Dodaj do ulubionych

Rating funduszy inwestycyjnych - czerwiec 2008

13.07.08, 16:02
na jednym funduszu zarobiłem 1000zł, a na dwóch innych straciłem po 2tys,
czyli na funduszach mam na minus 3tys? nie! mam 3,2tys. bo nasze kochane,
złodziejskie państwo od tego tysiąca pobrało podatek od zysku! jakiego zysku?!
mam 3tys w plecy i płacę podatek od zysku?
podatek ten tak działa od kilku lat i nikt z tym nic nie robi...
Obserwuj wątek
    • st1111 Dziwne zjawisko 13.07.08, 16:26
      Okazuje się że obracanie pieniędzy nie powoduje ich rozmnożenia.
    • 4g63 Re: Rating funduszy inwestycyjnych - czerwiec 200 13.07.08, 16:40
      > mam 3tys w plecy i płacę podatek od zysku?

To teraz powinieneś dostać zwrot - podatek od wartości ujemnej powinien trafić do Twojej kieszeni, przynajmniej tak wskazywałaby logika, ale jak wiadomo polska z logiką wspólnego nie ma nic, może z niewolnictwem ma więcej.
      • billy.the.kid Re: Rating funduszy inwestycyjnych - czerwiec 200 13.07.08, 17:07
        dobre. chciałeś za frajer zarobic pare złotych- a tu żopa.bardzo miem siem to
        podobuje.niebójsie. szefy tcy bałaganów zarobili.
        a swoją drogą co za kretyńska nazwa PRODUKT.
        • Gość: brtk Re: Rating funduszy inwestycyjnych - czerwiec 200 IP: *.lanet.net.pl 14.07.08, 13:18
          A ING 13% w plecy - bo "musi zarabiać" ;)
    • Gość: Ja jestem w plecy i place podatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 19:46
      Taka sama sytuacja w sumie stracilem ale wczesniej zyskale pozniej stracilem a
      podatek zabrali! Złodziej!
    • eizo111 Re: Rating funduszy inwestycyjnych - czerwiec 200 13.07.08, 19:51
      jeden z funduszy nieruchomości BPH praktycznie zbankrutował
    • Gość: poil A gdzïe fundusze obligacji dolarowych ??? IP: *.33.95.91.static.mal.siw.siwnet.net 13.07.08, 21:22
      Stracilem juz na nich tez 50% a wszyscy tylko o akcjach
      • Gość: wszystkowiedzacy Re: A gdzïe fundusze obligacji dolarowych ?? IP: *.chello.pl 13.07.08, 23:51
        fundusze obligacji dolarowych...

no to wyglada na to ze swietnego doradce miales hue hue hue
        naprawde swietnego.. inwestowac w obligacje walutowe kraju ktory
        jest w stanie permamentnej wojny.. genialne..

a swoja droga ciekawe ilu jeszcze desperados sie wyswietli?

• Gość: inwestor Re: Rating funduszy inwestycyjnych - czerwiec 200 IP: *.autocom.pl 14.07.08, 00:00
      Dlaczego płaczesz jak stara baba ? Kazał Ci ktoś inwestować? Cienki jestes i
      podszedłeś do tego jak totalny amator razem z tłumem podobnych idiotów to
      dostałeś lekcję która kosztowała tylko 3 tysiące złotych. NIe ma sie co mazać
      jak male dziecko .. tylko jeśli masz jaja to wyciągnij odpowiednie wnioski na
      przyszłość (np. nie dla mnie nie dotykam tego, albo zrobię to inaczej) :-)
      Nie traktuj tego jako osobistego ataku - nie mam nic do Ciebie .. ale naprawdę
      to żałosne jak teraz z podkulonym ogonem płaczecie - co wam to daje ?
      ps. jeśli strata i zysk były w tym samym roku podatkowym to się zniwelują i US
      zwróci ci pobrany podatek od zysku z 1000 pln
      • Gość: M chyba z giełdy się zniwelują? IP: 217.111.58.* 14.07.08, 09:36
        jak się zniweluja? Zyski i straty z funduszy inwestycyjnych???
        Objaśnij mi to,inwestorze!
        • Gość: inwestor Re: chyba z giełdy się zniwelują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 13:35
          Czytaj ze zrozumieniem. Nie zyski tylko odprowadzony podatek od zysków.
          Rozliczenie wykonuje się w ujęciu rocznym więc jeśli od zysku z jednego funduszu
          odprowadzony został podatek a na innych funduszach były straty w tym samym
          okresie podatkowym to podatek zostanie zwrócony.
    • raskol Rating funduszy inwestycyjnych - czerwiec 2008 14.07.08, 07:03
      Haha, a dlaczego w tym zestawieniu nie ma AXA ?
      Czyżby ktoś ten tego wiecie. Komuś chyba bardzo zależy by nie pokazywać -36 %
      na funduszach AXA. Wstyd redaktorku !
      • Gość: Alchemik Re: Rating funduszy inwestycyjnych - czerwiec 200 IP: *.chello.pl 14.07.08, 10:35
        Axa nie jest funduszem inwestycyjnym tak więc zastanów się zanim cos napiszesz.
        • raskol Re: Rating funduszy inwestycyjnych - czerwiec 200 14.07.08, 11:41
          To ty sie zastanow zanim cos napiszesz, widocznie zalezy ci i gw aby axy nie bylo:
          www.expander.pl/expander/index.jsp?layout=1&news_cat_id=312&place=Menu3
          www.fi.com.pl/index.php?page=nowe_produkty&id=nowe_fundusze_w_planie_inwestycyjnym_axa
          www.axa-polska.pl/u235/navi/33142
          • Gość: alchemik28 Re: Rating funduszy inwestycyjnych - czerwiec 200 IP: *.chello.pl 14.07.08, 19:40
            Dalej się mylisz. To co podałes sa to fundusze z którymi współparcuje Grupa Axa
            i nie tylko zresztą ( są one uwzględnione w rankingu nawet tego nie
            sprawdziles). A to na co powołujesz się ze strony
            www.axa-polska.pl/u235/navi/33142 to typowe UFK.Zauważ ranking dotyczy TFI a nie
            UFK. ----Podami ci linka bo widze że nie jestes w temacie.
            www.inwestycje.pl/ubezpieczenia/fundusz_inwestycyjny_a_ubezpieczeniowy_fundusz_kapitalowy_;10000;0.html
    • Gość: INWSETOR Niczego nie straciłeś jesli nie sprzedałeś. IP: *.aster.pl 14.07.08, 12:35
      Fundusze to inwestycje długofalowe , nie kupuje się ich na tydzień czy miesiąc
      ale na kilka kilkanaście lat. Dopóki nie sprzedałeś jednostek , strata jest
      tylko wirtualna. Po bessie przyjdzie hossa, nie tak spektakularna jak ostatnia
      , ale dużą część strat uda się odrobić. Taka jest kolej rzeczy - wzrosty i
      spadki, raz większe raz mniejsze. Jak ktoś nie musi to niech nie sprzedaje na
      dołku, jak ktoś może to niech sobie powoli dokupuje, ceny są teraz dość
      atrakcyjne. W horyzoncie kilkuletnim zyski z akcji będą kilka razy większe niż
      z lokat czy surowców.
    • Gość: czarna strefa Rating funduszy inwestycyjnych - czerwiec 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 13:08
      czyli jednak warto pracować na czarno i samemu sobie odkładać do przysłowiowej
      skarpety na swoją emeryturę.
    • Gość: toja Rating? - a co to jest "rating"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 21:25
      Dziś w TV podano że tylko 29% polskiego społeczeństwa potrafi się porozumieć po
      angielsku... Może więc warto żeby panowie redaktorzy (częściej pewnie absolwenci
      polonistyki niż anglistyki) pisali w takim języku jaki 100% czytających zrozumie
      czyli PO POLSKU !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka