Dodaj do ulubionych

karta aura-cetelem bank

12.12.07, 12:32
witam czy ktos z panstwa kozystał z tej karty czy jest mozliwosc
wypłat gotówki przez ta karte w banomacie? czy ten limit dotyczy
tylko zakupów ratalnych.prosze o opinie na temat taj karty
serdecznie dziekuje.pozdrawiam sylwia
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: karta aura-cetelem bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 12:41
      Karta kredytowa Aura Cetelem Banku
      Cetelem Bank S.A. poleca swoją kartę kredytową Aura. Jak każda karta
      tego typu umożliwia ona przede wszystkim zakupy na raty, ale nie
      tylko – każdy jej posiadacz może również otrzymać gotówkę poprzez
      przelew albo przekaz pocztowy – należy tylko złożyć odpowiedni
      wniosek o gotówkę np. za pośrednictwem strony internetowej Cetelem
      Banku.

Zadłużenie na Karcie Aura nie jest zbyt uciążliwe dla klienta,
      dlatego że możliwe jest ustanowienie dogodnych dla jego budżetu
      domowego rat. Dzięki Karcie Aura klient może dokonywać zakupów bez
      zbędnych formalności, posiada stałą rezerwę finansową, ma możliwość
      wypłaty gotówki, korzysta z minimalnych rat miesięcznych, ma
      kontrole nad swoim kontem dzięki comiesięcznym wyciągom, atutem
      Karty Aura wystawianej przez Cetelem Bank jest również to, ze jest
      akceptowana w wielu sieciach sklepów. Każdy nowy posiadacz Karty
      może z niej przez pierwszy rok korzystać za darmo.

Z Kartą Aura Cetelem Bank proponuje jeszcze jedną usługę dodatkową –
      jest to umożliwienie łatwego dostępu do ubezpieczenia od następstw
      nieszczęśliwych wypadków, a także ubezpieczenia kredytu, które jest
      bardzo istotne wówczas, gdy ktoś np. zaciągnął kredyt mieszkaniowy
      nagle starci pracę, w związku z tym trudno by ubyło spłacać przez
      jakiś czas kolejne raty tego kredytu.

kontakt z doradcą
      • Gość: cetelem bank dno Re: karta aura-cetelem bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 14:40
        Te kasia, kto ci zaplacił za to jawne reklamowanie tego badziewnego banku, każdy
        wie, że ten bank jest najgorszym bankiem w tym kraju, wystarczy troche na necie
        poczytać,a ty jeszcze ludzi w maliny wpuszczasz. Ile ci płacą za pozyskanie
        klienta ?
        • Gość: klara Re: karta aura-cetelem bank IP: *.chello.pl 02.11.08, 21:57
          a jak to jest wzielam na raty telefon na 10 rat czy mam rozumiec ze
          po splacie kilku rat przyslą mi karte w domu na spokojnie cos tam
          wyczytalam w umowie karta limit 1000 zloty nic z tego nie rozumiem
      • Gość: asia Re: karta aura-cetelem bank IP: *.tktelekom.pl 29.06.09, 20:35
        nie polecam ,ta karta i cała ta firma to jedna wielka pomyłka .Zawrzeć umowę z
        Cetelem bank jest prosto,ale później zamknąć taki kredyt to prawdziwa zmora
        .Obsługa czy to na infolinię czy w Punktach Obsługi klienta niedouczona
        ,zwalająca winę jeden na drugiego .Zero kompetencji i pomocy .Po wcześniejszej
        spłacie kredytu nadal pobierają jakieś opłaty ,za trudne do ustalenia koszty. Bo
        według tego dziwnego Banku jak ktoś spłaca im wcześniej kredyt to tak naprawdę
        go "nadpłaca " .Pytanie co to jest za sformułowanie ?
    • sylwia1704 Re: karta aura-cetelem bank 12.12.07, 12:43
      nic z tego nie rozumiem otrzymałam karte i limit na niej, ale zeby z
      niej korzystac musze za karzdym razem pisac prosbe o gotówke oco tu
      chodzi to poco mi ta karta i ten prowizoryczny limit skoro tak
      naprawde on nie istnieje a karta jest bezuzyteczna. ??????????????
      • chris1970 Re: karta aura-cetelem bank 12.12.07, 15:45
        Karta kredytowa służy przede wszystkim do płacenia nią za zakupy w
        sklepach. Wyciąganie gotówki z rachunku karty w bankomacie jest
        wysoce nieekonomiczne, a wszczególności z kart takich para banków
        jak Cetelem.
        Zdecydowanie lepiej zaopatrzyć się w karty kredytowe innych banków
        np. Getinbank. Dają gotówkę co prawda na 22%, ale przynajmniej
        wypłata bezprowizyjna. Podobnie w Citibanku, wypłatę gotówkową można
        rozłożyć na raty w ramach rat kredytowych komfort.
        • krzysztofsf Re: karta aura-cetelem bank 12.12.07, 22:03
          chris1970 napisał:

> Karta kredytowa służy przede wszystkim do płacenia nią za zakupy w
          > sklepach. Wyciąganie gotówki z rachunku karty w bankomacie jest
          > wysoce nieekonomiczne, a wszczególności z kart takich para banków
          > jak Cetelem.
          > Zdecydowanie lepiej zaopatrzyć się w karty kredytowe innych banków
          > np. Getinbank. Dają gotówkę co prawda na 22%, ale przynajmniej
          > wypłata bezprowizyjna. Podobnie w Citibanku, wypłatę gotówkową można
          > rozłożyć na raty w ramach rat kredytowych komfort.

Getinbank tez ma kosztowna karte - drogie ubezpieczneie + oplta miesieczna w
          przypadku niekorzystania.

Najlepsze pozyskiwanie krotkoterminowego kredytu z karty kredytowej polega na
          placeniu nia wszedzie co zwalnia nam posiadana gotowke (np z wynagrodznia),
          ktora musielibysmy wydac na te zakupy w trybie "rzeczywistym" a nie odroczonym.

Ale trzeba pamietac, ze splata karty czeka...
      • Gość: tomekjot Re: karta aura-cetelem bank IP: *.gprs.plus.pl 12.12.07, 23:38
        Limit wypłat istnieje jak najbardziej, nawet jest zgłoszony do BIK.
        Pieniadze mozesz pobrac z bankomatu, zapłacić w sklepie
        • krzysztofsf Re: karta aura-cetelem bank 12.12.07, 23:49
          Gość portalu: tomekjot napisał(a):

> Limit wypłat istnieje jak najbardziej, nawet jest zgłoszony do BIK.
          > Pieniadze mozesz pobrac z bankomatu, zapłacić w sklepie

Pomstujac w kolejce na dziwakow, ktorzy placa kartami i wydluzaja czas obslugi.
          • Gość: tomeczek Re: karta aura-cetelem bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 08:37
            krzysztofsf napisał:

> Pomstujac w kolejce na dziwakow, ktorzy placa kartami i wydluzaja czas obslugi.

A czynią to pomstując na obyczaj płacenia gotówką, bo poprzedni klient płacący
            gotówką nie miał drobnych a pani kasjerka też nie miała drobnych i musiała pójść
            do sąsiedniej kasy po drobne...
            Wyluzuj Krzysztofie, zawsze możesz kupic sobie jeszcze coś słodkiego czekając
            przy kasie :)
            • krzysztofsf Re: karta aura-cetelem bank 13.12.07, 08:52
              Gość portalu: tomeczek napisał(a):

> krzysztofsf napisał:
              >
              > > Pomstujac w kolejce na dziwakow, ktorzy placa kartami i wydluzaja czas ob
              > slugi.
              >
              > A czynią to pomstując na obyczaj płacenia gotówką, bo poprzedni klient płacący
              > gotówką nie miał drobnych a pani kasjerka też nie miała drobnych i musiała pójś
              > ć
              > do sąsiedniej kasy po drobne...
              > Wyluzuj Krzysztofie, zawsze możesz kupic sobie jeszcze coś słodkiego czekając
              > przy kasie :)

Smieszy mnie po prostu wyplacanie karta kredytowa pieniedzy z bankomatu, zeby nastepnie wydac je w sklepie, w ktorym mozna bylo zaplacic bezposrednio karta, korzystajac z nieoprocentowanego kredytu (jesli KK splaca sie w GP naturalnie)
              • Gość: tomeczek Re: karta aura-cetelem bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 13:24
                krzysztofsf napisał:

> Smieszy mnie po prostu wyplacanie karta kredytowa pieniedzy z bankomatu, zeby n
                > astepnie wydac je w sklepie, w ktorym mozna bylo zaplacic bezposrednio karta

A tu oczywiście masz rację, zwłaszcze że chyba jednak większość ludzi nadal ma
                karty debetowe, które kwotę zakupu ściągają z konta. Więc po co przedtem stać w
                kolejce do bankomatu?
                Aczkolwiek... Już parę razy miałem nieprzyjemność usłyszeć, stojąc do kasy z
                napakowanym wózkiem, komunikat "Informujemy szanownych klientów, ze z przyczyn
                niezależnych od nas płatności kartami są wstrzymane". W takim przypadku zgrzytam
                zębami, że wczesniej nie wyciągnąłem gotówki.
                • krzysztofsf Re: karta aura-cetelem bank 13.12.07, 14:12
                  Gość portalu: tomeczek napisał(a):

> krzysztofsf napisał:
                  >
                  > > Smieszy mnie po prostu wyplacanie karta kredytowa pieniedzy z bankomatu,
                  > zeby n
                  > > astepnie wydac je w sklepie, w ktorym mozna bylo zaplacic bezposrednio ka
                  > rta
                  >
                  > A tu oczywiście masz rację, zwłaszcze że chyba jednak większość ludzi nadal ma
                  > karty debetowe, które kwotę zakupu ściągają z konta. Więc po co przedtem stać w
                  > kolejce do bankomatu?

W przypadku debetowej, o ile nie oznacza to wchodzenie w debet, jest to jeszcze zrozumiale.
                  Natomiast wyplata gotowki z KK (kosztowna juz jako operacja bankomatowa), automatycznie uruchamia wysokooprocentowany kredyt gotowkowy w karcie, jednoczesnie przy zakupie ta sama karta, mozemy skorzystac z okresu bezodsetkowego i nie ponosic zadnych kosztow,

To po co przeplacac, tfu..wyplacac? ;)

> Aczkolwiek... Już parę razy miałem nieprzyjemność usłyszeć, stojąc do kasy z
                  > napakowanym wózkiem, komunikat "Informujemy szanownych klientów, ze z przyczyn
                  > niezależnych od nas płatności kartami są wstrzymane". W takim przypadku zgrzyta
                  > m
                  > zębami, że wczesniej nie wyciągnąłem gotówki.

Wtedy z dzika satysfakcja zostawilbym wozek pod kasa. Sie mi jeszcze taka sytuacja zreszta nie zdazyla - tyle, ze mam karty kilku typow z kilku bankow, tak wiec jestem zabezpieczony przed wybiorczymi awariami .
                  • Gość: tomeczek Re: karta aura-cetelem bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 14:53
                    krzysztofsf napisał:

> Wtedy z dzika satysfakcja zostawilbym wozek pod kasa.

Co i uczyniłem, aczkolwiek bez satysfakcji, bo potem pracownik molocha musi
                    rozładować ten wózek, a przecież awaria to nie jej/jego wina
    • Gość: vt Re: karta aura-cetelem bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 23:07
      mnie tez interesuje jak oni działają. własnie dostałem od nich kartę bo kiedyś kupiłe na raty coś przez cetelem. szukam na ich stronie jakis informacji o oplatach regulaminach i nic nie moge znależć. jak to widzę to przypomina mi to firmę "krzak"
      jakie są wasze opinie o tej instytucji i jej karcie?
      • Gość: magda Re: karta aura-cetelem bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 17:28
        Mam pytanie odnosnie karty aura-cetelem, dwa miesiące temu spłaciłam u nich
        kredyt gotówkowy, niestety raty nie spłacałam regularnie, przysyłali mi monity,
        ale teraz mam juz wszystko uregulowane.Czy w związku z tą sytuacją mam mozliwość
        skorzystania u nich z karty? prosze o odpowiedź w tej sprawie i pozdrawiam magda
        • Gość: vt Re: karta aura-cetelem bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 21:32
          pewnie nie przez jakis czas. w umowie pewnie masz, że musisz regularnie spłacać
          kredyt, innymi słowy być wiarygodną.
          ale nie "chciej" tej karty. są lepsze oferty na rynku.

pozdrawiam
          • Gość: magda Re: karta aura-cetelem bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 19:20
            a jakie oferty są lepsze, jeśli można to proszę o kilka słów na ten temat
            • krzysztofsf Re: karta aura-cetelem bank 29.12.07, 20:33
              Gość portalu: magda napisał(a):

> a jakie oferty są lepsze, jeśli można to proszę o kilka słów na ten temat
              Zalezy do czego ci karta - jak czesto miesiecznie chcesz nia kupowac, na jakie kwoty, w kraju czy tez za granica, czy zalezy ci na podgladzie internetowym, czy wystarczaja zestawienia lub sladowy podglad, czy potrzebujesz mozliwosci rozkladania wiekszych zakupow na raty czy nie, czy zalezy ci na utrzymaniu pelnej darmowosci karty, czy tez jestes gotowa zaplacic do 25 zl rocznie za jej posiadanie, czy musi miec funkcje zakupow w internecie, czy wystarczy tylko w sklepach.
            • Gość: vt Re: karta aura-cetelem bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 18:37
              jak napisał krzsztofsf to zależy do czego karta jest Ci potrzebna,
              ja natomiast z takich kart marketowych posiadam, VISA ACCORD, która dostaniesz w AUCHAN. generalnie jest to karta Lukas Banku, ale pod innym szydlem. koszt pierwszy rok za free nastepnie 18 złotych rocznie. do tego różne promocje przy zakupach w auchan, "Skarbonka" do której przy każdych zakupach w auchan wpadają jakies "grosiki" do wykorzystania później. Ogólnie wydaje się być ciekawą ofertą jak na marketowe karty. Nie można nią płacić w necie.
              natomiast ta karta AURA to zabawa droższa. nie przekonała mnie ta oferta, więc z niej zrezygnowałem.
              Pozatym karty kredytowe mBanku wydają się być też całkiem dobre i z takiej też korzystam-VISA CLASSIC. MOżna nią płaćić w necie plus zaletą jest pełny podgląd na transakcje w necie i na bieżąco.
              Pozdrawiam
      • Gość: Max Re: karta aura-cetelem bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 15:14
        Uciekaj jak najdalej...znajomy się wsadził przez nich na
        minę...Obsługa chamska,zero kontaktu,na listy i maile nie
        odpowiadają i nikt nic nie wie.
    • Gość: cebula Re: karta aura-cetelem bank IP: *.tygrys.net 15.01.08, 16:39
      niema zadnego problemu trwa yo kilka sekund
    • Gość: cetelem praca w banku cetelem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 21:50
      najgorszy bank, zero poszanowania dla pracowników (stanowczo odradzam prace) o
      klientach nie mówiąc...
      • olenka571 Re: praca w banku cetelem 26.09.08, 14:03
        witam

ma taki problem z bankiem cetelem i nie wiem co mam robić

mój tata dostal karte kredytowa skorzystalismy z niej i co miesiac
        spłacaliśmy raty ale teraz ona jest zablokowana bo spoznilismy sie z
        rata kiedy zadzwonilam do windykacji mily pan powiedzila mi ze
        jezeli uregulujemy ta kwote ktora jest zaległa karta zostanie
        odblokowana po zaksiegowaniu wplaty jeszcze kazal mi faxem wysłac
        potwierdzenie

wielkorotnie podczas rozmowy pytałam jak dlugo bede czekac na
        oblokowanie karty i czy na pewno ona zostanie uruchomiona pan
        powiedzila ze do dwoch trzech dni wiec tak zrobilam jak prosil za
        pare dni dzwonie a inny pan powiedzila do mnie ze karta bedzie
        odblokowana dopiero po 3 miesiacach chyba ze zaplace cala zaległosc
        ktorej juz niewiele zostalo w tedy karta bedzie odblokowana zaraz

poproszilam zeby mnie polaczyl z tym "miłym panem" ale okazało sie
        ze jest na urlopie

czy ktoś wie coś na ten temat
    • krzysztofsf Re: karta aura-cetelem bank 26.09.08, 15:02
      Doszly zapewne odsetki o oplaty karne - macie inna kwote do zaplaty niz na ostatnim wyciagu.
      Splaccie ten shit do konca, zamknijcie i wezcie karte jakims normalnym banku.

Ale w kazdym za opoznienia slono sie placi - jesli bedziecie sie spozniac, to lepiej nie bawcie sie w karty.
      • olenka571 Re: karta aura-cetelem bank 01.10.08, 13:41
        rachunek zawsze był taki sam co miesiąc

ale najbardziej zdenerwowało mnie to ze udzielił mi złej informacji
        jutro ten pan przychodzi z urlopu bede dzwonic niech mi to wyjasni

ps : pozdrawiam
        • Gość: monis Re: karta aura-cetelem bank IP: *.cpe.marton.net.pl 17.12.08, 10:06
          witajcie. ja tez korzystam z tej karty i stwierdzam ze to najgorszy
          szajs. kontakt z nimi mailowo jest wrecz niemozliwy. miesiac
          czekalam az odpowiedza mi na moje pytania. wysokie odsetni, itp.
          korzystam tylko dlatego ze mam limit na niej i jestem na nich
          skazana. ale jak tylko splace dlug wyrzucam karte do kosza i
          dziekuje za wspolprace z tym bankiem.
          • Gość: jusia Re: karta aura-cetelem bank IP: *.sukcesnet.pl 09.01.09, 11:14
            Jeśli uważacie że Cetelem Bank ma wysokie odsetki to znacie się na
            bankowości jak gruszka na wierzbie, najwyraźnej nie jesteście
            zapoznani z ofertami innych banków, m.in. Lukas, GE Money, Deutsche
            Bank, Citi Hadlowy.Najpierw zapoznajcie się z ofertami tych banków i
            porównajcie koszty apotem dyskutujcie, bo jak na razie pierdoły
            opowiadacie.
            • krzysztofsf Re: karta aura-cetelem bank 09.01.09, 14:49
              Gość portalu: jusia napisał(a):

> Jeśli uważacie że Cetelem Bank ma wysokie odsetki to znacie się na
              > bankowości jak gruszka na wierzbie, najwyraźnej nie jesteście
              > zapoznani z ofertami innych banków, m.in. Lukas, GE Money, Deutsche
              > Bank, Citi Hadlowy.Najpierw zapoznajcie się z ofertami tych banków i
              > porównajcie koszty apotem dyskutujcie, bo jak na razie pierdoły
              > opowiadacie.

www.cetelem.pl/pages/display/151/tabela-opłat-i-prowizji.html
    • mokkait Re: karta aura-cetelem bank 08.11.09, 15:59
      Witam serdecznie.Dnia 30.11 aktywowałam kartę Aura i w związku z pilną potrzeba
      byłam zmuszona wypłacić gotówkę z bankomatu(2000).Kiedy mogę się spodziewać
      pierwszego wyciągu?Czy muszę czekać na wyciąg czy może w inny sposób mam
      możliwość dowiedzenia się na jaki numer konta powinnam spłacić ww kwotę(chcę ja
      spłacić w całości)Rozumiem,że okres 51 dni bez odsetek mnie nie dotyczy w
      przypadku wypłaty z bankomatu?Proszę o pilna odpowiedź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka