IP: *.chello.pl 19.08.03, 23:00
czy ktos o nim słyszał? jaką będą mieli ofertę? ciekawi mnie wszystko na jego
temat - dziękuje
Obserwuj wątek
    • Gość: rsa127 Re: eurobank IP: *.riz.pl / 192.168.42.* 20.08.03, 09:28
      Na dzień dzisiejszy trudno jest powiedzieć dużo więcej poza tym co było w
      gazetach. Wiem że już od ponad 6 miesięcy ostro idą prace z przygotowaniem do
      wejścia na rynek. Niektóre produkty już w zasadzie są gotowe. Oczekiwane jest
      rozpoczęcie działalności na jesieni. Eurobank chce kierować ofertę do masowego
      klienta, ale chce zapewnić bardzo wysoki poziom obsługi. Chciałbym to zobaczyć.
      Nie znam banku, który naprawdę dobrze obsługuje klientów średniej zamożności,
      nie mówiąc już o kliencie masowym.

Gość portalu: dania napisał(a):

> czy ktos o nim słyszał? jaką będą mieli ofertę? ciekawi mnie wszystko na jego
      > temat - dziękuje
    • Gość: m Re: eurobank IP: *.pkobp.pl 20.08.03, 13:34
      w ostatnim albo przedostatnim "Proficie" był o nim artykuł
    • Gość: aischa1 Re: eurobank IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 22:07
      To bedzie bardzo dobry i solidny bank z niespotykanie miłą i profesjonalną
      obsługą klienta, wiem , bo tam już pracuję. A jeśli chodzi o ofertę to musisz
      niestety poczekać cierpliwie na otwarcie. Jest już coraz bliżej.
      • Gość: wro Re: eurobank IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.03, 22:09
        kolejna maszynka do wyciskania z ludzi pieniędzy.

powodzenia

wro
        www.cener.prv.pl
    • Gość: pracownik Re: eurobank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 16:27
      Gość portalu: dania napisał(a):

> czy ktos o nim słyszał? jaką będą mieli ofertę? ciekawi mnie wszystko na jego
      > temat - dziękuje

ten bank będzie rewelacyjny, bez kolejek, profesjonalna i bardzo miła obsługa.
      ofertę też będą mieli dostępną dla przeciętnego Polaka ale szczegółów będzie
      można się dopiero dowiedzieć po otwarciu. Informacja ta jest wiarygodna bo tam
      już pracuję, i powiem wam to wszystko to jest prawda!
      • Gość: dejtrejder Re: eurobank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 21:00
        A jak przyjdzie do oddziału 100 osób w jednej chwili to nie będzie kolejki???
        Czyli 100 pracowników będzie w oddziale, bo w przeciwnym razie kolejki będą.
        Lukas Bank był stworzony przez tego samego gościa co teraz Eurobank
        i reklamował się jako bank w którym kolejek nie ma. A prawda jest taka ,że
        kolejki są. Wiem to bo mam tam rachunek.Pracowników 2 w oddziale a tu przyszło
        10 osób i nie ma siły stoisz w kolejce.
        • Gość: dejtrejder Re: eurobank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 21:02
          Nawet do bankomatów są teraz kolejki;-)))
          • Gość: pevex Re: eurobank IP: 195.205.44.* 05.09.03, 15:19
            A widziałeś kiedyś 100 osób w kolejce w banku???????? Jeśli tak, to powiedz w
            którym, bo to musi być super bank. Założę sobie konto!!!!!!!!!!!! A poza tym
            długość kolejki zależy od szybkości obsługi. u nas będzie super!!!!!!!!!!!
            • Gość: kamil Re: eurobank IP: *.acn.pl 04.10.03, 16:14
              jeśli ma to być bank sieciowy ( masowy ) to musi mieć kilkadziesiąt oddziałów
              w całej Polsce i w każdym oddziale musi pracować kilka osób. Im więcej
              oddziałow i osób w nim pracujących tym większe koszty ( czytaj gorsze
              wskaźniki zyskowności dla banku ). Bank w pierszej kolejności liczy na hajs, a
              im mniejszym nakładem to osiągnie tym lepiej. Banki zatrudniają więc stada
              przedstawicieli bankowych ( czyli pracowników bezpośrednio dochodowych, gdyż
              sprzedają produkty nie generując większych kosztów ), którzy żeby zarobić na
              chleb sprzedają i powiedzą wszystko, nie zawsze zgodne z prawdą. Prawda jest
              taka iż nie ma w Polsce banku detalicznego z wysokim poziomem jakości.
              Przyczynia się do tego konkurencyjność banków, które nie liczą na zatrudnianie
              profesjonalistów, lecz sprzedawców ( nie liczy się rozwiązanie problemów
              klienta, lecz wciśnięcie mu jak najwięcej osranych produktów, głównie
              kredytowych ). W niedługim czasie na rynku pozostanie więc miejsce dla nie
              więcej niz 10 banków, a te które się do tego grona chcą zaliczać muszą
              perfidnie ze sobą walczyć ( czytaj szukać frajerów którzy przynoszą pieniądze
              do banku na 2-3 % w skali roku i z drugiej strony takich, którzy te same
              pieniądze pożyczą na 45 % np. karty kredytowe Citibanku ).
              • franzmaurer Re: eurobank - oferta 07.10.03, 03:09
                kamil napisał:

>W niedługim czasie na rynku pozostanie więc miejsce dla nie
                >więcej niz 10 banków, a te które się do tego grona chcą zaliczać muszą
                >perfidnie ze sobą walczyć ( czytaj szukać frajerów którzy przynoszą pieniądze
                >do banku na 2-3 % w skali roku i z drugiej strony takich, którzy te same
                >pieniądze pożyczą na 45 % np. karty kredytowe Citibanku )

Trochę błednie rozumujesz ale niech Ci będzie... a co do procentów:
                rzeczywiste oprocentowanie "europożyczki" w Eurobanku wynosi 30.06% w skali
                rocznej przy kwocie pożyczki 8000 pln.
                Nie wiem z kim Eurobank chce konkurować - chyba z Provident'em albo lombardami..
                • mcmacpl Re: eurobank - oferta 10.10.03, 14:01
                  franzmaurer napisał:
                  > Trochę błednie rozumujesz ale niech Ci będzie... a co do procentów:
                  > rzeczywiste oprocentowanie "europożyczki" w Eurobanku wynosi 30.06% w skali
                  > rocznej przy kwocie pożyczki 8000 pln.
                  > Nie wiem z kim Eurobank chce konkurować - chyba z Provident'em albo lombardami.

Nie przesadzaj. Sprawdz sobie najpierw ile wynosi to rzeczywiste oprocentowanie
                  wlasnie w Providencie albo lombardzie. I zebys sie nie zdziwil :)))
        • Gość: A Re: eurobank IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 20:14
          A czytaliście artykuł w NEWSWEEKU najlebzym bankiem wg tej gazety jest LUKAS
          czyli bank stworzony przez Mariusza Łulasiewicza twórcę EUROBANKU!!!!!
          Będzie tak a może i o wiele lepiej W EUROBANKU, bo ja tam pracuję!!!!!
          • Gość: dsaf Re: eurobank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 19:23
            będzie o 100 razy lepiej niż w Lukasie... już się nie umiem doczekac
            otwarcia... a przy okazji kolejek, czy w któymś banku są 100-osobowe kolejki?
            buahaha u nas wszystko będzie szło w zawrotnym tempie..
            • mijka Re: eurobank 09.09.03, 00:22
              Gratuluję entuzjazmu.. To połowa sukcesu, a poza tym fajnie tworzyć coś od
              podstaw. Dla Was to fajna sprawa.. Mam nadzieję, że dla klientów też będzie..
              Sama jestem dość sceptycznie nastawiona do Lukasa.. Zobaczymy czy Eurobank
              będzie to w stanie zmienić..
              • Gość: A Re: eurobank IP: *.acn.waw.pl 09.09.03, 18:44
                Wszystko okaże się dopiero w trakcie pracy. Przypuszczam że większość
                pracowników EB też ma wiele obaw , to nowa praca, większość z nas z bankiem
                miało doczynienia tylko od strony klienta, ale trzeba myśleć pozytywnie.
                Zresztą zawsze na początku każdej drogi człowiek jest pełen entuzjazmu. Ja mam
                tylko nadzieję ze będzie on cały czas taki sam, wtedy na pewno Eurobank
                osiągnie sukces.
                • Gość: Ania Re: eurobank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 18:12
                  pierdoły wam powciskali. super, biper i wogóle ekstra bank. Poczekajcie jak
                  zaczniecie pracowac z ludzmi i zaczniecie zarabiac te marne grosze. Łukasiewicz
                  wam nie pomoże!!!! Ja pracuje w Lukasie i co rewelacji nie mam ani nikt poza
                  szefostwem. A zastanawia mnie jedno jak wy chcecie zdobyc klientów i jeszcze
                  zarabiajac na nich . Ludzie opamietajcie sie co wy wypisujecie!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: A Re: eurobank IP: *.acn.pl / *.acn.pl 11.09.03, 22:11
                    Pracowałam w gorszych warunkach, w firmie w której liczyła się ilość a nie
                    jakość obsługi klienta. Nikt mi nic do głowy nie wciskał. Jestem świadoma ze
                    może być ciężko, ale na pewno zatrudniając się w tej firmie (czy też w każdej
                    innej) nie myślałam że nic nie będę robić. Jeżeli marzyłaś że w Lukasie
                    zarobisz masę pieniędzy i nic robić nie będziesz to dlatego teraz jesteś
                    zawiedziona. Ja zdecydowana jestem ciężko pracować na swój sukces.
                    Przypuszczam że milionerką nie będę, ale Eurobank daje mi szansę na pracę. Co
                    fajniejsze to to ,że zaczynam pracować od początku jej istnienia. Może nic z
                    tego nie wyjdzie, ale chcę wierzyć że osiągnę w tej firmie sukces.
                    Poza tym, gdybym nie myślała pozytywnie i widziałabym tylko beznadzieję, to
                    może od razu podciąć sobie żyły.
                    A klienta zamierzamy zdobyć właśnie pozytywnym nastawieniem, entuzjazmem.
                    A te marne grosze już zarabiamy!!!!
                    • Gość: pracownik Re: eurobank IP: *.tomaszow.mm.pl 14.09.03, 18:53
                      Ja pracuje juz w Eurobanku od połowy sierpnia i jest super, chociaz trzeba sie
                      uczyć wszystkiego od początku to jestem jak pewnie wiekszość pracowników
                      pozytywnie nastawiony. Na pewno bedzie ciezko na początku ale początki są
                      zawsze trudne cos o tym wiemy :) Pozdrawiam wszystkich pracowników z
                      Eurobanku a szczególnie Bydgoszcz i Legnice oraz Kalisz. Powodzenia
          • Gość: Oozie Re: eurobank IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 18.09.03, 14:21
            > Będzie tak a może i o wiele lepiej W EUROBANKU, bo ja tam pracuję!!!!!

Nu tak, dodaj jeszcze że zafundowali ci darmowe pranie mózgu.
            Całkiem jak w Amway.

Bez uszanowania
      • Gość: doradca Re: eurobank IP: *.acn.pl / *.acn.pl 15.09.03, 16:31
        Czlowieku zdecyduj sie. W innym miejscu podpisujesz sie inaczej. Czy
        dzialalnosc tego banku ma polega na oszustwie i naciaganiu klientow. Gdy widze
        co wyprawiasz i wypisujesz to mam pewnosc.
        • Gość: night_woman Re: eurobank IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.03, 22:57
          tak czytam sobie co wypisujecie jak pieknie pracowac w banku i nie moge
          uwierzyc ze jeszcze tacy naiwni ludzie moga byc. pracowalam 3,5 roku w jednym z
          najwiekszych bankow, dotknely mnie zwolnienia grupowe, centrala banku wyrzuciła
          informatykow na zielona trawke . staralam sie o prace w eurobanku i przeszlam
          rekrutacje pozytywnie. myslalam ze nic innego nie potrafie robic i pchalam sie
          tam do pracy. calkiem niespodziewanie dostalam prace w szkole i zrezygnowalam z
          pracy w eurobanku. chyle czoło przed tymi ktorym ustąpilam miejsca w wyscigu
          szczurow bo czeka was ciezka i mozolna praca, szczegolnie doradcow. a ja teraz
          przynajmniej bede miala wakacje ;-))) i nieoszukujmy sie wyzsze pobory niz w
          eurobanku, bo przeciez czemu nikt nie napisal jaką kwote proponuje eurobank dla
          doradcy, od ktorego zalezy w duzej mierze sukces banku. moj poprzedni
          pracodawca (bank) wypłacal mi 2,5 raza tyle co dostaje doradca w eurobanku. ale
          coz takie czasy. moze ktos w koncu znajdzie sposob na recesje.
          tak wszyscy pisza ze lukas jest taki dobry, faktycznie kiedys był i sama
          zaufałam mu i zalozylam konto internetowe, teraz jesli cos moge polecic to
          postawiłabym na multibank (pracownikow tez tam dobrze traktuja). ;-)))
          pozdrawiam
          • Gość: doradca Re: eurobank IP: *.acn.pl / *.acn.pl 16.09.03, 01:57
            Obawiam, ze towarzystwo akwizytorow czyli sekta Eurobank nie zozumie to co
            zamierzasz im przekazac.
            • Gość: night_woman Re: eurobank IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.03, 17:28
              nie uwazam ze eurobank to sekta drogi doradco ;-)))))
              ale zycze takeigo entuzjazmu doradcom z eurobanku conajmniej za rok, jesli
              oczywiscie przedluza im umowy i nie oddadza banku w rece kapitalistow z
              zachodu, jak stalo sie w lukasem- poprzednim dzieckiem pana Łukasiewicza.
              ja pracowalam dla irlandczykow wiec wiem ze to niezbyt przyjemne.
              pozdrawiam
              • Gość: inny pracownik Re: eurobank IP: *.tomaszow.mm.pl 17.09.03, 10:31
                Nie rozumiem wiekszości wypowiedzi na tym forum. Dlaczego ludzie wypowiadają
                sie na temat Eurobanku jak nie wiedza jak tam jest, ich wiedza opiera sie na
                plotkach artykołach z gazet i pretensjach typu ze nie podziekowali im za
                zlożenie aplikacji.Na jakim wy swiecie żyjecie czy myslicie ze praca przyjdzie
                do was sama i bedziecie odrazu zarabiac nie wiadomo jakie sumy. Zastanówcie ! A
                ja was zapraszam do odwiedzenia odzialu Eurobanku jak wystartuje i wtedy sie
                przekonacie ze w nas tkwi wiele mozliwości i checi odniesienia sukcesu. My may
                ambicje i checi zrobienia z tego banku czegos wyjątkowego. Pozdrawiam
                wszystkich pracownikow Eurobanku i zycze im powodzenia trzymajcie sie !!
                • Gość: doradca Re: eurobank IP: *.acn.pl / *.acn.pl 17.09.03, 16:40
                  Zapewniam Ciebie, ze wiedza. Zapewniam Ciebie, ze sa tacy to potrafia czytac i
                  pisac i nie uprawiaja plagiatu. I powiem Tobie cos jeszcze. Potrafia obliczyc
                  ile kazdego dnia ten bank traci lub zyskuje na iwnestyjach kapitalowych.
                  Najpierw poczytaj sobie o pozniej wyciagaj wnioski a nie odwrotnie bo szybko
                  mozesz zostac nazwanym pierdolonym oszustem. I to by bylo na tyle.
            • Gość: Krysia Re: eurobank IP: *.acn.pl 18.09.03, 14:07
              Czuje sie obrazona okresleniem "towarzystwo akwizytorow". Na rynku pracy jest
              recesja, rozumiem, że niektórzy wola narzekac i nic nie robić, ale ja nie po to
              studiowałam, żeby teraz siedziec na ławeczce pod blkiem palic fajki i narzekać.
              Cieszę sie z tej pracy! Chciałaby sie tylko dowiedziec skąd Wziąłeś/wzięłaś to
              okreŚlenie? Co ma Eurobank wspólnego z akwizycja? Na koniec - ŻADNA PRACA NIE
              HAŃBI
              • Gość: Krysia Re: eurobank IP: *.acn.pl 18.09.03, 14:10
                Przepraszam, za błędy, które pojawiły isę w moim liście, to z przypływu emocji.
                A poza tym: pozdrawiam wszystkich dporadców klienta! razem damy rade!
                • Gość: doradca Re: eurobank IP: *.acn.pl / *.acn.pl 22.09.03, 16:54
                  Zadna praca nie hanbi, nawet jako gazownik w obozie koncentracyjnym???
                  Jezeli w ofercie Eurobanku napisane by było. Poszukujemy akwizytatorow to
                  jestem w stanie zrozumieć i nie mieć pretensji. Jezeli publikuje się oferte i
                  pisze się..Poszukujemy doradcow klienta a wymagania dotycza stanowiska
                  akwizatora to chyba ktos mija sie najogolniej z prawda/. Mijanie sie z prawda
                  w bankowosci jest dopuszczalne??? Oczywiscie w takim kraju jak Polska.
                  Bledami nie przejmuj sie.
    • Gość: maszynka Re: eurobank IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 00:13
      Zazdroszczę ludziom przyjętym do pracy w tej firmie. Mariusz Łukasiewicz jest
      wyjątkowym człowiekiem, który potrafi wzbudzić w zespole niespotykany
      entuzjazm, to niesamowita przygoda tworzyć z nim coś od początku. Pracuję w
      Lukas Banku i czasy kiedy był naszym szefem wspominam dobrze. Od kiedy kupili
      nas Francuzi wszystko się zmieniło. Pracownicy są traktowani jak maszynki,
      które pracują na akord, klienci są bezczelnie oszukiwani, a ich potrzeby nikogo
      już nie obchodzą. Trzymam za Was kciuki i jestem przekonana, że że razem
      stworzycie taki bank, jakim był kiedyś Lukas.
      • Gość: doradca Re: eurobank IP: *.acn.waw.pl 05.10.03, 18:29
        A jak był Lukasiewicz w Lucas Banku to klienci nie byli bezczelnie
        oszukiwani???
        Kpisz czy o droge pytasz???
        • Gość: brAT Re: eurobank IP: *.torun.mm.pl 09.10.03, 13:39
          hehehehehe
          "doradcy" chyba nie przyjeli do pracy co?
          zawisc przez ciebie przemawia kolego! jak ludzie maja entuzjazm i sie beda
          starali to bedzie ok. kazdy ma mozg i wie w co sie laduje.
          a ogloszen typu "przedstawiciel handlowy" alb "doradca klienta" jest na peczki
          a i tak wiekszosc z nich mocno zahacza o akwizycje.
          pracuje w branzy komputerowej w duzej firmie jako "doradca klienta biznesowego"
          i co? prawie akwizycja tylko nie biegam z mydlem ale wciskam strony www i
          oprogramowanie.
          a z eurobankiem zobaczymy. od groma u nas bankow i kazdy kradnie na swoj
          sposob. osobiscie wole byc z usmiechem na pysku obsluzony (tak tak wlazlem do
          eurobanku popytac co i jak) niz przez naburmuszona panienke w jakims
          innym "czolowym banku" w ktorym robia mi łache ze sie do mnie odezwa.
          nawet wynoszony przez co poniektorych na tym forum mbank ma swoje za
          kolnierzem. od 2 miesiecy dzwonie, mailuje itp a jakos karty mi nie moga
          przyslac i nie potrafia powiedziec dlaczego.

pozzdrowienia dla tych co maja prace i powodzenia dla tych co jej ciagle
          szukaja
          brAT
          • Gość: doradca Re: eurobank IP: *.acn.pl / *.acn.pl 09.10.03, 23:00
            Po pierwsze nie musiałem starac się o prace w Eurobank. Po drugie Wam w
            Toruniu to już od molestowania nauczycieli angielskiego zupelnie sie w glowach
            poprzewracało. Zycze powodzenia na polu akwizycji. Jak zmadrzejesz jordolniety
            polaczku to mozemy porozmawiac merytorycznie.
            • Gość: brAT Re: eurobank IP: *.torun.mm.pl 10.10.03, 10:39
              "polaczek" - tak pewnie wolaja na ciebie w "hameryce" co? nie podobalo sie w
              kraju? wybralismy lepsze zycie na zachodzie?
              jak nie znasz polskich realiow - czytaj nie mieszkasz tu na stale - nie
              wypowiadaj sie w sprawie tego czy ktos ma gdzies pracowac czy nie ok?
              madrze jest gadac bedac ilestam tysiecy kilometrow stad.
              od torunia sie laskawie odwal, to ze taka rzecz akurat wyszla u nas - coz
              zdarza sie wszedzie i torun ani zadne inne miasto nie ma tutaj akurat nic do
              rzeczy.
              a co do przewracania sie w glowach - nooo musze przyznac ze zyjesz w
              najnormalniejszym kraju na swiecie nie? hamerykanski styl zycia - sluby
              pieskow, coca cola i country - jest czego zazdroscic, upps sory - chyba nie
              powinienem tak mowic o naszym nowym wielkim bracie ...
              a za zyczenia powodzenia serdecznie dziekuje - jakos sobie radze ale zawsze sie
              przydadza...
              • Gość: Lord Bobick Re: eurobank IP: *.acn.pl / *.acn.pl 10.10.03, 15:56
                Brat patrz uwazniej:
                Autor: Gość: doradca IP: *.acn.pl / *.acn.pl

acn = aster city net - firma swiadczaca usługi internetowe; adres acn.pl
                świadczy o tym, że jest to polska firma - stąd prosty wniosek, że doradca pisze
                z Polski. najlepiej jest zawsze komuś coś zarzucić, a kompletnei nie sprawdzić
                prawdziwości pisanych rzeczy. Niestety ludzi niekompetentnych w kraju jest cała
                masa, stąd można wnioskowac, że jest tak jak jest...
                • Gość: doradca Szanowny Lordzie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.10.03, 17:02
                  Zaraz pojawi sie zarzut, ze Ty i ja to ta sama osoba. Pozdrawiam:):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka