Gość: jacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 12:28 Proszę o odpowiedź w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pafcio Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.171.160.90.crowley.pl 18.11.07, 13:01 tak sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.gdynia.mm.pl 18.11.07, 13:32 z tego co ja wiem to nie sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.chello.pl 18.11.07, 22:02 a dlaczego tak sądzisz ze nie sprawdza ,mozesz napisac u mnie sprawdzali napewno ,jestem czysta nigdzie z niczym nie zalegam a na raty mi odmuwili bo zapewne nie mam zdolnosci kredytowej ,mam duzy kredyt wzięty i pewnie w bik go zobaczyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efi Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 19:39 Lukas nie sprawdza w BIK chyba ze jest decyzja standardowa a odmówiono ci rat poniewaz pewnie nie korzystalaś nigdy z ofert lukasa. Spróbój w Aig - ci też nie sprawdzają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxy Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.eranet.pl 18.12.07, 00:41 co robi lukas juz sam nie wiem, w kwietniu mialem wpis do bik - negatyw a dostalem i kartę, i raty, i 2 tyg temu gotówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ------) Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.eranet.pl 16.09.08, 20:16 LUKAS NIE SPRAWDZA W BIKU MÓJ TATA BRAŁ KREDYT W LUKASIE I NA 100% GO NIE SPRAWDZILI W BIKU BO GDYBY LUKAS SPRAWDZAŁ TOBY NIE DOSTAŁ A JESZCZE TAKIE BANKI NIESPRAWDZAJĄ JAK SKOK CENTRUM , I JOWISZ POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ircka Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.compnet.pl 25.09.08, 12:54 Ja do "gościa" własnie skok centrum sprawdza bik na 100%,wiem bo moja córka tam pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figaro Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.chello.pl 21.12.07, 23:44 a jak jest ze zdolnoscią kredytową ,przy dochodzie 1200 zloty jedna osoba ,oplaty stale 200 zloty ,i raty w lukasie na kwote 280 zloty i juz mam lipna zdolnosc bo nic nie moge wziąsc odrzuca mnie bank ,dodam ze wszystko terminowo splacam ,fakt ze od nie dawna ma raty w lukasie tj. od pazdziernika .Niewiem co ma myslec ze nie mam u nich juz zdolnosci kredytowej ,czy widza w bik mój kredyt 11 000 tysiecy ,ktore tez termonowo splacam .Bo jezeli nie zaglądaja do bik to jedynie u nich mam słabą zdolnosc ,bo juz sama niewiem nie informują mnie dlaczego bank nie wyraza zgody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figaro Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.chello.pl 23.12.07, 00:01 utkło cos nikt sie juz nie wypowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.starnettelecom.pl 23.12.07, 19:14 aby w lukasie wziasc gotowke to trzeba miec przynajmniej jedna pozyczke ratalna splacona w calosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ledan Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? 14.07.09, 15:12 Gdyby ktoś chciał brać kredyt w Lukasie to dobrze byłoby mieć historię kredytową w tym banku. Proponuję wziąć w sklepie na raty np czajnik czy inny tani przedmiot, kredyt spłacić jednorazowo i w ten oto sposób jesteśmy bardziej wiarygodni dla banku. Z pewnością dostaniemy wyższy kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kołek Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.chello.pl 19.07.08, 17:18 to wszystko zależy od różnych czynników, ale czasami sprawdzamy... a tak na marginesie... przy takich dochodach chyba troche przesadzasz... moze najpierw spłać poprzedni kredyt (szczególnie ten 11000) a potem mysl o następnym... ja bym sie chyba z taka $$ nie odważył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figaro Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.chello.pl 20.07.08, 16:39 ale ja nie prosilem o doradzanie czy mam splacic czy nie o tym to ja sam decyduje ,ale dziekuje za troske pytanie dotyczylo czy bik jest w lukasie sprawdzany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red733 Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.tktelekom.pl 22.07.09, 17:32 Lukas Bank nie daję info do BIK-u,więc radzę skorzystać z usług innego banku.np Skok Stefczyka lub Skok Wyszyńskiego.Są bardzo elastyczne i tolerują opóźnienia w obecnych zadłużeniach nawet do 60 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? 23.12.07, 01:27 Lukas bank sprawdza w biku, ale nie wszystkich klientów. W przypadku dużych kwot kredytów, czy limitów na kartach kredytowych sprawdza. Wszystko zależy od wstępnej analizy wniosku, jeżeli sprawa trafia z poziomu oddziału do analityka, na pewno posłuży się bank raportem bik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FiFi Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.ib.tcz.pl 11.07.09, 21:13 TAK. LUKAS BANK SPRAWDZA BIK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin23 Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 13:07 a AIG BANK ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin23 Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 13:07 albo PKO SA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukass Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.nat0.sta.nsm.pl 22.07.09, 02:16 Teraz już każdy wniosek o kartę, kredyt ratalny i gotówkowy jest sprawdzany w BIKU bo bank wprowadził nowe procedury. Nieprawdą jest, stwierdzenie, że aby dostać kredyt gotówkowy lub ratalny w lukasie trzeba mieć spłacony wcześniejszy w CAŁOŚCI. Wystarczą spłacone 4 raty w terminie, jeżeli jest on zawarty oczywiście na dłuższy okres. Ktoryś z przedmówców dochodził dlaczego nie może uzyskać kolejnego kredytu. Proszę spłacić 4 raty i wtedy spróbować, myślę, że nie będzie problemu (klient na dowód) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.ip.netia.com.pl 10.08.09, 13:28 Mam pytanie czy jeżeli Lukas bank poinformował mnie tel. że kredyt otrzymam, to czy może zmienić zdanie po wysłaniu podpisanych dokumentów???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinka Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.09, 08:15 powiem wam szczerze ze lukas nie sprawdza biku pozniewaz mam kredytow w innych bankach na 70,000zl a w lukas poczatkowo dostalam 5,000zl po splaconych dwoch ratach nastepne 5000zl a po 6 miesiacach splacania rat za te dwie pozyczki kolejne 5000zl takze wniosek jest jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???????? Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: 91.188.122.* 02.12.09, 21:21 LUKAS JUZ SPRAWDZA W BIK OD JAKIEGOŚ CZASU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.toya.net.pl 02.12.09, 23:12 Sprawdza BIK i raportuje,AIG tak samo, nie wierzcie w te bzdury o bankach bez BIK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: 188.33.32.* 05.02.10, 00:54 Brałam w listopadzie 2009 i w grudniu 2009 zakupy na raty - sprzęt komputerowy. Bank nie sprawdzał BIK - Biuro Informacji Kredytowej ani też nie wysyłał historii spłat. Wziełam raport o sobie na koniec stycznia 2010 z BIK. Więc już wiadomo że przy zakupach ratalnych w sklepach nie sprawdzają, nie wiadomo tylko bo nie korzystałam i nie składałam wniosku o kartę kredytową i kredyt gotówkowy w tym Banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.10, 11:54 do d..py ten bank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: 109.243.96.* 15.02.10, 19:58 OD PEWNEGO CZASU LUKAS SPRAWDZA BIK I WIĘKSZOŚĆ KLIENTÓW MA ODMOWY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 20:01 Ale sprawdza kredyty gotówkowe i hipoteczne czy zakupy na raty jak w sklepie bierze sie towar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: 109.243.45.* 15.03.10, 22:18 Ratalke też ponoć już sprawdza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalala Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 16:52 lukas sprawdza klientów w bik jesli chce udzielic kredytu natomiast jak juz udzieli to nie kazdy kredyt zglasza do biku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAnka Re: Czy Lukas Bank sprawdza bik? IP: *.efekt.net.pl 02.09.10, 10:05 Od października 2009 r. Lukas sprawdza w BIKu każdy kredyt powyzej 1000 zł (chociaż zdaża się, żę nawet i te na 500 zł). Odpowiedz Link Zgłoś