Dodaj do ulubionych

Jak zainwestować?

24.07.03, 12:25
Mam luźne 110tys zl.Za rok o tej porze będę mieć 270tys.Jak zainwestować?B
Obserwuj wątek
    • Gość: mac Re: Jak zainwestować? IP: *.stacje.agora.pl 24.07.03, 13:30
      generalnie to zalezy od tego jaki masz profil ryzyka, na jak dlugo chcesz sie
      pozbyc kasy i na jakie zyski liczysz. ja bym 30 proc. w obligacje trzyletnie,
      30 proc. w fundusz zrownowazony lub stabilny, 20 proc. w lokte mbankowa, a 20
      proc. to bym ulokowal na gieldzie w akcje jakiejs sredniej wielkosci, nie za
      drogiej firmy. Na obligadcjach zarobic sie da moze z 7 proc., na funduszu
      zrownowazonym od 5 do 15 proc., na lokaie pewnie z 5 proc., a na akcjach - od
      minus 50 do plus 100 proc. :-))
      a najlepiej to oddaj kase w zarzadzanie. chetnie przyjme taka pule :-))
      mac
      • barnaba1 Re: Jak zainwestować? 24.07.03, 13:51
        No tak ...tak zrobiłam .Myślę sobie o jakimś interesiku i nie bardzo wiem w co
        wejść.B
        • Gość: Casper Re: Jak zainwestować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.03, 14:26
          Jak chcesz założyc firmę, rozejrzyj się z franczyzą. Najlepiej weijdż na
          strony internetowe. Jak bedziesz maił ok 300 000 to możesz już naprawdę dobrą
          znaleść frnaczyzę. TYLKO pamiętaj, jak się zdecydujesz poproś o umowę i leć do
          prawnika

Pozdrawiam
          • Gość: Adam Re: Jak zainwestować? IP: 212.160.134.* 25.07.03, 21:22
            Gość portalu: Casper napisał(a):

> Jak chcesz założyc firmę, rozejrzyj się z franczyzą. Najlepiej weijdż na
            > strony internetowe. Jak bedziesz maił ok 300 000 to możesz już naprawdę dobrą
            > znaleść frnaczyzę. TYLKO pamiętaj, jak się zdecydujesz poproś o umowę i leć
            do
            > prawnika
            >
            > Pozdrawiam

>Witam,
            za jaką uważasz dobrą franczyzę?, może jakieś konkrety.
            pozdr.
            • barnaba1 Re: Jak zainwestować? 25.07.03, 23:29
              Przejrzałam franczyzy "do wzięcia".Przy cenie za McDonalda nawet się
              uśmiałam.Najpierw pracuję i odkładam kasę potem oddaję się komuś w niewolę za
              znaczek firmy i dzielę się kasą od obrotu.Nie znam nikogo osobiście kto mógłby
              mi powiedzieć czy to się może faktycznie opłacać.B
            • Gość: Casper Re: Jak zainwestować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.03, 11:13
              Co do dobrej franczyzy moge podac przykład Factory Outlet. Jest to firma która
              sprzedaje markowe ciuch po przecenie. Dzienny utarg takiego sklepu wynosi ok.
              8000 x 24 dni. Marża na ubraniach wacha się w granicach 20-30%. ponadto sa
              mega franczyzy. Ja np. odpoiwadam teraz na aplikacje firmy kurierskiej(
              oczywiscie na swój region). Jeżeli chodzi o Mc donalda, to rzeczywiscie im sie
              w głowe przewraca.
              Pozdrawiam
              • martin15 Re: Jak zainwestować? 18.08.03, 21:12
                Gość portalu: Casper napisał(a):

> Co do dobrej franczyzy moge podac przykład Factory Outlet. Jest to firma
                która
                > sprzedaje markowe ciuch po przecenie. Dzienny utarg takiego sklepu wynosi ok.
                > 8000 x 24 dni. Marża na ubraniach wacha się w granicach 20-30%. ponadto sa
                > mega franczyzy. Ja np. odpoiwadam teraz na aplikacje firmy kurierskiej(
                > oczywiscie na swój region). Jeżeli chodzi o Mc donalda, to rzeczywiscie im
                sie
                > w głowe przewraca.
                > Pozdrawiam

>Witam,
                Casper proszę o kontakt na priw.
                pozdr.
    • ravik13 Re: Jak zainwestować? 18.08.03, 14:15
      Zainwestowałbym takie pieniądze w fundusze. Miesięczna stopa zwrotu (na dziś)
      to jakieś 5-10%.Przy firmie trzeba się trochę napocić, a tak...
      Więcej na priv., jak potrzeba info...
    • nasura Re: Jak zainwestować? 25.04.13, 12:30
      Witam,
      Posiadam działający model franczyzy oparty o karty bankowe, która wspiera lokalne firmy SME.Firma wchodzi do Polski za 1-3 miesiące, szukam trzech poważnych osób na Polskę które podejmą wyzwanie.
      Zapraszam do kontaktu.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka