Dodaj do ulubionych

oszczędności dla dziecka:)

03.08.07, 18:37
Po urodzeniu naszego dziecka chcielibyśmy odkładać co miesiąc dla niego
pieniążki. Nie będzie nas stać na więcej niż 50zł, max 100zł.
W jakiej formie można to robić, aby choć trochę procentowały? Na zwykłaym,
specjalnie otwartym w tym celu koncie? Będę wdzieczna za wskazówki:)
Obserwuj wątek
    • Gość: wew Re: oszczędności dla dziecka:) IP: 213.77.33.* 10.08.07, 11:54
      www.lukasbank.pl/oferta_fundusz_sodd.asp
    • florka72 Re: oszczędności dla dziecka:) 18.08.07, 22:34

witam,
      mam takie samo pytanie, zatem wysyłam maila na skrzynkę gazetową.

pozdrawiam
    • vajolka Re: oszczędności dla dziecka:) 25.08.07, 22:36
      Zapoanaj się z tą ofertą tinyurl.com/324ldb Moim zdaniem najlepszy bank w internecie.
      LRachunek na 4%- calkiem przyzwoity, oprocentowanie stałe, nie jakaś tam promocja, dostęp do konta prze 7 dni w tygodniu, 24 godz. na dobe. Bardzo wygodnie i profesjonalnie. Kiedyś mialam lokaty terminowe w innych bankach, ale od kilku m-cy, mam tylko w mBanku.
      • jan-w Re: oszczędności dla dziecka:) 25.08.07, 23:13
        Po pierwsze: wierzę że doradzasz wyłącznie z chęci pomocy, opisując swoje własne
        doświadczenia. Tylko dlaczego podany przez ciebie link ma na końcu tekst -
        sprzedawca=60751926 ? ;-)))

Po drugie: nie ma kont o stałym oprocentowaniu. Także w mbanku, jak wynika z
        regulaminu:
        IV. Oprocentowanie środków na rachunku lokaty
        § 8
        1. Środki pieniężne przechowywane na rachunku lokaty są oprocentowane według
        zmiennej stopy procentowej określonej przez mBank w aktualnie obowiązującej
        "Tabeli Oprocentowania rachunków w mBanku" i podawanej do wiadomości za
        pośrednictwem kanałów dostępu. Stopa procentowa rachunku lokaty będzie nie
        mniejsza niż stopa procentowa rachunku oszczędnościowego eMAX.
        2. Zmiana stopy procentowej uzależniona jest od:
        1. zmiany stawki WIBOR
        2. zmiany poziomu środków przechowywanych na rachunku lokaty
        3. Zmiana stopy procentowej dokonana zgodnie z postanowieniami niniejszego
        Regulaminu nie stanowi zmiany Umowy lokaty.

www.mbank.net.pl/mbank/pp/mb_reg_emaxlokata.html#IV

Nie dość że znów spamujesz, to na dodatek oszukujesz.

• vajolka Re: oszczędności dla dziecka:) 26.08.07, 13:38
          Polecam mBank, gdyż sama korzystam z jego uslug i jestem bardzo zadowolona, wszystkie operacje wykonuję przez internet. Ty mozesz polecić inny, równie dobry lub lepszy z ktorego usług korzystasz.
          Co do wysokosci oprocentowania, bank pisząc,ze jest stałe ma na mysli to,że nie jest ono promocyjne, czyli trwające określony czas( przeważnie kilka mc-y). Nie trzeba aż czytać regulaminu banku, żeby wiedzieć jakimi prawami się rządzi rynek bankowy.
          Z podstaw ekonomi wiadomo,ze wysokość stóp procentowych ustala Rada Polityki Pienięznej. Wpływając w ten sposób na gospodarke, przy rosnącej inflacji je zwiększa( aby wycofać z obrotu nadmierną ilość gotówki, zmusić ludzi do oszczędzania), i na odwrót przy malejącej inflacji obniża. Natomiast banki komercyjne dostosowują się do tego. Wolny rynek decyduje gdzie ludzie ulokują oszczedności, tam gdzie jest najkorzystniejsze oprocentowanie. Polecam kilka artykułów w necie.
          • jan-w Re: oszczędności dla dziecka:) 26.08.07, 14:56
            Czyli przyznajesz że to napisałaś, o stałym oprocentowaniu to nieprawda. A do
            końcówki zamieszczonego przez ciebie linka, z którego wynika że jesteś
            akwizytorem mbanku, płatnym od ilości kliknięć w niego nie ustosunkujesz się?
            • Gość: z17 Re: oszczędności dla dziecka:) IP: *.chello.pl 26.08.07, 15:01
              janie-w, cudownie rozwalasz akwizytorów, tylko nie wiem na jak długo starczy Ci
              sił do tej nierównej walki z wiatrakami

Program Systematycznego Oszczędzania (PSO) w którejś grupie funduszy
              inwestycyjnych, to chyba najlepszy wybór.

Na pewno nie polisy ubezpieczeniowe, zwłaszcza polisy posagowe, no chyba, że
              przewidujecie własną śmierć przed pełnoletnością dziecka. Ale i wtedy te polisy
              są bardzo zawodne (masa wyłączeń). Jako środek gromadzenia kapitału się nie nadają.
            • vajolka Re: oszczędności dla dziecka:) 26.08.07, 15:25
              Zamiast toczyć ze mną dyskusje, gdzie z góry postawiłeś sobie za cel wygrać ją. Skup się na zadanym wyżej pytaniu i udziel konkretnej rady, propozycji. Przecież właśnie po to wchodzą ludzie na to forum, żeby znaleźć odpowiedzi na swoje pytania. Udzielilam jednej z mojego punktu widzenia. To jest oficjalna strona mBanku, nie rozumiem dlaczego chcesz na siłę zniechęcić do niego ludzi. Co zatem innego proponujesz ?

Wkleilam link, bo tylko tak można zapoznać się z tereścią oferty.
              Nie ma obowiązku zakładania konta czy lokaty, ba nie ma nawet obowiazku klikania w ten link.
              • jan-w Akwizytorzy 26.08.07, 16:02
                Ludzie pytają na forum, aby uzyskać opinie innych ludzi na interesujący ich
                temat, nie aby padać ofiarą płatnych naganiaczy. Aby wejść na stronę mbanku, nie
                trzeba używać linku z identyfikatorem akwizytora. Wystarczy normalny. Jeżeli
                ktoś ma interes w kierowaniu ludzi do określonego banku (a tak jest w tym
                przypadku), trudno liczyć na bezstronną ocenę z jego strony. Nie mam nic przeciw
                mbankowi. Mam wiele przeciw naganiaczom łamiącym regulamin forum gazeta.pl,
                zabraniający zamieszczania reklam, w każdej formie.
                Regulamin

Ogłoszenia należy zamieszczać na:
                dwukropek.pl
                • vajolka Re: Akwizytorzy 26.08.07, 21:35
                  W kontekście tego co napisałeś to smutne, że padasz ofiarą nieuczciwych bankowców, zaważywszy fakt prowadzenia tego forum.
                  Ja jednak nie przecenialabym zdolności ludzi do tajkiej naiwności, każdy ma prawo do zapoznania się z ofertą i po zweryfikowaniu wybrania dla siebie najlepszej opcji. MBank, to tylko jedna z nich...

Nasz premier nie ma konta bankowego, kase trzyma na lokacie u mamusi, więc dla niektórych to też się może okazać dobrym wyjściem.
                  • Gość: nb Re: Akwizytorzy IP: *.eimg.pl 20.07.08, 18:22
                    Ty jestes glupi, czy nie umiesz czytac ?
                    • Gość: nb Re: Akwizytorzy IP: *.eimg.pl 20.07.08, 18:26
                      chodzi mi o ta jolke czy jak jej/jemu tam. Daruj sobie te daremne posty w
                      których w nieudolny i prymitywny sposob próbujesz wymigac sie od stawianych
                      zarzutow. Chyba tylko jakis kretyn nie umialby zintepretowac twojej wymiany
                      postow z JANEM ... I juz nic lepiej nie pisz bo masz tu do czynienia z
                      inteligentnymi ludzmi ...
    • emelem1 Re: oszczędności dla dziecka:) 26.08.07, 12:56
      isiemka napisała:

> Po urodzeniu naszego dziecka chcielibyśmy odkładać co miesiąc dla
      niego
      > pieniążki. Nie będzie nas stać na więcej niż 50zł, max 100zł.
      > W jakiej formie można to robić, aby choć trochę procentowały? Na
      zwykłaym,
      > specjalnie otwartym w tym celu koncie? Będę wdzieczna za
      wskazówki:)

wg mnie kupuj jednostki w jakimś funduszu inwestycyjnym
      zrównoważonym, napewno nie daj się nabrać na jakieś polisy
      ubezpieczeniowe dla dziecka czy posagowe
    • Gość: Malgosia Re: oszczędności dla dziecka:) IP: *.toya.net.pl 15.07.08, 10:29
      Mamy 3 miesieczna coreczke...chcemy wplacac jej pieniazki co miesiac kolo 100 zl, czy ktos moze mi zaproponowac jakis bank, jakies konto oszczednowsciowe i wyjasnic w jaki sposob dziala jaki procent itp...?.....moj kontakt meggi_1975@wp.pl
      • Gość: tomekjot Re: oszczędności dla dziecka:) IP: *.gprs.plus.pl 20.07.08, 18:40
        a mioże wplaty na konto oszczednosciowe plus wplaty na jakis fudusz oszczędnosciowy
    • Gość: lalka15 Re: oszczędności dla dziecka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 15:23

załóż konto dziecku
      • Gość: a Re: oszczędności dla dziecka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 19:36
        Kup mu działkę. W ładnym miejscu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka