barnaba1 24.07.03, 12:25 Mam luźne 110tys zl.Za rok o tej porze będę mieć 270tys.Jak zainwestować?B Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mac Re: Jak zainwestować? IP: *.stacje.agora.pl 24.07.03, 13:30 generalnie to zalezy od tego jaki masz profil ryzyka, na jak dlugo chcesz sie pozbyc kasy i na jakie zyski liczysz. ja bym 30 proc. w obligacje trzyletnie, 30 proc. w fundusz zrownowazony lub stabilny, 20 proc. w lokte mbankowa, a 20 proc. to bym ulokowal na gieldzie w akcje jakiejs sredniej wielkosci, nie za drogiej firmy. Na obligadcjach zarobic sie da moze z 7 proc., na funduszu zrownowazonym od 5 do 15 proc., na lokaie pewnie z 5 proc., a na akcjach - od minus 50 do plus 100 proc. :-)) a najlepiej to oddaj kase w zarzadzanie. chetnie przyjme taka pule :-)) mac Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba1 Re: Jak zainwestować? 24.07.03, 13:51 No tak ...tak zrobiłam .Myślę sobie o jakimś interesiku i nie bardzo wiem w co wejść.B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casper Re: Jak zainwestować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.03, 14:26 Jak chcesz założyc firmę, rozejrzyj się z franczyzą. Najlepiej weijdż na strony internetowe. Jak bedziesz maił ok 300 000 to możesz już naprawdę dobrą znaleść frnaczyzę. TYLKO pamiętaj, jak się zdecydujesz poproś o umowę i leć do prawnika Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Jak zainwestować? IP: 212.160.134.* 25.07.03, 21:22 Gość portalu: Casper napisał(a): > Jak chcesz założyc firmę, rozejrzyj się z franczyzą. Najlepiej weijdż na > strony internetowe. Jak bedziesz maił ok 300 000 to możesz już naprawdę dobrą > znaleść frnaczyzę. TYLKO pamiętaj, jak się zdecydujesz poproś o umowę i leć do > prawnika > > Pozdrawiam >Witam, za jaką uważasz dobrą franczyzę?, może jakieś konkrety. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba1 Re: Jak zainwestować? 25.07.03, 23:29 Przejrzałam franczyzy "do wzięcia".Przy cenie za McDonalda nawet się uśmiałam.Najpierw pracuję i odkładam kasę potem oddaję się komuś w niewolę za znaczek firmy i dzielę się kasą od obrotu.Nie znam nikogo osobiście kto mógłby mi powiedzieć czy to się może faktycznie opłacać.B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casper Re: Jak zainwestować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.03, 11:13 Co do dobrej franczyzy moge podac przykład Factory Outlet. Jest to firma która sprzedaje markowe ciuch po przecenie. Dzienny utarg takiego sklepu wynosi ok. 8000 x 24 dni. Marża na ubraniach wacha się w granicach 20-30%. ponadto sa mega franczyzy. Ja np. odpoiwadam teraz na aplikacje firmy kurierskiej( oczywiscie na swój region). Jeżeli chodzi o Mc donalda, to rzeczywiscie im sie w głowe przewraca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martin15 Re: Jak zainwestować? 18.08.03, 21:12 Gość portalu: Casper napisał(a): > Co do dobrej franczyzy moge podac przykład Factory Outlet. Jest to firma która > sprzedaje markowe ciuch po przecenie. Dzienny utarg takiego sklepu wynosi ok. > 8000 x 24 dni. Marża na ubraniach wacha się w granicach 20-30%. ponadto sa > mega franczyzy. Ja np. odpoiwadam teraz na aplikacje firmy kurierskiej( > oczywiscie na swój region). Jeżeli chodzi o Mc donalda, to rzeczywiscie im sie > w głowe przewraca. > Pozdrawiam >Witam, Casper proszę o kontakt na priw. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ravik13 Re: Jak zainwestować? 18.08.03, 14:15 Zainwestowałbym takie pieniądze w fundusze. Miesięczna stopa zwrotu (na dziś) to jakieś 5-10%.Przy firmie trzeba się trochę napocić, a tak... Więcej na priv., jak potrzeba info... Odpowiedz Link Zgłoś
nasura Re: Jak zainwestować? 25.04.13, 12:30 Witam, Posiadam działający model franczyzy oparty o karty bankowe, która wspiera lokalne firmy SME.Firma wchodzi do Polski za 1-3 miesiące, szukam trzech poważnych osób na Polskę które podejmą wyzwanie. Zapraszam do kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś