formaprzetrwalnikowa 26.12.07, 14:14 co sie dzieje z kontem osobistym, kartami bankowymi etc po smierci własciciela? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: konto, karty bakowe etc po smierci 26.12.07, 14:18 Pali się. Razem z jego żonami. Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: konto, karty bakowe etc po smierci 26.12.07, 14:35 a jesli dany (nie)szczęśnik sfingował swoją smeirc, ile ma czasu na podjęcie kasy zanim się żony do tego dobiorą? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
duuuz Re: konto, karty bakowe etc po smierci 26.12.07, 19:10 Aby z banku odzyskac pieniadze zdeponowane na koncie trzeba przedstawic testament, albo sadownie przeprowadzony spadek. Natomiast jesli chodzi o karty to niestety dlug musza pokryc spadkobiercy. Chyba ze karty byly ubezpieczone. Czesto ubezpieczenie jest dodawane jako opcja lub bezplatnie do kart. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: konto, karty bakowe etc po smierci 26.12.07, 20:19 Przestań spamować. Wytnij reklamę z sygnaturki. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: konto, karty bakowe etc po smierci 27.12.07, 20:58 jan-w napisał: > Przestań spamować. Wytnij reklamę z sygnaturki. W sygnaturce ma prawo - to nie jest spam, o ile same posty sa sensowene. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: konto, karty bakowe etc po smierci 27.12.07, 21:10 Rzecz w tym, że dopisuje się do każdego wątku, żeby przemycić reklamę. Regulamin gazeta.pl, nie przewiduje wyłączenia zakazu zamieszczania reklam dla sygnaturek. Odpowiedz Link Zgłoś
duuuz jan-w 27.12.07, 21:20 to moja sprawa co mam w sygnaturce, a odpowiadam i pisze tam gdzie chcę i to co uważam za sensowne natomiast spamem jest pisanie za kazdym razem gdy ja cos napisze komentazy pod moim adresem przez ciebie i podobnych do ciebie kolegow Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: jan-w 27.12.07, 23:52 Nie to nie jest twoja sprawa. Korzystasz z gościnności portalu gazeta.pl i zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Zabrania on zamieszczania ogłoszeń, co złośliwie robisz. Zabrania tego też regulamin twojego chlebodawcy. Zależy ci na tym, aby ktoś wysłał skargę? Przecież twoja spamowa strona, wskazuje jednoznacznie kto łamie umowę. Zastanów się póki nie jest za późno. Ostrzeganie cię nie jest spamem. Bełkotem, nie zmienisz faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
duuuz [...] 28.12.07, 15:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Już spamerze dogorywasz? 28.12.07, 15:53 Zamieściłem ci fragmenty regulaminu twojego chlebodawcy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=383&w=73692010&wv.x=2&a=73692010 Że go ignorujesz, to widać, ale licz się z likwidacją konta, jeśli ktoś złoży skargę na ciebie. Ani tam, ani tu, spam nie jest mile widziany. Więcej jest zabroniony. Myślę też, że żaden z uczestników forum, nie będzie korzystał z porad, które na swojej stronie zamieszcza osoba, deklarująca pogardę dla obowiązujących zasad. Pewien jesteś że ten proceder ci się opłaci? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: konto, karty bakowe etc po smierci 27.12.07, 21:49 jan-w napisał: > Rzecz w tym, że dopisuje się do każdego wątku, żeby przemycić reklamę. > Regulamin gazeta.pl, nie przewiduje wyłączenia zakazu zamieszczania reklam dla > sygnaturek. Ja bym zastosowal tu zasady usenetowe - netykiete. Wg mnie nie narusza sygnaturka. A jesli bedzie pisal bzdury, to sygnaturka nikogo nie zainteresuje - jak bedzie na temat, to i w sygnaturke ktos mu kliknie. Musze zaktualizowac swoja, bo referendum co do eurogniota nie bedzie...:( Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: konto, karty bakowe etc po smierci 27.12.07, 23:45 Na forum gazeta.pl, obowiązuje regulamin tego forum, którego zobowiązuje się przestrzegać każdy korzystający z niego. Dobrze jest stosować wszelkie dobre zwyczaje, ale regulaminu gospodarza - trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: konto, karty bakowe etc po smierci 28.12.07, 00:27 jan-w napisał: > Na forum gazeta.pl, obowiązuje regulamin tego forum, którego zobowiązuje się > przestrzegać każdy korzystający z niego. > Dobrze jest stosować wszelkie dobre zwyczaje, ale regulaminu gospodarza - trzeb > a. Nie badz bardziej papieski niz sam papiez. Admini forum sa ostrzy. jesli nie stosuja punktu 7 regulaminu, oznacza to, ze sygnaturka miesci sie w kryteriach dopuszczalnosci. A zapewniam cie, ze czytaja sygnaturki i sprawdzaja linki - sam mialem kiedys z tego powodu wyciete posty (polityka, cisza przedwyborcza), z tym, ze odwolalem sie do Tebe i uznal moje racje - posty przywrocono. forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html7 AGORA zastrzega sobie prawo do usuwania treści, o których mowa w pkt. 4, 5 i 6 niniejszego regulaminu, jak również prawo do blokowania uczestnictwa w Forum Gazeta.pl w stosunku do osób naruszających w sposób notoryczny postanowienia pkt. 4, 5 i 6 regulaminu. Użytkownik zamieszczając wpis na stronie Forum Gazeta.pl przyjmuje do wiadomości, że ewentualne usunięcie przez AGORĘ zamieszczonego przez niego wpisu jest równoznaczne z powiadomieniem go o zamiarze usunięcia wpisu ze względu na naruszenie postanowień pkt. 4, 5 i 6 regulaminu lub ze względu na wpłynięcie urzędowego zawiadomienia lub uzyskanie przez administratora Forum Gazeta.pl wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze zamieszczonego wpisu. forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html Twoja sygnaturka (podpis), powinna mieć co najwyżej cztery linie. Może zawierać np. imię i nazwisko lub pseudonim, adres e-mail, link do strony, ulubiony cytat. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: konto, karty bakowe etc po smierci 28.12.07, 09:13 1. Nie jestem bardziej katolicki od papieża. 2. Administratorzy forum czasem są mniej, czasem bardziej zdecydowani lub zajęci, co wiem np. po sobie, gdyż jestem moderatorem wielu forów portalu gazeta.pl (biznes, pieniądze itd). 3. Forum Banki, nie ma w tej chwili specjalnego moderatora. To jest m. in przyczyną szalejących tu spamerów. Administracja nie czyta wszystkich postów na wszystkich 5000 forów i jeśli nie reaguje na naruszenia regulaminu, to nie znaczy że je akceptuje. Oznacza to tylko, że jeszcze nie zgłosiło naruszenia regulaminu, dostatecznie wiele osób. 4. W sygnaturce (i w poście) może być oczywiście link do innej strony internetowej, ale nie reklamowej, gdyż umieszczanie ogłoszeń jest sprzeczne z netykietą i regulaminem forum gazeta.pl Zapewniam cię że znam szczegółowe interpretacje tego tematu i są one zgodne z tym co tu przedstawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: konto, karty bakowe etc po smierci 28.12.07, 11:12 Pozostane przy moim prywatnym, wyksztalconym na zwyczajach usenetowych, zdaniu na temat sygnaturek. Odpowiedz Link Zgłoś
duuuz [...] 28.12.07, 15:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wichura Re: konto, karty bakowe etc po smierci 26.12.07, 20:41 Umowa o prowadzenie rachunku wygasa. Podjęcie środków będzie możliwe po przedstawieniu prawomocnego orzeczenia o nabyciu spadku lub dziale spadku. Wcześniej możliwe będzie podjęcie kwoy niezbędnej do pokrycia kosztów pogrzebu (taki zapis jest często w regulaminie). Z chwilą śmierci wygasają pełnomocnictwa do rachunku! Korzystanie z karty nieboszczyka jest niedopuszczalne (bardziej niż za jego życia :) Ciekawa jest sprawa jeśli konto było wspólne. Jeśli w koncie był debet - wchodzi on do masy spadkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: konto, karty bakowe etc po smierci 26.12.07, 20:59 Jeśli konto jest wspólne, bank nie ma uwag, do czasu oficjalnego poinformowania go o śmierci współposiadacza. Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa dzięks! 26.12.07, 22:35 mam lepszy pomysł: facet przerzuci część kasy na karty prepaidowe. A potem sfinguje samobójstwo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś