Gość: dania IP: *.chello.pl 19.08.03, 23:00 czy ktos o nim słyszał? jaką będą mieli ofertę? ciekawi mnie wszystko na jego temat - dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rsa127 Re: eurobank IP: *.riz.pl / 192.168.42.* 20.08.03, 09:28 Na dzień dzisiejszy trudno jest powiedzieć dużo więcej poza tym co było w gazetach. Wiem że już od ponad 6 miesięcy ostro idą prace z przygotowaniem do wejścia na rynek. Niektóre produkty już w zasadzie są gotowe. Oczekiwane jest rozpoczęcie działalności na jesieni. Eurobank chce kierować ofertę do masowego klienta, ale chce zapewnić bardzo wysoki poziom obsługi. Chciałbym to zobaczyć. Nie znam banku, który naprawdę dobrze obsługuje klientów średniej zamożności, nie mówiąc już o kliencie masowym. Gość portalu: dania napisał(a): > czy ktos o nim słyszał? jaką będą mieli ofertę? ciekawi mnie wszystko na jego > temat - dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: eurobank IP: *.pkobp.pl 20.08.03, 13:34 w ostatnim albo przedostatnim "Proficie" był o nim artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aischa1 Re: eurobank IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 22:07 To bedzie bardzo dobry i solidny bank z niespotykanie miłą i profesjonalną obsługą klienta, wiem , bo tam już pracuję. A jeśli chodzi o ofertę to musisz niestety poczekać cierpliwie na otwarcie. Jest już coraz bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro Re: eurobank IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.03, 22:09 kolejna maszynka do wyciskania z ludzi pieniędzy. powodzenia wro www.cener.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: eurobank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 16:27 Gość portalu: dania napisał(a): > czy ktos o nim słyszał? jaką będą mieli ofertę? ciekawi mnie wszystko na jego > temat - dziękuje ten bank będzie rewelacyjny, bez kolejek, profesjonalna i bardzo miła obsługa. ofertę też będą mieli dostępną dla przeciętnego Polaka ale szczegółów będzie można się dopiero dowiedzieć po otwarciu. Informacja ta jest wiarygodna bo tam już pracuję, i powiem wam to wszystko to jest prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dejtrejder Re: eurobank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 21:00 A jak przyjdzie do oddziału 100 osób w jednej chwili to nie będzie kolejki??? Czyli 100 pracowników będzie w oddziale, bo w przeciwnym razie kolejki będą. Lukas Bank był stworzony przez tego samego gościa co teraz Eurobank i reklamował się jako bank w którym kolejek nie ma. A prawda jest taka ,że kolejki są. Wiem to bo mam tam rachunek.Pracowników 2 w oddziale a tu przyszło 10 osób i nie ma siły stoisz w kolejce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dejtrejder Re: eurobank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 21:02 Nawet do bankomatów są teraz kolejki;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pevex Re: eurobank IP: 195.205.44.* 05.09.03, 15:19 A widziałeś kiedyś 100 osób w kolejce w banku???????? Jeśli tak, to powiedz w którym, bo to musi być super bank. Założę sobie konto!!!!!!!!!!!! A poza tym długość kolejki zależy od szybkości obsługi. u nas będzie super!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: eurobank IP: *.acn.pl 04.10.03, 16:14 jeśli ma to być bank sieciowy ( masowy ) to musi mieć kilkadziesiąt oddziałów w całej Polsce i w każdym oddziale musi pracować kilka osób. Im więcej oddziałow i osób w nim pracujących tym większe koszty ( czytaj gorsze wskaźniki zyskowności dla banku ). Bank w pierszej kolejności liczy na hajs, a im mniejszym nakładem to osiągnie tym lepiej. Banki zatrudniają więc stada przedstawicieli bankowych ( czyli pracowników bezpośrednio dochodowych, gdyż sprzedają produkty nie generując większych kosztów ), którzy żeby zarobić na chleb sprzedają i powiedzą wszystko, nie zawsze zgodne z prawdą. Prawda jest taka iż nie ma w Polsce banku detalicznego z wysokim poziomem jakości. Przyczynia się do tego konkurencyjność banków, które nie liczą na zatrudnianie profesjonalistów, lecz sprzedawców ( nie liczy się rozwiązanie problemów klienta, lecz wciśnięcie mu jak najwięcej osranych produktów, głównie kredytowych ). W niedługim czasie na rynku pozostanie więc miejsce dla nie więcej niz 10 banków, a te które się do tego grona chcą zaliczać muszą perfidnie ze sobą walczyć ( czytaj szukać frajerów którzy przynoszą pieniądze do banku na 2-3 % w skali roku i z drugiej strony takich, którzy te same pieniądze pożyczą na 45 % np. karty kredytowe Citibanku ). Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: eurobank - oferta 07.10.03, 03:09 kamil napisał: >W niedługim czasie na rynku pozostanie więc miejsce dla nie >więcej niz 10 banków, a te które się do tego grona chcą zaliczać muszą >perfidnie ze sobą walczyć ( czytaj szukać frajerów którzy przynoszą pieniądze >do banku na 2-3 % w skali roku i z drugiej strony takich, którzy te same >pieniądze pożyczą na 45 % np. karty kredytowe Citibanku ) Trochę błednie rozumujesz ale niech Ci będzie... a co do procentów: rzeczywiste oprocentowanie "europożyczki" w Eurobanku wynosi 30.06% w skali rocznej przy kwocie pożyczki 8000 pln. Nie wiem z kim Eurobank chce konkurować - chyba z Provident'em albo lombardami.. Odpowiedz Link Zgłoś
mcmacpl Re: eurobank - oferta 10.10.03, 14:01 franzmaurer napisał: > Trochę błednie rozumujesz ale niech Ci będzie... a co do procentów: > rzeczywiste oprocentowanie "europożyczki" w Eurobanku wynosi 30.06% w skali > rocznej przy kwocie pożyczki 8000 pln. > Nie wiem z kim Eurobank chce konkurować - chyba z Provident'em albo lombardami. Nie przesadzaj. Sprawdz sobie najpierw ile wynosi to rzeczywiste oprocentowanie wlasnie w Providencie albo lombardzie. I zebys sie nie zdziwil :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: eurobank IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 20:14 A czytaliście artykuł w NEWSWEEKU najlebzym bankiem wg tej gazety jest LUKAS czyli bank stworzony przez Mariusza Łulasiewicza twórcę EUROBANKU!!!!! Będzie tak a może i o wiele lepiej W EUROBANKU, bo ja tam pracuję!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsaf Re: eurobank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 19:23 będzie o 100 razy lepiej niż w Lukasie... już się nie umiem doczekac otwarcia... a przy okazji kolejek, czy w któymś banku są 100-osobowe kolejki? buahaha u nas wszystko będzie szło w zawrotnym tempie.. Odpowiedz Link Zgłoś
mijka Re: eurobank 09.09.03, 00:22 Gratuluję entuzjazmu.. To połowa sukcesu, a poza tym fajnie tworzyć coś od podstaw. Dla Was to fajna sprawa.. Mam nadzieję, że dla klientów też będzie.. Sama jestem dość sceptycznie nastawiona do Lukasa.. Zobaczymy czy Eurobank będzie to w stanie zmienić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: eurobank IP: *.acn.waw.pl 09.09.03, 18:44 Wszystko okaże się dopiero w trakcie pracy. Przypuszczam że większość pracowników EB też ma wiele obaw , to nowa praca, większość z nas z bankiem miało doczynienia tylko od strony klienta, ale trzeba myśleć pozytywnie. Zresztą zawsze na początku każdej drogi człowiek jest pełen entuzjazmu. Ja mam tylko nadzieję ze będzie on cały czas taki sam, wtedy na pewno Eurobank osiągnie sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: eurobank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 18:12 pierdoły wam powciskali. super, biper i wogóle ekstra bank. Poczekajcie jak zaczniecie pracowac z ludzmi i zaczniecie zarabiac te marne grosze. Łukasiewicz wam nie pomoże!!!! Ja pracuje w Lukasie i co rewelacji nie mam ani nikt poza szefostwem. A zastanawia mnie jedno jak wy chcecie zdobyc klientów i jeszcze zarabiajac na nich . Ludzie opamietajcie sie co wy wypisujecie!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: eurobank IP: *.acn.pl / *.acn.pl 11.09.03, 22:11 Pracowałam w gorszych warunkach, w firmie w której liczyła się ilość a nie jakość obsługi klienta. Nikt mi nic do głowy nie wciskał. Jestem świadoma ze może być ciężko, ale na pewno zatrudniając się w tej firmie (czy też w każdej innej) nie myślałam że nic nie będę robić. Jeżeli marzyłaś że w Lukasie zarobisz masę pieniędzy i nic robić nie będziesz to dlatego teraz jesteś zawiedziona. Ja zdecydowana jestem ciężko pracować na swój sukces. Przypuszczam że milionerką nie będę, ale Eurobank daje mi szansę na pracę. Co fajniejsze to to ,że zaczynam pracować od początku jej istnienia. Może nic z tego nie wyjdzie, ale chcę wierzyć że osiągnę w tej firmie sukces. Poza tym, gdybym nie myślała pozytywnie i widziałabym tylko beznadzieję, to może od razu podciąć sobie żyły. A klienta zamierzamy zdobyć właśnie pozytywnym nastawieniem, entuzjazmem. A te marne grosze już zarabiamy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: eurobank IP: *.tomaszow.mm.pl 14.09.03, 18:53 Ja pracuje juz w Eurobanku od połowy sierpnia i jest super, chociaz trzeba sie uczyć wszystkiego od początku to jestem jak pewnie wiekszość pracowników pozytywnie nastawiony. Na pewno bedzie ciezko na początku ale początki są zawsze trudne cos o tym wiemy :) Pozdrawiam wszystkich pracowników z Eurobanku a szczególnie Bydgoszcz i Legnice oraz Kalisz. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oozie Re: eurobank IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 18.09.03, 14:21 > Będzie tak a może i o wiele lepiej W EUROBANKU, bo ja tam pracuję!!!!! Nu tak, dodaj jeszcze że zafundowali ci darmowe pranie mózgu. Całkiem jak w Amway. Bez uszanowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: eurobank IP: *.acn.pl / *.acn.pl 15.09.03, 16:31 Czlowieku zdecyduj sie. W innym miejscu podpisujesz sie inaczej. Czy dzialalnosc tego banku ma polega na oszustwie i naciaganiu klientow. Gdy widze co wyprawiasz i wypisujesz to mam pewnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: night_woman Re: eurobank IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.03, 22:57 tak czytam sobie co wypisujecie jak pieknie pracowac w banku i nie moge uwierzyc ze jeszcze tacy naiwni ludzie moga byc. pracowalam 3,5 roku w jednym z najwiekszych bankow, dotknely mnie zwolnienia grupowe, centrala banku wyrzuciła informatykow na zielona trawke . staralam sie o prace w eurobanku i przeszlam rekrutacje pozytywnie. myslalam ze nic innego nie potrafie robic i pchalam sie tam do pracy. calkiem niespodziewanie dostalam prace w szkole i zrezygnowalam z pracy w eurobanku. chyle czoło przed tymi ktorym ustąpilam miejsca w wyscigu szczurow bo czeka was ciezka i mozolna praca, szczegolnie doradcow. a ja teraz przynajmniej bede miala wakacje ;-))) i nieoszukujmy sie wyzsze pobory niz w eurobanku, bo przeciez czemu nikt nie napisal jaką kwote proponuje eurobank dla doradcy, od ktorego zalezy w duzej mierze sukces banku. moj poprzedni pracodawca (bank) wypłacal mi 2,5 raza tyle co dostaje doradca w eurobanku. ale coz takie czasy. moze ktos w koncu znajdzie sposob na recesje. tak wszyscy pisza ze lukas jest taki dobry, faktycznie kiedys był i sama zaufałam mu i zalozylam konto internetowe, teraz jesli cos moge polecic to postawiłabym na multibank (pracownikow tez tam dobrze traktuja). ;-))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: eurobank IP: *.acn.pl / *.acn.pl 16.09.03, 01:57 Obawiam, ze towarzystwo akwizytorow czyli sekta Eurobank nie zozumie to co zamierzasz im przekazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: night_woman Re: eurobank IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.03, 17:28 nie uwazam ze eurobank to sekta drogi doradco ;-))))) ale zycze takeigo entuzjazmu doradcom z eurobanku conajmniej za rok, jesli oczywiscie przedluza im umowy i nie oddadza banku w rece kapitalistow z zachodu, jak stalo sie w lukasem- poprzednim dzieckiem pana Łukasiewicza. ja pracowalam dla irlandczykow wiec wiem ze to niezbyt przyjemne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny pracownik Re: eurobank IP: *.tomaszow.mm.pl 17.09.03, 10:31 Nie rozumiem wiekszości wypowiedzi na tym forum. Dlaczego ludzie wypowiadają sie na temat Eurobanku jak nie wiedza jak tam jest, ich wiedza opiera sie na plotkach artykołach z gazet i pretensjach typu ze nie podziekowali im za zlożenie aplikacji.Na jakim wy swiecie żyjecie czy myslicie ze praca przyjdzie do was sama i bedziecie odrazu zarabiac nie wiadomo jakie sumy. Zastanówcie ! A ja was zapraszam do odwiedzenia odzialu Eurobanku jak wystartuje i wtedy sie przekonacie ze w nas tkwi wiele mozliwości i checi odniesienia sukcesu. My may ambicje i checi zrobienia z tego banku czegos wyjątkowego. Pozdrawiam wszystkich pracownikow Eurobanku i zycze im powodzenia trzymajcie sie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: eurobank IP: *.acn.pl / *.acn.pl 17.09.03, 16:40 Zapewniam Ciebie, ze wiedza. Zapewniam Ciebie, ze sa tacy to potrafia czytac i pisac i nie uprawiaja plagiatu. I powiem Tobie cos jeszcze. Potrafia obliczyc ile kazdego dnia ten bank traci lub zyskuje na iwnestyjach kapitalowych. Najpierw poczytaj sobie o pozniej wyciagaj wnioski a nie odwrotnie bo szybko mozesz zostac nazwanym pierdolonym oszustem. I to by bylo na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: eurobank IP: *.acn.pl 18.09.03, 14:07 Czuje sie obrazona okresleniem "towarzystwo akwizytorow". Na rynku pracy jest recesja, rozumiem, że niektórzy wola narzekac i nic nie robić, ale ja nie po to studiowałam, żeby teraz siedziec na ławeczce pod blkiem palic fajki i narzekać. Cieszę sie z tej pracy! Chciałaby sie tylko dowiedziec skąd Wziąłeś/wzięłaś to okreŚlenie? Co ma Eurobank wspólnego z akwizycja? Na koniec - ŻADNA PRACA NIE HAŃBI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: eurobank IP: *.acn.pl 18.09.03, 14:10 Przepraszam, za błędy, które pojawiły isę w moim liście, to z przypływu emocji. A poza tym: pozdrawiam wszystkich dporadców klienta! razem damy rade! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: eurobank IP: *.acn.pl / *.acn.pl 22.09.03, 16:54 Zadna praca nie hanbi, nawet jako gazownik w obozie koncentracyjnym??? Jezeli w ofercie Eurobanku napisane by było. Poszukujemy akwizytatorow to jestem w stanie zrozumieć i nie mieć pretensji. Jezeli publikuje się oferte i pisze się..Poszukujemy doradcow klienta a wymagania dotycza stanowiska akwizatora to chyba ktos mija sie najogolniej z prawda/. Mijanie sie z prawda w bankowosci jest dopuszczalne??? Oczywiscie w takim kraju jak Polska. Bledami nie przejmuj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszynka Re: eurobank IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 00:13 Zazdroszczę ludziom przyjętym do pracy w tej firmie. Mariusz Łukasiewicz jest wyjątkowym człowiekiem, który potrafi wzbudzić w zespole niespotykany entuzjazm, to niesamowita przygoda tworzyć z nim coś od początku. Pracuję w Lukas Banku i czasy kiedy był naszym szefem wspominam dobrze. Od kiedy kupili nas Francuzi wszystko się zmieniło. Pracownicy są traktowani jak maszynki, które pracują na akord, klienci są bezczelnie oszukiwani, a ich potrzeby nikogo już nie obchodzą. Trzymam za Was kciuki i jestem przekonana, że że razem stworzycie taki bank, jakim był kiedyś Lukas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: eurobank IP: *.acn.waw.pl 05.10.03, 18:29 A jak był Lukasiewicz w Lucas Banku to klienci nie byli bezczelnie oszukiwani??? Kpisz czy o droge pytasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brAT Re: eurobank IP: *.torun.mm.pl 09.10.03, 13:39 hehehehehe "doradcy" chyba nie przyjeli do pracy co? zawisc przez ciebie przemawia kolego! jak ludzie maja entuzjazm i sie beda starali to bedzie ok. kazdy ma mozg i wie w co sie laduje. a ogloszen typu "przedstawiciel handlowy" alb "doradca klienta" jest na peczki a i tak wiekszosc z nich mocno zahacza o akwizycje. pracuje w branzy komputerowej w duzej firmie jako "doradca klienta biznesowego" i co? prawie akwizycja tylko nie biegam z mydlem ale wciskam strony www i oprogramowanie. a z eurobankiem zobaczymy. od groma u nas bankow i kazdy kradnie na swoj sposob. osobiscie wole byc z usmiechem na pysku obsluzony (tak tak wlazlem do eurobanku popytac co i jak) niz przez naburmuszona panienke w jakims innym "czolowym banku" w ktorym robia mi łache ze sie do mnie odezwa. nawet wynoszony przez co poniektorych na tym forum mbank ma swoje za kolnierzem. od 2 miesiecy dzwonie, mailuje itp a jakos karty mi nie moga przyslac i nie potrafia powiedziec dlaczego. pozzdrowienia dla tych co maja prace i powodzenia dla tych co jej ciagle szukaja brAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: eurobank IP: *.acn.pl / *.acn.pl 09.10.03, 23:00 Po pierwsze nie musiałem starac się o prace w Eurobank. Po drugie Wam w Toruniu to już od molestowania nauczycieli angielskiego zupelnie sie w glowach poprzewracało. Zycze powodzenia na polu akwizycji. Jak zmadrzejesz jordolniety polaczku to mozemy porozmawiac merytorycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brAT Re: eurobank IP: *.torun.mm.pl 10.10.03, 10:39 "polaczek" - tak pewnie wolaja na ciebie w "hameryce" co? nie podobalo sie w kraju? wybralismy lepsze zycie na zachodzie? jak nie znasz polskich realiow - czytaj nie mieszkasz tu na stale - nie wypowiadaj sie w sprawie tego czy ktos ma gdzies pracowac czy nie ok? madrze jest gadac bedac ilestam tysiecy kilometrow stad. od torunia sie laskawie odwal, to ze taka rzecz akurat wyszla u nas - coz zdarza sie wszedzie i torun ani zadne inne miasto nie ma tutaj akurat nic do rzeczy. a co do przewracania sie w glowach - nooo musze przyznac ze zyjesz w najnormalniejszym kraju na swiecie nie? hamerykanski styl zycia - sluby pieskow, coca cola i country - jest czego zazdroscic, upps sory - chyba nie powinienem tak mowic o naszym nowym wielkim bracie ... a za zyczenia powodzenia serdecznie dziekuje - jakos sobie radze ale zawsze sie przydadza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Bobick Re: eurobank IP: *.acn.pl / *.acn.pl 10.10.03, 15:56 Brat patrz uwazniej: Autor: Gość: doradca IP: *.acn.pl / *.acn.pl acn = aster city net - firma swiadczaca usługi internetowe; adres acn.pl świadczy o tym, że jest to polska firma - stąd prosty wniosek, że doradca pisze z Polski. najlepiej jest zawsze komuś coś zarzucić, a kompletnei nie sprawdzić prawdziwości pisanych rzeczy. Niestety ludzi niekompetentnych w kraju jest cała masa, stąd można wnioskowac, że jest tak jak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Szanowny Lordzie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.10.03, 17:02 Zaraz pojawi sie zarzut, ze Ty i ja to ta sama osoba. Pozdrawiam:):) Odpowiedz Link Zgłoś