tak
        niefortunnie je rozlozyli;/
        • Gość: mgmg Re: citibank IP: *.189.72.19.e-plan.pl 28.07.07, 13:58
          sebus, w citi bedziesz mogl za darmo, ALE mysle ze tylko pod warunkiem ze
          ustawisz sobie jako glowne konto do karty konto w USD (i pod warunkiem ze masz
          te USD na koncie). Bo zlotowek bankomat w USa ci nie wyplaci...;) A jak
          bedziesz wyplacal w USD, a kasa schodzilaby z konta w PLN, to troche orzna cie
          na kursie wymiany

a bogatyojciec to znany spamer
          • sebus_w Re: citibank 28.07.07, 14:42
            nie wiem gdzie jeden z moich postow tu, bo napisalem ze mam subkonto dolarowe i
            pod nie podpieta karte. a o tym kursie wymiany wiem, wymienialoby po kursie
            nocnym ktory jest gorszy (tak mi wytlumaczyli w oddziale). ale nie potrafili
            powiedziec czy tylko w bankomatach citi nie mam prowizji.

mgmg, nie wiesz moze czy sa jeszcze jakies bankomaty oprocz tych citi co w usa
            nie biora prowizji? jakis taki odpowiednik naszego euronetu. bo wtedy bym nie
            musial zakladac sobie konta w stanach, albo trzymac kasy w domu (bo biorac po
            trochu, za duzo na prowizje by poszlo)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka